Evlenmek için neler yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nazik uyarınız için teşekkür ederim. Ve haklısınız.

Oldu. Düşüncesiz insanlara karşı öyleyim
Hiç sanmıyorum. İyi huylu bir insan eleştiriye yine güzel huyu ve ahlakıyla cevap verir. Neyseniz o'sunuzdur yani.
İnsanlar her zaman sizin istediğiniz cevapları vermeyebilirler. Ağır eleştiri de yapılabilir ama cevabı hiçbir zaman inşallah çoluğun çocuğun.... diye başlamaz ki çok sokakvari ya da kenar mahalle ağzı diyebileceğimiz bir söz.
Kusura bakmayın ama sanırım bu huyunuzu bilen çevreniz sizi birine önermeyecektir çünkü insanlar birilerine sebep olmadan önce çok fazla düşünmek zorundalar.
Siz evlenseniz dahi pat küt, olur olmaz kavga edip laf dalaşına girecek gibi biri duruyorsunuz. Kim neden böyle bir riske girsin ki?
Ben olsam girmezdim.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

Evlenmek isteyen birine cevap olarak evlenince nolucak dedi. Ve evlenince bişey olmayacak madem o zaman çocukları evlenmesin. Yok eğer bu lafımdan rahatsız olucaksa evlenince nolucak diye anlamsız bir yorum yazamaz. Yazarsa saygılı konuşmam. Ki siz ve ya başkası hiç bir zaman bilemezsiniz kimin evliliğinin nasıl olacağını. Evet inşallah bana karşı nazik; düşünceli insan çıkar karşıma da böyle pat küt konuşmak zorunda kalmam. Hakedene hakettiği kadar..
size de teşekkür ederim.

peşine düstüğünüz sürece olmaz.. benim diyeceğim bu..

eş, aramayla bulunacak bir sey değil. aramayla bulduğunuz, zorlama olur mutsuz eder.

hayatın zamanlamasına güvenin.. ben, iki gün takılır ayrılırım diye esimle tanıstığımda 26 yasımdaydım 27 yasımda evlendim, 29 yasımda bebeğimi doğurdum. yani bu işler kaderdir.

Sana ne yaşlı insan. Böyle neqatif yorum yaptığın için seni Allaha hevale ediyorum inşallah senin çocukların hiç bir zaman evlenmez.

Galiba haklısınız. 2 yıldır resmen bu konuda takılı kaldım. Belki bu yüzden bilmiyorum.
Allah daha da mutlu etsin inşallah. Bebeğinize sağlık; güzel hayat dilerim ve sizede

Sana ne yaşlı insan. Böyle neqatif yorum yaptığın için seni Allaha hevale ediyorum inşallah senin çocukların hiç bir zaman evlenmez.

Sizden özür dilerim. Ne yazmış olursanız olun söylediğim doğru deyildi lafımı geri alıyorum. Kalbinizi kırdığım için affedin

E desin. Sizin bir şeyiniz mi eksilir yoksa kısmetiniz mi kapanır. Onu diyene "yapma yahu yalnızlık Allah'a mahsus" der kapatırsınız. Siz kavgayı seçiyorsunuz.
Ben de diyorum ki dediğiniz gibi nazik biri çıktı karşınıza, bir şekilde sizin bu tavırlarınıza şahit oldu. Sizi neden istesin ki hayatında. Dışarıdan görünen o ki kendi istediği olmadığı zaman sataşan, bedduaya yöbelen, altta kalanın canı çıksın diye düşünerek pata küte saldıran birisiniz.
Ha bunlar beni hiç ilgilendirmez elbette benim hayatımda bir yeriniz yok. Ancak ben bir erkek olsaydım ve sizi hayatıma almak isteyeseydim bu huylarınız yüzünden arkama bakmadan kaçardım. insanlar huzur bulmak için evlenirler. Neden kendilerini kaosun içine soksunlar ki?
Koca kadınsınız, kendinize birazcık dışarıdan bakmanız lazım. Evlilikde huzur sadece aradığını bulmakta değil aynı zamanda aranılan eş olmakla sağlanır.
Her neyse, ettiğiniz beddua zaten tutmaz. Bir saat sonra insanlar buraya yazdıklarınızı ve sizin konunuzu unutup başka konuya geçecekler. Bizlik bir durum yok yani.
İyi forumlar.

sosyal /kültürel anlamda öyle gelişmiş bi insanım ki senin ana dilini senden daha iyi biliyorum. Öyle cevaba böyle cevap veririm seni de ilgilendirmez kimsin ki?
Ay kim seni ne yapsın asla bir erkek tarafından tercih edilemeyeceksin şu üsluba bak. Yerlerde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…