- 30 Aralık 2009
- 23.951
- 96.583
- 1.123
- Konu Sahibi tubaturem06
-
Kadınlar evlenirken aynı evdeler diye 24 saat kocaları ilgilenecek zannediyo.
Adam maç izleyen biriyse evde de tv yoksa gider 10-20 verir bi'kafede izler, o da olmadı maça gider ama illaki izler.
Sırf benle ilgilensin mantığıyla bu konu açıldığı için son derece saçma buldum açıkcası.
Bence pek doğru düşünmüyorsunuz. Evleniyorsunuz diye eşinizin maç izlemesine vs kota koymanız çok saçma. Kocanızın sevişme sahnesi görmesinden rahatsızlık duymanız da bana tuhaf geldi açıkçası. Tv genel anlamda bence de vakit kaybı, ama sizin gerekçeleriniz doğru değil. Saatlerce başında vakit geçirmek hoş değil ama arada bir mısır patlatıp dvd izlemek baya keyifli olur bence. Ufak bilgisayar ekranındansa salonda büyük bir tv iyidir.
Bizde de tv yok. İnternet daha kötü diyenleri anlamıyorum tv internete göre oldukça kontrolsüz.. Nerden ne çıkacağı belli olmuyor. İnternet kesinlikle böyle değil nereye girersen orayı görürsün. Haberse haber filmse film vs.. Tv deki saçma sapan reklamlara maruz kalmamak bile bence tv olmaması için yeterli. Annemlere filan gidince 2-3 ayda bir tv'de dönen şeylerin ne kadar saçma olduğunu fark ediyorum. Eşimde artık benim gibi düşünüyor, başta tv olmaması benim fikrimdi, ve şu anda beni tam olarak anladı.
Günün nasıl geçtiğine gelecek olursak akşamları işten geliyoruz yemek yiyoruz.. Bazen film izliyoruz bazen sadece uzanıp sohbet ediyoruz ilerde filmler için projeksiyon ve ses sistemi almayı düşünüyoruz. Ben kitap okumayı seviyorum mesela eşim haber okur o sırada internetten. Yemekleri birlikte yaparız bazı akşamlar ertesi gün için yemek hazırlarız oturup tv yok canımız çok sıkıldı diye düşündüğümüz gerçekten olmadı ama canınız sıkıldı diyelim yaşadığın yerde gidilecek yerlere gitmek için bir sebep oluyor.. Her akşam otomatiğe bağlanmış gibi tv karşısında uyuşup kalma ihtimali yok çünkü. Zaten tv olmayınca ayrı bir huzur oluyor evde. Bana o kadar çok dediler ki tv al al al al... Ne zaman alıyorsunuz... Biz hediye getirelim... İnsanlar kendinden farklı olanı hemen değiştirmeye çalışıyorlar ama bilseler tv siz ev huzur ve mutluluk...
Çok ama çok doğruu söylüyorsun ve bu kararında sabit kalmanı dilerim.Ben ilk evlendiğim de evimde TV istemedim Kayınpederim gitmiş almış biz ne uydu ne anten bir şey alıp takmadık pc kasasını bağlayıp öyle kullandık monitör olarak işimizi gördü.Eşiminde benimde TV alışkanlığımız hiç olmadı ki ben misafir gelince muhabbet etmek yerine TV ye bakılmasından hiç haz etmem benimle muhabbete mi geliyor TV izlemeye mi.Ama kayınpederim bunu sorun yaptı size gelmeyeceğiz sizde TV yok falan hani sıkılıyoruz gibisinden dedi bende gerek yok baba ne güzel konuşuyoruz işte dedim.Eşimin içine dert oldu ve gidip uydu bağlattık.Neyse kayınpederim geldiği zaman açıyorlar TV yi falan dediğin gibi müstehcen sahne dolu ya ben kayınvalidemin kayınpederimin yanında bu konuda nasıl rahat olabilirim ki o kadar rahatsızlık duyuyorum ki anlatmam keşke zamanında eşimi ikna etseydim de almasaydık diyorum.ablamların evlerinde Tv yok bütün aile kitap okur yada muhabbet ederler ve öyle huzurlu ki evleri anlatamam.hep onlara imreniyorum.demem o ki zaten evlenince işten güçten fırsat bulup TV başına oturamıyorsun ben sadece ütü vs yaparken ses olsun diye açıyorum yada müzik dinliyorum yoksa asla aramam.TV denilen şey bence tembel işi ve aptal bir kutu beynimizi yiyip bitiren çok dikkatli olmak gerek.
