Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Siz daha çok abartmışsınız gibi öyle değil mi? Ben eşimin annesiyle sabahtan akşama oturmak zorunda mıyım? Oğluyla evli diye bir sebepten tanıştırılmış birbirlerini tanımayan anlamayan iki insan bütün günü birbirlerine bakarak geçirmek zorunda mı? Madamlar önce kendileri olgunlaşıp çocuklarına nasıl davranıyorlarsa öyle davranacaklar. çocuklarından nasıl trip yemeye razı oluyorlarsa benle kalacaksa o triplere çocuğu gibi razı olacak. Gidip odam da oturursam yok gelin yanım da oturmuyor triplerine girecekse gelinle kalmayacak. Kızı anne ne yemek var diye sorduğun da saymaya başlayıp da gelin öyle bir şey dediği zaman ters bakmayacak. Elaleme kızını nasıl çekiştirmiyorsa gelini de öyle çekiştirmeyecek. Kendi çocuklarının açıklarını aramadığı gibi gelinin de açığını aramayacak. İşte o vakit evin insanı gibi gelsin kalsın!

Taviz vermeyin kendinizi de suclamayin evlilige hazir degilmisim diye.iki uc yil diye gider yillar surer,arada bir hafta geliversin ne olacak der devamli sizdedir bakarsiniz.yalniz yasayan milyonlarca insan var eli ayagi tuttuktan sonra hic bir sey olmaz otursun evinde.esiniz de aklinca vicdan yaptirmaya calisiyor uyanik olun kanmayin.ben de yanlizligi seven rahat yasayan bir insanim sizin gibi.on bir yillik evliyim hala evimde uzun sureli insan kalmasini sevmiyorum.alisamamak degil yapi meselesi.esim ve cocuklarimdan baska kimseyi istemiyorum evimde.misafir olacak olan en fazla bir kac gun kalsin gitsin fazlasina tahammulum yok.

şunu eşim bana dese yüzüne bakmam.
annem aralarda gelecek diycem "yaa hayır" diye başlayacak söze.
eşiniz saygı,sevgi dolu sorumluluk sahibiymiş de tek sorunu gözlerinin kapalı olması. inşallah bir an önce gözleri açılır.
kpss sadece bahane bunu siz de biliyosunuz.

Bence tavrinizi koruyun ben olsam bende istemezdim. Ne olacak sanki yalniz kalınca. Yalniz yasayan bir suru kadin var. Ara ara gelicek demeyle başlar kocasi gelene kadar evinize çöreklenir iyi davranırsaniz. Sonrasinda asla duzeltemezsiniz. Bu böyle gider.

hanımefendinin her konusu eşimin ailesini sevemiyorum diye başlıyor zaten. profil resminden aşinalığım var. bir yatırım mevzusu vardı, eşini babasına karşı manipüle ediyordu, işe yaramamış anlaşılan, ki eşi annesini eve getirmek istiyor

Öyle mi dersiniz? Dediğim gibi sınav çalışıyorum ve yeni evliyim doğru mu bu

Gelip sürekli sizle yaşamayacak arada gelip kısa süreli misafiriniz olacak ise eşinize olan sevgi ve saygınızdan dolayı misafir etmeli yardımcı olmalısınız tabiki.

Kayınvalideniz farklı şehirde ise tabiki.
Aynı şehirde ise gerek yok böyle bir şeye. Eşiniz iş çıkışı gidip yatana kadar annesiyle oturabilir

Kayınvalidemi çok severim ama bende yatılı misafir sevmem.
düzenim bozulduğu an her şey gözüme batıyor. ,Ama konu anne ve eşim için yapardım.
Yarın bir gün aynı şey sizin başınıza da gelebilir

Ya sen ne yesen o da yicek neden yaa hayııır sizin gibi gelin düşman basına...şimdi nasıl konsantre olabiliyormusun derslere...

Anneannem 85 yaşında yıllar oluo dedem öleli, hala kadın evinden başka yerde bir geceden fazla kalmak istemez arada gider dolasiriz eksiklerini hallederiz birlikte yer icer sohbet ederiz ama herkes evinde kalır yatalak hasta vs olmadikca. Ben anlamıyorum bu insanların gelinin evine yerleşme çabasını. Çok iyi yapmışsın ne alaka ya.. Tmm gelir arada belki bir gün iki gün kalır vs ama birlikte yaşama niye yani!

