evlerimizde televizyon olmasa..

Bir insan evet evinde tv bulundurmayabilir.

Ama ne bileyim istemediğiniz kanalları silme özgürlügünüz var mesela..İzlemezsiniz olur biter.

İnternet daha zararlı ona bakarsanız .)) Elinizin altında dunya duruyor yani..Girmek istediğiniz yerleri nasıl kendiniz seçebiliyorsanız tv de öyle..Koy belgesel kanallarını ve şöyle size hitap eden üç beş kanal bir de çocugunuz varsa çizgi film felan..

İnternet demek dünya demek karşınıza bazen öyle absürt görüntüler çıkabiliyor ki :))

Daha geçenlerde eşimle googleden en iyi okullar hangileri diye araştırma yaparken çat diye önümüze sevişmeli bir video açıldı ahah

Son düzenleme:
Acikcasi bende evlenmeden önce esime acaba TV almasak mi diye danismistim.
Cok TV izleyen biri degilim.
Evde yalniz olsam dahi TV izlemekten hoslanmiyorum.

Ama bilincli olmak lazim.
Herseyi tadinda yasamak lazim.
Kactiginiz sey sadece TV de yok ki.

Örnek esimin milattan kalma bir telefonu var yapabildigi sadece arama ve mesajlasmak.
Ragmen gelen reklam mesajlarina bakiyorum 'yok artik' diyorum.

Yani insan nefsine hakim olamiyorsa kötüye gitmek cok ama cok basit.

Nefsine sahip cikabiliyorsan isterse her odada bir TV olsun PC ve internet olsun zerre ilgini cekmez.
Daha dogrusu gerektigi gibi kullanirsin.

öpüşmek ve sevişmek guzeldır..tvde görünce ayıplamam..

subnımal mesajlara da ınanmıyorum ben,herkesın zıhnı ve bılıncaltı farklıdır..

cocugum ılk kez tv'yı bı yerde gördüğünde,vizonteleyi mı yasayacaz..?

ayrıca evde tv olmayıp,ınternet mı olcak..

yoksa tum dünyadan mı soyutlanacaksınız?

katiliyorum

Ve de ek olarak burda benim yaşadığımgibi türlü türlü laflara maruz kalıyor :)
napcaksin canım işte bu düşüncede ve kültürdeki fark.

ben interneti tv den daha tehlikeli buluyorum.ilgini cekmeyen bir program olursa tv yi kapatirsin ama internet oyle degil malesef hele ki akilli telefon yada tablet varsa surekli elinde...

Yine kültürdeki farklılıkları gördük. Ilginç yani.canım benle sen bu konuda çok rahatsız oluyoken birileri de ben Öpüşmek ve sevişmenin kötü olmadığını düşünüyorum demiş. Farklı farklı hayatlar farklı farklı fikirler işte
her neyse . Çocuk var mı peki bence asil ona dikkat edin. Aksi takdirde yemeğini tv karşısında yiyip yediginden bişey anlamayan, aglayinca tv karşısında susturulan bir oyuncak oluverir mazallah

Yok dugun zamani paramiz yetmedi ondan almadik saka bi yana vaktimizin degerli oldugunu dusunduk ve GEREK GORMEDIK cok da memnunuz hic de ihtiyac hissetmiyoruz ne gariptir konu sahibinden biraz farkli olarak benim esimde tv istemiyordu ben de. ..
Görüştüğüm.kişinin evleneceğim kişi.olup olmadığından emin degilim kaderimdeki o mu bilmiyorum ama. Elbette o da istemiyor. Zaten tek yaşamasına rağmen tv kullanmıyo. Ben de ailemle oturmama ve evde 117 cm tv olmasına rağmen kullanmıyorum sevmiyorum. Dedigim gibi bilinçli olmayan ve yadirgayanlar bi baksinlar kadın cinayetleri medya yüzünden ne çok artışta. Bi baksinlar da sonra yorum yapsınlar.

Senin yetişme tarzında problem var sanırım, sadece anlattığın tarz bir hayatı görmüşsün belli ki... senin ve eşinin iradesi varsa tv ninde internetin de size zararı olmaz.. ama kendinize güveniniz yok anladığım kadarıyla, çocuğun için endişelisin, anlıyorum seni, bence cebindeki interneti de iptal et..

