- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi Pulmicort_Combivent
-
Hahaha yok evlenmicem kesin artıkEvliliği ne sanıyorsun bilmiyorum ama ben sana beş senelik evlilik deneyimimi söyleyeyim dürüstlükle. Evet beraber bir yolda yürümek güzel, hayat desteğinin olması güzel. Geceleri sarılacağın birinşn olması, akşamları oturup çay kahve içmek de güzel. Ama bunlar sadece bir kısmı. Kalan kısmında işten yorgun argın geldiğinde yıkaman gereken çamaşırlar, ütülenmesi gereken çamaşırlar, bulaşıklar demek. Sen ve eşin yapmazsanız yapacak üçüncü bir insan yok. Her bayramda ailelere gitmesek de tatile mi gitsek tartışması demek. Ayda bir iki haftasonunda kaynana kayınpedere gitmek demek. Bayramda sadece kendi ailenle zaman geçirebilmek varken beş günlük tatilin en az iki günü elaleme çay servisi yapmak demek.
arkadaşlarınla bile eskisi kadar görüşemiyorsun. Çünkü yapman gereken market alışverişleri, temizlikler, gelecek aile büyükleri oluyor.
Hele çocuk erken yaşta yapayım diyorsan hiç öyle uzaktan göründüğü gibi agucuk gugucuk değil. İlk dört ay iki üç saatte bir kalkıp emzirmek ne demek bilemezsin. Uykusuzluktan gözlerm morarır. Zırt pırt kalkarak uyumak asla dinlendirmez. Yemeği oturup yiyemezsiniz illa çocuk uyanır ve ayrı yemek zorunda kalırsın. Duş almal bile ilk aylar ötle zordur ki. Meme yaralarına rağmen emzirmeye çalışmak ne demek fikrin yok. Oğlum üç yaşında hala deliksiz uyuyamıyorum. Büyüdükçe inatlaşmalar, tutturmalar başlıyor ve eşinle çocuk uyuduktan sonra romantizm değiş sessizce oturmak istiyorsun. Aşk yerini başka şeylere bırakıyor.
uzaktan göründüğü gibi asla değil. 22 yaşında yoz pembe baksan da olay öyle değil.
Allah kalbine göre versin. kolunda altın bileziğin varsa ailen arkandaysa, kendine güveniyorsan bu yola başvur. ben açıkçası her şeyi sevgilimle yaşadığım halde korkuyorum sen çok daha cesursun... ben derim ki iyi bir birikim yap evlenmeden. bunu eş adayına da söyleme zor günlerin için kalsın kenarda.
Umarım mutlu bir evliliğiniz olur ama yaşınız genç olduğundan ve henüz bir hayat tecrübeniz olmadığından evlilikle ilgili çok fikir sahibi değilsiniz, yazınızdan bariz bir şekilde anlaşılıyor bu.Ben eşim beni çok sevsin bana hediyeler alsın beni sahiplensin her istediğimi yapsın yazmadım zaten ? Ben mutlu edebileceğim, ve mutlu olabileceğim mütevazı bır evlilik istiyorum yazdım. Danaya girer gibi isteseydim taliplerimi degerlendirir evlenirdim. Neden herkes sakın sakın evlenme sakın uzak dur diyor bunu anlamıyorum
Kaç kere evlendin Allahaşkına? Paraşütle atlamak bilmem ne? Burada yazanların birçoğunun öyle çılgın hayatları olduğunu sanmıyorsun herhalde. Zaten sana bunları yap diyen de yok. Evde oturup hiçbir şey yapmasan bile evlilik sorumluluğu apayrı bilmem anlayabildik mi? Şimdi işten eve gelince yalnız yaşasan bile bir tek kendi sorumluluğun var. Diğer türlü koca ve çocuk sorumluluğu var. Bunu yaşamadan anlaman imkansız. Ha ben neden evlendim? Eşim bana sorumluluk yüklemeyeceği için evlendim ama ona rağmen arttı sorumluluklar. Bu kadar net. Evlendikten sonra gezersin evet ama kendi izninin eşinin iznini falan hep denk getirmek gerekiyor o bile sana bağlı olmuyor yani.
