- Konu Sahibi Pulmicort_Combivent
-
Resmen beni ozetlemissinEvlenince çok ama çok mutlu olunuyor di mi? Hep bulutlar üzerinde insan. Hayallerinizi yıkmak istemem ama bayanlar için evlilikten sonra tek artan şey sorumluluklar, iş güç. Ne çok anlayışlı bir eş nede mutluluktan ucmalar. Belki evlendikten sonra harcadığın paranın hesabını soran kocalar kendiniz kazandığınız halde. Butün bunlar için acele etmeye gerek yok. İnsan neden evleniyor yaşadığı rutindenden rahatsız oluyor yani rahatlık batıyor belli süre sonra. İşte artık herşeye doydugunuzda, biktiginizda evlenin. Hicbirsey keşke dememek için. .
Dediğim gibi ben severek aşık olarak evlendim. Rahat bir bekarlıktan sonra evlendim. Bekar olarak sevgilik yaşamayı tercih ederdim.5 senelik evliyim dürüstce soyluyorum saydiklarinizin hicbirini yaşamadim evliligimde. Cocugum olmadigi icin cocuklu meseleleri de yaşamadim.
Sadece ilk yil kv, kp ve kaynimla emrivaki çatismalari yaşadim. Evlendigimde 21 yasimda oldugum için ailesiyle biraz güç savaşlari yaşandi, evet kucuk olunca söz dinleteceklerini saniyorlardi, öyle olmadi. Zamanla herkes ogrendi. Şuan bir problemim yok, problemle olanla da gorusmuyorum.
21 yasimda evlendim kimseye hizmetcilik etmeden, eşim de beni kimseye ezdirmeden 26 yasima geldim. Şükür.
Evlilik elbette pembe bulutcuklu bisey degil biz de eşimle tartistik, kavga ettik, ediyoruz bunlar oluyor o ayri ama evliligi catirdatacak seyler degil bizim icin.
Amma herkesin kendini bulmasi, tanimasi, karakter şekillenmesi farkli zamanlarda, farkli olaylarla gercekleşir.
Ama konu sahibinin o surece girip girmedigini bilemiyoruz elbette.
Eger sevgilimle beraber yasicam desen kimse ses etmezdi:) nikah sevilmiyo bu forumdaYorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Çok haklısınız insanlar kendi yaşadıklarını başkalarına kılıf olarak giydirmeye ve herkesi kendileri görmeye çalışıyorlar. 25 yaşına gelmiş insanlar tek başlarına bir gün geçirecek olsalar aç kalırlar bu nedenle evliliğe de öcü gözüyle bakıyorlar ya da 28e kadar tavsiye etmiyorlar. Ben evlenmek istiyorum yazdığım an bana git görücü usulü bul madem çok istiyorsun hadi git evlen filan yazmışlar. Ben sizler gibi düşünen insanlardan tavsiye istedim çevremde böyle birilerinin olmadigini karşıma çıkarsa nasıl bir sürecin beni beklediğini evliliği nasıl zorlaştirmayip kolaylaştiracagimi bilmek istedim. İnsanlar okuduklarını anlamadıkları gibi herkesi kendi zihniyetinde sanıyorlar
Hayatın gerçek yüzünü gördüm görmeye de devam edeceğim sanırım.. ponçik bir evlilik beklemiyorum bu yaşıma kadar da ponçik yaşamadım zaten. Hayırlısıyla evlenmek istiyorum o kadar.
Dediğim gibi ben severek aşık olarak evlendim. Rahat bir bekarlıktan sonra evlendim. Bekar olarak sevgilik yaşamayı tercih ederdim.
Hiç olmazsa ayda bir kere kayınvalide geliyor, normalde görüşmek istemeyeceğim insanlarla akraba oldum. Bu bile benim için bir sorun.
Eşimle ev işlerini ortak yapıyoruz. Temizliği ortak yaparız, aylık markete beraber gideriz. Buna rağmen yüküm arttı. Ütü belası komple bende eskiden annem ütülersi.
siz çocuksuzluğun rahatındasınız. Çocuktan önce benim de rahattı halim. Akşam yeme pişirmezdim kahvaltı yapardık. Şimdi çocuk var mutlaka çorbası sağlıklı yemeği olmak zorunda.
genel anlamda ne pişirilmeli,çamaşırlar bulaşıklar insanın zihin yükünü de arttırıyor.
ben 30da evlendim beş sene sonra evlensem de olurmuş.
