Evlenmeyen sevgili, kumar, üstüne yakalanan mesajlar...

mazoşistsiniz sanırım. ya da bile bile acı çekmenin başka bir anlamı neyse o'sunuz işte..

ilk evliliğiniz belli ki bir hataydı. bu evlilik de sonunda biticek ve hüsrana ugrayan siz olacaksınız yine..

karar sizin.

evlenmek istese nikah masrafları 250 tl
bu adama neden evlenmiyor sence?

Niye evlensin ki? Evde her isi yapan bir kadin var zaten. Ne güzel keyfinin borclari ödeniyor, kumarsa kumar parali oyunsa oyun. Hirsizlik bile yapsa kendisini kollayan borcunu ödeyen biri var. Evlenip niye sorumluluk bela alsin basina. Evdeki kadin zaten emrine amade. Simdi kapiyi cekip gitse veya konu sahibine hadi yallah cekse hesabi sorulabilir mi? Evli bayanlar bile bosaniyor böyle adamla ömür gecmez diye. Ama konu sahibi hala ne yapacagini bilemiyormus. Kumari yalani hirsizligi olan kendisine zerre kadar deger vermeyen ve para muslugu olarak gören bir adami hala seviyormus. Adamin ugrunda savasacagi bir sey yokki zaten bir eli yagda bir eli balda.

Yillar önce nisanlimdan ayrildiktan sonra yasadigim bosluk sonucu benim vardi böyle bir erkek arkadasim. Allahim her seyine maddi manevi yardim ederdim. Suraya borcum buraya borcum, hastaneye yatar gider yaninda beklerim. Evlenicez sunu yapicaz bunu alicaz... En yakin arkadasi beni uyarmisti inanmamistim kiskaniyor diye.Sen iyi bir kizsin benden duymus olma ama arkana bakmadan kac demisti. Cocuk kaydetmis konusmalarini en son. Ya sen karisma parasini yiyorum enayinin lafini kendi kulagimla duymustum.

Konu sahibi size bir sorum var. Eminim ki yorumlarin %100'ünde ayril birak bu adami yazilacak. Siz ayrilacak misiniz peki?

Ayril canim
Bir defa bosanmissin ikinci defa da ayni sey olursa sen yikilirsin
Elinde telefon ergenler gibi takilan,beraber yasamaya parasi olup da nikah kiymaya parasi olmadigini soyleyen saygisiz bir adamla birliktesin
Ustune sadakatsiz,ustune kumar bagimlisi
Kendine aci,bir iyilik yap ve ayril

Bazı kadınlar aşk adı altında ne diye kendini belaya teslim ederler anlamış değilim

Hırsızlık yaptığında, harca borca girdiğinde evden çıkıp bir daha girmemen gerekir tatlım. Eşin değil boşanmanız yok çocuğunuz yok ayrılması kolay. Bu kırıp dökmeleri bahsettiğiniz hırsızlıklarda yapmanız gerekirdi. Adam olmayacağını daha o zaman anlamalıydın.

Neden ugrasiyosun o zmn?

Ayrilmak bu kadar zormu?
Can borcunmu var? Buyuk yeminmi ettin?
Cunku eger oyle bisy varsa YINEDE bu cekilir durum degil.

Boşanmışta bir bayansın yani evliliğin sadece aşkla yürümediğini bilmen lazım. Neden bu adamla evlenmek istiyorsun? Düzelicek mi sence? Hayır tabii ki.. Kumar ve oyun bağımlısı bir koca, Allah korusun!

İlk evliliğimde insanın para içinde nasıl mutsuz olabileceğini, kuş sütü eksik sofralarda,o yemeğin nasıl seni yiyip bitirdiğini yaşadım. Para peşinde değilim yani aşk peşindeyim evlilikte. Her zaman birbirini seven ve her şeye rağmen yanında olan... Belki umutsuz bir romantik olabilirim... İyi bir insan olmak hata belki, tekrar şans vermemek lazım insanlara. Haklısın biliyor musun? Kabullenemediğim şey bu "düzelmeyecek", bunu kabul etmeliyim artık.

evlenmek istese nikah masrafları 250 tl
bu adama neden evlenmiyor sence?