Görüştüğüm.kişinin evleneceğim kişi.olup olmadığından emin degilim kaderimdeki o mu bilmiyorum ama. Elbette o da istemiyor. Zaten tek yaşamasına rağmen tv kullanmıyo. Ben de ailemle oturmama ve evde 117 cm tv olmasına rağmen kullanmıyorum sevmiyorum. Dedigim gibi bilinçli olmayan ve yadirgayanlar bi baksinlar kadın cinayetleri medya yüzünden ne çok artışta. Bi baksinlar da sonra yorum yapsınlar.Yok dugun zamani paramiz yetmedi ondan almadiksaka bi yana vaktimizin degerli oldugunu dusunduk ve GEREK GORMEDIK cok da memnunuz hic de ihtiyac hissetmiyoruz ne gariptir konu sahibinden biraz farkli olarak benim esimde tv istemiyordu ben de. ..
Yine kültürdeki farklılıkları gördük. Ilginç yani.canım benle sen bu konuda çok rahatsız oluyoken birileri de ben Öpüşmek ve sevişmenin kötü olmadığını düşünüyorum demiş. Farklı farklı hayatlar farklı farklı fikirler işte
her neyse . Çocuk var mı peki bence asil ona dikkat edin. Aksi takdirde yemeğini tv karşısında yiyip yediginden bişey anlamayan, aglayinca tv karşısında susturulan bir oyuncak oluverir mazallah
Görüştüğüm.kişinin evleneceğim kişi.olup olmadığından emin degilim kaderimdeki o mu bilmiyorum ama. Elbette o da istemiyor. Zaten tek yaşamasına rağmen tv kullanmıyo. Ben de ailemle oturmama ve evde 117 cm tv olmasına rağmen kullanmıyorum sevmiyorum. Dedigim gibi bilinçli olmayan ve yadirgayanlar bi baksinlar kadın cinayetleri medya yüzünden ne çok artışta. Bi baksinlar da sonra yorum yapsınlar.
Yine kültürdeki farklılıkları gördük. Ilginç yani.canım benle sen bu konuda çok rahatsız oluyoken birileri de ben Öpüşmek ve sevişmenin kötü olmadığını düşünüyorum demiş. Farklı farklı hayatlar farklı farklı fikirler işte
her neyse . Çocuk var mı peki bence asil ona dikkat edin. Aksi takdirde yemeğini tv karşısında yiyip yediginden bişey anlamayan, aglayinca tv karşısında susturulan bir oyuncak oluverir mazallah
Görüştüğüm.kişinin evleneceğim kişi.olup olmadığından emin degilim kaderimdeki o mu bilmiyorum ama. Elbette o da istemiyor. Zaten tek yaşamasına rağmen tv kullanmıyo. Ben de ailemle oturmama ve evde 117 cm tv olmasına rağmen kullanmıyorum sevmiyorum. Dedigim gibi bilinçli olmayan ve yadirgayanlar bi baksinlar kadın cinayetleri medya yüzünden ne çok artışta. Bi baksinlar da sonra yorum yapsınlar.
