Evli çiftler ekonomik giderleri nasıl bölüşüyorsunuz

Aynı benim eşim onun bulunduğu yerde kimse hesap ödeyemez

Bende kirayi veriyorum kalan bütün harcamaalri eşim yapıyor..Benim hesaptaki parayı birikime ayiriyoriz. Ay sonunda eşimin hesabında para kalmissa o da birikim e atıyor. Ufak tefek harcamalrim olursa onu kendi hesabımdan yaparım. Veya arada internetten bsy alırım 100 200 lira onları da yine kendi hesabimdan.

Eşim evin kredisi faturalar vs öder bende mutfak ve özel istekleri. Kalanı oğluma altın hesabı açıp biriktiriyordum şuan yükseldi almıyorum tabi. Herşey ortak yapılıp birikim yapılmalı bence. Ev sahibi iseniz eşiniz herşeyi karşılasın sizin maaşınızla da yatırım yapın değilseniz ev alın

Benim çalıştığım dönemde evimizin her türlü geçimini eşimin geliriyle sağlıyorduk benim maaşımın cüzi bir miktarını kendime harçlık gerisini biriktiriyorduk eşimden artarsa o da koyuyordu üstüne kızımız olduğundan beri de tek maaşla idare ediyoruz

Ben memurum. Oğlumun okulu, kirayı, faturaları filan ben öderim banka masrafım olmadığı için. Eşim de her ay bana maaş verir ayrıca bazen sıkışık olur, az gönderir, bazen çok gönderir. Bazen geç gönderir, boğazına çökerim

Diğer masraflarda yan yanaysak o ödeme yapar

Eşimin üzerine kredilerimiz var maaşından az kalıyor, ben maaşımdan kendime istediğim kadar ayırıp gerisini ona yolluyorum. Bütün harcamalarıda ordan ödüyoruz.

İkimizin ayrı kredi kartı var, herkes kendi maaşından ödüyor. Şahsi harcamalara karışmıyoruz, ancak büyük meblağlar varsa haber veriyoruz birbirimize. Faturalar, vergiler, araç muayene, yakıt vs eşimde. Kira bazen ben bazen o, o ayki duruma göre değişiyor. Kalan parayı da tek hesapta birikim yapıyoruz. Ama ikimizde de öyle hesapsız harcamalar pek olmaz, savurmayız yani. Siz eşinizi biraz kontrol altına alın derim.

Şu an çalışmıyorum ama sevgililik dönemimizden beri ortak kullanıyorduk hangimiz daha fazla paraya sahip isek :)
Ancak atanırsam bin tl eve yada kendimize harcayıp kalanını birikim yada ev gibi büyük bir şey için atmak istiyoruz.
Eşlerimizle bu konuları konuşabilmeliyiz diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılacağınızı düşünüyorsanız ev, araba varsa da yatırım için arsa/altın gibi bir şeye harcayarak desteğinizi çekebilirsiniz.

Bizdeki bölüşme çok iyi
Ben maaşı cebe atıp yatırım yapıyorum.
Eşimde evi geçindirip herşeyi ödüyor

ekonomik desteğini bir anda azaltman doğru olmaz. onun yerine rahatsız oluyorsan bunu konuşman daha mantıklı ve doğru olacaktır. eminim konuşarak halledilebilir ben evli değilim ama bizimkiler evin giderleri ve taksitler şeklinde 2 böldüler o şeklide aralarında giderleri paylaşıyorlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…