Ben 21 yaşında geçen sene evlendim evlilik hamd olsun güzelMerhaba kızlar. Yaşım 22 olacak inşallah. Ciddi görüştüğüm birisi oldu ama uzun uzun flört etmedik üç sefer görüştük olumsuz oldu, içim ısınmadı. Görücü çıkıyor bir sürü ancak ya akraba (akrabalık ilişkilerimiz zaten çok kuvvetli değil bu yüzden akraba istemiyorum büyük konuşmadan...) Komşular aracılığı ile talipler oluyor onlarla da ya benden küçükler ya bana uygun değiller ya ben onlara uygun değilimSağlıkçıyım, iş yerinden de görüşmek isteyenler oldu ama yine birbirimize uygun değildik. İş yerinde de etrafımda kimse yok zaten öyle. Evet evlenmek istiyorum. Anne olmak istiyorum. Kendi evimde kendi istediğim gibi, hem mutlu ettiğim, hem mutlu olduğum bir yuva istiyorum. Yaşın daha küçük çıkar karşına birisi derseniz de şu anki hayatımda öyle bir sosyalligim yok. Nasıl birisi çıkacak karşıma nereden çıkacak belki hiç çıkmayacak bilmiyorum büyüklerimden tavsiye istiyorum
Tebrik ederim guzel tespitBu tarz konularda bir şey dikkatimi çekiyor böyle yaşı 22,23 ,24 , 25 olan kızlarıa çok erken, çok vaktin var ,rahat ol ,akışına bırak , tarzında yorumlar atılıyor ama bir kız 30 oldu mu 31oldu 32 oldu ne zaman evleneceğim tarzında yorumlar attığında da inşallah senin de kısmetin çıkar, geç değil ya da 30’dan sonra biraz zor tarzına yorumlar geliyor ..!!! yani arkadaşlar 25 ve 30 arasında çok ciddi bir fark yok ki ..!!!beş sene dediğiniz nedir ki ..!! 25 ve 40 arasında ciddi bir fark var mesela..!!
Neden çocuğu veya eşi kendinize yük olarak görüyorsunuz. Eğer bahsettiginiz gibi bir evliliğiniz var ise hayat size zindan değil mi şu anda ? Madem bu kadar korkunç evlenmek isteyen birine sakın evlenme diyebilecek kadar kötü neden evli kalıyorsunuz ? Eve gelirken ayaklarınız geri geri gidiyor olmalı bu yazilanlardan ben bunu anladim. Elbette hayatın zorluklarından bizde nasibimizi alacağız ama mutlu olmak için cabalamak bizim elimizde her iki taraf içinde konuşuyorum.
Prefrontal lob minimum 25 yaşında gelişimini tamamlıyor .Sana gore degil tabi ki
Sen kendini cok olgun , cok akli basinda , herseyi yasamis bir insan olarak goruyorsun cunku hepimiz 20 li yaslarda kendimizi oyle goruyoruz , o yuzden kendine bakis acin cok normal
Ama evlilik icin erken bir yas bence bu konu insanina gore degisen bir mevzu da degil
22 yasindaki bir insanin hayatinda bambaska amaclari olmali , hayatinda sevdigi ve sevildigi bir iliski de olmali ama amaci evlilik olmamali
Su anda benim oldugum noktadan gercekten kundakta bebek gibisiniz , hayat bu kadar basit degil , evlilik de hic basit bir mevzu degil
Baskalarinin hayatlarina bakarak da aldanmayin , kapali kapilar ardinda erken evlenen arkadaslarinizin yasadiklarini bilemezsiniz
Evlenmek icin olgunluk gerekiyor , o da 25 yasindan once olmuyor ( siz ne kadar kendinizi olgun gorurseniz gorun bunun bilimsel aciklamasi bilr mevcut)
Anneniz olabilecek yasta bir kadin olarak soyluyorum bunu , cok gencsiniz , hayatin tadini cikarin , evlilik fikrini bir sure rafa kaldirin
Ahhaaa tesekkur ederim , ben uzunca yazmak istememistim acikcasi iyi olmus yazmanPrefrontal lob minimum 25 yaşında gelişimini tamamlıyor .
Yanı mantık dedigimiz kavram tam olarak en erken 25 yaşında oluşuyor insanlarda .
Bilimsel açıklamasını da yapayım dedim :)
Öte yandan 22 yasındaki sevgilimle evlendigimi düşünemiyorum bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?