Senin yetişme tarzında problem var sanırım, sadece anlattığın tarz bir hayatı görmüşsün belli ki... senin ve eşinin iradesi varsa tv ninde internetin de size zararı olmaz.. ama kendinize güveniniz yok anladığım kadarıyla, çocuğun için endişelisin, anlıyorum seni, bence cebindeki interneti de iptal et..
medya yüzündenmi arttı kadın cinayetleri. hiç güleceğim yoktu.
:)
bu cinayetler hep vardı.
ancak medya o kadar gelişmemişti ve çoğunu bilmiyorduk, okumuyorduk..
şimdi bunları medya bize gösteriyor ki iiyide yapıyor bilinçlenmemize yardımcı oluyor. kendimizi korumamıza,nasıl ve neler yapabileceğimize yardım ediyor. bunları gördükçe temkinli ve tedbirli oluyoruz.
afedersiniz de arkadaşın yetişme şeklinde ne gibi problem var?
bende ailemden böyle gördüm bizim evde bu tip şeyler izlenilmedi hiçbir zaman hani 'hop aile var' diye bir tabir vardır ya işte bu laf ondan gelir şahsen ben ne kendi ailemin nede eşimin ailesinin yanında bu tip şeyler izleyemem izlemektende haya ederim ama bu benim asla ve asla problemli bir yetişme tarzım olduğunu göstermez zira buda edepten geliyor ve edep kadar haya etmek kadar güzel bir şey yoktur bence
Maç izlemeyi kafasına koymuş insan gider kahvede digiturk'ten izler, internetten izler, bir şekilde izler. Dizileri, filmleri aynı şekilde netten izleyebiliyoruz. Tv koymazsanız gazeteler var, internet var. Siz öpüşme sahnesi izlenmesin diye tv koymazsanız internette de sevişme sahnesi izlenir.Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum . Ve kesin bir kararım var ki evimde tv olmasıni istemiyorum. Eşimin saatlerce maç izlemesini bir kutu olarak tanımladığm tv izin verince benle ilgilenmesini hazmedemem. Ayrıca bir dizi yok ki sevişme sahnesi olmasin. Biri baldiziyla aldatmasin biri ailesinden habersiz evlenmesin biri hamile kalmasin intiharlar küfürler kavgalar silahlar vs. Bunlar zihnimizi kirletiyor . Her an bi öpüşme sahnesi. Çizgi filmler bir sürü kötü mesajlarla dolu. Işte kuracağım yuvanin bu gibi kötülüklerden uzak olmasini istiyorum. Tv yi zaten sevmem hiç aramam . Kitap okurum ve bilinçli bir şekilde internet kullanırım.
Şimdi size bir soru sormak istiyorum. Bu şekilde bir evi olan var mı ? Varsa gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?
Sizce düşüncem doğru mu ? Fikir almak her daim hoşuma gider.
Bana bu konuda bir öneriniz var mıdır?
afedersiniz de arkadaşın yetişme şeklinde ne gibi problem var?
bende ailemden böyle gördüm bizim evde bu tip şeyler izlenilmedi hiçbir zaman hani 'hop aile var' diye bir tabir vardır ya işte bu laf ondan gelir şahsen ben ne kendi ailemin nede eşimin ailesinin yanında bu tip şeyler izleyemem izlemektende haya ederim ama bu benim asla ve asla problemli bir yetişme tarzım olduğunu göstermez zira buda edepten geliyor ve edep kadar haya etmek kadar güzel bir şey yoktur bence
Canım bende T.V.yi uzun zaman evden attım çok şükür.T.V'da belgesel,kültür programı falan izlemek istersen zaten internet var.T.V.'nun insanlığa verdiği zararları biliyor olmalısınız ki sizde bu fikir oluşmuş.T.V. tam olarak kitleleri uyuşturma ve kontrol etme aracı.Emin olun T.V.den kurtularak kendinize ve evdekilere çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
Katılıyorm canım .
Işte bahsettiğin uyuşturulmuş zihniyetlerin ne kadar.ilginç yorumlar yaptığını görmüş olduk :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?