Evlenmek istemeyen erkek arkadaş..

ben böyle bi adam tanıyorum. uzun yıllar ilişki yaşadılar, adam aynı sizinki gibi başlarda evlenmek için deli oluyordu, sonradan gezicem tozucam başka ülkeler görücem ben sorumluluk alamam evlenmiycem sadece seninle değil kimseyle evlenmiycem demeye başladı, kadın evlilik istiyordu. aslında ilişkileri de mükemmel gidiyordu. kadın fikri değişir belki diye ve tabii ki sevdiği değer verdiği emek verdiği için ilişkiye devam etti. ama sonra son bir konuşma yapıldı, normal bir sohbet havasında, adam hala evlenmek istemediğini dile getirdi. kadın bambaşka bir şeyi bahane göstererek ertesi gün bir anda adamdan ayrıldı. tabi bu süre içerisinde kendini ayrılığa hazırladı, adamdan bir yol olmayacağını ideallerinin uymayacağını çoktan anlamıştı. kendinde o gücü bulduğu an terketti adamı. kendisi hayatımda yaptığım en doğru şey olarak tanımlıyor bu ayrılığı. ayrılalı 2,5 sene kadar oldu, kadın ve adam hala bekarlar, adam gezdi tozdu istediği herşeyi yaptı, bi ara yurt dışında çalıştı, yurt dışına gezmeye gitti geldi vs. ama uğruna evliliği gözden çıkardığı hayallerinin hiçbiri olmadı, pişman olduğunu ama kadını aramaya cesaretinin olmadığını duyuyoruz. bu durumdaki kadının yaptığı en doğru şey evlenmek istemeyecek kadar kendisini değerli görmeyen birine yıllar sonra bile olsa tekmeyi vurmasıydı, belki hala bekar ama onurunu, gururunu kurtardığı için, bir duruş sergilediği için.

Daha yaşınız ikinizin de küçük. Hele ki erkekler geç olgunlaşıyor. Evlilik büyük sorumluluk. Hafi seviyoruz birbirimizi evlenelim kadar basit değil. Önce siz bi çalışma hayatına başlayın. Kendi paranızı kazanmanın keyfini sürün. Biraz da olgunlaşın. Evlilik ondan sonra düşünmeniz gereken bir adım. Erkek arkadaşınız hazır ve istiyor bile olsa hem sizin hem onun için çok erken.

Biraz kendi hayatımdan kesitler vererek yazacağım. Bu yaşıma kadar binbir çeşit insanla tanıştım, konuştum saysam matematiğim yetmez. Uzun ilişkilerim ve flörtlerim oldu. Hayatım boyunca evlenmek/anne olmak gibi düşüncelerim, hayallerim olmadı o derece kilometrelerce uzak. Evlilik düşünen adamlarla yollarımı ayırdım. Ve hayatıma girecek adamlarada başından “böyle bir düşüncen var ise uzaklaşalım” uyarılarım meşhurdur.
Şunu gördüm hiç evlilik düşünmeyen, evliliğin e’sini bile duyup uzaklaşan, sürekli hedeflerinden bahseden adamların bir şekilde evlilikten bahsettiklerini gördüm. Gördüm diyorum bak. “Seninle evlenmek harika olur” diyerek düşüncelerini dile getirdiklerini gördüm.
“Evliliği düşünmüyordum ama seninle baska” olur diyeni de gördüm. Hedefleri için yanıp tutuşan adamların benimle evlenmek için çırpındığını bile gördüm. Hayal kurarken her kurduğu hayale hedeflerine bile beni dahil edenleri de gördüm.

Dışarıdan “off be adamın egosuna bak, başarılarına bak bu hayatta evlenmez şöyle böyle asla zor yanından bile geçemez evlilik” diye konusulan adamın ailemle tanışmak için can attığını da gördüm.
Kısaca hepsini gördüm. Amacım burda kendimi övmek, göstermek değil çünkü ben bile evlilik düşünmezken o evliliğe teşvik edenler oldu. Olmaz olur mu? Öyle bir an oluyor ki, öyle biri çıkıyor ki “ah be ne ömür geçer bu insanla” diyip bütün hayatına dahil bile edebiliyorsun.

