Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Ben sizin yerinizde olsam eşimi üzmemek arada bırakmamak adına kabul etmek zorunda kalırdım ama bundan memnun da olmazdım malesef. Belki zamanla farklı olur o da alıştıktan sonra her hafta gelmez.

Yani bana da çok iyi niyetli gelmedi. Daha 1 yıllık bile evli olmayan bir çiftin evine kayınvalide böyle bayıla bayıla geliyorsa ben iyi niyet göremiyorum. Ama belki gelmekten vazgeçer.

Ben sizi gayet iyi anlıyorum kayinvalidemle aram çok iyidir anne kız gibiyiz. Evimde temizligime de yardim eder, yemegimi de yapar. Ama sürekli ayni evde yasamak istemem fazla domestik bir kadın. Ayrıca sözlerle olmasa bile bakışlarla hareketlerle eleştirir yani.

Çoğu zaman kahvaltıyı bile geçiştiriyorum. Temizliği gecistiyorum son anda yapıyorum. Yemek desen eşim gelmeden önce yapıveriyorum. Geri kalan vaktimi kendime ayırıyorum. Kayinvalidem gelse bunların hangisini böyle yapabilirim? Hasta değil, yaşlı değil.. Oğluma geliyorum diye bir mantık yok. Sanki o bakacak :)

Benimki de öyle. Belki gelse yemeğe vs yardım eder ama farketmez ki.. Ev işi hastası. Orası da dağınık kalsın diyemeyeceğim. Ve çok konuşkan bir kadın. Onu orda bırakıp gidip ders çalışayım diyebileceğim bir şey değil. Hiç ilgimi çekmeyen her konuda konuşmak isteyecek. Bazen telefonu bile bir saati aşkın kapatmıyor ki yanyana düşünün.

Yatalak kalırsa herkes kendi anasına babasına bakar. He kv bakarsam bu benim özverim olur mecbur değilim. Herkes kendi annesine babasına bakmakla yükümlü. Sanki erkek çok bakıyor kadının babası yatalak kalınca. Altını temizliyor, yemeğini yediriyor??
Öyle bir durum olursa yardımcı tutar bakar baktırır eşinden de destek olmasını ister. Yatalak olsalar bakmazsın lafı da iyice klişe oldu. Yatalak hastaya bakmak altinı almak yıkamak kolay mı??

Evet bu mecburiyet halleri beni bitiriyor. Herkes kendi anne babasına bakmakla yükümlü erkeklerin bunu kabul etmesi gerekiyor.. Dediğiniz gibi kolay mı Allah aşkına, koskoca insanlar mesela. Kaldı ki kayinbabanin falan altını değiştirmek düşünsenize. Sırf erkek evlat diye ben mi yapmalıyım bunu?

Dinen bile herkes kendi anasına babasına bakmakla yükümlü. Gelin değil! Maaşları olur ya da hasta yaşlı bakım parası olur o parayla günlük bir yardımcı bulunur eğer kendi evlatları kendileri bakımını yapamazsa birini tutarlar, bu böyle çözülür. Eşler/gelin destek olur omuz verir ama kocasının anasının babasının sorumluluğu geline yüklenemez yüklenmemeli. Alışılmış yıllardır baba evine dönemeyen, boşanamayan adı çıkan, maddi güvencesi de olmayan gelininin köleliğine eskiler. Evde duran bakıyor evde kalan misafire. Hem erkeğin evi hem kadının evi kadın sırmadan çağırabiliyor arkadaşını erkek neden çağıramasın mantığında olanlara da çok kızıyorum. Erkek ne kadar yardımcı olursa olsun kim yoruluyor kim yıpranıyor eve biri gelip kalınca?

yani...
sizin üzerinizden iyilik yapıyor.
kendi anne tabi yaa sana yardımcı oluruz diyor sonra da mcgrath gel de yardımcı ol anneme...
ama düşünceli olan adam oluyor, ne güzel hayatlar var

İki kişinin tek düzende buluştuğu tüm durumlardan (evlilik, birlikte yaşama vs.) duyduğum huzurluk ve korkunun en büyük sebebi tam olarak bu ya, sizin derdinizi okurken kendime dertlendim, bencilce oldu sanki biraz ama affola.

Kendi hayatını yönetmeye, kendi dunyasını kendi düzeninde döndürmeye alışkın bi insan için ikinci ve üçüncü kişilerin yükü gerçekten çok ağır oluyor.

