evlerimizde televizyon olmasa..

Televizyonunuza bi dvd takıp mısır patlatıp cok keyifli vakit gecirebilirsiniz. Cok guzel belgeseller var onları izleyebilirsiniz. Her aksam yarım saat bi saat haberleri takip edebilirsiniz turkiye de dunyada neler oluyormuş diye. Bana göre bunlar bos vakit değildir. Tv izlemeyi ben de pek sevmem sabahtan aksama kadar karsında oturup herseyi izlemem ama takip ettigim 1 dizim var her hafta onu izlerim. Sonuçta insanın arada bi kafasını boşaltıp deşarj olması da lazım. Onemli olan bilincli izleyici olmak. Kaldı ki interneti olan birinin tv zararlı demesi ne kadar mantıklı onu bilemedim...

bizim evimizde tv yok gibi bisey. burasinin kanallari pek sarmadigi icin izlemiyoruz. tvyi neredeyse sadece bilgisayara baglayip film dizi izlemek icin kullaniyoruz.
eger butarz biseyler izleme aliskanliginiz varsa en fazla 15 inclik bilg ekranindan izlenmek pek zevkli olmuyor, bilg baglayacak bir tvye ihtihaciniz var. ayrica haber takip ediyorsaniz izlemenin yerini okumak tutmuyor hic. soyle tv karsisinda cayimi alip haber programlarini izlemeyi acayip ozledim.
cizgi film, uygunsuz dizi film demissiniz, tabikide tv alip gelisiguzel herseyi izlemeyi dusunmuyorsaniz bir zahmet bunlarida ayiklarsiniz heralde.
cocuklari daha bebeklikten tv karsisina oturtmadiktan sonra o cihazin ne oldugunu bilmiyorlar bile. benim kziim tv hic ilgi gostermiyor ornegin cizgi film falan bisey acarsam biraz bakar sonra doner gider. alistirmakla ilgili yani.
su yemek programlarinida soylemeden gecemiycem. izlemeyi ozlediklerimden biriside bunlar.
eger ev hanimiysaniz aksama kadar muhakkakki evde caniniz sikilacak ve biseyler izlemek hatta dinlemek isteyeceksiniz.
bence alin dursun bi tv zararini gormezsiniz :)
ama yok ben evde tv kullanmiyorum bilg dada hep belgesel demek istiyorsaniz tabi siz bilirsiniz :))

Siz de haklısınz bu konuda yalnız benim niyetim konuyu inanca bağlamak değil ama en başından söylemedim soylemem gerekirdi haklısınız

Son düzenleme:
Biz de evimize eşimle ortak bir karar alip televizyon almadik ama o ortak kararim icinde internet vardi ozellikle interneti de istemedik.sadece benim akilli teledonumda internet var onu da aksamlari ortak kullaniyoruz haber vs icin , ayrica evde ses ararim diyen arkadaslara katiliyorum bu yuzden de mutfagimda radyom var şirin bi tane mutfakta islenirken güzel kanallardan istifade ediyorum ve eşimle çok şükür müthiş bir iletisimimiz var.ayrica calisan bir bayanin tv karsisinda geçirecek oyle luks vakitleri de olmuyor,bu tv yi bilincli kullaniyorum diyenlere de katilmiyorum bir yere kadat bilincli kullanilabiliyor bir yerden sonra mubtelasi olunuyor bi sekilde

Kesinlikle bahsettigim bu :)
Ne güzel ya huzur dolu yıllarnz olsun insallah

Nasil vakit geciriyor tv si olmayan arkadaslar diye sormus konu sahibesi arkadaş şöyle soyleyeyim evde tv başımda vakit olduren bir esim olmadığı icin herseyi birlikte yapiyoruz ve bundan cok keyif aliyoruz.
Birlikte yemek yapmak ikimiz icin de buyuk keyif sonra birbirimize sarilip butun gunun yorgunlugunu atiyoruz sakin huzurli tv olmayan bir odada.evde oynanabilecek oyunlarimiz var onlari oynadigimiz aksamlar oluyor ya da film alip film izliyoruz disari yuruyuse cikiyoruz ya da ikimizde misafiri cok severiz misafir agirliyoruz biz arkadaslara ziyarete gidiyoruz bu sekilde bol iletisimli bol muhabbetli bol huzurlu bir evim var cok cok şükür

Tv den korkmaniza gerek yok.ben esimle aksam bir araya gelince belgeseldi yemrk programiydi gezelim gorelimdi onlari izliyoruz.yani her kanal sev.smiyo sahne sahne.esinizden korkuyosaniz internette alasi vardir onada son verin bari

Aileni kötülüklerden TV almayarak mı koruyacaksın? İnternetten farkı ne? Sen sanıyor musun ki evinde TV olan 7/24 başından kalkmıyor... Yapı meselesi bu, irade meselesi... Tutamam ben kendimi de eşimi de diyorsan o başka tabi...