Evet, gidip nikah kıyalım hadi desem kaçacak değil, hatta nikah yapalım töreni daha sonra yapalım diye önermiştir. Doğru düzgün bir tören yapmak istediğimiz için biraz daha fazla paraya ihtiyacmız var ve onun da bunu sağlayacak bir imkanı yok. Sorun sadece imza değil aslında sorun bazı insanların beceriksiz olması, hani erkek taşı sıksa suyunu çıkarır falan... Bu adamın yanından geçmemiş bu özellikler.

O zaman da vermem gereken tepkiyi verdim. Kumar bağımlılığı diye bir şey var. Belki iyileşeceğini düşünmekle hata ettim onun yerine adam olmayacağını anlamalıydım hemen, aptal ben!

Daha önce de ayrıldık, daha önce de rest çektim. 3 ay ayrı kaldık. Sonra ne oldu? Yine geldi kapılarda yattı.(gerçekten bekledi sabahlara kadar) İş çıkışlarımda eve kadar takip etti. Bir konuşalımlar, yalvarmalar daha neler... Benim asıl sorunum ayrılamamak bu adamdan zaten. Bu söylediğim saçma geliyor olabilir valla duysam bana da saçma gelir ama durum bu O yüzden ne yapacağımı bilmiyorum derken, nasıl ayrılacağımı bilmiyorum doğru soru olacak aslında.

Aklın yolu bir canım.
Bir insan neden bu konuda deneylimli olduğu halde kumarcı, oyuncu, hırsız bir adama 6 yılını verebilir? Neden bu kadar sorumsuzluk varken ve oyununa devam ederken sadece mesajlaşmasına takılır kalır?
Kumarcı bir insan asla bu hastalığından vazgeçemez. Ve bu kadar sorunlu bir insanla evlenmeyi bekleyip ilerde çocuk yapmayı düşünüyorsan hata ediyorsun.

Sana canlı bir örnek vereyim. Yakın çevremde bir aile var. Adamın eşi trafik kazasından ölmüş. Adamın 4 tane çocuğu var. Kumarbaz, aylarca kira ödeyemiyor. Çocuklar desen evde çalışacak bir masaları bile yok. Üst baş dersen öyle. Şimdi davaları sonuçlandı tazminat aldılar. Adam bütün parayı gene kumarda yedi. Hem de bir ev parası... Bilmem anlatabiliyormuyum...

Artık düşün kararını sen ver. Sana ilerde birşey olursa bu adam çocuklarına sahip çıkabilecekmi yoksa bir hapistemi bulur kendini. Bahsettiğin şeyler sıradan konular değil çünkü..

Bol şans...

yahu hiç mi düşünmedin 3 senedir beraber yaşadığın adam neden nikah yapmıyor? bunun maddiyatla ne alakası var, belediyeye vereceği 150 tl den mi kaçıyor??
3 sene değil aslında askerlik meselesini halledeli 10 ay falan oldu. 10 aydır bir adım atmadı yani. Bi de sadece gidip nikah kıyalım desem kabul eder, tören yapmak istediğimiz için o da parayı bahane ediyor.

pardon ama hiçbir iyi özelliğe sahip olmayan bir adam için niye evlenmeye gayret ediyorsunuz?
hani sütten ağzınız da yanmış, yoğurdu kaynatıp içmeye çalışmanın ne anlamı var?
ve lütfen sevgi demeyin. bu sevgi değil olsa olsa takıntılıyım, özgüvensizim şeklinde ifade edilebilir.