22 yaş evlenmek icin normal bir yaş. 18 desen belki dur kizz daha erken derdim amaokumussun,mesleğin var. E askerede gitmicegine gore? Gitmicen dimi
Ama şöyle bir sorun var. Benim bu konularda kafam karışık.
Simdi sen 22 yaşındasın ya kuzum karşına çıkacak erkek 27 yaşında olsa iste o erkek ergen olmazmi acaba. Ya benimde erkeklerin evlilik yaşına takmisligim var. Ben erkek olsam 35 yasinda evlenir 37 yasinda falan baba olmak isterdim. 40 ta olur.
Kadin olunca oyle olmuyor iste cocuk istegi vs dedigin icin yoksa 30 yasinda evlenmek de 22 yasinda evlenmek gibi ideal bir yaş kadın içinyanlış anlaşılma olmasin.
Senin gezmen lazim. Bi de sakın sosyal medyadan bulmaarkadas tavsiyesiyle de bulma,velev ki aranız bozuldu o arkadasinla da bozulur.tavsiyelerim bu. Tabi belli de olmaz ya belki çok iyi birisiyle tanışırsın o kiz cevrenin de tanıdığı biri olur
Csnim 22 diyosun ya sen bak hayatima. Tadını cikar. Rahat rahat harca maaşı. Evlenince cookk ararsin bu günleri. Tamam evlilik de güzel ama sonuçta bağlı olduğun biri oluyor.Merhaba kızlar. Yaşım 22 olacak inşallah. Ciddi görüştüğüm birisi oldu ama uzun uzun flört etmedik üç sefer görüştük olumsuz oldu, içim ısınmadı. Görücü çıkıyor bir sürü ancak ya akraba (akrabalık ilişkilerimiz zaten çok kuvvetli değil bu yüzden akraba istemiyorum büyük konuşmadan...) Komşular aracılığı ile talipler oluyor onlarla da ya benden küçükler ya bana uygun değiller ya ben onlara uygun değilimSağlıkçıyım, iş yerinden de görüşmek isteyenler oldu ama yine birbirimize uygun değildik. İş yerinde de etrafımda kimse yok zaten öyle. Evet evlenmek istiyorum. Anne olmak istiyorum. Kendi evimde kendi istediğim gibi, hem mutlu ettiğim, hem mutlu olduğum bir yuva istiyorum. Yaşın daha küçük çıkar karşına birisi derseniz de şu anki hayatımda öyle bir sosyalligim yok. Nasıl birisi çıkacak karşıma nereden çıkacak belki hiç çıkmayacak bilmiyorum büyüklerimden tavsiye istiyorum
Bence tanıdığımız erkekler dolayısı ile bütün erkeklere aynı vasfı yuklemeyelim Mune:) tavsiyelerin için teşekkür ederimUmarım mutlu bir evliliğiniz olur ama yaşınız genç olduğundan ve henüz bir hayat tecrübeniz olmadığından evlilikle ilgili çok fikir sahibi değilsiniz, yazınızdan bariz bir şekilde anlaşılıyor bu.
Evlilik tabii ki kötü bir şey değildir ama evlenince anlayacaksınız ki eşlerin birbirini çok sevmesi, saygı duyması, yeri geldiğinde isteklerinizi yapması önemlidir.
Mutlu etmek için sevip sevilmeniz gerekir, saygı görmeniz gerekir, reşitsiniz istediğiniz yaşta evlenebilirsiniz ama size acele etmeyin, daha gençsiniz diyenler haklı çünkü evleneceğiniz kişiyi çok iyi tanımanız, ailesi nasıl insanlardır, onlarla yapabilir misiniz gözlemlemeniz lazım, bu da birkaç görüşmeyle, çevrenizdeki komşu, akraba teyzelerin falancalar iyi insanlar demeleriyle olmuyor, iyi insanlar her zaman iyi bir eş, iyi bir baba olamayabiliyor zira evlilik çok farklı bir kurum.
Kaldı ki evlilik deyince bir kadın bir erkek bir de evlilik cüzdanı olmuyor, otomatikman ailelerde evleniyor, bugün maaşınız size yeterken evlenince faturalar, kira, mutfak masrafı, bebek masrafı derken elinizde ay sonunu getirecek kadar dahi para kalmayabiliyor yani maddi sorumluluk da alıyorsunuz, maaşınızı kendiniz çekebilirseniz ne mutlu size, maaş kartınızı elinizden almaması şükür sebebiniz olur.
