evli bayanlarin calismasi

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlilikte ev ve iş hayatını birlikte yürütmek kolay değil kabul ama paraya ihtiyacım olmasa bile, kadın olarak değil bir insan olarak üretmeden durmamalı diye düşünüyorum.Evde de bir sürü şey üretiyoruz ama ikisini de yürütebilmek çok güzel. :)

Ne uretiyorsunuz ?

Potipot biliyorum susmamı bekliyorsun :)))) tamam tamam bitirdim tahrik mesajları gelmezse.:)).....İyi geceler

feminislik ve siz birbirinize gece-gündüz kadr uzaksınız...önce bunu söyleyeyim istedim...

sonra belirtmek istedim ki Allah beni temizlik, yemek yapayım diye yaratmamış...kadınım ama kendimi mutfağa ait hissetmedim hiç...okunacak onca kitap, makale, yapılacak onca çeviri, eğitilecek onca çocuk, gidilecek onca konferans, seminer, araştırılacak dünya kadar konu varken yalnızca çamaşır bulaşık ütü ile uğraşamam, eve bağlanamam ben....yapılması gerekiyor, temizliği düzeni severim, birlikte yaparız hiç de gocunmam, kocam en az benim kadar, hatta benden fazla tititzdir içim çooook rahat emanet ederim ona evimizi, kızımızı...

ve ben de kendisini ev-mutfak-çocuk üçlüsüne sıkıştıran kadınları anlamıyorum hiiiç ama hiç...çok mu feministim ne???

şimdi yorumları okuyayım ...merak ettim şimdiki gençliğin fikrini zira benim zamanımdakinden çok farklı....

Konu sahibinin ilk konusunu okuyabilirsiniz.
Mesaj da zaten size değildi,kininizi başka yerde dile getirirsiniz.

bu konuda genelleme yapmak yanlış
Konu sahibinin ilk konusunu okuyabilirsiniz.
Mesaj da zaten size değildi,kininizi başka yerde dile getirirsiniz.
zaten msj banaydı diye birşey demedim... ne kini ya tövbe tövbe....nedir bu sizdeki içinizden geçirdiklerinizi başkasına etiketlemeye çalışmanız....

bu konuda genelleme yapmak yanlış

zaten msj banaydı diye birşey demedim... ne kini ya tövbe tövbe....nedir bu sizdeki içinizden geçirdiklerinizi başkasına etiketlemeye çalışmanız....

Alıntıladığınız üyenin eski konularını okumanızı tavsiye ederim.
Zira benim dışımda da bunu dile getirenler oldu.
İyi forumlar.

Hımm tabi ben çalışıyorumya annelik yapamam ben.çocuğum yaban ellerde büyür,eşim huzursuzdur hep.hee evet öyle
Bir kadının bekarken babasının,evlenince de kocasının kazandığını yemesi suç değil tabi.ama bence eksikliktir.kadın olsun erkek olsun herkes hayatını tek başına idame ettirebilmeli zira yarın ne olacağı hiç mi hiç belli değil Para,para diye defalarca yazmışsınız da sizin para dediğiniz şey şuan için kaliteli yaşam için gereken şey

evli kadınların bir mesleği bir işi olamazmı şimdi bu kanıya göre?
evde ev işi yapmak ne demektir? evlenmesen de temizlik bulaşık yapmıyormuydun?

sonra adam aldatınca dövünce param yok diye katlanılsınmı isteniyor?
erkeklere güven yok ki kadın rahatça evine yayılsın oh diye.

Kesinlikle katılıyorum öylede yapiyorum o eve ekmek getirecek bende cocuklarimla ilgilenecem ihtiyaçlalarimida karsilamak zorunda

Adam seni bırakır gitse ne yapican?kadinlar maddi anlamda bağımsızvolmali.tutarsin bir kadin on beste bir gelir temizler buyuk isleri.yemegide arada disarda yersin..bunlar onemli degil..

Doktor avikatta evde oturan bir kadin istemez bence

Evliyim, çocukluyum ve güzel bir kariyerim var. Gayet mutluyum bu koşuşturmacada.
Evde oturup iki kuruş bekleyeceğime, kendim kazanır, harcarım.
Kocamada destek olurum.