18 yaşında evlendim. 19da boşandım.
Boşandıktan sonra ön lisans yaptım.
23 yaşında bu adamla tanıştım.
Şuan ikinci üniversiteme devam ediyorum bu arada 4.yıl.
Daha yavaş derken ne demek istediniz anlamadım. 6 yıldır aynı insanla birlikteyim bu yeterince yavaş zaten.
Bir evlilik yapmamış olsaydın bugün üzülmeyecektin mi demek istediniz? Hızlı gördüğünüz nokta bu olmalı.
Ben hiçbir zaman büyüyünce gelin olucam diyen bir kız değildim, ailem asla şunu da kızımın çeyizine aldım diyen bir aile olmadı lakin kader diye bir şey var. Bazen olması gereken şeyler öyle bir oluyor ki herkes lal oluyor, önüne geçemiyor.

boşa çaba gösterme bu ne ya? sen onun borcunu öde adam orda keyfine baksın, hem cepte hem elde bana öyle geldi. ona muhtaç değilsin inan daha iyisi çıkabilir karşına
"O kadar emek verdim, bunu başarmalıyım" yazılanları okudukça bu konuda hangi yanlış düşüncelere sahip olduğumu neden bu kadar zorladığımı daha iyi anlayabiliyorum. Teşekkür ederim.

Doğru söylüyorsunuz.

Çok teşekkür ederim, çok uygun bir örnek vermişsiniz. Huylu huyundan vazgeçmez örneklerini hep anlattılar ama neyin mücadelesini veriyorum ben hala anlamıyorum. Biraz düşünüp, gururumu kırıp artık bunun bir başarı ya da başarısızlık olmadığını kabullenmem gerekli. Tüm bu örnekler gerçek ve benim durumum da hiç istisna olacak gibi değil.

O zaman da vermem gereken tepkiyi verdim. Kumar bağımlılığı diye bir şey var. Belki iyileşeceğini düşünmekle hata ettim onun yerine adam olmayacağını anlamalıydım hemen, aptal ben!

Sonuç peki? Adam olmayacaginin farkina vardiniz, simdi ne yapacaksiniz? Kapilarda yatmasi sabahlamasi ask sevgi icin degil. Cikari menfaati icin. Haysiyeti onuru gururu olan erkek gidip kadinin kapisinda zirlamaz. Ya iliskinin adini koyar, hayat arkadasim cocugumun annesi ol der ya da ya ben evlenmeyi düsünmüyorum ama seni de kandirmak istemiyorum isine geliyorsa takilalim der. Niye hep en uçlar olsun ki? Ilk koca cok zengin ama huzur yok, sevgili de fakir hic para yok üstüne huzur da yok. Yok mu hic cevrenizde normal isinde gücünde olan sorumluluk sahibi bir erkek? Yeni tanismis olursun, yavas yavas kisiligini cözersin ön yargili olmayayim sans vereyim önce dersin tamam da adam 6 senede belali bir erkekte olmasi gereken bütün huylarini göstermis size. Daha neyini sevmissiniz? Ben mesela hirsiz bir adama cocugum baba desin istemem.

Ayrilmaya calisiyorum ugrasiyorum neyin nesi? Kardes bu is bitti, benimle irtibatin olmasin iyi kötü gecmis günlerin hatirina birbirimizi kirmadan son verelim bu iliskiye diyemiyor musunuz? Sizi sevmeyen üstelik bu kadar rezil bir adama böyle yapismanin sebebi ne? Ben kesin isten cikiyorum, dügünü bosver gidip sadece nikah kiydiralim, evlenelim, anne olmak evde cocuk büyütmek istiyorum da diyebilirsiniz adamdan saniyesinde kurtulmak icin. Arkaya bakmadan kacarken ki hizina sasirmayin sonra.

Ne yapacağımı bilemiyorum kısmını can havliyle biraz yanlış belirtmişim aslında doğru soru "nasıl ayrılacağımı, bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilemiyorum" olmalıydı.Başınıza gelenleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçekten insan olayın içindeyken göremiyor belki ama biri çıkıp ben de bunu yaşadım diyince olaylara sanki daha uzaktan bakabiliyorsunuz. Kim bilir belki benim de arkamdan böyle konuşuyordur. Bu arada evet ayrılacağım ama bir plan yapmam gerekli. Gerçekten ayrılmak kolay değil bu adamdan. Kapımda yatacak, iş yerime gelecek, arayacak deli gibi dakikada 500 defa... Ben bu adama uzaklaştırma emri bile çıkarttım, sonra yine barıştık tabi bir şekilde Allahım! kısır bir döngü içinde dönüp duruyorum sürekli Belki yurtdışına çıkmalıyım bir süre...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…