- 30 Ağustos 2025
- 40
- -7
- 1
- 26
- Konu Sahibi SevdaKaya99
-
Evlenmek için evlenme sakın bu kadar da acele etme onlar evlendiyse ne olmuş? Sana değer veren seni sevip sayan birini bulmaya bak yoksa kocadan bol ne var adamını bulcan asıl bunun için dua etMerhaba. 26 yaşındayım. İngilizce öğretmeniyim. İşim, gücüm vs herşey yerinde. Ama bir türlü gönlümce biri karşıma çıkmadı. Yaşadığım yerde, etrafımda bütün arkadaşlarım kendilerine uygun biriyle evlendi (genelde görücü üsulu) ama bana gelen talipler çalışıyorum, uni okudum vs diye geliyorlar. Ve hiç biri okumamış hatta bazıları çalışmayan yaşı kırka dayanan kişiler. Benim babam rahmetli oldu. Çocukluğum iyi geçmedi. Benim şu an yaşadığım yerde herkes bir kızla babasının maddi imkanı için evlenmek istiyor. İyi biri olunca da annesi izin vermiyor. Ben dualar ediyorum. Sizden ricam bana bu konuda bildiğiniz duaları, manifestleri vs söylemeniz.
Lütfen : Yaşın genç; evlenince nolucak vs gibi yazacak olanlar yazmasın. Sizden bu konuda fikir almak için yazmadım. Sadece beni anlayan kız kardeşlerim yazsın. Teşekkürler
Evet ama etrafımızdaki insanlardan öyle güzel yerlerde olanlar varki. Yurtdışında yaşayan akrabaları vs ama işte herkes niye evlenmiyosun diyor ama kimse öneri ile gelmiyor…Bulunduğun yer belli ki çok düşük sosyokültür seviyesine ait. Orada evlensen de mutlu olamazsın.
Bak canım herkesin nasibi ayrı. Hepimizin etrafında çok güzel evlilikler yapan da var berbat yapan da var. Senin nasibin hangisi bilemezsin ama paniğe kapılıp evlenmeye çalışırsan çok büyük ihtimalle de hatalı bir evlilik yaparsın üzgünüm.Evet ama etrafımızdaki insanlardan öyle güzel yerlerde olanlar varki. Yurtdışında yaşayan akrabaları vs ama işte herkes niye evlenmiyosun diyor ama kimse öneri ile gelmiyor…
Dünya gerçekten tersine döndü ama yine erkeklerin yararına olacak şekilde. Çalışmayan, okumamış erkek eğitimli ve çalışan kıza talip oluyor. Kesin ben erkeğim diye evde hiçbir şeyde yapmazlar. Evlenecegim diye kimsenin işsiz güçsüz oğlunu kalkindirmayin sakin. Emin olun şimdiki bekar ozgurlugunuzden bile olursunuz böyle biriyle evlenirseniz.Merhaba. 26 yaşındayım. İngilizce öğretmeniyim. İşim, gücüm vs herşey yerinde. Ama bir türlü gönlümce biri karşıma çıkmadı. Yaşadığım yerde, etrafımda bütün arkadaşlarım kendilerine uygun biriyle evlendi (genelde görücü üsulu) ama bana gelen talipler çalışıyorum, uni okudum vs diye geliyorlar. Ve hiç biri okumamış hatta bazıları çalışmayan yaşı kırka dayanan kişiler. Benim babam rahmetli oldu. Çocukluğum iyi geçmedi. Benim şu an yaşadığım yerde herkes bir kızla babasının maddi imkanı için evlenmek istiyor. İyi biri olunca da annesi izin vermiyor. Ben dualar ediyorum. Sizden ricam bana bu konuda bildiğiniz duaları, manifestleri vs söylemeniz.
Lütfen : Yaşın genç; evlenince nolucak vs gibi yazacak olanlar yazmasın. Sizden bu konuda fikir almak için yazmadım. Sadece beni anlayan kız kardeşlerim yazsın. Teşekkürler
Ne kadar güzel sevindim arkadaşınız adına darısı isteyenlerin başınaManifest falan istemişsin yorumunda hiç inanmıyorum öyle şeylere ama bir arkadaşım her zaman dünya kadar kriter sayardı. 24 yaşına kadar da hiç sevgilisi olmadı hep o nerdeyse 100 maddeye uyan adamı bekledi ve o adamı buldu birkaç ay içinde de evlendi. Belki uygulamak istersin diye yazdım ben inanmadığım için hiç yapmadım.
