Evlenmek istemek

Hele çocuk apayrı bir sorumluluk. Küçükken uyku sorunu, büyüyünce tutturmalar okul sorunu hiç bitmiyor. Bakıcıya baktırmak istesen o sorun. Annen ya da kv baksın desek e onların düzeni bozuluyor. Kaldı ki kv ile sen, eşin ile de annen rahat edemez. Eğer ücretsiz izin alayım desen Türkiye şartları malum.

22 yaş evlenmek icin normal bir yaş. 18 desen belki dur kizz daha erken derdim ama okumussun,mesleğin var. E askerede gitmicegine gore? Gitmicen dimi
Ama şöyle bir sorun var. Benim bu konularda kafam karışık.
Simdi sen 22 yaşındasın ya kuzum karşına çıkacak erkek 27 yaşında olsa iste o erkek ergen olmazmi acaba. Ya benimde erkeklerin evlilik yaşına takmisligim var. Ben erkek olsam 35 yasinda evlenir 37 yasinda falan baba olmak isterdim. 40 ta olur.
Kadin olunca oyle olmuyor iste cocuk istegi vs dedigin icin yoksa 30 yasinda evlenmek de 22 yasinda evlenmek gibi ideal bir yaş kadın için yanlış anlaşılma olmasin.
Senin gezmen lazim. Bi de sakın sosyal medyadan bulma arkadas tavsiyesiyle de bulma,velev ki aranız bozuldu o arkadasinla da bozulur.tavsiyelerim bu. Tabi belli de olmaz ya belki çok iyi birisiyle tanışırsın o kiz cevrenin de tanıdığı biri olur

Hahaha yok evlenmicem kesin artık
Da çocuk fikrinden bile soğudummmmm

Acelene ne oldu daha yaşın başın kaç hayatını yaşa gez toz keşke şuan bende 22yaşında olsaydım

arabam var ancak faizle aldım hayrini görmeyeceğimi düşünüyorum arabayi satacagim ve ödediğim ham parayı birikim olarak kullanacağım evleneceğim zaman bu şekilde düşünüyorum. Eğer kararım araba konusunda değişmezse. Onun dışında birikimi daha çok altın almakla yapmaya çalışıyorum öyle çok çok bir birikimim yok ama birikimim var diyebileceğim bir arabam var ailemin arkamda oluşu söyle olabilir evet evlilik konusunda hayırlı bir kısmet çıkarsa evlen derler, ancak maddi anlamda zaten benim calismamla geçiniyoruz zar zor maddi anlamda destekleri olmaz. Bakalım nasip öyleyse

Umarım mutlu bir evliliğiniz olur ama yaşınız genç olduğundan ve henüz bir hayat tecrübeniz olmadığından evlilikle ilgili çok fikir sahibi değilsiniz, yazınızdan bariz bir şekilde anlaşılıyor bu.
Evlilik tabii ki kötü bir şey değildir ama evlenince anlayacaksınız ki eşlerin birbirini çok sevmesi, saygı duyması, yeri geldiğinde isteklerinizi yapması önemlidir.

Mutlu etmek için sevip sevilmeniz gerekir, saygı görmeniz gerekir, reşitsiniz istediğiniz yaşta evlenebilirsiniz ama size acele etmeyin, daha gençsiniz diyenler haklı çünkü evleneceğiniz kişiyi çok iyi tanımanız, ailesi nasıl insanlardır, onlarla yapabilir misiniz gözlemlemeniz lazım, bu da birkaç görüşmeyle, çevrenizdeki komşu, akraba teyzelerin falancalar iyi insanlar demeleriyle olmuyor, iyi insanlar her zaman iyi bir eş, iyi bir baba olamayabiliyor zira evlilik çok farklı bir kurum.

Kaldı ki evlilik deyince bir kadın bir erkek bir de evlilik cüzdanı olmuyor, otomatikman ailelerde evleniyor, bugün maaşınız size yeterken evlenince faturalar, kira, mutfak masrafı, bebek masrafı derken elinizde ay sonunu getirecek kadar dahi para kalmayabiliyor yani maddi sorumluluk da alıyorsunuz, maaşınızı kendiniz çekebilirseniz ne mutlu size, maaş kartınızı elinizden almaması şükür sebebiniz olur.

