Evlenmek için ne yapabilirim?

Mesela kararsız kaldım istişare yapmak yalnız değil beraber sorumluluk almak
Bunu bi arkadasinizla da pekala yapabilirsiniz, illa arada seks iliskisi de gerekli mi? Yani soyle bi sonuca varabilir miyiz? Sevismedigim insanin fikirlerine onem vermem, birlikte bir karar veremem 😂😂😂

Nasıl oluyor Ferjans? Bir gece ansızın kapı çalıyor ve "selam ben geldim, seninle evleneceğim" mi diyor biri?
Evet neredeyse o şekilde tanışan kişiler var.bakkalda, bilet kuyruğunda, alışveriş yapmak için aradığın kişi falan filan.sanki herkes arkadaş ortaminda mi tanışmış.o kadar çok sevgilim oldu.birini bile arkadaşlarım tanıştırmadı.

Bunu bi arkadasinizla da pekala yapabilirsiniz, illa arada seks iliskisi de gerekli mi? Yani soyle bi sonuca varabilir miyiz? Sevismedigim insanin fikirlerine onem vermem, birlikte bir karar veremem 😂😂😂
Ne gerek var şimdi böyle bir yoruma ? Ne bu şimdi ?. Kadın ve erkek arasındaki farklı bağ sadece seksle oluşmuyor ki ruhumuz, enerjimiz de birbirini tamamlıyor.bir yaştan sonra herkesin ihtiyacı.

Arkadaşla olmuyor hep yamuk yapıyorlar
O zaman belediye izinli sevistigim adamla fikir alisverisi yapayim diyorsunuz? Bu kadar onemli hangi konular var hayatinizda? Dunyayi mi yonetiyorsunuz? 15 milyar dolar paraniz mi var? Atomu mu parcaliyorsunuz? Eger bunlar yoksa hic bosuna evlenmeyin derim ben. Hem evlendiginiz adam salak da cikabilir, bu da bir risk yani 😅

Çirkin biri miyim diye soruyorum kendime ne bilmiyorum dengime evet bu diyeceğim kişi karşıma çıkmıyor ya aile yapısı uymuyor ya kendisi ya görüşleri bi türlü dengimi bulamıyorum okumadığım dua yapmadığım ritüel kalmadı yuva kurmak istiyorum ama o kişi yok ne önerirsiniz bana?
Evlenmek cok matah bi sey degil. Cok pisman olabilirsin. Cogu evlilik o kadar kôtu gidiyor ki ama kimse çaktirmamaya çalisiyor. Kendi hayatini yasa derim, parani kazan, gez eglen. Hatta evli olmadigin icin kendini sansli say. Mükemmel gibi gorunen erkeklerin bile cigersiz olabildigini bilmen lazim. Evlilik demek bir dunya sorun dolu sandigin kilidini acmak demek! Ha cozerim ha côzuyorum derken sorunlari bir bakmissin ömrün gitmis. Bence evlenmek kolay ama surdurmek ve bitirmek zor.

Son düzenleme:
Ne gerek var şimdi böyle bir yoruma ? Ne bu şimdi ?. Kadın ve erkek arasındaki farklı bağ sadece seksle oluşmuyor ki ruhumuz, enerjimiz de birbirini tamamlıyor.bir yaştan sonra herkesin ihtiyacı.
Benim kendim disinda kimseyle bir bagim, kimseye de bir bagimliligim olmadigi icin bu yorumunuza hic katilmiyorum.

Evliyken de ayni dusunuyordum, cocuklarim var hala ayni fikirdeyim. Kisinin en buyuk ve bence tek bagi kendisiyle kurdugudur.

Güzel bir yorum "üstün bir gayret ve çaba ile yapılan evlilik " böyle bir çabaya gerek yok. Kader gayrete aşıktır derler. Bunu savunanlara ne diyeceksiniz? Ben sizinle aynı fikirdeyim.
Ben kader gayrete aşıktırı savunuyorum. Bakımlı, sohbetli olmak, çalışmak, kendine güvenmek, her şeye burun kıvırmayıp bir adım atmak gayrettir. Ben de bu kafadayken eşimle tanışıp evlendim. Gayret bizden takdir Allahtan düşüncesindeyim. Ha üstün bir çaba ne olursa olsun evleneyim tekinsiz ortamlarda erkeklerle tanışıp buluşayım, fazla bekletmeden evleneyim gibi tehlikeli işleri içeriyorsa bunlara karşıyım.

