- 26 Mayıs 2014
- 1.709
- 1.689
- 333
evlenmek istese nikah masrafları 250 tl
bu adama neden evlenmiyor sence?
Bazı kadınlar aşk adı altında ne diye kendini belaya teslim ederler anlamış değilimMerhaba KK ailesi, yıllardır her derdim için forumu ararım ama ilk defa konu açıyorum.Öncelikle cevap yazan herkese peşinen teşekkür ederim.
Boşanmış bir bayanım, 29 yaşındayım. 6 yildir ayrıl-barış devam eden bir ilişkim var son 3 yıldır da beraber yaşıyoruz.
Sevgilimin internet üzerinden kumar alışkanlığı vardı. Bu yüzden çok borca girdi, tefecilere dahi borçlandı,hatta ufak çaplı bir hırsızlık yaptı (iş yerinde elinin altındaki paradan kullanıp yerine koyamayınca patronuna söylemiş. Sonra ödedi borcunu vs)
Pişmanlık, sözler, senden başka kimsem yok vs...3 yılın 2 yılı da onun borçlarını temizlemekle geçti.
Bu arada evlenelim artık diyoruz ama hep maddi sorunları bahane ediyor. Yani tamam diyor ama bir adım yok. Neden? Para durumlarını ayarlayacakmış.
Geçen hafta bana maaşından vermesi gereken parayı vermedi. Sürekli yarın diyip duruyordu ben de acaba kumar mı oynuyor yine diye telefonunu karıştırdım.
Elinde tablet sürekli oynadığı online bir oyun vardı. Ben bundan çok rahatsız oluyordum iki çift laf edeceği yere sürekli oyun oynuyor diye... Oyundan insanlarla whatsapp grubu kurmuş ama bir kızla özel yazışması var.
-niye çıktın gruptan?
+yavrum ahmetle ugrasamam bosver ya
-yapmayin boyle vs vs vs
+canım vs vs vs olur girerim sonra ya
Normalde bana bile yavrum demez yazışırken öyle bir tarzı yok.
Ben de her insan gibi sordum bu ne diye? Ne desem yanlış anlayacaksın dedi ve bombanın pimini çekti. Birde gruptakilerle bulusmaya gidicem demisti telefonumu açmamıştı iki saat sonra geri dönmüştü bana. Tabi hersey baglantılı diye dusunuyor insan.
Sinir krizi geçirdim.Tableti kırdım. Evde ne varsa başına geçirdim. Telefonunu kırdım.
Çok hatalısin dedi, o daha çocuk 20 yaşında dedi falan filan.
Dün geceden beri ağlamaktan helak oldum. Seviyorum ama o kadar yoruldum ki sürekli birşeylerle uğraşmaktan... Ne yapacağımı bilmiyorum...
Boşanmışta bir bayansın yani evliliğin sadece aşkla yürümediğini bilmen lazım. Neden bu adamla evlenmek istiyorsun? Düzelicek mi sence? Hayır tabii ki.. Kumar ve oyun bağımlısı bir koca, Allah korusun!
evlenmek istese nikah masrafları 250 tl
bu adama neden evlenmiyor sence?
O zaman da vermem gereken tepkiyi verdim. Kumar bağımlılığı diye bir şey var. Belki iyileşeceğini düşünmekle hata ettim onun yerine adam olmayacağını anlamalıydım hemen, aptal ben!Hırsızlık yaptığında, harca borca girdiğinde evden çıkıp bir daha girmemen gerekir tatlım. Eşin değil boşanmanız yok çocuğunuz yok ayrılması kolay. Bu kırıp dökmeleri bahsettiğiniz hırsızlıklarda yapmanız gerekirdi. Adam olmayacağını daha o zaman anlamalıydın.
Daha önce de ayrıldık, daha önce de rest çektim. 3 ay ayrı kaldık. Sonra ne oldu? Yine geldi kapılarda yattı.(gerçekten bekledi sabahlara kadar) İş çıkışlarımda eve kadar takip etti. Bir konuşalımlar, yalvarmalar daha neler... Benim asıl sorunum ayrılamamak bu adamdan zaten. Bu söylediğim saçma geliyor olabilir valla duysam bana da saçma gelir ama durum buBeraberde yaşıyormuşsunuz resmi nikahınızın olmamasında ne gibi bir sorun var ki? Düğünü sonra yapın. Sevgi herşeye yetmiyor bir insanla ömür geçirmek için sorumsuz insanı çekmeyin ya resti çekin çeki düzen versin kendine ya da daha gençsiniz yolunuza bakın.
