evlenmem gerek ama nasıl ?

Ben yıllardır bağımsızım ailemden. Hem de ailem daralttığından değil, kendi ayaklarımın üzerinde durmak için bu kararı aldım zamanında. Baba evinden koca evine gitmeyeceğim diye bir söz vermiştim kendime, bunun için de gereken çabayı gösterdim ve yaptım. 30un üzerindeyim, uzun bir flörtün ardından ancak evleniyorum.
Söylediklerinizin hiçbirine de anlam veremedim. Mutluluğu ve bağımsızlığı yanlış yerlerde arıyorsunuz. Evlilik asla bağımsızlık demek değil. Aksine çok büyük sorumluluk. Evinizde ailenizle yaşadığınız hayattan çok çok daha büyük bir sorumluluk. İnsanın yalnız başına yaşadığı hayattan da çok daha ağır sorumlulukları var. Ben bu bağımsızlığımdan kolay vazgeçemediğimden erteledim aksine. Naçizane tavsiyem bakış açınızı değiştirin. Amacınız önce ekonomik özgürlük, bununla gelen bağımsızlık - ve sorumluluklar- olsun derim. Amacınız evlilik değil mutluluk olsun. Mutluluğun tek aracı evlilik değil. Ayrıca aynı zamanda cehennem hayatı da, depresyon da, kahır da getirebilir insana evlilik. Böyle gereklilikle bulunan kocadan da mutluluk geleceğine hiç ihtimal vermiyorum.
Ayrıca siz birey olarak dalga geçilmeyi neden sindiriyorsunuz da eksiği kendinizde görüp evlenmekte çözüm arıyorsunuz? Siz olduğunuz halinizle eksik misiniz de dalga konusu olasınız? Çamurdan da olsa bir koca olsa sizinle dalga geçilmez diye evlenilir mi? Önce ya dalga geçenlerin ağzını kapamayı, ya da umursamayıp kendi hayatınıza bakmayı öğrenin. Bir kadın bekarken de evliyken de eksik değildir. Önce siz kafanızın içini değiştirin ki diğerlerinden de değişmelerini talep edebilin.

Biraz diş gösterseniz çok mu höt höt karakterler? Anne mi daha baskın baba mı? En azından birisini kendi tarafınıza çekemez misiniz? Araba almanıza neden arıza çıkarıyorlar?? İşe gidip gelirken kolaylık oluyor aldım diye çıksanız karşılarına ne derler?
Benim ailem de kimseye yatıya falan yollamazdı. kendi akrabalarımız dahil olmak üzere. Ama yaş 30 yaklaştıkça biraz daha relax oldu annem. Tatile falan gitmek istersem izin verecek gibiydi. Ama hiç de fırsatım olmadı gittim gördüm diyemeyeceğim. Umarım kafa dengi birini bulursunuz. Tüm hayallerinizi birlikte gerçekleştirebileceğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…