Ben kader gayrete aşıktırı savunuyorum. Bakımlı, sohbetli olmak, çalışmak, kendine güvenmek, her şeye burun kıvırmayıp bir adım atmak gayrettir.
Bu olması gereken. Bana göre standart zaten bu. Benim kasdettiğim bu değil. Benim kasdettiğim şu. Sürekli hayatımda biri olsun diye erkeklerle bunun için sohbet halinde olmak. Kaba tabirle aranmak. Bir de internet ortamından birilerini bulmaya çalışmak. Çevremde var çünkü. Bana sağlıksız geliyor. Birisi çıkar karşına. Niyetini söyler. Ortam oluşur. Değerlendirilir. Olsun,yalnız kaldım,herkes evlendi ben ne olacağım vs vs düşünceler ile evlilik olmuyor. Ne kadar çok düşünüp,peşinden gidilirse sonu beter oluyor. O yüzden nasip diyoruz. Rizk ve evlilik tamamen kaderi bir durum. Elbette ki normal şartları sağlarsınız ama Allah vermeyince olmaz.. Bu yazılı sınav değil ki çalışınca geçip çalışmayınca kalasınız. Çalışsan da kalabilirsin. Çünkü tamamen kaderdir. Kader olmasa herkes kafasına koyduğu ile evlenir. Gördüğü ile evlenir. Hemen o işler olur.

Bu işlere kafa yormayı bırakın. Dört sene önce böyle bir arkadaşım vardı iş yerinden kurtulmak icin (tazminat) evlenmek istiyordu devamlı birileriyle konuşuyordu. Ben evliliğin e si umrumda bile değildi ben eşimle tanıştım evlendim üstünden iki sene geçti arkadaşım hala daha evlenmedi. Bence bişeyi çok istemek de yanlış kendinle ilgilen akışa bırak bazı şeyler geleceği zamanı bilir doğru zaman değil demekki
İşte benim anlatmaya çalıştığım bu. Bazı sebepleri öne sürerek bir arayış içinde olmak sonunu hüsran yapar. Bu yorum güzel bir örnek olmuş.

Arkadaşlar bakımlı olun,sosyal olun şunu yapın tavsiyelerinin hepsi boş. Öyle evlilik hikayeleri var ki evliliğin tamamen kader olduğunu anlıyorsunuz.
Benim üniden yakın bir arkadaşım vardı. Sıradan bir kız idi. Ne bakımı ne makyajı ne harika giyinmesi hiç birşeyi yoktu. Birgün sınıf arkadaşı ile tatlıcıya gidiyor.
Orada bunu yine üniden ama başka bölümden bir erkek görüyor. Meğer bu erkek de benim arkadaşın yanındaki kızın yakın arkadaşı imis. Mevzu ne biliyor musunuz bakın çoook ilginç.
Oğlan bunu aklına tutmuş. Okul bitmis. Kıza mesaj atıyor. Diyor ki su tatlıcı da yanında bir kız vardi. Onun telini bana verir misin. Kız önce kabul etmiyor arkadaşı rahatsız olur diye. Oğlan durumu anlatınca veriyor. Arkadaşıma mesajla şiirler yazıp tanışmak istiyor :))) tanışıp evlendiler. 1 tane de çocuğu var :) yani diyecegim o ki tüm çabalar boş. Gerek yok. Abimin evlilik hikayesi de başka. Onu yazmaya üşeniyorum şu an :)) haaa arkadaşım için derseniz ki nasıl biri. Güzellik desen aaa güzel kız değil. Çok sosyal desen değil. Makyaj yapıyor desen hiç yapmaz. Anlayın mevzuyu. Kader Kader Kader.....

