- Konu Sahibi Hazal zamani
-
yaş otuza yaklaşıyor; lakin bu gidişle evlenemem herhaldetaliplerimi görmeye , onlarla bi çay kahve içmeye bile takadim yok, napıyım??? üşeniyorum. Yuva kurmak, biriyle ömür geçirmek kolay olmasa gerek. Etrafımdaki iş arkadaşlarımın hepsi evli.bakıyorum, sürekli koşturuyorlar. Sürekli ev işleriyle uğraşıyorlar, hepsinin çocuklarıda var, eşleride pek yardımcı olmuyo, o yüzden epey bi stres altındalar. Onlara bakınca evlenmek beni daha da ürkütüyor. Zaten çocuk sahibi olmak istemediğim için en iyisi ben evlenmiyeyim dimi?çocuk istemediğim için yaşım geçiyor diye endişelenmemede gerek yok galiba. Ya tabi zaman zaman aileden , çevreden saçma sapan şeyler söyleyen oluyo ama umursamıyorum. Herkes sürekli yaşlanınca ne olacak diyip, duruyo,yalnızlık zor olur diyenler var ama bu dünyaya zaten yalnız geldik, yalnız ölücez yaşarken yalnız olmakta beni pek zorlamıyor. Allahtan tek isteğm sağlık sıhhat versin yeter, gerisi benim için boş
tam benim kafamdasın ama gelde cevreye anlat..insanı allak bullak ediyorlar.
Keşke erkek olarak dünyaya gelseydim onlara herşeye caiz.bize haram..varmı ötesi.
Keşke erkek olarak dünyaya gelseydim onlara herşeye caiz.bize haram..varmı ötesi.
Arkadaş ne kadar açık söylemiş üşeniyorum diye.
Evlilik kurumu sorun yumağı olarak görünüyor gözümüze artık eski işlevini kaybediyor...
bence insanlar belli bir yaşa yaklaşınca evlenmiş olmak için evleniyorlar. halbuki birini sever,ister ve evlenirsin. .gidişat bu olmalı. evlenmem lazım deyip birilerini bulmak veya sana birilerinin bulunması değil. işte o zaman takatin de olur,sevgiden başında döner.he bana kalsa çevremdeki 10 evlilikten 9 u çoktan boşanmayla noktalanmış olmalıydı çünkü mutsuzluk timsali orası ayrı konu. uzun süre aşk dolu bir evliliğe ben inanmıyorum.
Insan kafa yapisi ayni olan bir insanla mutlu olabilir sadece.
Insan ayni görüs acisiyla hayata bakmasiyla hayatin tadini cikarabilir ancak.
Ne beni cok seven, ne benim cok sevdigim önemli degil, ayni beyinler ancak huzuru yakalayabilir.
Yani uzun lafin kisasi ayni pencereden bakiyorsa insan hayata, güzelligide, mutluluguda, huzuruda orda bulur.
Benim nacizane görüsüm böyle....
Bunu bulmayana kadarda evlenmeyin derim. Güzellik, para, söhret degil konu...daha derinlerde aslinda: ayni yere bakmak, ayni dili konusmak, birbirini anlamak...
Cok asik oldugun bir erkege, nefretde duyabilirsin cünkü, ayni degilse dilin.
Cok zengin biriyle evlenince, hayatin en fakir aciz döneminide yasayabilirsin.
Cok sevildigini hissetiginle bile, büyük yanlizliklar yasayabilirsin...ama uyum varsa br yerde iste o zaman evlenilir.
evlenmeyen erkeklere eşcinsel gözüyle bakıyorum ben
Pardon bu bir şaka mı?
sanırım şaka :S
şakadır herhalde, gerçek olabilir mi?
kadına haram olan erkeğede haramdır...kim demiş erkeğe caiz diye...erkeğe caiz olan herşey toplumsal açıdan caizdir bu hale getiren sadece toplumlardır...
Kime ne benim evlenip evlenmememden...size ne diyebilmeli insan...
Ama zor olan tek kısmı yalnızlık, insan yanında birileri olduğunda da yalnız olabilir...ve sizlerin de söylediğiniz gibi o kadar çok ki aynı evde yalnız yaşayan çiftler...ve bugün öğrendim kuzenim ayrılıyormuş...yıllarca yanında birisi ile yalnız ama mutsuz yaşadıktan sonra...şimdi en azından mutsuz olmayacak...iki kişi yalnız olmaktansa ben de tek başına yaşamak diyorum...
Evlilik sadece hayatı sevdiğin insanla paylaşırsan güzel...ben de birilerinin ağzı kapansın diye evlenmiş olmak için evlenmenin karşısındayım yani çok da şart değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?