Evlenmek istemek

Şu an ruh sağliginin çok iyi olmadiğini düşünüyorum.
Sanirim babanla sorunlar yaşadigin için evliliği bir kaçiş olarak görüyorsun.Görme ! Acele kararlar verme...Yağmurdan kaçarken doluya yakalanirsin.

Bak sevgilin hasta babani sormadi diye kahrolmuşsun,evliligi nasil idare edeceksin ? Bunun 100 kati problemlerle karsilasacaksin çünkü.

Resmen beni ozetlemissin rahat batti yalnizlik tak etti ama mutlu olurum diyerekde evlendim. Kendi kazandigim parayi harcarken bile karisti. Ben de calistigim halde evin islerini uzerime yikmaya çalıştı. Uni mezunu anlayışlı olur dedigim adam tam bir ortadogulu zihniyeti cikti

Dediğim gibi ben severek aşık olarak evlendim. Rahat bir bekarlıktan sonra evlendim. Bekar olarak sevgilik yaşamayı tercih ederdim.
Hiç olmazsa ayda bir kere kayınvalide geliyor, normalde görüşmek istemeyeceğim insanlarla akraba oldum. Bu bile benim için bir sorun.
Eşimle ev işlerini ortak yapıyoruz. Temizliği ortak yaparız, aylık markete beraber gideriz. Buna rağmen yüküm arttı. Ütü belası komple bende eskiden annem ütülersi.
siz çocuksuzluğun rahatındasınız. Çocuktan önce benim de rahattı halim. Akşam yeme pişirmezdim kahvaltı yapardık. Şimdi çocuk var mutlaka çorbası sağlıklı yemeği olmak zorunda.
genel anlamda ne pişirilmeli,çamaşırlar bulaşıklar insanın zihin yükünü de arttırıyor.
ben 30da evlendim beş sene sonra evlensem de olurmuş.

Eger sevgilimle beraber yasicam desen kimse ses etmezdi:) nikah sevilmiyo bu forumda ha nikah yoksa zevkine bakar tekmeyi basarsin yeri gelince, bu da ozgurluk cogu kadina gore:) zaten haklilar artik cogu erkekte evlilik istemiyor, yani kadinlarin cogu bu sekilde nikahsiz yasamaya itiliyor... ama bence evlilik icin gercekten erken, cunku geri donusu yok daha once yazdigim gibi..

Hayatın gerçek yüzünü gördüm görmeye de devam edeceğim sanırım.. ponçik bir evlilik beklemiyorum bu yaşıma kadar da ponçik yaşamadım zaten. Hayırlısıyla evlenmek istiyorum o kadar.

O zaman dogru insani bekle tatlim
Icine sinmeyen biriyle beraber olma
Ve flört dönemini uzun tut
Evlenmeden önce en az üc yillik bir iliski olsun isterim ben, tani ve öyle karar ver
Hastalikta saglikta bir normal dönemlerden gecin
Ben 21 yasimda evlendim, cocuklugumdan beri taniyordum, cok güzel bir evliligim iki de cocugum var, 28 yasindayim
Yani dogru insanin yasi olmaz
Ama dogruyu bulmak önemlisi, yasin bir önemi yok
Gez toz ilk diyenler de kendilerine göre haklilar
Ben evlendikten sonra da geziyorum, yani evlenince neden gezmesin ki insan
Ama burada önemli olan, senin olgunlugun karsidaki insanin karakteri
Kolay gelsin, umarim hayirli biri cikar karsina

Yaşınız çok küçük. Sizin yapacağınız sırf evlenmiş olmak için evlenmek. Sosyalleşin yeni çevrelere girin yeni insanlar tanıyın. Odağınız evlenmek olmasın ama hayatınızı yaşayın önce. Çalışıyorsunuz gezin tozun kendinizi geliştirin. Evlilik nasip işidir herkes evlenmek zorunda değil ayrıca benim burda eleştirdiğim nokta bu derece evlilik odaklı olmanız.
Sırf çocuk yapmış olmak için anne olayım yaşım geçmesin diye düşünüyorsunuz ama oyuncak bebek değil bu. Siz hazır olmadan, evliliğiniz hazır olmadan, ekonominiz hazır olmadan, kocanız, şartlar hazır olmadan sakın sakın çocuğu aklınızdan geçirmeyin. Çocuk büyük bir sorumluluktur.

