evlenmeyi düşündüğün erkeğin sizden önce kızlarla yaşadıkları..

o zaman sen niye bizim görüşümüzü yargılıyosun
bu tarz durumlar tercih meselesidir
ben bazı sebeplerden kabul etmem sen edebilirsin bu beni ilgilendirmez
dürüst davranması iyi birşey ama bu benim kararımı etkilemez sonuçta herkesin bitakım kriterleri vardır
dürüstçe anlattı diye bana uymayan şeyleri kabul edemem yani

Ben de bunu söylüyorum, bir kadın eğer gerçekten sevdiği adamdan hamile kalırsa ne olursa olsun bebeğine sahip çıkar yok ihtiyaç için yatıyorsa korunmayı bilecek. Ama evli olup da istenmeyen gebeliklerde kürtaja giden o kadar çok kadın varken bu niye böyle sorun oldu ki diye düşünmeden edemedim kürtajı bende desteklemiyorum ve 14 yılda bir defa bile tedbiri elden bırakmadım 13 yaşında bir kızım var şimdi 2.ciyi istiyorum ama arada hiç kürtajım olmadı bu konuda ben de hassasım ama bir hamilelik sonucu doğan bebek istenmeyen bebek olursa o çocuğun psikolojisi yaşayacağı travmalar çok ağır.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, geçmişten bağımsız bir gelecek yaşayacağını yaşanacağını umanlar ne yazık ki hayal kırıklığına uğrayacaklardır bence.
"Amaaan bu devirde şu yaştaki şu kızlar şu erkekler şöyle yapıyor, amaaan herkes ceviz kırıyor" gibi bir yaklaşım çok yavan geliyor bana.
Aynı zamanda "eşimin geçmişi geçmişte kalmıştır ben geleceğimize bakarım" anlayışı da bir yere kadardır.
O yerde ben de şunu sorarım;
Sen eşinden önce bir adamla birlikte olup çocuk aldırmış olsaydın, eşin de bunu nişanlıyken öğrenseydi, seninle evlenir miydi?
Cevabı hepimiz biliyoruz sanırım.

kadın erkek ayrımcılığı beni öldürüyo
bi kadın bu erkeğin yaptıklarını yapsa ahlaksızın önde gideni ilan edilir
hiç kimse de kendine eş olarak istemez

ama erkeklere gelince bu zamanda bunu yapmayan erkek mi var nolucak canım diyen zihniyeti anlamıyorum
şu çifte standarttan vazgeçin artık ya

taş bana geldiği için ben cevap vereyim birini sevsem güvensem birlikte olsam es kaza hamile kalıp aldırmak zorunda kalsam bunu bi hata olarak görmezdim herşeyden önce sevdim yaptım sende yaptın ne var diyebilrdim burdaki tek hata bi bebeğin yaşamhakkını elinden almak olurduki bununda günahı benim boynuma ve bu yüzden benimle evlenmicek erkekte gidebilir erkekler yapınca doğru kadınlar yapınca yanlış benim içim yoktur

yorum yapanlara teşekkürler..bi arkadaşın da dediği gibi eşiniz olacak insanın başka vücutlardan zevk aldığını bilmek çok kötü bişey..kim ne düşünürse düşünsün hiçbirimiz için sevdiğimiz insanın bu kadar şeyi yaşadığını bilmek ve bunları hazmetmek çok zorr..

Taş yok.
Kişiye özel bir yorum yapmadım.
Burda siz dahil bir kaç arkadaşın belirttiği genel geçer görüşlere dair kendi fikrimi belirttim.
İyi geceler.

arkadaşın hamile kaldığında,doğurduğunda kocasının aklına gelmicek mi acaba doğamayan bebeleri???
gelse bir dert,gelmese öyle vicdan yoksunu adama çocuk vermek başka bi dert:-/

Ben olsam kabul etmezdim bunları duyduktan sonra.
Sürekli onu gördükçe anlattıkları aklıma gelirdi.Evlendikten sonra güven sorunu olur yani en ufak şeyde.
Böyle bir insan da değişmez bana göre ama tabi bilmeden yargılamakta olmaz.Umarım değişmiştir ama.
Yine de bana göre kabul edilmez yaptıkları ve devam ettirilemez.
Bundan sonrası da arkadaşına kalmış

bence kuracağı hayattan pişman olur. aşk seviyor flan tamam da nereye kadar? ilerde bu adamın ona neler yaşatabileceğini görmeli . evlendikten sonra bi olay olunca adam ben sana byle byle diye anlattım ben böyleyim bgenmiyosan git derse de seviyorum diyip oturur mu evinde ?

