• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli bayanlar bi bakar mısınız?

EŞİNİZ EV İŞLERİNİN KAÇTA KAÇINA YARDIM EDER?

• Ankete Katılan
    96
  • Anket Kapalı .
Benimkini yönlendirmek lazım :) hadi hayatım evi toplayalım, hadi sen yemek yap ben bulaşık yıkayayım gibi. Hiç olmazsa elektrik süpürgesini getirir ben süpürürüm ( beceremiyor bunu:KK70:) mesela yarın pencerelerimizi silecek. Ben de mutfağı toplar çamaşır yerleştiririm falan. Öyle iş paylaşımı yapıp söylüyorum yapıyor :) kendi çamaşırları için de sağa sola atma lüksü yok. Bi ton laf duyar yoksa, ve laf duymaktansa sepete atar :) hatta çorapları top yapıp sepete koyması bile yasak, çamaşırları makineye atarken bir de o topu mu açayım :KK70: Evliliğin başından adamın tepesine binince yapıyor :KK70: Şaka bir yana, eşimi annesi böyle yetiştirmiş, hep yardım edermiş ev işlerine. Sadece bulaşık yıkamayı sevmez ama ben yorgun olunca yada canım yapmak istemezse yıkar. Çok güzel yemekleri de vardır
Ayh benim canım kocam, gurur duydum birden :KK70:

valla maşallah daha ne denir ki çalışıo musun eşin yoğun mu işi...bende yönlendiriyorum ama bnmki beklio yatıo örn. buz doabınıını dışını sil dedim eline yağ çöz bez verdim bi tarafını yapıo yatıo beklio üst tarafını yapıo yatıooo keyfi hep yanii sonra bnde bazen sinir olup yapıorum elnden alıp bazende bekliorumki nasıl olsa özlem alır die beklemesşn die ....ben bide bunaltmaktanda korkuyorum benden bu yuzden sıkılır mı die yai daha dün kirli çamaşır sepet kvgas yptık ama genede dayanamıom bi sarılıom yumuşuom

haklısın dikkate alıcam bu yöntemi denedim yardım edersen boş vaktimiz kalır ve istedimizi yaparız dedim ediıo o zaman ama şöle oluo oda haftasonun ya c.tesi ya pazar calısıo c.tesi çalışmıosa gezmeye cıkıoruz .pazarda gec kalkıoz öğlen işe gidio bütün gün ben temzlik yapıorum

Y adam haftasonu 1 gun calisiyorsa o gunde cok is verilmez eline tabi ama mesela bazen bos oldugu gunler oldugunda hemen eline tutustur bir isi yapsin, adama sorumluluk bilincini asilamak laizm surekli senin demenle yapmasida cok yorucu olur. Evde camasir sepeti doluysa adamin makinayi calistirma refleksi olmali yani..

Bulaşık makinesi doldur çalıştır boşalt yapar.
Yemek yapar ama dağıtır yani lezzetli oluyor yoksa yaptırmazdım o dağınıklığı sevmiyoruumm
temizlik yapar süpürge tutar toz alır vileda yapar ama tabi benim gibi çok çok özenli değil. cam siler çok güzel
Sofra kurar salata vs yapar sofrayı toplar.
Kendi ütüsünü yapar.. balkonları yıkar.
Sadece çamaşır makinesine yanaşmıyor.. Onu ben ayarlıyorum. Çamaşır asma toplama katlamayı ben yaparım.
Bebeğimizle ilgilide Yemeğini yedirir, banyosunu yaptırır, Uyutur, Oyun oynatır. Sadece altını değiştirmeyi %99 müsaitsem ben yaparım.

e daha ne maşşalah

Ben yemek sürekli yaparım genelde sağlıklı beslenmeye dengeli olmaya çalışırım o yüzden işine geldiğinden ya da arada kahvaltıya ses etmiyor bilemiyorum gerçi aileden öyle gelmiş annesi ekmek arası yapıp vermiş hep eline :KK70:Patatesli yimirtaya bayılırım eşimde sucuklu çok sever:KK53:

Yemek düzeni konusunda aynıyız desene canım.. Kaynanamın evinde sebze ve bakliyat hiç pişmez, 2 yıla yakındır evliyim, bir kere benim zorumla tarhana çorbası yaptı diyebilirim. Nohut, kuru fasulye, mercimek çorbası bile pişirmez. Sadece kendi sevdiği şeyleri yapar, çocuklarını da öyle alıştırmış. Hep hamur işi, kahvaltılık, patates köfte, tost, menemen hiç bir şey hazırlanmamışsa dışarıdan söylemiş yemiş hep eşim...