Aynı şehirdeyiz.. :)

Nerden biliyorsunuz kadının öyle olduğunu. Ayrıca tüm gün dipdibe oturmak zorunda değil. Geçer dersini çalışır. Zaten yemek yapmıyor mu. Extra 1 tabak fazla olacak. Kayınvalidesi de beğenmezse kendisi yapar extra yemeğini. Ama eş ailelerimiz yabancımız değil. Çok sevdiğimiz herşeyimizi paylaştığımız kocalarımızın ailesi. Eğer eşimle aram çok iyi ise ben de ailesini başımda taç ederim. Ara ara gelip kalmalarına ya da söylenmelerine sesimi çıkarmam ve de sallamam

siz evliliğe değil, kayınvalideyle yaşamaya hazır değilmişsiniz ve çok haklısınız.
siz iki kişi yaşamaya yemin etmişsiniz, iki kişi artı kayınvalide değil.
hastalık yok bir şey yok...
kocası iş için y.dışına gidiyorsa kayınvalide de gitsin.
size de ki? Kimse böyle bir durumda başkasına arkadaşlık etmek zorunda değil
sofraya bir tabak koymak zorunda da değil
belki hiç öğle yemeği yemeyeceksiniz? o zaman anne ben yemek yemeyeceğim sen bak bişeyler diyebilecek misiniz?
bu ne komün hayatı isteği anlamıyorum yaa.
Herkes evini yurdunu bilsin, karısını yalnız bırakamayan adam da yurtdışına gitmesin!

Evliliğe hazır olmak ülkemizde kaynanayla geçinmeye hazırlıklı olarak algılanıyor gülesim geliyor ama doğru hatta eltiyle görümceyle kayınla geçinmeye hazırlıklı da olmak lazım

Poposunu dönüp uyudu. Muhtemelen uzun bir süre bu muhabbet kapanmayacak. İstemeyerek dahi olsa kabul eder miydiniz?
Valla annesinin olduğunu ve onunda bir evlat olduğunu düşünüp ister istemez o kadınla bir şekilde muhattap olacağınızı nişan aşamasında düşünemedinizmi ,ilerde sizde anne olacaksınız Allah nasip ederse diyelim erkek evladınız var yalnız kaldınız bir süreliğine oğlunuz yanında kalmak istiyorsunuz fakat gelin sizi hazetmiyor ne düşünürsünüz ,sizin sorununuz anne değil o bir etken fakat asıl sorun kpss gireceksiniz geleceğinizi düşünüyorsunuz evlenmek için acele ettiğiniz kanısındasınız pişmansınız çok sevseniz bu adamı onun hatrı için bile olsa bir süre annesini idare edebilirsiniz fakat evlendikten sonra aşk heyecan bitmiş tahammülsüzlük başlamış

Bu durumu kayınvalide düşmanlığı olarak değerlendirmek doğru değil bence. Konu sahibi kayınvalidesine tapsa bile aynı evde uzun süre kalındığı zaman iyi olmuyor.

Kadın gayet açık sözlü bir şekilde derdini anlatıyor, yeni yemek yapmayı öğreniyorum diyor belki eşiyle ikisi 2 tane patates kızartsa yese yetiyor onlara. Ama kayınvalide gelince öyle olmuyor malesef. Yaptığı yemekten temizliğe kadar her adımı eleştirilecek. Dünyanın en iyi kayınvalidesi bile olsa bu böyle olacak.

Konu sahibi belki direk hayır demek yerine bu korku ve çekincelerinizi eşinizle paylaşsanız anlayış gösterirdi.

Kv masum iyi niyetli değil. Bİr yıllık evli oğluna kalmaya gelmesi iyi niyetle yapılan bir hareket olamaz. Bencilce. Eli ayağı tutuyor arada yanına gidilir okey ama ne mğnasebet kalmaya gelirim dmrsi daha teklif yokken. Oldu. Çok sıkıntı yaşarsın asla kabul etme. Gelirse seni yönetmesine, evi aşırı benimsemesine izin verme. Kendi davranışlarını değiştirme uzan yat o var diye farklı davranma. Yemek yapma işini abartma normalde ne yiyosanız kahvaltı ekmek arası makarna vs arada ona devam et. İyi gelin olmaya çalışma. Temiz becerikli olayım arkamdan konuşulmasın mantığında hiç olma. Eşinin yanında ekstra iyi niyetli davran. Yalnızken çekil odana. Ne kadar kötüsün demesin kimse de bana:) Kendi bir daha bir yıllık evli çiftle yaşamayı teklif edenin de kimse iyi niyetli olduğunu söylemesin. Bunalırsan da ben bunaldım de al bavulunun giy ailenin yanına. Ana oğul yaşasınlar. Gerçi annesinin işine gelir.

Elbette sonrasında cekincelerimi paylaştım. Ama eşim baştaki istemiyorumdan sonra geri kalan kısmını geçerli bir gerekçe görmedi. Halledilir olarak değerlendirdi. Ve ilerde yatalak vs kalsalar sen onu bile kabul etmezsin dedi. Resmen merhametsiz yaftası bu.. Bir an önce sanırım bu sınavı kazanmam ve işe başlamam gerekiyor.

Katılıyorum. Yani ben yeni evli sayılırım ve yeni evli bir evladıma, özellikle erkek evladıma neden gideyim elim ayağım tutuyorken. Kadın benden daha dinc emin olun.. Eşim izinde olur bir şey olur hadi tamam ama bu kadınla ben ilgileneceğim, hazır değilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…