Yeri geliyor eşinizle annesi yüzünden kavga ediyor belki evden kovuluyorsunuz, belki ağır bir söz duyuyorsunuz, yeri geliyor eşiniz annenize gitmek için dahi çocuk gibi izin almanızı istiyor.

Evlilik maksadıyla görüşürken cimcoş, minnoş, herşeye peki diyen erkek, evlenince içindeki kükreyen aslanı kafesinden çıkarıyor, ben ne dersem o olur, her gün anneme gideceksin, işinden ayrılacaksın, evinin kadını çocuklarının anası olacaksın, kolsuz giymeyeceksin, kısa tişört yasak, tayt olmaz, etek kloş, bluz uzun kollu, ayakkabı topuksuz, yüzün rujsuz olacak diyebilecek haddi bulabilecek kendinde.

Bu sitedeki tüm kadınlar mutlu olmak için evlendi, evlenmeden önce tanıdıklarını sandıkları eşleri tarafından yaşatılanları bir okuyun lütfen, gençsiniz ve sanıyorsunuz ki evlenen arkadaşlarınız her gün çiçek böcek tozpembe evlilik hayatlarında mutlu mesut yaşayıp gidiyor, evlilik sonunu görebildiğiniz düz bir yol değildir, sarp kayalarda çıkar, dikenli teller de, bazen ayağınız takılır düşersiniz bazen yarı yolda bırakıp kaçmak istersiniz, o yüzden acele etmeyin, evlenmek istiyorsanız en azından birkaç yıl görüşün huyu suyu hakkında fikir edinmeye çalışın.

Neden çocuğu veya eşi kendinize yük olarak görüyorsunuz. Eğer bahsettiginiz gibi bir evliliğiniz var ise hayat size zindan değil mi şu anda ? Madem bu kadar korkunç evlenmek isteyen birine sakın evlenme diyebilecek kadar kötü neden evli kalıyorsunuz ? Eve gelirken ayaklarınız geri geri gidiyor olmalı bu yazilanlardan ben bunu anladim. Elbette hayatın zorluklarından bizde nasibimizi alacağız ama mutlu olmak için cabalamak bizim elimizde her iki taraf içinde konuşuyorum.

Sosyal medyayı genel olarak sadece etkinlikleri takip edebilmek amacıyla kullanıyorum. Erkekler bence de biraz geç olgunlasiyorlar sanırım yapilari gereği. Ya da yetiştirilme tarzı veya yaşadıkları da olabilir. Hayırlısı o zaman :))

Csnim 22 diyosun ya sen bak hayatima. Tadını cikar. Rahat rahat harca maaşı. Evlenince cookk ararsin bu günleri. Tamam evlilik de güzel ama sonuçta bağlı olduğun biri oluyor.
Sen bunu düşünme ve merak etme nasibindeki zaten seni bulur.
Nerden deme sakın otobüs yol yani alternatif cookk. Belki hastaneye gelen bir hasta. Ama senin yerinde olsam düşünmezdim.

Bence tanıdığımız erkekler dolayısı ile bütün erkeklere aynı vasfı yuklemeyelim Mune:) tavsiyelerin için teşekkür ederim

Ben de üniversiteyi bu sene bitirdim 25 yaşındayım 5 yıllık ilişkim var. Yani toplum gözünde tam evlenme zamanım. Sevgilim de zorluyor evlenelim diye ancak ben hazır hissetmiyorum daha küçük hissediyorum. Şöyle düşünün evlenince bundan sonra hep evlisiniz başka bekar olma şansınız yok. Tabi ki boşanabilirsiniz ama o süreçlerde baya sancılı okuyoruz hepimiz. Bence bu sürecin tadını çıkarın. Anne olma isteği arada bana da uğruyor özellikle adet dönemlerimde evlenmek istiyorum hemen ama geçiyor işte. Hani hep denir ya keşke flört dönemini uzasa diye bence siz de bekarlığı uzatmaya çalışın. Bi daha bekar ve tek olamayacaksınız