Şu an için yaşlarınız çok genç ve erken olsa da ben bu adamın sizinle evlenmek istediğini düşünmüyorum, istiyordur elbet ama sizinle değil. Herşeyi yaşamak istiyordur ama sizinle değil. Size verdiği değerle alakalı bir durum bu vermiyor bence varsa yoksa kendisi. Sizi sevdiğini de düşünmüyorum ben. Sevgi çok güçlü bir şey, iki insanın arasındaki bağ, ruh, enerji o kadar güçlü duygular hissettirir ki birbirleri için yapamayacağı bir şey yoktur.

Biraz kendi hayatımdan kesitler vererek yazacağım. Bu yaşıma kadar binbir çeşit insanla tanıştım, konuştum saysam matematiğim yetmez. Uzun ilişkilerim ve flörtlerim oldu. Hayatım boyunca evlenmek/anne olmak gibi düşüncelerim, hayallerim olmadı o derece kilometrelerce uzak. Evlilik düşünen adamlarla yollarımı ayırdım. Ve hayatıma girecek adamlarada başından “böyle bir düşüncen var ise uzaklaşalım” uyarılarım meşhurdur.
Şunu gördüm hiç evlilik düşünmeyen, evliliğin e’sini bile duyup uzaklaşan, sürekli hedeflerinden bahseden adamların bir şekilde evlilikten bahsettiklerini gördüm. Gördüm diyorum bak. “Seninle evlenmek harika olur” diyerek düşüncelerini dile getirdiklerini gördüm.
“Evliliği düşünmüyordum ama seninle baska” olur diyeni de gördüm. Hedefleri için yanıp tutuşan adamların benimle evlenmek için çırpındığını bile gördüm. Hayal kurarken her kurduğu hayale hedeflerine bile beni dahil edenleri de gördüm.

Dışarıdan “off be adamın egosuna bak, başarılarına bak bu hayatta evlenmez şöyle böyle asla zor yanından bile geçemez evlilik” diye konusulan adamın ailemle tanışmak için can attığını da gördüm.
Kısaca hepsini gördüm. Amacım burda kendimi övmek, göstermek değil çünkü ben bile evlilik düşünmezken o evliliğe teşvik edenler oldu. Olmaz olur mu? Öyle bir an oluyor ki, öyle biri çıkıyor ki “ah be ne ömür geçer bu insanla” diyip bütün hayatına dahil bile edebiliyorsun.

Şu an için yaşlarınız çok genç ve erken olsa da ben bu adamın sizinle evlenmek istediğini düşünmüyorum, istiyordur elbet ama sizinle değil. Herşeyi yaşamak istiyordur ama sizinle değil. Size verdiği değerle alakalı bir durum bu vermiyor bence varsa yoksa kendisi. Sizi sevdiğini de düşünmüyorum ben. Sevgi çok güçlü bir şey, iki insanın arasındaki bağ, ruh, enerji o kadar güçlü duygular hissettirir ki birbirleri için yapamayacağı bir şey yoktur.
Güzel bir örnek verdiniz, yapmak isteyen erkek ne olursa olsun yapıyor buna hiçbir şey engel olamıyor. Sevgi yoksa da benim gibi sürünürsünüz işte.

Merhaba sevgili üyeler, benden tecrübeli ablalar belki bana bir tavsiyede bulunurlar diye derdimi açmak istedim.. Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Ben 23 o ise 24 yaşında. O meslek hayatına geçen sene başladı, ben de bu sene başlayacağım inşallah. Evlilik için maddiyat da var çok şükür. Ama... kendisi evlilik düşünmeyen biri. İlişkimizin başında benimle ciddi olduğunu, artık tek bir insanla hayatını geçirmek istediğini söyleyen adam şimdi “ben katiyen evlenmem, şehir şehir gezerim, evlilik bana göre değil, ben evlilik adamı değilim” diyor. Ailesinin ve çevresinin ilişkimizden de haberi var. Bense onun aksine bir yuvam olsun istiyorum ama bugüne kadar hiç baskı yapmadım ona asla. Acaba genç olduğu için korkuyor mu, birkaç seneye fikri düzelir mi, yoksa yol yakınken ayrılmalı mıyım? Tavsiyelerinizi ve sorularınızı bekliyorum sevgiler☺
Eğer düşüncen yuva kurmaksa uzaklaş o kişiden çünki erkeğin fikri kolay kolay değişmez hayal kırıklığı yaşama

Güzel bir örnek verdiniz, yapmak isteyen erkek ne olursa olsun yapıyor buna hiçbir şey engel olamıyor. Sevgi yoksa da benim gibi sürünürsünüz işte.
Hiç canınızı sıkmayın, saygı duyun kendinize karşınızdaki neyse sizde öyle olun, öyle olamam derseniz bile olun ama olun size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın, ona dönüşün sevgi yoksa eğer, sizde sevgi göstermeyin. Kendisini ona yaşatın hiç zor değil yaparsınız. Zaten yürüyeceği varsa yürür, yürümeyeceği varsa yürümez.
Sonra size çıkıp “sen böyle değildin yhaa nolmuş sana böyle” derse, nasıl kendini bende görmek? diyin.

