evlerimizde televizyon olmasa..

Bu da degisik bir yaklasim. Ama dogru. Erkekler sever tv keyfini. Abartirsa sorun olur. Her sey dozunda olmali.

Evet eşinin neden eve net ve tv almadığı belli oliyyy :))

eskiden insanlar çalışmaktan, çalışıp eve geldikten sonra yorgunluktan tv açamaya vakit bile bulmazmış..ev hanımları keza öyle her şey ellerine baktığından, şimdiki teknoloji nerde yogurdu, çorbayı bile makineler yapıyor..tv nin üzeri bir dantelle örütülürdü, ev de bir süs eşyası vazifesi görürdü kenarda,köşe de şimdi ilk olarak onun yeri ayarlanır oldu evlerde..kendim için de söylüyorum, tv ye bazen boş bakarım, bazen dolu ama bakarım yani

Tv için söylediklerin mantıklı evet ama dizi izlemek yerine film belgesel bunun gibi yararlı şeyler de var tv de sadece diziden ibaret değil ki anladığım kadarıyla tv izlemeyi sevmiyorsunuz umarım evleneceğiniz kişi tv ye alışık biri değildir alışık ise baya zorluk çekersiniz

Ben tv severim ama bağımlı değilim
Akşamdan akşama yemek yerken kafamıza göre bir dizi veya yarışmaya bakıyoruz
İnternetim vardı kapattım
Bende oyun bağımlılığı var ve oyun oynarken dünyayı unutuyorum diye
Tv den yana sıkıntım yok, sokakta bile öpüşenler var sokağa da mı çıkmayalım ?

sinemaya tiyatroyada gitmeyin bence.
radyoda olmasın.müzikte dinlemeyin. bazılarının sözleri size göre feci olabilir...
ha sokaktada çok dolaşmayın. dün nişşantaişındaydım. kızlar feci güzel.hemde şortlu mortlu..
bakar makar. aman ha

Son düzenleme:
Bence bu tv olayından çok kıskançlık olayına dönmüş.
Tv almadınız diyelim o zaman internet de bağlatmamanız lazım.
Zira öpüşme ve sevişme sahnelerine internette tv'den daha rahat ulaşır

ha ayrıca haber izlemek istemezmisiniz. dünyada ve ülkemizde neler olduğunu bilmek. sadece gazete derseniz onada diyeceğim şu ,onlardada söylediğiniz türden haberler var. dünyadan izole ve habersiz yaşamak ne derece doğru tartışılır.

Son düzenleme:
Ben tv sevmiyorum, kitap okur yatarım dese anlaşılabilir de
Tv de öpüşme sahnesi var dizinin tekinde de baldızıyla aldatıyo enişte diye tv almamak ne demek
Eşin 5 yaşında çocuk mu onları örnek alacak, tv sadece bundan ibarette değil
Yapacak olana sokakta da binlerce örnek bulunur, rahat olun

Amişler geliyor insanın aklına bir de huzurunu tv nin yokluğuna bağlamak ne kadar üzücü...

Bizde de tv yok. İnternet daha kötü diyenleri anlamıyorum tv internete göre oldukça kontrolsüz.. Nerden ne çıkacağı belli olmuyor. İnternet kesinlikle böyle değil nereye girersen orayı görürsün. Haberse haber filmse film vs.. Tv deki saçma sapan reklamlara maruz kalmamak bile bence tv olmaması için yeterli. Annemlere filan gidince 2-3 ayda bir tv'de dönen şeylerin ne kadar saçma olduğunu fark ediyorum. Eşimde artık benim gibi düşünüyor, başta tv olmaması benim fikrimdi, ve şu anda beni tam olarak anladı.

Günün nasıl geçtiğine gelecek olursak akşamları işten geliyoruz yemek yiyoruz.. Bazen film izliyoruz bazen sadece uzanıp sohbet ediyoruz ilerde filmler için projeksiyon ve ses sistemi almayı düşünüyoruz. Ben kitap okumayı seviyorum mesela eşim haber okur o sırada internetten. Yemekleri birlikte yaparız bazı akşamlar ertesi gün için yemek hazırlarız oturup tv yok canımız çok sıkıldı diye düşündüğümüz gerçekten olmadı ama canınız sıkıldı diyelim yaşadığın yerde gidilecek yerlere gitmek için bir sebep oluyor.. Her akşam otomatiğe bağlanmış gibi tv karşısında uyuşup kalma ihtimali yok çünkü. Zaten tv olmayınca ayrı bir huzur oluyor evde. Bana o kadar çok dediler ki tv al al al al... Ne zaman alıyorsunuz... Biz hediye getirelim... İnsanlar kendinden farklı olanı hemen değiştirmeye çalışıyorlar ama bilseler tv siz ev huzur ve mutluluk...

Ben ne tv'siz ne internetsiz yapabilirim açıkçası...Burası İstanbul kimimiz kimsemiz yok çalışmayan bir kadın olsam akşama kadar evde canım sıkılır benim.

Bana da şu garip galiyor tv almıyorlar ama internet var ? Garip degil mi sizce.