Şimdi kendimi sizin yerinize koyuyorum mesela, temiz ve basitçe düzenliyimdir ama asla aşırı titiz değilimdir. Asla günü gününe is yapmam. Bi hafta yavaş yavaş dagıtırım mesela, o sırada yapacak işlerim, hızlı bi sosyal hayatım vardır ya da sadece canım istemiyodur. Sonra bi girişirim işlere her şey eski yerine döner.

Asla iki gün üst üste düzenli üç ögün yemem, sürekli ev yemeginden haz etmem. Bazen mis gibi tencere yemegi yaparım, ertesi gün bütün akşam Netflix-Cips-Yogurtlu Sos'la geçer, yemek de neymiş.

Programımı spontane yaparım ama yaptıgım programa baglı kalmayı severim.

Ve en onemlisi evimin kapısından girdigim anda ne yapıyosam tamamen kendi keyfim ve kararım dogrultusunda yapıyorum; kimseyi mutlu etmek, hoş tutmak, ihtiyacını karsılamak, uyumlu davranmak gibi bi derdim yok.

Simdi benim şu hayatıma 7 gün 24 saat girecek her insan beni oyle ya da boyle daraltır, huzurumu kaçırır, o sorumluluktan kasılırım, nefes alamam. Duygusal bağlılıklarım yük olur, emrivaki olur. Karşımdakini kıramam da, içime içime atarım. Sonra sonuç bitkisel hayat.

Ki hadi aşık olduğum adamı bu denklemin dışında tutuyorum zira bu konuda tam olarak aynı kaygılara o da sahip biliyorum ve buba ragmen birlikte kaldıgımız zamanları çok iyi kotarıyoruz. Birbirimize nefes alacak, kasıntılıktan sorumluluktan kaçacak alan bırakıyoruz. Aynı evin içinde olduğumuz dönemlerde bazen uyumlu ama ihtiyacımız varsa da tamamen bagımsız bi hayat sürebiliyoruz.

Ama bunu yıllara yaysan ne olur hala emin degilim. Hele bu denkleme anne baba sokmak, Aman Tanrım.

Ki kendi anne babam bile beni benzer duygularla yoruyo ama adı üstünde kendi annem babam onlar. Nasıl çocuk da bazen anne babasını yorar bezdirir ama yine de sever yine de ilgilenirsin, aynı mantıktan onlara tüm sabrımı sevgimi verebilirim. Ama aynı şeyi asla sevgilimden/kocamdan beklemem mesela. Anne babamı sevse de beklemem, sevmese de beklemem. O benden boyle bi sey beklerse (hele de sizinki gibi zorunluluk arz etmeyen bi durumda)... hayal edemedim, havada oksijen azaldı resmen.

Eşinizin annesinin size karşı ne gibi kötülükleri oldu?
Sizinle uğraşmış, mutluluğunuzu bozmaya çalışmış birisi ise yaptıklarınızda sizi haksız göremem.
Ancak eşiniz bu kadar iyi birisi iken en azından durumu ona açıklayabilir ve ikna edebilirdiniz, ya da belki orta noktada bir yerde buluşabilirdiniz.
Bu tavrınız eminim eşinizin çok zoruna gitmiştir. Ki bir de eşiniz sürekli biz de kalacak dememiş, adam yine anlayışlı birer haftalık aralarla getireyim demiş..

sırf bu yüzden boşanmayı düşünmüyorsunuzdur umarım

Çoğu konuda benziyoruz sizinle. Benim de net olarak bu böyledir, yarın da kesinlikle aynısını yapacağım dediğim bir düzenim yok. Sıkıcı gelir, yapamam da. Bu yemekten tutun, temizliğe her şeye kadar.
Eşinizi tolore edebilirsiniz; sevgi ve saygı ile sıkıntı olmuyor bu durum. Ama anne baba aynı şey değil. Bu durumu net açıklayamiyorum. Eşime de ilk tepkim zaten hazır değilim hayır tarzında oldu. Çünkü ben evliliğe zor alıştım. Belki hala alışamadım ama çabalıyorum neticede. Annesiyle kısa süre dahi olsa yaşamaya nasıl alışayim?
Düzenimi bozmasına, hizmet etmeye çalışmaya..

oda evlat olmanin gerekliliklerini yapmak zorunda bence bu zaten olacak bir sey oyle yada boyle az sure veya uzun sure o yuzden bunu buyutup zaten sorun olan durumu dahada buyuk bir sorun haline getirmeyin emin olun sizi bir daha sevecektir.