Eşim öyle alışmış gitmiş tabi bu alışkanlığı daha yeni biraz biraz değiştirdim. Ben çorba ve sebze olmadan sofraya oturmam, annemle babamda öyledir. Ben yapınca ucundan tadına bakmaya başladı artık :) Annemle babamın yanında da hiç sesi çıkmıyor hapur hupur yiyor :)

Evi supurur siler
Toz alir
Camlari siler
Perdeleri asar
Banyo wc ovar temizler
Ayakkabi boyar
Alisveris listesi yapar cikar alir
Camasir asar toplar katlar
Yemek yapar
Buzdolabi temizler yerlestirir
Cocuga bakar altini degistirir banyo yaptirir giydirir gezdirir
Bulask makinasina kirlileri koyar calistirir,bitince yerlerine yerlestirir
Sofra kurar toplar
Yogurt mayalar
Cay yapar kahveden anlamaz
Zeytin ve tursu kurar :KK66: tam kocakari
Asla yapmadigi da utu ve dolap yerlestirmektir, cunku beceremez
sen ne yapıyon bu arada cnm :KK57:

Eşim ramazan dolayısıyla kapalı. :KK45: Pek birşey yapmaz. Ama hiç şikayetçi değilim, öyle sevecen, öyle şirinlikler yapar ki.
Biliyorum yorgunluk ve açlıktan dolayı yapamadıgını.

Normal zamanlarda, ütüye yardımcı olur, yemek işi bendedir. Salata işi eşimdedir nadiren.
Ben mutfakta tek çalışmayı çok severim. O nedenle şikayetçi değilim.

Temizlik hiç yapmam, yardımcım var.

yardımcı olayını otutturamadım işte araba aldık onu ödüoz yüklü kalmıo ki tutayım

Home office çalışıyorum.Eşim 3 aydır işsizdi bu hafta işe başladı çok şükür.:nazar: Tatil günlerinde cam silmekten,yer silmeye,her şeye yardım eder ve elinden güzel iş gelir.Savsaklamaz temiz yapar.
Kahvaltı hazırlar,alışverişi yapar,bir kaç çeşit yemek bilir onları yapar.Çok kıyafet değiştirir ve çok çamaşır çıkarır haliyle ben yıkarım asarım o ütüler.

Gerçekten çok yardım eder bana sağolsun.:nazar:

Y adam haftasonu 1 gun calisiyorsa o gunde cok is verilmez eline tabi ama mesela bazen bos oldugu gunler oldugunda hemen eline tutustur bir isi yapsin, adama sorumluluk bilincini asilamak laizm surekli senin demenle yapmasida cok yorucu olur. Evde camasir sepeti doluysa adamin makinayi calistirma refleksi olmali yani..

yok işte öğretsene bana nasıl sağlıcam cidden destek alayım ide actım konuyu boş olduğu gnlerde oluo bn işte o evde mesela ama yapmıo giyinio gidio yemek yediyse sofrasını kaldırıo sadece

Yemek düzeni konusunda aynıyız desene canım.. Kaynanamın evinde sebze ve bakliyat hiç pişmez, 2 yıla yakındır evliyim, bir kere benim zorumla tarhana çorbası yaptı diyebilirim. Nohut, kuru fasulye, mercimek çorbası bile pişirmez. Sadece kendi sevdiği şeyleri yapar, çocuklarını da öyle alıştırmış. Hep hamur işi, kahvaltılık, patates köfte, tost, menemen hiç bir şey hazırlanmamışsa dışarıdan söylemiş yemiş hep eşim...

Eşim öyle alışmış gitmiş tabi bu alışkanlığı daha yeni biraz biraz değiştirdim. Ben çorba ve sebze olmadan sofraya oturmam, annemle babamda öyledir. Ben yapınca ucundan tadına bakmaya başladı artık :) Annemle babamın yanında da hiç sesi çıkmıyor hapur hupur yiyor :)
Aynen canım aynen eşim bizi görünce biraz şaşkınlığa uğradı annem senelerdir çorbasından salatasına eksiksiz yapar hep öyle alıştık tabi ki canımız çeker kahvaltı türü de yerdik ama genelimiz dengeli sağlıklı beslenme şeklindeydi bende öyle gördüğüm için öyle devam ediyorum. Bir yandan şanslıyız desene eşimize ne yapsak ses çıkarmayacak çünkü annesinden öyle görmüş akşam işten gelirdi annesi yemek yok derdi hazır bir şeyler kızartırdı ya da ekmek arası yerdi ne üzülürdüm bekarken eşime:KK70:Şimdi sabahları sandviç poğaça tost her sabah hazırlanır iş yerine götürülür akşam çeşit çeşit yer evlendi 1 sene oldu 5 kilo aldı :KK53: dün ayıptır söylemesi az yiyor diye kıy.karışık fırında türlü yanına pilav yapmıştım pilavı yiyemedi kaldı düşün alışmayan insana fazla geliyor işte 1 çeşit yetiyor:süslü:

Ben kaç kere kv ye yemeğe gittiğimizde patates kızartması köfte kızartması kendi yörelerine ait çay yanı yemeği yiyip dönmüştüm şoklar içinde:işsiz:

Home office çalışıyorum.Eşim 3 aydır işsizdi bu hafta işe başladı çok şükür.:nazar: Tatil günlerinde cam silmekten,yer silmeye,her şeye yardım eder ve elinden güzel iş gelir.Savsaklamaz temiz yapar.
Kahvaltı hazırlar,alışverişi yapar,bir kaç çeşit yemek bilir onları yapar.Çok kıyafet değiştirir ve çok çamaşır çıkarır haliyle ben yıkarım asarım o ütüler.

Gerçekten çok yardım eder bana sağolsun.:nazar:

ne güzel ya ben şunu oturtamadım tamam herkesin düzeni faklıdr ama bugün giydini yarın giymez 2 günsonra gyr 2 gün sonra giycem diyede pantolonunun kemeriyle birlikte kapıya asar tişörtünü gardırobun kapağına 2 gün öle mi beklicek onlar hep arkasını toplarım haftada bir de patlarım bıktım die bida gycksen askıya as dolabna koy diyorum kirlise sepete yok hep ben ayırıorum yerleştrriorum

ÇALIŞAN ve Çalışmayan bayanlar eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? benim eşim emniyet mensubu bazen bir gider 24 saat çalışır bazende rahattır akşam altıda geldiği halde ertesi gün öğlen gider bazen işler evden yürütür bazende gece bir kalkmışım adam yok puf:KK55: uçmuş velhasıl 6 aylık evliyiz benimki evdeyse çok gec gelmediyse
**bulaşık makinesini boşaltır.
**çamasır makinesini boşaltıp asar
**sofra kurmaya yardım eder
**dün mesela yemeği yaptım salatada senden dedim yaptı

tabi bunları görev bilip değilde hatırlatarak . genel temizlik yemek makineleri çalıştırma benim işim.Ama dağınıktır çamasır sepetini kullanmasını hala öğretemedim çoraplarmız üstümüzden çıkan kıyafetlerimiz hep etrafta çalışan bayanım ve dışardan üni. te okuyorum ayrıca eşim için 12 saat uzaklıkdaki memlketimden geldim ve kimsem yok eşimden başka sürekli ev iş bunalıyorumm 4 4 lük temizlik yapamıorum 6 ayda mutfak dolaplarını iki kere sildim içlerini tabi ev işleriyle ilgili eşimi nasıl geliştirebiilirim :temizlik: eniştem mesala haftasonu evdeyken paspas yapar evi temizler.bi tane daha eniştem var oda takar önlüğü bulaşık bile yıkar bu dediğim ablalarım ev hanımı bide...en azından işten gelince kıyafetleri kirliyse sepete temizse askıya bu huyu nasıl öğretebilirim?:KK35: baştaki sorum asıl eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? hatırlatayım dedim
Benim ki hic birsey yapmaz ben dersem yapar 10 sene. Bekar yasamis adam rahatladi evlenince elini surmez birseye :) bende pek is yaptirmam

100 mt kare küçükmü oluyor biz 55 mt kare evde ne yapalım o zaman bide 6 aylık evlisin neyin yetmiyor 100 mt kareye
:sinirli:

55 mi cok küçük değil mi ev sahibi yüz dedi bunun 20 si balkondr bilmem mutfak salon bi yerde bi yatak odası bide yemek odası var bana küçük gelio bişi koymaya yer kalmıo bavullar gardrobun üstünde mesela bazanın altı yetmio
yemek odasının dolaplarına havlu ve çarşaflarımı koyyuyorum

Benim eşim yemege utuye bulasiga asla karismaz yapsa elinden geliyor aslinda ama yapmaz kirk yilda bir eve supurge tutarsa odur yaptigi yapacagi bende calisiyorum ama yapmiyo ustune yapisacak diye cok korkuyo isler :(

Benim eşim yemege utuye bulasiga asla karismaz yapsa elinden geliyor aslinda ama yapmaz kirk yilda bir eve supurge tutarsa odur yaptigi yapacagi bende calisiyorum ama yapmiyo ustune yapisacak diye cok korkuyo isler :KK43:

nasıl sürdürüosun çocuk var mı ne kadarlık evlisin kamu damısın özelde mi

Back
X