Biz de evlendigimizden beri televizyonsuz olanlardaniz. Hatta internetimiz dahi yoktu. Zaten ogrencilik zamani, ,tas catlasa arada bir film izlemek için acardik pc yi. Zaten pc nin tuşları calismiyordu:) Ha o zamanlar akıllı telefonlarimiz da yoktu tabi:) gel gelelim meslege başlayınca bizim icin önce iyi bir pc sonra internet bağlantısı gerekti. Şu an interneti sadece dönem dönem izlemek istedigimiz seyler icin kullanıyoruz. Mesela su an esim dunya kupasi maci izliyor ben de ona eslik ediyorum yorum yapıyorum. Takip ettigimiz bir dizi yok zaten ha ben bazen yedi guzel adam icin aciyorum ama olmasa da olur. Ya da takildigimiz birkac siteye girmek için. Onceleri kitap da okurduk ama şu an evde bi tane altın topumuz var onunla oynuyoruz:) zaten başka bir seye izin vermiyor kerata. Biz şu anlık bu durumdan memnunuz, bu arada beş yıl oldu.

Teknolojiyi bu kadar elinin tersiyle iten bir Amişler var sanırdım...

Kendini yüceltirken başkasını batırma canım, irade meselesi bu... Bilmediğin bir konuda yorum yapma, nerden biliyorsun müptela olup olmadığımı?

Ahhh ahh ne güzel yaaa :) allah nazarlardan sakınsn :) nee mutlu sanaa

Bilmedigim bir konu oldugunu nerden cikardiniz meslegim geregi televizyonun ailelerde ne gibi tahribatlara yol actigini tv nin ailelerin yüzde kacini mubtela ettigini ve yuzde kaclik bir azinligin bilinçli kullanabildigini cok iyi biliyorum ben burdaki yorum yapan arkadaslara itafen demedim ki siz niye direk ustunuze alindiniz genel anlamda tv bilincsiz kullaniliyor bunu gozardi etmeyelim hicbirsey sizin dediginiz gibi tozpembe degil

En doğrusunu yaparsınız çevrem de tv evine sokmayan bir sürü tanıdığım var ilginç olan bu kişilerin çok büyük kütüphaneleri olması.
İnsanlar sanıyor ki hayattan kopuluyor hiç ilgisi yok , yapabilirseniz ne güzel.

Son düzenleme:

Ya yapma Allah aşkına ya, o dediklerini ben de biliyorum.. Senin iraden yok mu TV karşısında? Burada ben iradeli kullanıcıyım diyen arkadaşlara katılmıyorum diyorsun, senin ne haddine buradaki arkadaşlar yalan mı söylüyor? Sen ne yazdığını bilmiyorsun sanırım... İnternette almıcan evine o zaman, o daha bilinçsizce kullanılıyor.. Mesleğin gereği interneti nasıl aldın evine?

Bir de sevişme sahnesi görse ne olacak ki sanki:44:

aynen katılıyorum. tv.de zaten öyle aman aman cinsellik pek gösterilmiyor bence de. bence nette bu tür şeylere denk gelmek çok daha olası. ya da netten film-dizi izlerken denk gelmek çok daha olası. (örn game of thrones )

bana göre tv, netten daha zararsız. haber, belgesel kanallarının, tartışma programlarının, müzik kanallarının nesi zararlı olabilir ki? ha mesela türk tv. kanallarındaki dizileri ben çok gereksiz ve saçma buluyorum, hepsi birbirine benziyor, doğru dürüst oyunculuk yeteneği olan yok, senaryo kıt vs. neyse konu başka yere geldi :)

Son düzenleme:
İşte şu duruma geldik nihayet sevişme sahnesi olsun ne olacak ,normal ne olacak.
Parkta , metro da gördüğümüz de aaa hiç sokakta yapılır mı böyle şeyler diye kızıyoruz ama tv den evimize girdimi sorun etmiyoruz.

Tv kullanıcısı olarak tv savunmak , kendimi kandırmaktan öteye gidemez.

Ben de sana katılıyorum şekerim

Sevişmek hayatın içinde var. İnsanlar tvde görüp de ay hadi sevişelim demiyorlar. :)
Baldızını ayartanlar, yengesiyle kaçanlar, kadın cinayetleri yanıbaşımızda oluyor, televizyonda değil. Televizyon izlemediğiniz için bilmezsiniz tabi, Müge Anlı'da başkasının yaptıklarına 'vay namussuz, cıks cıks cıks' diyen ama kendisi her haltı yiyen bir sürü örnek görüyorum. Bunlar evimizde televizyon var diye olmuyor.
Ayrıca bir önceki yazımda dediğim gibi bence bu niyet meselesi. Sevişme sahnesini etkilenmeden izliyorsan mesele yok bana göre.

Televizyon yengesini ayartan, öpüşen yiyişen çiftlerin olduğu dizilerden ibaret değil. Kumanda senin elinde.

Bende hayal ettimde cok güzel olurdu. Bu teknoloji zamanimizi caliyor sadece. Eve okumak icin gazete alinsa müzik radyodan dinlense telefonlarda sadece aramak icin olsa bos vaktimizi daha güzel degerlendirirdik. İnsanlar artik bir araya geldiginde bile telefonlari ellerinden birakmiyorlar. Cagin hastaligi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…