Yeri geliyor eşinizle annesi yüzünden kavga ediyor belki evden kovuluyorsunuz, belki ağır bir söz duyuyorsunuz, yeri geliyor eşiniz annenize gitmek için dahi çocuk gibi izin almanızı istiyor.
Evlilik maksadıyla görüşürken cimcoş, minnoş, herşeye peki diyen erkek, evlenince içindeki kükreyen aslanı kafesinden çıkarıyor, ben ne dersem o olur, her gün anneme gideceksin, işinden ayrılacaksın, evinin kadını çocuklarının anası olacaksın, kolsuz giymeyeceksin, kısa tişört yasak, tayt olmaz, etek kloş, bluz uzun kollu, ayakkabı topuksuz, yüzün rujsuz olacak diyebilecek haddi bulabilecek kendinde.
Bu sitedeki tüm kadınlar mutlu olmak için evlendi, evlenmeden önce tanıdıklarını sandıkları eşleri tarafından yaşatılanları bir okuyun lütfen, gençsiniz ve sanıyorsunuz ki evlenen arkadaşlarınız her gün çiçek böcek tozpembe evlilik hayatlarında mutlu mesut yaşayıp gidiyor, evlilik sonunu görebildiğiniz düz bir yol değildir, sarp kayalarda çıkar, dikenli teller de, bazen ayağınız takılır düşersiniz bazen yarı yolda bırakıp kaçmak istersiniz, o yüzden acele etmeyin, evlenmek istiyorsanız en azından birkaç yıl görüşün huyu suyu hakkında fikir edinmeye çalışın.
Sen benim yazdıklarımı yanlış anlamışsın. Eşim bana ekstra yük yüklemediği için evliyim zaten. Durumumuz da iyi olduğu için de hala Doğum şenindeyim. Yoksa bana ekstra yük olacak olsa evli kalıp çocuk yapmazdım. Halimden de gayet memnunum olmadığım anda da zaten boşanırım. Benim yukarıda yazdıklarım genel olan şeyler. Sen cidden fena halde kafayı evliliğe takmışsın ve istemediğin şeyleri duyduğun zaman saldırıya geçiyorsun. Yazılanlara bak üç aşağı beş yukarı aynı şeyler. Kimse sana burada evlilik harika muhteşem demez çünkü değil. Sorumluluğu fazla ve yazılanlardan da anlaşılıyor ki sen bu sorumluluk için küçüksün. Burada tanımadığın ve hiç tanımayacağın insanların hakaret içermeyen yorumlarına bile böyle tepki veriyorsan kv ve eşinin duymak istemeyeceğin şeyleri söyleyince tepkin ne olur acaba? Senden yaş olarak 8 yaş büyüğüm ki buradaki birçok insan da senden büyük ve evli ve birçoğunun da ben de dahil evliliğinde bir sorun yok. Senin biraz daha olgunlaşman lazım. Büyümen lazım. 25 yaşına gelince daha farklı 30 unda daha farklı düşüneceksin ve evlenince de evet haklılarmış diyeceksin. Yine de Allah gönlüne göre versin.Neden çocuğu veya eşi kendinize yük olarak görüyorsunuz. Eğer bahsettiginiz gibi bir evliliğiniz var ise hayat size zindan değil mi şu anda ? Madem bu kadar korkunç evlenmek isteyen birine sakın evlenme diyebilecek kadar kötü neden evli kalıyorsunuz ? Eve gelirken ayaklarınız geri geri gidiyor olmalı bu yazilanlardan ben bunu anladim. Elbette hayatın zorluklarından bizde nasibimizi alacağız ama mutlu olmak için cabalamak bizim elimizde her iki taraf içinde konuşuyorum.