Önceki ilişkileri beni ilgilendirmez
ama çocuk aldırması ilgilendirir
ne kadar kalpsizce
Adam olsaydı da o çocugu nasıl yaptıysa öyle de büyütseydi
Allah bilir onun doğmuş çocugu da vardır, ama babalık yapmıyordur, hatta belki varlıgından bile haberdar değildir

önceki ilişkileri ya da birlikte yaşama durumları sizi ilgilendirmez sonuçta 30 yaşında adam 15 yaşından beri her yıl bir sevgilisi olsa 15 eder zaten, erkekler bizler gibi sadece aşık oldukları kişilerle sevgili olmuyor ki onun tercihi kime ne.
burada sadece çocuk aldırma konusu kötü, niye korunmamışlar ya da kadın mı bilerek korunmamış vs ben bunu sorardım sadece

Bu kadarını kaldıramazdım..
Ve keşke olaylar bu kadar ciddileşmeden anlatsaymış arkadaşına..

İnsanlar geçmişte yaşadıklarını övgüyle anlatıyor ya anlamış değilim. Benim bir arkadaşımında erkek arkadaşı böyle geçmiş yaşadıklarını yattığını kalktığını hep anlatmış arkadaşıma o da bu şekilde kabul etti. Hatta kız evlenmek istiyor oğlan yanaşmıyor bence kabul edilemez bir durum ama eden ediyor işte.
Biz eşimle geçmişten hiç konuşmadık ben sindiremem bilsem o yüzden hiç sormadım o da bana sormadı böylesi çok daha güzel. Güvenebiliyorsa devam eder kendi bileceği iş.

bu genellemede neyin nesi, benim eşim evlenmeden önce benimle de başkasıylada ilişki yaşamadı.
zaten 17 yaşında tanıştık 9 sene flört ettik sevişemedi diye patlamadı yani, herkesin flörtleri olabilir ama ayrı evde sevgilisiyle yaşamalar 15 sevgili rus kadınlar bebek aldırmalar falan bana gelmez ama kendisi benim layığım bu diyosa doğrudur bencede layığı bu

gerçekten bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum... tamam çocuk açık yüreklilik edip dökmüş ortaya yediği haltları ama bu denli rahat ve özgür yaşamış erkek ben diyim 2 sen de 3 en sonunda sıkılacak evlilikten ... sonra ara sıra kaçamaklar falan filan baş gösterecek..hadi sevgili durumları tamam da yok rus yok aynı evde yaşama bi de üstüne üstlük bebek aldırma gibi olaylar artık sınırı aşılmış diye düşündüm... bu tür erkekler tek eşliliğe dayanamaz.. evdeki kadın sevgi ve ilgi bekleyecek doğal olarak... bu adamsa özgürlükten esarete düşmüş gibi olduğu için bunalıma girecek sonunda kayışları koparıp artık rus mus açılır yine dış dünyaya... bence arkadaşın ateşe atlamasın hiç ... inşallah mutlu olur...

öyle deme canım onlarınki ihtiyaç Allah muhafaza boşalamayıp patlayanlar oluyomuş yazık değil mi
biliyosun bizlerde seks dürtüsü yok biz zevk almıyoruz bizim ihtiyaçlarımız yok hak hukuk ihtiyaç herşey erkekler için

Arkadaş için konu açılmasını doğru bulmuyorum
Biz birşeyler yazacağız sen gidip arkadaşına mı anlatacaksın
Gelsin bir zahmet kendisi okusun, cevaplasın
Tabi cidden arkadaşsa bunu yaşayan

Her neyse..
Ben olsam evlenmem
Bu tarz şeylere fazlasıyla alışmış biri, Ruslardan zırt pırt bebek aldırmalar filan

Ama arkadaşın kendi bilir tabi

Son düzenleme:
Ben eşime hiç sormadım daha önce kim vardı kim yoktu diye, o da bana sormadı hiç..
Böyle muhabbetler çok gereksiz bence, evlenmek istediği kişi belli sonuçta..
İlla ki birileri olmuştur zamanında, keşke sormasydı içinbde ukde kalmazdı,
Özgürce yaşayacağını yaşamış daha iyi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…