Cok guzel örnek vermişsiniz, sizin kocaniz illa da çalışan olsun diyen biri değilmis...

Ben illa da çalışan kız arıyorum diyen adamlar ve illa çalışan gelin olsun diyen anneler için dedim....
Yoksa çalışan da olabilir ev hanımı da olabilir diyen adamlar için degil....

Zaten aadam olan, kimi seviyorsa, çalışan da olsa çalışmayan da olsa evlenir.....Normal olan budur...Yoksa insan niye illa da çalışan olsun diye diretir[/QUOTE]
Arkadasim tek maasla gecinilebiliyor mu bu ulkede ya..istanbulda birde.daha iyi yasamak varken eve tikilmak sacma

Ben yaşadıklarıma dayanarak bu yorumuna katılıyorum ama genellemeden.
Adamın karşısına oturuyosun, daha ilk kez evine gelmişsin, adam soruyor, ne iş yapıyorsun, ne kadar alıyorsun, eşin çalışıyor mu? Hmm eşin çalışmıyorsa işin zor. Annen baban destek oluyor mu? Emekli maaşları varmış, annen de çalışıyormuş, yardım ederler o zaman. Bak bak bak adamdaki zihniyete bak, kayınvalidemlerin evine giren 3 tane maaşın hesabını yaptı ayak üstü

Bi ara şu Şahin marka arabalardan vardı bizde, inanın trafikte yol bile vermezlerdi. Araban ne kadar markaysa o kadar adamsın.

Kiracıyız, millet kiradaysan öl mantığında.

Geçenlerde annemlerden gelirken bi teyze yolda bana annemin yanında çalışmıyorum dediğimde ' sen de bi ekmeğini eline alamadın' dedi. Sanırsın o besliyor beni. Annemin üzülmesine üzüldüm yoksa o kadın benim umrumda değil, cevabını da verdim zaten. İnsanlar ne cesaretle söylüyorlar böyle şeyleri anlamıyorum. İş var da ben çalışmıyorum muamelesi yapıyorlar ya en çok ona sinir oluyorum.

Paran kadar adamsın zihniyetindeki insanlarımız çok fazla. Paran yoksa arkadaşlarınla bile gezemezsin istemezler seni.

ben de senin gibi düşünüyorum, artık devir değişti kadınlar da kendi ayakları üzerinde duruyor hem sosyal hayatta hemde iş hayatında erkeklerle eşitler- en azından gelişmiş toplumlarda-
misal benim hem annem hem de babam çalışıyorken bütün ev işlerini birlikte yapıyorlardı. babam gayet maçoymuş gençliğinde ama annem kavga dövüş alıştırmış babamı. okuldan gelip babamı yemek yapıp sofra kurarken bulurduk hep biraz zorlayınca hepsi alışıyor

evimiz olsa
hadi bide arabamız
kocamın maaşıda iyi olsa hiç de çalışmak istemezdim
çocuğumla eşimle evimle vakit geçimek isterdim ama kızmı bir yaşında bırakıp çalışmak zorunda kaldım
hayat şartları naparsın
evsiz barksız olmuyor

Yasasin calismak, kadin olarak kendi ayaklarinin uzerinde durmak. Kocanin verecegi harcliga kalmamak, kisisel ihtiyacini, luksunu kendin yerine getirebilmek, bu konuda kocana eyvallahinin olmamasi. Kendine alacagin 3 kurusluk sey icin kocandan para beklememek, bunlari dusunmek zorunda kalmamak. Kendi parani kazanip harcamanin verdigi huzur, ozguven, mutluluk, ozgurluk... Disari cikip birseyler uretebilmek, toplum icinde saygin bir yerinin olmasi. Bagimsiz bir birey olabilmek. Evlenince iki maasla yasam standardinin artmasi,... Tek maas giren evle cift maas giren evin yasam standardi bir mi?
Daha da bircok sey sayabilirim. Az okumadik burda maddi bagimsizliligi olmadigi icin kotu kocasindan ayrilamayani. Kendi cevremizde bile en az bir tane kadin yok mu boyle? Dolu var.