Peki:))) 25 yıldır evliyim, eşim tasvir ettiğim erkek modellerinden değil :)))Bence tanıdığımız erkekler dolayısı ile bütün erkeklere aynı vasfı yuklemeyelim Mune:) tavsiyelerin için teşekkür ederim
Arkadaşım sen ekşici filan mısın. Mal mal yorumlar yapıp sonra da çevrene gösterip gülmeye mi geldin. Çevresinde 15 yaşında evlenip çok mutlu olan varmış. Suç suç hapis cezası var o yaşta çocukla evlenmenin. Bu yazdığım yüzünden de banlanırsam banlanayım valla sinirim bozuldukendin
evlilik kendini hazır hissetmekle alakalı bir durumdur ve bunun yaşı yoktur...sorumluluk sevmeyen biriyseniz 50 yaşına da gelseniz, evlilik yürütemessiniz...çevremizde 15 yaşında evlenip, çok mutlu evlilik yapan kişiler oldu...38 yaşındalar torunları var...gayet te mutlular...önemli olan doğru kişiyle karşılaşmak....
Evliliği ne sanıyorsun bilmiyorum ama ben sana beş senelik evlilik deneyimimi söyleyeyim dürüstlükle. Evet beraber bir yolda yürümek güzel, hayat desteğinin olması güzel. Geceleri sarılacağın birinşn olması, akşamları oturup çay kahve içmek de güzel. Ama bunlar sadece bir kısmı. Kalan kısmında işten yorgun argın geldiğinde yıkaman gereken çamaşırlar, ütülenmesi gereken çamaşırlar, bulaşıklar demek. Sen ve eşin yapmazsanız yapacak üçüncü bir insan yok. Her bayramda ailelere gitmesek de tatile mi gitsek tartışması demek. Ayda bir iki haftasonunda kaynana kayınpedere gitmek demek. Bayramda sadece kendi ailenle zaman geçirebilmek varken beş günlük tatilin en az iki günü elaleme çay servisi yapmak demek.
arkadaşlarınla bile eskisi kadar görüşemiyorsun. Çünkü yapman gereken market alışverişleri, temizlikler, gelecek aile büyükleri oluyor.
Hele çocuk erken yaşta yapayım diyorsan hiç öyle uzaktan göründüğü gibi agucuk gugucuk değil. İlk dört ay iki üç saatte bir kalkıp emzirmek ne demek bilemezsin. Uykusuzluktan gözlerm morarır. Zırt pırt kalkarak uyumak asla dinlendirmez. Yemeği oturup yiyemezsiniz illa çocuk uyanır ve ayrı yemek zorunda kalırsın. Duş almal bile ilk aylar ötle zordur ki. Meme yaralarına rağmen emzirmeye çalışmak ne demek fikrin yok. Oğlum üç yaşında hala deliksiz uyuyamıyorum. Büyüdükçe inatlaşmalar, tutturmalar başlıyor ve eşinle çocuk uyuduktan sonra romantizm değiş sessizce oturmak istiyorsun. Aşk yerini başka şeylere bırakıyor.
uzaktan göründüğü gibi asla değil. 22 yaşında yoz pembe baksan da olay öyle değil.
Acelen ne heveslenme gerçekten ben de22 yaşındayım ve 18 aylık evliyım keşke aklım olsa 25 den Aşağı evlenmezdim evlenmeyin daha çok erken gerçekten evleneceğiniz kişiyi Allah karşınızıa cıkarır merak etmeyin evlilik o kadar kolay değil göründüğü gibi hiç değil inanınMerhaba kızlar. Yaşım 22 olacak inşallah. Ciddi görüştüğüm birisi oldu ama uzun uzun flört etmedik üç sefer görüştük olumsuz oldu, içim ısınmadı. Görücü çıkıyor bir sürü ancak ya akraba (akrabalık ilişkilerimiz zaten çok kuvvetli değil bu yüzden akraba istemiyorum büyük konuşmadan...) Komşular aracılığı ile talipler oluyor onlarla da ya benden küçükler ya bana uygun değiller ya ben onlara uygun değilimSağlıkçıyım, iş yerinden de görüşmek isteyenler oldu ama yine birbirimize uygun değildik. İş yerinde de etrafımda kimse yok zaten öyle. Evet evlenmek istiyorum. Anne olmak istiyorum. Kendi evimde kendi istediğim gibi, hem mutlu ettiğim, hem mutlu olduğum bir yuva istiyorum. Yaşın daha küçük çıkar karşına birisi derseniz de şu anki hayatımda öyle bir sosyalligim yok. Nasıl birisi çıkacak karşıma nereden çıkacak belki hiç çıkmayacak bilmiyorum büyüklerimden tavsiye istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?