Bu tarz konularda bir şey dikkatimi çekiyor böyle yaşı 22,23 ,24 , 25 olan kızlarıa çok erken, çok vaktin var ,rahat ol ,akışına bırak , tarzında yorumlar atılıyor ama bir kız 30 oldu mu 31oldu 32 oldu ne zaman evleneceğim tarzında yorumlar attığında da inşallah senin de kısmetin çıkar, geç değil ya da 30’dan sonra biraz zor tarzına yorumlar geliyor ..!!! yani arkadaşlar 25 ve 30 arasında çok ciddi bir fark yok ki ..!!!beş sene dediğiniz nedir ki ..!! 25 ve 40 arasında ciddi bir fark var mesela..!!

Bekarligim benim de rahatti, ailem yedigime ictigime gezdigime karismazdi, yemek yapmayi da evlenince ogrendim, mutfaga girmişligim yoktu. Benimki de kaçis degil aşk evliligi oldu.
Aklimda evlilik yoktu eşimle tamamen "iyi vakit geciriyoruz takilalim" olarak başlamistik
Ciddi dusunme muhabbetleri filan hiç olmamisti.

Tabi ki ayda 1 kere bile olsa insan sevmedigi insani gormek istemiyor, ben de gormek istemem ama hayat bu degil. Sadece evliligin getirdigi eş ailesiyle ilgili biseyde degil bu iş yerinde, okulda, kendi ailende insanin gormek istemedigi insanlar olabiliyor ama goruyorsun.
Ha evlenmeden ayni evde yaşama sansim olsa kayinvalideyi hic tanimadan yaşamak isterdim o ayri

21 yasimda olgunluk abidesi degildim tabiki. Kendimde düzelttigim, törpüledigim, farkli dusunmeye basladigim cok sey oldu elbette ama dönüp baktigimda keşke evlenmeseymişim demiyorum en onemli şey bu bence.

Cocuksuzlugun rahatligi var tabi, bunu bilerek cocuk sahibi degiliz. Başa cikamazdim, hala cikabilecegimizi dusunmedigim icin cocugumuz yok.

Ben 21 yaşında geçen sene evlendim evlilik hamd olsun güzel tabi bazen sorumluluklar ağır geliyo ama insan özellikle severek evlenince herşeyi başarıyo

Tebrik ederim guzel tespit

Yahu kim size "sakın evlenmeyin" dedi burada?
Evlenin ama şimdi, bu yaşta evlenmeyin diyor herkes. Aradaki farkı anlamak neden bu kadar zor? Yakalarımı yırtacak duruma geldim cevaplarınızı okurken.

Buradaki herkes bir zamanlar 22 yaşındaydı ve birçoğu da evli. Sizin aksinize hem olgun yaşları deneyimlediler hem evliliği.
Sizin yaşamadan fikir sahibi olduğunuzu zannettiğiniz konularda herkes tecrübe sahibi yani.

22 yaş evlilik yaşı değildir.
Ergenliğin beyindeki etkileri bile 24-25'e kadar devam eder.
Karar verme mekanizmanız daha oturaklı bir hale gelir, karakteriniz oturur vs...
22 yaş kendini geliştirme, insan tanıma, yeni yerler keşfetme, yani kısacası beyindeki bu gelişimi besleme yaşıdır.

Ama siz paraşütle atlamak erken yaşta evlenmekten daha riskli sanıyorsanız siz bilirsiniz.

Prefrontal lob minimum 25 yaşında gelişimini tamamlıyor .
Yanı mantık dedigimiz kavram tam olarak en erken 25 yaşında oluşuyor insanlarda .
Bilimsel açıklamasını da yapayım dedim :)
Öte yandan 22 yasındaki sevgilimle evlendigimi düşünemiyorum bile.

Evlenmek istiyorum degil dogru insanı bulmak istiyorum deyin. Evrenden doğru şey isteyin zira evlilik denen kurum kadının sorumluluklarının bin kat artması, gönlünce hayatini yaşamasının sona gelmesi anlamına geliyor. Bunu katlanabilir kılan tek şey iyi ve anlayışlı bir hayat arkadaşı olabilir ancak

Ahhaaa tesekkur ederim , ben uzunca yazmak istememistim acikcasi iyi olmus yazman

Öncelikle herkes gibi bende yaşınızın evlilik için küçük olduğu görüşendeyim. Ama tavsiye istiyorsanız ; tanıştığınız insanlarla direk evlilik değil de bir birini tanıma kendini anlatma karşındakini anlama amaçlı görüşseniz belki de içim ısınmadı dediğiniz insanlarla iyi bir enerji oluşacak aranızda. Herkes pat diye bir iki görüşmede evlenmiyor genelde. Bir süreç bu ve yaşınız da uygunken bu süreçleri doya doya yaşayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…