yani...
sizin üzerinizden iyilik yapıyor.
kendi anne tabi yaa sana yardımcı oluruz diyor sonra da mcgrath gel de yardımcı ol anneme...
ama düşünceli olan adam oluyor, ne güzel hayatlar var
Bu cümle hoşuma gitti. Benim üzerimden iyilik yapıyor aynen öyle.. Soran olursa oğlumda kaldım beni yalnız bırakmadı olacak. Arka plandaki ise benim çektiğim eziyetler :)

bu durumu hayatinda yasarsan annene gidersin, yeni gelinine degil. kocana soyle, o kismi pek dert etmesin

butun gun kadinla sen oturacaksin evde, kocan degil. hicbisey yapmasam da kendi evimde sevmedigim biriyle oturmak ustelik iki uc gun degil birhafta on gun, cekilir dert degil.
kocana soyle senelik izne cikip annesiyle otursun.

o senin kocanin annesi oturmak zorundasin i ben anlamiyorum. beni doguran annem bana zorundalik koymazken sirf kocami dogurdu diye sevmedigim bi insanla eve kapanamam ben.

zor durumda olsa kocasi birakip gitmezdi, genc ve dinc anladigim kadariyla..otursun evinde..arada ziyaretlesirsiniz.

yelkenleri suya indirip tamam gelsin deme sakin.

Hepimiz ailemizin kopyasimiyiz? Sen annen ile aynisimisin?

Ki madem anne önemli, niye oglu onun ile vakit gecirmiyor? Niye kizinin yanina gitmiyor? Niye gelin cekmek zorunda kaliyor. Evet cekmek bu. Konu sadece bir tabak ekstra koymak degil, bunu sende biliyorsun. Kahvalti olarak o gün sadece tost yemek istersin ama kv'de var diye mecburen herseyi ortaya koymak zorundasin. Canin sicak havada kisa seyler giymek istiyor, mola verdiginde istedigin diziye bakmak istiyor, am oluuurmu. Kv'de var. Oglusu gelmeden önce 4 cesit yemek yapilcak ve ev temizlenilcek. Ilgi alaka verilcek kv'deye.

Kv'de hasta degil birsey degil. Kocasindan ayri olmayi göze aldiysa, bunu geline güvenerek yapmayacakti!

Mecbur kalırsanız, en kötü senaryoda “ders çalıştığım ortamda sadece ders çalışılıyor olmalı. Yoksa konsantre olamıyorum” deyip sabah eşinizle çıkıp kütüphaneye gidin, akşam onunla eve dönün. Suyunuzu, meyvenizi, sandvicinizi yanınıza alırsınız. Sonuçta bir işte çalışıyor olsaydınız anca o kadar görüşebilecektiniz.

Yani eşinize en kötü ihtimalle “evimize anneni benim rızam olmadan getirecek olabilirsin. Ama benim hangi ortamda ders çalışacağıma karışamazsın. Bir işte çalışıyor olsam, zaten maksimum o kadar vakit geçirebilecektik. Benim şu anki işim de KPSS’ye hazırlanmak. Evde konsantre olamayacağım için yapabileceğim yerde çalışacağım. Bu kadarına da karışmaya hakkın yok” dersiniz.

Sabah çıkmadan da kayınvalidenize “anne senin karnıyarık ve pilavın çok güzel oluyor. Lütfen yapar mısın?” dersiniz. Ev işi yükünü de paylaşırsınız. Çoğu işi de eşiniz yapsın. Yani en kötü senaryoda böyle yapın derim.

Kendini suçlama
Kadının eli ayağı tutuyor
Size gelip evliliğinizi niye bozmaya çalışıyor

Annemin kopyası değilim ama karakter olarak aileme benzerim. Çünkü bir çocuğu ailesi yetiştiriyor. Karakterini ailesi verir. Yani kocişleriniz mükemmel olup aileleri nefret edilesi olamaz. KPSS çalışırken bir yemek yapamayacak kahvaltı hazırlayamayacak kadar çalışılıyorsa sınavda Türkiye derecesi yapılması lazım. Ki kadın daimi kalmayacak ara ara 1 hafta kalır demiş kocası. Hava sıcaksa giyer istediği gibi kayınvalidesinin yanında. Tekrar diyorum erkek karısına çok iyi ise saygılı sevgi dolu ise kayınvalidenin ara ara gelip 1 hafta kalmasını hiç sorun olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…