evli bayanlarin calismasi

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kahkahalarla sana gülüyorum :)
Allah ta seni güldürsun emi
Hocam biliyorsun bunun Yrd.doclugu var Doclugu var, gerçi öyp diye bi program var cok daha kisa yoldan oluyor....zaten bulunduğunuz univeristede görevli kimse yoksa direkt Abd olabiliyorsunuz...

Kadinin calismasi erkege karsi güc gösterisimi?
Bak ben calisiyorum bana birsey yapamassin..siddet uygulayamassin
Kendini güvende hissetmesi vs
Böyle düsünen bayanlar var maalesef.
Ben buna da cok kiziyorum..
Bir bayan calismasa bile kocasi ona zarar veremez asagilik göremez.
Erkegin maddi katkisi varsa evliligine kadininda manevi var.
Sonucta ikiniz bir yolda yürümeyi karar vermissiniz.
Para demek güc demek degil.
Bence ..

Banı yiyeceksiniz birazdan, çalışan kadınlarla çalışmayan kadınların cinsel hayatını irdelemeyin bu kadar.

Hocam biliyorsun bunun Yrd.doclugu var Doclugu var, gerçi öyp diye bi program var cok daha kisa yoldan oluyor....zaten bulunduğunuz univeristede görevli kimse yoksa direkt Abd olabiliyorsunuz...

Konudan bağımsız olarak, öypliyim ben niye bilmiyorum o kısa yolları... Öyp ve cari arasında bir fark yoktur akademik basamaklarda ilerlerken. Tek iyi tarafı YÖK tarafından atanmanız, çeşitli ödeneklerinizin olması (onu da kullanabilmek için kırk takla atıyoruz) torpil yerine kendi başarınızla bir yerlere geliyor olmanız ki, cari usulle alınmış biri torpili olduğu için daha hızlı tırmanır o basamakları. Gittiği üni. de anabilim dalı başkanı olan birini de tanımadım henüz. Araştıma görevlisi olarak.
Üstelik milyarlarca liralara atılan imzalar, yüksek lisans doktorada, yabancı dilde başarısızlık halinde senetlerin tahsili ve işinizi kaybetme tehlikesi. Yani hiç de öyle kısa yol yok....bu halde bunlar bir kadın için eşin desteği olmadan zaten yapılamaz deyip konuyu ana meseleye bağlayalım bari :) ev işi yemek çocuk bakımı gibi konuları üstlenebilecek bir eş olmaksızın zordıur kadınların akademisyen olması.

İmkanların çokluğu tabi ki. Eskiye oranla kadın da çok aldatıyor. Bu imkanlara ulaşabilmeyle ilgili. Yani aslında insan karakteri ile. Toplum baskısı ve imkansızlık iletişimin kısıtlı olması gibi sebepler yüzünden ruhunda aldatma isteği ve potansiyeli barındıran kişiler bunu yapamıyordu...Şimdi yapıyor. Fark bu. Yoksa erkek aynı erkek kadın aynı kadın. Aç kalma ile tok kalma ile ilgisi yok, çok mükemmel kadınlar da aldatılıyor hem de ne basit seviyesiz kadınlarla...

Evet Oyp biraz riskli bir yol cunku biraktiginizda tazminat veriyorsunuz maalesef....Ben sunu demek istedim mesela Denizliye Tip fakultesi acildi, Ve farmakoljide herhangi bir hoca yok, o zaman siz Ana bilim dali baskani olaviliyorsunuz diye duymustum....Ama tabi dedigim gibi riski de fazla tazminat vs var...Normal yoldan yuksek lisans daha guzel olur bence de Allah yardimciniz olsun....

Fikirlerine katılıyorum ama bu feministlik değil.
Hatta anti feminizm propagandası yaptın resmen :)

4 ay önce dayak yediğiniz adamdan mı bahsediyorsunuz ?
Saymadığı,sövmediği laf kalmayan kocanızdan...
Sonra da benim de hatam vardı,hak ettim diye yazmıştınız konunun sonunda.
Aaa pardon siz çalışıyorsunuz.
Daha geçen gün inancınıza demediği laf kalmayan adamdan bahsediyorsunuz değil mi ?
Ezik anlayışınızı gözden geçirmenizde yarar var.
Öve öve bitiremediğiniz koca profiliyle konularınız uymuyor zira.

Elbette bunun birçok nedeni var...Mesela bunlardan biri uyaricilsrin fazla olması ve kadına ve erkeğe daha kolay ulaşma...Eskiden dediğiniz gibi kitle iletişim araçları sinirliydi ve kadınlar bu kadar dış dünyada değillerdi....Ama hem teknolojinin gelismeiyle iletişim arttı hem de işyeri dahil olmak üzere dış dünyada hem erkeğe hem kadına ulaşabilme kolaylığı....
Bir nedeni de erkeğin cinsel olarak tatmin olamaması...Kendimizi kandirmayalim çalışanbir kkadının eve geldiğinde en az iki saat dinlenmesi lazim kafa olarak...
Gün boyu çalışan birinin performansi ile uykuyusunu güzelce alan ve cok fazla yorulmamis birinin performansi bir değildir....