3 sene değil aslında askerlik meselesini halledeli 10 ay falan oldu. 10 aydır bir adım atmadı yani. Bi de sadece gidip nikah kıyalım desem kabul eder, tören yapmak istediğimiz için o da parayı bahane ediyor.yahu hiç mi düşünmedin 3 senedir beraber yaşadığın adam neden nikah yapmıyor? bunun maddiyatla ne alakası var, belediyeye vereceği 150 tl den mi kaçıyor??
yas 29 dıyorsunuz
29 u baz alırsak 6 yıldır bırlıkteysenız 23 lerde bu ılıskıye baslamıs olmanız lazım
onlısas mezunuymussunuz
ne zaman okudunuz bıtırdınız
ne zaman evlendınız bosandınız da bu sevgılıyle basladınız
su noktaya gelmek ıstıyorum
cok kucuk yasta evlılık yasamıyla ılgılı yanlıs kararlar vermıssınız bellıkı
29 a gelmıssınız hala aynı hatalar yanlıslar belkı daha beterı ...
bıraz daha yavas yavas emın olarak yasasanızda keske bugun boyle uzulmesenız
"O kadar emek verdim, bunu başarmalıyım" yazılanları okudukça bu konuda hangi yanlış düşüncelere sahip olduğumu neden bu kadar zorladığımı daha iyi anlayabiliyorum. Teşekkür ederim.boşa çaba gösterme bu ne ya? sen onun borcunu öde adam orda keyfine baksın, hem cepte hem elde bana öyle geldi. ona muhtaç değilsin inan daha iyisi çıkabilir karşına
Doğru söylüyorsunuz.Bellami Allah ini seversen deli misin yaa 23 yasinda yada daha once bosanmissin 6 yillik iliskin var ayrıl baris tarzinda 3 yildir ayni evde yasamana ragmen adamda evlilik namina tik yok ustune kumar oynuyor ustune eli uzun ustune sadakatsizlik kapida gibi gozukuyor arkana bakmadan kac hemen
Aklın yolu bir canım.
Bir insan neden bu konuda deneylimli olduğu halde kumarcı, oyuncu, hırsız bir adama 6 yılını verebilir? Neden bu kadar sorumsuzluk varken ve oyununa devam ederken sadece mesajlaşmasına takılır kalır?
Kumarcı bir insan asla bu hastalığından vazgeçemez. Ve bu kadar sorunlu bir insanla evlenmeyi bekleyip ilerde çocuk yapmayı düşünüyorsan hata ediyorsun.
Sana canlı bir örnek vereyim. Yakın çevremde bir aile var. Adamın eşi trafik kazasından ölmüş. Adamın 4 tane çocuğu var. Kumarbaz, aylarca kira ödeyemiyor. Çocuklar desen evde çalışacak bir masaları bile yok. Üst baş dersen öyle. Şimdi davaları sonuçlandı tazminat aldılar. Adam bütün parayı gene kumarda yedi. Hem de bir ev parası... Bilmem anlatabiliyormuyum...
Artık düşün kararını sen ver. Sana ilerde birşey olursa bu adam çocuklarına sahip çıkabilecekmi yoksa bir hapistemi bulur kendini. Bahsettiğin şeyler sıradan konular değil çünkü..
Bol şans...
O zaman da vermem gereken tepkiyi verdim. Kumar bağımlılığı diye bir şey var. Belki iyileşeceğini düşünmekle hata ettim onun yerine adam olmayacağını anlamalıydım hemen, aptal ben!
Ne yapacağımı bilemiyorum kısmını can havliyle biraz yanlış belirtmişim aslında doğru soru "nasıl ayrılacağımı, bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilemiyorum" olmalıydı.Başınıza gelenleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçekten insan olayın içindeyken göremiyor belki ama biri çıkıp ben de bunu yaşadım diyince olaylara sanki daha uzaktan bakabiliyorsunuz. Kim bilir belki benim de arkamdan böyle konuşuyordur. Bu arada evet ayrılacağım ama bir plan yapmam gerekli. Gerçekten ayrılmak kolay değil bu adamdan. Kapımda yatacak, iş yerime gelecek, arayacak deli gibi dakikada 500 defa... Ben bu adama uzaklaştırma emri bile çıkarttım, sonra yine barıştık tabi bir şekildeNiye evlensin ki? Evde her isi yapan bir kadin var zaten. Ne güzel keyfinin borclari ödeniyor, kumarsa kumar parali oyunsa oyun. Hirsizlik bile yapsa kendisini kollayan borcunu ödeyen biri var. Evlenip niye sorumluluk bela alsin basina. Evdeki kadin zaten emrine amade. Simdi kapiyi cekip gitse veya konu sahibine hadi yallah cekse hesabi sorulabilir mi? Evli bayanlar bile bosaniyor böyle adamla ömür gecmez diye. Ama konu sahibi hala ne yapacagini bilemiyormus. Kumari yalani hirsizligi olan kendisine zerre kadar deger vermeyen ve para muslugu olarak gören bir adami hala seviyormus. Adamin ugrunda savasacagi bir sey yokki zaten bir eli yagda bir eli balda.
Yillar önce nisanlimdan ayrildiktan sonra yasadigim bosluk sonucu benim vardi böyle bir erkek arkadasim. Allahim her seyine maddi manevi yardim ederdim. Suraya borcum buraya borcum, hastaneye yatar gider yaninda beklerim. Evlenicez sunu yapicaz bunu alicaz... En yakin arkadasi beni uyarmisti inanmamistim kiskaniyor diye.Sen iyi bir kizsin benden duymus olma ama arkana bakmadan kac demisti. Cocuk kaydetmis konusmalarini en son. Ya sen karisma parasini yiyorum enayinin lafini kendi kulagimla duymustum.
Konu sahibi size bir sorum var. Eminim ki yorumlarin %100'ünde ayril birak bu adami yazilacak. Siz ayrilacak misiniz peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?