evlenmem gerek ama nasıl ?

kendi bağımsızlığımı ilan etmem için evlenmem gerekiyor
çalış, ayrı eve çık.

dalga geçilmemek için evlenmem gerekiyor
kim, neden dalga geçiyor?

ve en önemlisi kendi mutluluğum için evlenmem gerekiyor
acele bulunan koca mutluluk getirmiyor. bu forumdan bunu anlamış olman lazımdı.

nasıl olacak bu iş?
http://galeri12.uludagsozluk.com/500/beyle_577203.jpg

30 üstü olunca çoooook zooooorrrrrrrrr
hayır değil.

Niye ki?
30 yas ustu kadinmissin, bagimsiik evlilikle elde edilmez ki
Ailenden dertliysen ayri eve cikarsin,calisir kendi kendine yetersin
Bir de elin herifini ipsiz sapsizini mi besleyeceksin? Karsina adam gibi biri cikana kadar boyle takil bence

Fikirlerinizin hiçbirine katılmıyorum.

Evlenmeden önce bağımsız olamadıysanız evlenince de eşinize bağımlı olursunuz, zor değil.

Dalga geçenlere "hoşt" diyemiyorsanız o da sizin hatanız.

Kendi mutluluğunuzu "evlilik" koşuluna bağlıyorsanız, mutsuz olacağınız neredeyse garanti bence.

30 üstü evlendim ve eşim ikna etti, o olmasa kesinlikle düşünmüyordum.

Bence çok yanlışsınız.

Sen başkalarını değil kendini düşündüğün zaman bu dediklerin olacak evlendiğin zaman değil ...

Niye ki?
30 yas ustu kadinmissin, bagimsiik evlilikle elde edilmez ki
Ailenden dertliysen ayri eve cikarsin,calisir kendi kendine yetersin
Bir de elin herifini ipsiz sapsizini mi besleyeceksin? Karsina adam gibi biri cikana kadar boyle takil bence
ayrı eve çıkmak hele de tr şartlarında sence ne kadar gerçekci
valla sizi bilmem ben ve benim gibiler evlenmeden ayrı eve çıkamıyor

Zuhal Topal
Seda Sayan
Onlar cozer bu isi.
Zaten sen sadece evlenmek istiyorsun, ask istemiyorsun.
Cevrendeki teyzelere soyle munasip bir kismet onersinler.
Evlenmem lazim ne yaa??
Ben evlenmeden esimle yasadim da mesela
Kimse de bana ay sen cok bagimsizsin demedi.
Yine kirli don ve corap yikadim. Hala yikiyorum.
Kariyerine odaklan.

ben evlenmeden önce kendimi daha çok bağımsız ve özgür hissediyordum, evlendikten sonra her şeyi 2 kişilik düşünmeye başlıyorsun harcamalarına dikkat ediyorsun gönlünce gezip para harcayamıyorsun.. Nasıl bağımsız olacaksın ki evlenince yanlış düşünüyorsun.. nasip bu işler yaşa galan da bakmaz evlenmek için evlenme sakın sadece sevdiğin evlenmeye layık gördüğün biriyle evlen.. az değil bir ömür vereceksin ona..

ayrı eve çıkmak hele de tr şartlarında sence ne kadar gerçekci
valla sizi bilmem ben ve benim gibiler evlenmeden ayrı eve çıkamıyor
Bilmem,ben ve benim gibiler cikabiliyor da ondan dedim. annem kendisi yalniz olmasina ragmen benim ayri eve cikmami desteklerdi evlenmeseydim. Cunku herkesin kendine ozel birhayati var ve yas olmus 30. Tut ki hic evlenmedim napacam annemle birlikte mi yaslanicam? Calisip kendi paranizi kazaniyorsaniz TR sartlarini biraz da zorlayabilirsiniz diye dusunuyorum. Bakin buyuk sehirlere,birsuru bekar insan yalniz yasiyor. Aile ile derdiniz yoksa da zaten ayri eve cikmasaniz da bagimsizsiniz demektir.

Edit; sacma sapan bir koca emin olun ki ozgurlugunuzu kendi ailenizden daha fazla kisitlar ki bu durum bence bahsettiginiz TR sartlarinda daha cok rastlanan bir durum

ben o sevdiceğimle istiyorum biliyosun sen. o olmazsa istemiyorum. tek başıma rahatım yerimde şimdilik. bozacaksa o bozsun huzurumu
Allah sevdiceginle nasip etsin insallah
Ne yazik ki herkes sevdicegiyke hayallwr kuramiyor

Bende sanirim artik hayatimi degisfirmek istedigim icin evlrnmek istiyorum

Yok mu sevdicekle gelismeler

Donusunboylemiolacakti @huzur__
Ben evliliğe karşı idim,tam anlamıyla kafama uymayan hayat tarzı bana uymayan biri olmazsa mümkün değildi evlenmem.Aslında çıkması da imkansızdı fazla aykırıyım çünkü.Gelenek görenek ,aile hayatı vs hiiiç bana göre değil.Bunlara uyacak birinin karşına çıkma ihtimali trilyonda birdi,çıktı
Çıkmasa da umurumda değildi ama illa ki kaderde evlenmek varmış.Evlendim.32 yaşında.2 yıllık evliyiz.Şükür mutluyum da.
Demem o ki matematiği yok bu işin.
Tamamen kader kısmet dediklerinden.
Ne kadar kafa yoruyorsun o kadar ters tepiyor.
Ne zaman önceliğin o olmaktan çıkıyor istediğin şey gerçekleşiyor.
Her şeyin hayırlısını istemek en mantıklısı.

Öncelikle Allah mutlulugunuzu daim etsin

Benim mevzuya gelince tabi sevme sevilme istegi var ve herseyin basinda ama isin dogrusu hayatindaki baba faktorunden dolayi sanki kocayi bulurda evlenirsem hayatimda hersey duze cikacakmıs gibi hissediyorum yada oyle olsun istiyorum

Yoksa 30 a merdiven dayamis biri olarak bari bunca sene beklemisken hayatimin kalanini yasatacagim insan en iyisi olsun diye dusunurken ni yandanda cok yoruldum artik olsunda nasil olursa olsun gozuyle bakiyorum

Ama her iki acisanda ortada aday falan yok bende

Hakkımızda hayirlisi oldun insallah

Bu arada sozin nasil buldugunuzu sormamizin bi sakincasi var mi

Evet ne yazık ki kadınların bir çoğu hala evlenmeden ayrı evde yaşayamıyor bu ülkede. Çalışıyor musun? Eğer çalışıyorsan ailenden ayrı bir şehre gidebilirsin, yoksa evlenince elde ettiğin şey bağımsızlık olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…