Bizzat yaptım. “Nasıl kendini bende görmek?” dedim. “Korkunç” dedi. :) hiç çekinmeyin.

Hiç canınızı sıkmayın, saygı duyun kendinize karşınızdaki neyse sizde öyle olun, öyle olamam derseniz bile olun ama olun size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın, ona dönüşün sevgi yoksa eğer, sizde sevgi göstermeyin. Kendisini ona yaşatın hiç zor değil yaparsınız. Zaten yürüyeceği varsa yürür, yürümeyeceği varsa yürümez.
Sonra size çıkıp “sen böyle değildin yhaa nolmuş sana böyle” derse, nasıl kendini bende görmek? diyin.

Bizzat yaptım. “Nasıl kendini bende görmek?” dedim. “Korkunç” dedi. :) hiç çekinmeyin.
Deneyeceğim tepkileri ben de merak ediyorum :)

Zaten erkekler bunu hep der " senden öncekiler çok kısaydı birşey yaşamadık ki ilk ciddi ilişkim sensin". Klişe ama etkili yani 😃
Aynen. Eski eşim de öyle demişti. Meğer bir sürü kadınla yatıp kalmış. Sevgilisi olmuş falan. Oysa bana elime kadın eli değmedi demişti. Ben de inanmıştım ama 😂😂

O kültürle büyüyünce ister istemez bilinçaltımıza yerleşmiş bu düşünce maalesef elimizde değil..
Böyle düşünüyorsa elini sürmeyecekti.
Bunu sorun olarak görüyorsa ona göre hareket edecekti.
Yaşıyorsa da arkasında durmalı.
Sizi bu tür düşüncelere sevk etmemeliydi yaşanmış olanlar.
Ne yaşanmış olursa olsun düşünceleri bu tip şeylere bağlı değişebiliyorsa karakteri sorunlu oturmamış demektir.
O kültürle yetişmiş olan da sevdiği insanla paylaşımlarına dikkat etmeli.
Sadece kadının sorunu olmamalı bu - ki sorun da değil bence.
Bu düşünceden kurtulabilirseniz kendisinden kurtulmanız da bir o kadar kolay olacaktır.

Önceden ciddi baslayıp , simdi 180 derece dönmesinin sebebi; eski sizinle ilgili olan fikirleri değişmiş olması bence.. yoksa niye hersey tam yoluna girmişken çark etsinki??

Yolun basinda sayilirsin kendini yipratma
Seneler gecer gencligim gitti bekledim durdum dersin
Zaman gectikce evlenmek istemek evlenecek yeni bir heyecan arar
Bunu sana acikca soylemis neyseki

Önceden ciddi baslayıp , simdi 180 derece dönmesinin sebebi; eski sizinle ilgili olan fikirleri değişmiş olması bence.. yoksa niye hersey tam yoluna girmişken çark etsinki??
Ben de anlamıyorum kendi ağzıyla hiçbir sorununun olmadığını çok mutlu olduğunu söylüyor ama yalansa bilemiyorum

Böyle düşünüyorsa elini sürmeyecekti.
Bunu sorun olarak görüyorsa ona göre hareket edecekti.
Yaşıyorsa da arkasında durmalı.
Sizi bu tür düşüncelere sevk etmemeliydi yaşanmış olanlar.
Ne yaşanmış olursa olsun düşünceleri bu tip şeylere bağlı değişebiliyorsa karakteri sorunlu oturmamış demektir.
O kültürle yetişmiş olan da sevdiği insanla paylaşımlarına dikkat etmeli.
Sadece kadının sorunu olmamalı bu - ki sorun da değil bence.
Bu düşünceden kurtulabilirseniz kendisinden kurtulmanız da bir o kadar kolay olacaktır.
Belki de bu sebepten ötürü bende bir korku oluştu ve ipleri iyice onun eline verdim. Çok şey yaşadığımız için onun gitmesinden korktum tabii o da bunu hissedince davranışları değişti.

Back
X