Çok ama çok doğru söylüyorsun ve bu kararında sabit kalmanı dilerim.Ben ilk evlendiğim de evimde TV istemedim Kayınpederim gitmiş almış biz ne uydu ne anten bir şey alıp takmadık pc kasasını bağlayıp öyle kullandık monitör olarak işimizi gördü.Eşiminde benimde TV alışkanlığımız hiç olmadı ki ben misafir gelince muhabbet etmek yerine TV ye bakılmasından hiç haz etmem benimle muhabbete mi geliyor TV izlemeye mi.Ama kayınpederim bunu sorun yaptı size gelmeyeceğiz sizde TV yok falan hani sıkılıyoruz gibisinden dedi bende gerek yok baba ne güzel konuşuyoruz işte dedim.Eşimin içine dert oldu ve gidip uydu bağlattık.Neyse kayınpederim geldiği zaman açıyorlar TV yi falan dediğin gibi müstehcen sahne dolu ya ben kayınvalidemin kayınpederimin yanında bu konuda nasıl rahat olabilirim ki o kadar rahatsızlık duyuyorum ki anlatmam keşke zamanında eşimi ikna etseydim de almasaydık diyorum.ablamların evlerinde Tv yok bütün aile kitap okur yada muhabbet ederler ve öyle huzurlu ki evleri anlatamam.hep onlara imreniyorum.demem o ki zaten evlenince işten güçten fırsat bulup TV başına oturamıyorsun ben sadece ütü vs yaparken ses olsun diye açıyorum yada müzik dinliyorum yoksa asla aramam.TV denilen şey bence tembel işi ve aptal bir kutu beynimizi yiyip bitiren çok dikkatli olmak gerek.

Konu sahibinin gözüyle bakarsak internet daha sakıncalı
Ne ararsan var
Tv de öpüşme ile kısıtlı

Biz TV izlemiyoruz. Yemek yerken internetten yabancı dizi serilerini izliyoruz sonra da hobilerimizle ilgileniyoruz. TV eşim evlenmeden önce almış duruyor öyle. Misafirler istiyor bazen. Gerçi misafirliği gittiğin yerde TV izlemek ayrı bir saçmalık ama neyse.

Biz evlendiğimizde iyi bir televizyon almak istediğimizden en başta almadık. Sonra da kv sürekli durum ben size şu televziyonu vereyim falan dediği için 6 ay sonunda bir tane aldık. Hala hiç açılmadığı zaman olur çünkü genellikle yabancı dizi onu da yemek yerken laptoptan izleme alışkanlığımız var.

Konu sahibinin eşim maç izlemesin çıkışını yersiz buldum ama öpüşme sevişme olayında da herhalde kocası için demedi. Ben ilerdeki çocukları için dediğini düşünüyorum. Tvnu dini sebeplerden istemeyen insanların da yobaz olduğunu düşünmüyorum. O insanlardan biri de kuzenimdi ve internetini de çocuklarına kontrollü sağlıyordu televizyon da sokmadı bir süre. Ha tabi ananede babanede görüp de istediler mi istediler. Sonra alındı mı televizyon sanırım alındı ama daha sonra bilgisayarlar yaygınlaşınca yeniden kaldırdılar diye biliyorum. Onda da onun kontrolündeydi her şey ki becerdi valla helal olsun. Hani evde yok ya da evde kısıtlı diye internet cafelere kaçan çocuklar olmadılar hiç.

Neyse bence cidden vakit kaybı. Bir çok bilinçli annenin de başka başka sebeplerden izletmediği bir alet. Çocukların 2 boyutlu dünyaya bu kadar alışmasının zararlarını biliyor musunuz? Tvnin çocuklların hayal gücüne olumsuz etkilerini.

Bir de önceden hep birinin çocuğu gözüyle bakardım. Öpüşme sevişme engellenmemeli engellenemez derdim, önceden birbirine aşık iki oyuncunun öpüşmesi kadar sabırsızlıkla beklediğim bir şey yoktu belki de ama şimdi çocuk düşünen biri olarak bir anne gözüyle bakmaya başladım. Ve düşüncelerim tamamen değişti. Faceboota bir zamanlar (şimdi kapatılmış) "one directıon sapıkca ve romantik hayal et" diye bir sayfa olduğunu biliyor muydunuz? Başka bir arkadaşın tanımı olarak "söyle ki; diyorsun ki mesela ben liamla sapıkça hayal istiyorum, 15 16 yaşlarındaki kızlar senin için hikaye yazıyor, misal aleyna için az sapık hikaye başlığında. bir de seçiyorsun az sapık mı çok mu sapık" Hoş sadece 15-16 da değil one direction hedef kitlesindeki çocukların yaşlarını düşünün onlar da var. Bu önceden bana masumane belki sevgi aşk kavramlarını sorgulayan çocuklar gibi gelebilecekken, anne olma güdüleri başlayınca olamaz böyle bir şey olarak düşünüyorum. İşte bunlar hep televizyon değil tabi ama televizyonun etkisi de yatsınamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…