Çook haklısınız evet öyle. Ve anneleri de gelip yaşladık bize hizmet gerek diyorlar. Hatta komşumuz anneme kızın çok güzel acaba biri bişeymi yaptı niye evlenmiyor diyor. Kötü biri ile evlenmektense evlenmemek çok daha iyi. Arkadaş çevrem de garip. Yani kimse kimseyi sevmiyor. İyi birileriyle olsun istemiyor. Doğrusunu Allah bilir artıkDünya gerçekten tersine döndü ama yine erkeklerin yararına olacak şekilde. Çalışmayan, okumamış erkek eğitimli ve çalışan kıza talip oluyor. Kesin ben erkeğim diye evde hiçbir şeyde yapmazlar. Evlenecegim diye kimsenin işsiz güçsüz oğlunu kalkindirmayin sakin. Emin olun şimdiki bekar ozgurlugunuzden bile olursunuz böyle biriyle evlenirseniz.
Valla dua/manifest vs. bilmiyorum bu konuda. Farklı insanlarla tanisacagin yerlere gitmeni oneririm. Görücü usulü yerine arkadaşların varsa onlardan da tanistirmalarini isteyebilirsin.
Çok doğru ama buraya uzun uzun yazıp vaktinizi almak istemedim. Benim baba alkolikti. Annemi terk edip Rusiyaya gitti. Annem başkalarının evini temizleyip bizi okuttu. Biz abim ve ben çok okuduk. İyi uniler bitirdik ama iş bulamadık. Kendi işimizi kurduk. Ben 22 yaşıma kadar hiç kendime kıyafet alamadım. Baba yok annem kaygılı. Çok isterim düzgün biri olsun ben derdim olduğunda ona anlatayım. Ben hiç aile sıcaklığı görmedim. 4 kişi birlikte nasıl yemek yer? Baba eve gelince ne yaşanır? Bir sorun varsa bi arada nasıl çözülür? Bunları hiç tatmadım.Bak canım herkesin nasibi ayrı. Hepimizin etrafında çok güzel evlilikler yapan da var berbat yapan da var. Senin nasibin hangisi bilemezsin ama paniğe kapılıp evlenmeye çalışırsan çok büyük ihtimalle de hatalı bir evlilik yaparsın üzgünüm.
Valla kadınların evlenememe korkusunu kullanıp işsiz güçsüz oğullarını bile sırf erkek olduğu için iteleyebiliyorlar, tebrik ederim. Bir erkek olarak ne getirecek bu tipler evliliğe peki? İş yok, yaş olmuş bilmem kaç, eee kesin tip yok, ayrıca annesi hizmet bekliyor.Çook haklısınız evet öyle. Ve anneleri de gelip yaşladık bize hizmet gerek diyorlar. Hatta komşumuz anneme kızın çok güzel acaba biri bişeymi yaptı niye evlenmiyor diyor. Kötü biri ile evlenmektense evlenmemek çok daha iyi. Arkadaş çevrem de garip. Yani kimse kimseyi sevmiyor. İyi birileriyle olsun istemiyor. Doğrusunu Allah bilir artık
Bende de 8 yaşından beri baba yok o yüzden evlilikten hep korktum çünkü doğru erkek nedir nasıl anlaşılır bilemeyebilirim dedim. Temkinli davrandım 30 yaşımda evlendim açıkçası evliliğim kötü değil ama istediğim gibi de olmadı. Bizler için işler daha zor ondan seni uyarıyorum bu şekilde.Çok doğru ama buraya uzun uzun yazıp vaktinizi almak istemedim. Benim baba alkolikti. Annemi terk edip Rusiyaya gitti. Annem başkalarının evini temizleyip bizi okuttu. Biz abim ve ben çok okuduk. İyi uniler bitirdik ama iş bulamadık. Kendi işimizi kurduk. Ben 22 yaşıma kadar hiç kendime kıyafet alamadım. Baba yok annem kaygılı. Çok isterim düzgün biri olsun ben derdim olduğunda ona anlatayım. Ben hiç aile sıcaklığı görmedim. 4 kişi birlikte nasıl yemek yer? Baba eve gelince ne yaşanır? Bir sorun varsa bi arada nasıl çözülür? Bunları hiç tatmadım.
Allah rahmet eylesin babanıza. Çok sağolun. İnşallah evliliyiniz güzelleşir. Herşey Allahın elindeBende de 8 yaşından beri baba yok o yüzden evlilikten hep korktum çünkü doğru erkek nedir nasıl anlaşılır bilemeyebilirim dedim. Temkinli davrandım 30 yaşımda evlendim açıkçası evliliğim kötü değil ama istediğim gibi de olmadı. Bizler için işler daha zor ondan seni uyarıyorum bu şekilde.
Koca bulmak için tayin mi istesin?Başka şehre atanma imkanınız var mı? Anladığım kadarıyla bulunduğunuz bölgede sıkıntı var. Farklı ortamlara giriyor musunuz?
Benim şu an yaşadığım yerde herkes bir kızla babasının maddi imkanı için evlenmek istiyor. İyi biri olunca da annesi izin vermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?