Evet riskli ama torpili olmayan ve yalakalıktan hoşlanmayan kişiler için ideal. Ben 40 bin tl lik senet imzalamıştım, neyse ki senetimin süresi doldu ve sınavda başarılı oldum. Ama bunun doktorası var daha. Haa şu var, kimsenin elini eteğini öperek gelmediğiniz için bir ağırlığınız saygınlığınız oluyor.
Çok çok nadirdir o dediğin, o da kısa süreliğine, abd başkanı olmanın da ek bir geririsi yok, idari bir görev gibi ek iş ve mesai demek. Onu da üstüne para verseler almam şahsen.

Senin ev kadını olmanın devlete atanamamanin suçlusu ben değilim canım
Konularimla vurmaya çalışman da çok açizce bence. .
Dayak filan yemedim ben
Ayrıca beni bu derece kafaya takip benim konularımi okuyup gözünü bozacak dereceye geleceğin yere otur da azıcık kpss çalış. . Belki atanır da koca parası yemekten kurtulursun. .
Daha da yazmayacağım komik şey seni..

Hangi branş hocam ? bi mahzuru yoksa? Tabi söylememe hakkınız da var...Allah yardımcınız olsun...

Aciz olan ben değilim hamdolsun.Çalışıp çalışmamak benim kararım..
Atanmakla değer görmek arasında doğru orantı yok,konularından belli.
Selametle.

Olmamalı ama işte.. Olay sürekli bunu düşünmekten ziyade bir gün böyle bir şey olursa ayaklarımın üzerinde durabileyim gerektiğinde çekip gideyim, dara düşmeyim, başıma kakılmasın bir şeyler vs.. Maddi gücü olmayıp bir şeylere katlanan çok, karşıdaki nasılsa yapacak bir şeyi yok diye düşünüyor. Her aile de kolayca kabul edemiyor eskisi gibi rahat olamıyor insanlar evlerinde
Mühim olan düzgün, kafa yapılarımızın uyduğu insanı bulmak oluyor işte.
Hayatlara göre de değişiyor.

Siz saatlerdir birini yorumlarıyla vuruyorsunuz konularınızla vurulmanın nesi tuhaf?
Bir üyeye özel olarak kafa takmak gerekmiyor konularını hatırlamak için.
Süper kusursuz bir kocaya sahip değilim.
Açtığım konulardan da bilinir, anlaşılır.
İyisini de söylerim kötüsünü de.

Sırf bir üyeyi bozacağım diye dün yerden yere vurduğum kocamı bugün melek ilan etmem ben mesela.
Siz böyle yapınca tuhaf gelmiş göze, arkadaş da belirtmiş bence gayet doğal.

Ben atandım bu arada ama eşimin ailesi ile sorunlarım var bana da buradan saldırabilirsiniz buyrun..

Siz paradan bahsetmiyor demissiniz ama sizin sevdiğinizi bilemem ama size bir soru sorayım,calisan kadının tek artısı ne ? PARA
Sizin sevdiğiniz belki siz cok sevdiğiniz için çalışmanızı istiyor,ama çoğu erkekCİFT MAAS olsun diye istiyor....

Ayrıca farzedelim ki sevgililer, eşinin cok istediği için calismsini istiyor para için degil.

Peki ANNELER neden oğullarına illa da çalışangelin adayı arıyor ? Hatta bazı kadınlar var kızı istemeye gidecekler öğreniyorlar ki kız kadrolu degil sözleşmeli ,vazgeciyorlar..Ya da kızınız Atandin sonra istemeye geliriz diyorlar....Bunlar peki ne için çalışan gelin istiyor.....

Bir de bu forumda cok kez okudum, kadin bebeği olduğu için isimden bir süre ayrilayim bebegime bakayım diyor ama kocası kabul etmiyor....Ben sen çalışıyorsun diye Evlendim diyor....

Doktor bir arkadasim vardı, biri talip oldu, kız adamı öğrenmek için dedi ki ben evlenince ev hanımı olmayı düşünüyorum, adam vazgeçti....

Bi de şunu görüyor topluma soyle bir fikir empoze edilmiş, PARA KAZANUYORSAN ADAMSİN, KAZANAMİYORSAN adam değilsin...
Adamlık insanlık kadınlık parayla ölçülür olmus maalesef..

Gerçekten olaya çok sığ bakıyorsunuz. Çalışmanın tek artısı para olamaz. Sosyal çevre, kendini geliştirme, ve inanmayacaksınız ama topluma faydalı olma gibi getirileri de var.

Çift maaşın nesi kötü onu anlamayadım. Yaşam kalitesi açısından çift maaş her zaman artıdır.

Sizin verdiğiniz örnekler çok uç nokta. Ben daha çok eşinin çalışmasını istemeyen adamlar gördüm.

Branşım arap dili.
Tezli mi tezsiz mi yaptınız yuksek lisansı...Eger araştırma görevlisi iseniz, akademisyenlere 850 tl civarı azam yapıldı....Yapılması da lazımdı zaten...Çünkü okulu sevdirmek lazim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…