Sen benim yazdıklarımı yanlış anlamışsın. Eşim bana ekstra yük yüklemediği için evliyim zaten. Durumumuz da iyi olduğu için de hala Doğum şenindeyim. Yoksa bana ekstra yük olacak olsa evli kalıp çocuk yapmazdım. Halimden de gayet memnunum olmadığım anda da zaten boşanırım. Benim yukarıda yazdıklarım genel olan şeyler. Sen cidden fena halde kafayı evliliğe takmışsın ve istemediğin şeyleri duyduğun zaman saldırıya geçiyorsun. Yazılanlara bak üç aşağı beş yukarı aynı şeyler. Kimse sana burada evlilik harika muhteşem demez çünkü değil. Sorumluluğu fazla ve yazılanlardan da anlaşılıyor ki sen bu sorumluluk için küçüksün. Burada tanımadığın ve hiç tanımayacağın insanların hakaret içermeyen yorumlarına bile böyle tepki veriyorsan kv ve eşinin duymak istemeyeceğin şeyleri söyleyince tepkin ne olur acaba? Senden yaş olarak 8 yaş büyüğüm ki buradaki birçok insan da senden büyük ve evli ve birçoğunun da ben de dahil evliliğinde bir sorun yok. Senin biraz daha olgunlaşman lazım. Büyümen lazım. 25 yaşına gelince daha farklı 30 unda daha farklı düşüneceksin ve evlenince de evet haklılarmış diyeceksin. Yine de Allah gönlüne göre versin.

Arkadaşım sen ekşici filan mısın. Mal mal yorumlar yapıp sonra da çevrene gösterip gülmeye mi geldin. Çevresinde 15 yaşında evlenip çok mutlu olan varmış. Suç suç hapis cezası var o yaşta çocukla evlenmenin. Bu yazdığım yüzünden de banlanırsam banlanayım valla sinirim bozuldu

Ahh çocuğum çalış kendi paranı kazan tecrübe kazan acele edip yanlış kararlar verme erkekleri tanı kendini tanı bu yaşta hayatının aşkını bulsan ve evlenmek istiyorum desen neyse öyle biri de yok ateş bacayı sarmış gibi acele etme derdin bu olsun ya insanlar ne dertlerle uğraşıyolar kitap oku gez toz öğren kariyer yap şimdiden ev işi, çocuk, koca, iş hayatı derdine düşme

5 senelik evliyim dürüstce soyluyorum saydiklarinizin hicbirini yaşamadim evliligimde. Cocugum olmadigi icin cocuklu meseleleri de yaşamadim.

Sadece ilk yil kv, kp ve kaynimla emrivaki çatismalari yaşadim. Evlendigimde 21 yasimda oldugum için ailesiyle biraz güç savaşlari yaşandi, evet kucuk olunca söz dinleteceklerini saniyorlardi, öyle olmadi. Zamanla herkes ogrendi. Şuan bir problemim yok, problemle olanla da gorusmuyorum.

21 yasimda evlendim kimseye hizmetcilik etmeden, eşim de beni kimseye ezdirmeden 26 yasima geldim. Şükür.
Evlilik elbette pembe bulutcuklu bisey degil biz de eşimle tartistik, kavga ettik, ediyoruz bunlar oluyor o ayri ama evliligi catirdatacak seyler degil bizim icin.

Amma herkesin kendini bulmasi, tanimasi, karakter şekillenmesi farkli zamanlarda, farkli olaylarla gercekleşir.
Ama konu sahibinin o surece girip girmedigini bilemiyoruz elbette.

Soyle dusun, evlenince geri donus yok aynisi cocuk icinde gecerli.. su bekarlik halin gelmeyecek bi daha.. bu yuzden erken bence.. ben 27-28 de evlendim..cok sey kacirmamisim bence:)

Acelen ne heveslenme gerçekten ben de22 yaşındayım ve 18 aylık evliyım keşke aklım olsa 25 den Aşağı evlenmezdim evlenmeyin daha çok erken gerçekten evleneceğiniz kişiyi Allah karşınızıa cıkarır merak etmeyin evlilik o kadar kolay değil göründüğü gibi hiç değil inanın

22 yaşındayım 1 sene 2 aydır hayatımda biri var çok mutluyuz her şey çok iyi ama hala kafamda 3 sene öncesinden evlilik yok. Dışarı da tatlı tatlı görüşüp tatile gidip sonunda kendi evine dönmenin mutluluğu varken neden tüm bir evin sorumluluğunu alayım ki üstüme ? 25 den önce evlenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…