Arkadaşlar bakımlı olun,sosyal olun şunu yapın tavsiyelerinin hepsi boş. Öyle evlilik hikayeleri var ki evliliğin tamamen kader olduğunu anlıyorsunuz.
Benim üniden yakın bir arkadaşım vardı. Sıradan bir kız idi. Ne bakımı ne makyajı ne harika giyinmesi hiç birşeyi yoktu. Birgün sınıf arkadaşı ile tatlıcıya gidiyor.
Orada bunu yine üniden ama başka bölümden bir erkek görüyor. Meğer bu erkek de benim arkadaşın yanındaki kızın yakın arkadaşı imis. Mevzu ne biliyor musunuz bakın çoook ilginç.
Oğlan bunu aklına tutmuş. Okul bitmis. Kıza mesaj atıyor. Diyor ki su tatlıcı da yanında bir kız vardi. Onun telini bana verir misin. Kız önce kabul etmiyor arkadaşı rahatsız olur diye. Oğlan durumu anlatınca veriyor. Arkadaşıma mesajla şiirler yazıp tanışmak istiyor :))) tanışıp evlendiler. 1 tane de çocuğu var :) yani diyecegim o ki tüm çabalar boş. Gerek yok. Abimin evlilik hikayesi de başka. Onu yazmaya üşeniyorum şu an :)) haaa arkadaşım için derseniz ki nasıl biri. Güzellik desen aaa güzel kız değil. Çok sosyal desen değil. Makyaj yapıyor desen hiç yapmaz. Anlayın mevzuyu. Kader Kader Kader.....
Tatlıcıya gitmiş işte :)) Sosyallikten kasıt her gün farklı partiye gidin demek değil ki, çıkın biraz dışarıyı görün demek. Sosyal bir ortama girmiş ve beğenilmiş ilgili şahıs. Çok da farklı bir şeyden bahsetmiyorsunuz bence.

Çirkin biri miyim diye soruyorum kendime ne bilmiyorum dengime evet bu diyeceğim kişi karşıma çıkmıyor ya aile yapısı uymuyor ya kendisi ya görüşleri bi türlü dengimi bulamıyorum okumadığım dua yapmadığım ritüel kalmadı yuva kurmak istiyorum ama o kişi yok ne önerirsiniz bana?
Bdv okumaya basla,evlilik isini birakirsin net

Böyle konular benim tansiyonumu düşürüyor yaa:işsiz:

Güzel bir yorum "üstün bir gayret ve çaba ile yapılan evlilik " böyle bir çabaya gerek yok. Kader gayrete aşıktır derler. Bunu savunanlara ne diyeceksiniz? Ben sizinle aynı fikirdeyim.

Ben size soyle bir ornek vereyim benim bir arkadasim var ben onu tanidigim gunden beri evlenmek istiyor. Gayet aklibasinda ve egitimli biri. Benim aklimin ucunda bile evlilik yoktu dahasi evlilik fikrinden cok uzaktim. Bana cok guzel gorunmek yerine korkutucu geliyordu. Ben evlendim arkadasim hala bekar. Bir seyi ne kadar cok isterseniz o olaya karsi bir direnc olusturursunuz. Evlilik amac degil sonuc olmali.

Nikah salonlarina gidin. Enerjisi kesinlikle size geçecektir. :dua:

Youtuba da ruh eşini kendini çek diye meditasyonlar
Bir eş adayı ile tanıştığınızda, size alışkanlık ve hobilerinizi sorsa ne anlatacaksınız? "Sana rastlamak için türbelere çaput bağlayıp, YouTube'da ritüeller yapıyordum" mu diyeceksiniz?
Kendinize yatırım yapın, eş bir şekilde gelir dahil olur.
Hayattan keyif alan insan, eş bulmak için böyle şeylere enerji harcamaz, zaten kendini seven insan ışıl ışıldır, enerjisi Merkür'den bile hissedilir. Auranıza yansır. Etrafınızda kendi enerjinizde bir dünya insan olur o zaman.
Ne beyhude telaşlar bunlar, yaşınız da daha 27.
Ben ilk evliliğimi 34 yaşında yaptım, hâlâ içten içe "acaba acele mi ediyorum" diyordum.
Etmeyin yahu, evlilik başarı değildir. Hayatın akışında olağan bir süreçtir.

Back
X