Son düzenleme:

Sen de kendini bilinçsizler arasında görüyorsan normal :)) biz senin tv alıp almamanı konuşuyoruz, toplumu değil ki.. haklı çıkmak için konuyu çarpıtmaya başladın..

henüz çocuk yok ama olursa da izletmeme tarafındayım ki öğrendiği bütün herşeyi çizgi film dahi olsa silip götürecek.Ayrıca ben evde çay dışında TV karşında bir şey yenilmesine karşıyım ki evde öyle değiliz çok şükür yemek yerken tv izlenmez.İnşallah Rabbim nasip ederse evladımı da böyle yetiştirmek isterim.

medya yüzündenmi arttı kadın cinayetleri. hiç güleceğim yoktu.
:)
bu cinayetler hep vardı.
ancak medya o kadar gelişmemişti ve çoğunu bilmiyorduk, okumuyorduk..
şimdi bunları medya bize gösteriyor ki iiyide yapıyor bilinçlenmemize yardımcı oluyor. kendimizi korumamıza,nasıl ve neler yapabileceğimize yardım ediyor. bunları gördükçe temkinli ve tedbirli oluyoruz.

Son düzenleme:

afedersiniz de arkadaşın yetişme şeklinde ne gibi problem var?
bende ailemden böyle gördüm bizim evde bu tip şeyler izlenilmedi hiçbir zaman hani 'hop aile var' diye bir tabir vardır ya işte bu laf ondan gelir şahsen ben ne kendi ailemin nede eşimin ailesinin yanında bu tip şeyler izleyemem izlemektende haya ederim ama bu benim asla ve asla problemli bir yetişme tarzım olduğunu göstermez zira buda edepten geliyor ve edep kadar haya etmek kadar güzel bir şey yoktur bence

Canım bende T.V.yi uzun zaman evden attım çok şükür.T.V'da belgesel,kültür programı falan izlemek istersen zaten internet var.T.V.'nun insanlığa verdiği zararları biliyor olmalısınız ki sizde bu fikir oluşmuş.T.V. tam olarak kitleleri uyuşturma ve kontrol etme aracı.Emin olun T.V.den kurtularak kendinize ve evdekilere çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

aaa oky aşkolsun.. geçen gün avm de karısının ağzını burnunu kıran adam sadece tv ye çıkmak için yapıyordu bunu

kimse kimsenin evine karışamaz.. tv alın- almayın çok da önemli değil.. ama tv almamanızın sebebi kadın cinayetlerini boykot etmekse komik olur.. biz bunu diyoruz

Bu lafı bana yani nette hiç tanımadığı bir insana etmesi kendi yetiştirilme tarzında ne kadar büyük problemler olduğunu çok iyi gösteriyor zaten . Yazık.

Maç izlemeyi kafasına koymuş insan gider kahvede digiturk'ten izler, internetten izler, bir şekilde izler. Dizileri, filmleri aynı şekilde netten izleyebiliyoruz. Tv koymazsanız gazeteler var, internet var. Siz öpüşme sahnesi izlenmesin diye tv koymazsanız internette de sevişme sahnesi izlenir.
Çocuk açısından iyi bir şey ama. Çocuğun izleyeceği şeyleri bizzat internetten seçip açabilirsiniz, olumsuz örneklerden kaçınabilirsiniz.
Bizde tv var, ben hiç izlemiyorum, arada müzik kanalı veya sabah haberlerini açarım o da denk gelirse. Dizileri, filmleri vs hepsini internetten izliyorum, oğlum çizgi filmlere çok düşkün değil ama izleyecek olursa da en fazla 10-15 dk internetten benim seçtiklerimi izliyor, sonra sıkılıyor hemen.
En çok tv yi eşim izler, kanalturk tv8 gibi kanallarda akşamları aksiyon filmleri filan oluyor, onlara bakar. Pazar sabahları trt de western film bakar. Onun dışında türk dizisi, çocuk çizgi filmleri, show, magazin, evlenme, kayıp bulma vs gibi programlarına daha denk bile gelmedim, hepsini kv anlatırken öğrendim =)

Sen konuya sondan müdahil oldun sanırım, ben asla o tip şeyler izlemesinin normal olduğunu söylemedim.. kumanda sende olduğu müddetçe kontrol sendedir.. iraden varsa bahsettiğin o "edepsiz" şeyleri izlemezsin.. bazı arkadaşlar evlerindeki huzuru, tv olmayışına bağlamalarına üzüldüm.. kendilerine güvenleri olmadığını düşünüyorum..

izlemiyor diye problemli demedim zaten, çocukların tv karşısında oturtulduğu bir ailede yetiştiğini düşünüyorum konu sahibinin..

Katılıyorm canım .
Işte bahsettiğin uyuşturulmuş zihniyetlerin ne kadar.ilginç yorumlar yaptığını görmüş olduk :)

Katılıyorm canım .
Işte bahsettiğin uyuşturulmuş zihniyetlerin ne kadar.ilginç yorumlar yaptığını görmüş olduk :)

uyuşturulmuş zihniyetten fikir almak istemiyorsanız neden konuyu genele açtınız? baştan belirtin aksi yorumlar istemiyorum diye yapmayalım.. kendin bile alıp-almama konusunda emin değilsin ki sorma ihtiyacı hissetmişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…