Merhaba benim cocugum bir yasinda henuz emiyor. Disimiz daha hic cikmafi uyku egitimininin dis cikma doneminde bozuldugu ama.bi yastan sonra da egitim icin gec kaldigim soyleniyor dogru midirKonuyla alakası yok ama, cocugunuz kac aylık?
Uyku eğitimi vermeyi denediniz mi?
Kesin ve etkili çözüm.
Kim West-Iyi uykular tatli ruyalar el kitabi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben de 1 aydan fazla oldu eğitimi vereli.Merhaba benim cocugum bir yasinda henuz emiyor. Disimiz daha hic cikmafi uyku egitimininin dis cikma doneminde bozuldugu ama.bi yastan sonra da egitim icin gec kaldigim soyleniyor dogru midir
Allah bağışlasın... okadar güzel anlatmışsın ki bu güzelliğiniz hiç bozulmasınaman yok ya insan bu tempoyada alışıyor zamanla.
zaten onun bi bakışı bi gülüşü ömre bedel :)
henüz 1 yaşında, herşeyi yeni yeni öğreniyor.
Okadar tatlı ki ama o kadar yani.
konuşmaya yürümeye çalıştıkça o hareketleri delirtiyor beni.
:)
yani gec kalmadim cokk tesekkurler. Alicam kitabi muhakkak ne kadar surdu peki sizde egitimKim West-Iyi uykular tatli ruyalar el kitabi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben de 1 aydan fazla oldu eğitimi vereli.
Benim kizim 16 aylık bu arada.
15 gun sürdü. Sıkıntılı olan sadece 3 gün. Hatta bazen hala mizmizlik yapar.yani gec kalmadim cokk tesekkurler. Alicam kitabi muhakkak ne kadar surdu peki sizde egitim
Kim West-Iyi uykular gecti ruyalar el kitabi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben de 1 aydan fazla oldu eğitimi vereli.
Benim kizim 16 aylık bu arada.
Bu egitimde cocugu histerik bir sekilde aglatma yok. Sakin gözünüz korkmasin. 6.aydan itibaren egitim veriliyor.Adeninannesi bu kitap o kadar ise yariyor mu sizin egitim sureciniz nasil gecti? Ben de niyetleniyorum uyku egitimine hep, ama bi turlu cesaretimi toplayamiyorum. Bebegim 9.5 aylik bu arada, 15 gun sonra ise baslicam, isin kotu tarafi tam dis cikarma döneminin ortasindayiz, bu donemde uyki egitimi verebilir miyim bilemiyorum.
Bu egitimde cocugu histerik bir sekilde aglatma yok. Sakin gözünüz korkmasin. 6.aydan itibaren egitim veriliyor.
Öyle offf cok kötü diyebilecegim geceleri hic yaşamadık. Ama bilemem tabi her cocuk ayni değildir.
Bence ise baslamadan hemen egitime başlayın.
Yalniz ben kitabi yasadigim sehirde bulamadim. Kitapyurdu'ndan siparis verdim. O da bir hafta sonra geldi.
Inanin ben de ayni durumdaydim. Sabaha kadar emzirmekten icim geciyordu. Sabah sarhos gibi uyaniyordum. Uyumak denmezdi zaten yaptigimiza.Iste sanki benim oglanda histerik bi sekilde aglama potansiyeli var gibime geliyor. Biz hala emerek uyuyoruz. Gercekten bu durumdan bikmak uzereyim. Bu gece her uyandiginda saate baktim 1er saat aralarla uyanmis. Ve memesiz de uyumuyor ben de haliyle cok yoruluyorum. Istanbulda yasiyorum, burdaki kitabevlerinde vardir belkikitap.
Ayrica suan uyku egitimi verme hususundaki en buyuk tereddudum dis cikariyor olusu. Okudugm her yerde dis cikarma doneminde baslamayin egitime diyor. E biz zaten 6 aylik olusumuzdan beri devamli olarak bi dis cikarma modundayiz. Daha da surecek olan bir sey bu. Gercekten egitimi cok zorlar mi bu disler?
Çocuk olsa naparız demişsin?
Anlatıyım :)
Sabah kendin hazırlanmadan onu hazırlarsın, o bi dakika yerinde durmaz sen strese girersin.Bütün gün göremeyeceğin için kızmaya da kıyamazsın.Bu yüzden her sabah işe geç kalırsın.
Akşam 7 de döndüğünde ona sarılıp öpüşmekten hiç bi iş yapamazsın, o da seni özlemiştir paçandan ayrılmaz zaten.
Yemek mi yapsam onunla mı ilgilensem çamaşırlarımı assam, ütü mü yapsam, evi mi toparlasam bulaşıklarımı yıkasam uzanıp dinlensem mi diye ikilemdeyken yapacaklarını da unutursun.
Stresle yemek hazırlama, sofra kurma ve çay demleme durumundan sonra altını değiştirirken oynaşırsın biraz.Bu arada BELKİ eş de koca poposunu kaldırıp bi sofrayı toplayıverir.
Çocuğunun mamasını hazırlarsın, off yine doyamadım yavruma diye diye yatırır uyutursun.
Bu arada saat 10 olmuştur bile.
Çayını içersin, belki iki televizyona bi bakarsın.
Sonra yarın için çocuğun yemeğini çantasını hazırlarsın.(kayınvalidem de kalıyor)
Duş alır üstünü giyinir yatarsın.
Gece saatte bir uyanan bebeğini dakikalarca pışpışlar, emzirir parça pinçik uyku uyursun(!)
Sabah kalktığında gözlerin uykusuzluktan balon olmuş.. vücudun yorgun.
Kendin hazırlanmadan onu hazırlar...
(kısır döngü)
ÇOKKKKK HEMDEevli çalışan bayanlar durumlar nasıl yoruluyormusunuz?
Inanin ben de ayni durumdaydim. Sabaha kadar emzirmekten icim geciyordu. Sabah sarhos gibi uyaniyordum. Uyumak denmezdi zaten yaptigimiza.
Dis cikarmanin etkiledigini düşünmüyorum.
Cunku kizim da 6 aylikken basladi cikarmaya hala devam ediyor. Bu hep devam edecek sonuçta.
AAAAAA BENDEEEEE :):)aaaa bendeeeee
tam 1 yaşında canım, çok teşekkür ederim tavsiyen için.Konuyla alakası yok ama, cocugunuz kac aylık?
Uyku eğitimi vermeyi denediniz mi?
Kesin ve etkili çözüm.
kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü benim çocuğum 5 aylıkken diş çıkarmaya başladı ben eğitimi 4. aydan itibaren verdim.adaptasyon olarak hiç bi sorun yaşamadık.ama ben öyle 1 haftada öğrenmesi lazım yatırayım ağlasın falan yapmadım.yavaş yavaş adım adım ilerledim.Merhaba benim cocugum bir yasinda henuz emiyor. Disimiz daha hic cikmafi uyku egitimininin dis cikma doneminde bozuldugu ama.bi yastan sonra da egitim icin gec kaldigim soyleniyor dogru midir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?