Konu sahibi, senin de anlamadigin ne cok sey varmis bu kadinlarin calismasi konusunda. Halbuki az zorlayinca dusunup bulunamayacak seyler de degil yani, nesini anlamadin... Keske anlamadigin yerleri sorsaydin. Ya da anlamadigin seyi bu kadar karistirmasaydin. Amma atip tutmussun, bir de buna feministlik demissin ya, cok komik dogrusu. :)

Calisan ve tercihen calismayan kadinlara saygim var, calismayip calisan kadinlara saygi duyana da saygi duyarim. Amaa su konudaki tum cevaplari okudum da, kendi yapamadigini baskasi yapinca ona camur atmak icin ne diyecegini sasirmis kadinlar okudum. Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis hesabi. Calismayi beceremiyorsaniz, sizi asiyorsa, hem calisip hem evine yetisen ya da yetismeye calisan kadinlara laf atmayacaksiniz oyle. Bu neyin kinidir yahu? Cinsellikten tut da cocuga verilen anne sevgisine kadar girilmedik konu kalmamis. Kimin haddine elalemin yatak odasina ya da cocuga ilgisine laf atmak? Bu nasil sigliktir, neyin cekememezligidir? Kendi dusuncesini saygi cercevesinde soyleyene amenna. Ama bu kadar fesat laflarin cekememezlikten, kiskancliktan baska aciklamasi olamaz diyorum. Kendi yapamadigini baskasi yapinca kiskananlar kendi basini yesin o zaman, ne diyim. Calisan kadin cinsel acligini doyuramazmis da huzur veremezmis de, cocuguna sevgi veremezmis de, adam acligini doyurmak icin baskasina gidermis. Calisan kadin isteyen adamin derdi paraymis, sevgi degilmis. Bak sen :) Millet olayi cozmus, biz hala bagimsiz, guclu kadinlar olmak icin, bir ise yaramak icin calistigimizi sanalim. Bir de o kadar emin ki sanki kanun bu. Boyle zihniyete de boyle cinsel acligini tatmin etmek icin evlenen hoduk koca dussun artik. Siz de onu mutlu edin, aman kacirmayin diye butun gun evde aksam yatak odasi macina hazirlanin. Tabii, elalemin ufku acik adami ne yapsin sizi Allah askina. Iyi oluyor. Herkes dengini bulsun, mutlu olsun. :)

şöyle diyim üniversitede öğrneciyim 21 yaşındayım seslendirme işine girip ilk defa hayatımda ilk defa para kazanmıştım fazla da değil ha 150 lira O PARAYI YEMEK O KADAR ZEVKLİYDİKİ BÖYLE BİR HAZ YOK BABAMDAN ALDIĞIM PARAYI VE KAZANDIĞIM PARAYI HARCARKEN VERDİĞİ HİSLER APAYRIIIIIIII

Babamdan bile rahat para isteyemiyodum ki.

Ben calisirim esim bana yardim eder diyen kadinlari anlamak zorunda degilsin. Onlar da seni anlayamiyordur zaten.

Feminist falan da degilsin.

Esim bana yardim edemiyor yurtdisinda calistigi icin yalnizim evde. Ikimiz de evlerimizin isini bir basina yapiyoruz yani. Hayat mucadelesi boyle bir sey.

Ben de isterdim kucuk bir kasabada yasiyim esimin evin altinda dukkani olsun. Ben gunduz pazara gidiyim salcalik domateslerimi sirtlaniyim yaz boyu evde kis icin calisiyim. Cocuklarimi buyutiyim. Tuketecek bu kadar sey olmasin etrafta ev kredilerimiz araba kredilerimiz olmasin. Kazandigimiz para bitmesin.

Calismak sadece ise gitmekle olmuyor. Bu topraklarda kadin her zaman calisti. Hep caliskandi hep uretkendi. Hicbir zaman kadin evde oturan kocasini bekleyen taraf olmadi ki.

Ama sizin istediginiz kocam ise gitsin elime para versin. Ben evi topliyim azcik. 15te bir kadinim gelsin tabi derin temizlik yapamiyorum yoruluyorum. Yogurdumu sutumu salcami paketli aliyim. Ay benm onlarla ugrasacak vaktim mi var ayol. Saat 1 2 gibi komsularla kahve keyfi. Haftada bir altin gunu. Bunun adi malesef tembellik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…