- 8 Ocak 2015
- 6.090
- 19.102
- 448
- Konu Sahibi papatya39000
-
Bizde de aynı şekilde hatta haftalık harçlıklarımiz vardır giyim kusam eğitim bizim paramızdan harcanır.Evlilikte senin benim param olgusu bana karmaşık geliyor.Esimle ikimzde calisiyoruz hesabimiz birdir para bir hesapta toplanir tum giderlerimiz oradan karsilanir sonrasında yatırım yapacağımız konularda da ortak karr verilir. Kari kocanin hesaplarinin ayri olmasi bana cok garip geliyor ev arkadasligini hatırlatıyor yani sonucta bir hayati paylasirken ayrı hasaplarin yapilmasi garip geliyor
Gelirleri ortaya topluyoruz,kira ve faturaları ödüyoruz. Bir miktar kenara koyuyoruz. Kalanını harcıyoruzHerkese merhaba yeni evli sayılırım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz evin kirasını ben ödüyorum. Eşimin eli çok açık yani çevresine eşine dostuna yedirip içirmeye bayılan biri. Acaba ekonomik desteğimi azaltsam mı? Sizler nasıl bölüşüyorsunuz giderleri?
Ayni sekilde hayat müşterek cok sukurBizde de aynı şekilde hatta haftalık harçlıklarımiz vardır giyim kusam eğitim bizim paramızdan harcanır.Evlilikte senin benim param olgusu bana karmaşık geliyor.
Bu konuda yapacak bişey yok galibaBu arada araba giderleri faturalara vs dokunmuyor aslında benim sorunum eşimin elinin açıklığı
Şundan sordum mesela bana eşim hiç şunu sen öde ya da bunu ben ödeyeyim diye birşey söylemedi sizinki gibi.Hatta 6 yıllık evliyim kaç lira maaş aldığımı bilmez.Ben her ay alacağımı alırım ya da annemin ihtiyacı falan oldukça ona veririm biraz.Ya da ne bileyim bir öğrencimin ihtiyacı varsa ona birşeyler alırım vs.Kalanını eşime yollarım o ne yapılacaksa yapar.mesela diyelim ki ben hiç maaşımı yollamıyorum sormaz bile niye yollamadın diye.çok şükür ne ben ona karışırım ne o bana.ama birikimimizi de yapıyoruz.bence siz eğer bu tür şeyleri dert etmeye başladıysanız oturup konuşun bi ortak hesap oluşturun.herkes nereye veriyor belli olur.
Aynen öyle planlıyorumDestek derken? Vakfa falan mı destek oluyorsunuz ? Ve " destek olduğunuz" kira! TÜFE müfe birşeyler hesaplayıp kirada indirime gidin bari.
Evlenirken çalışmıyordum.Eşimle beni bu konuda ezeceksen hiç benimle evlenme dedim.Çünkü çevremde sıkça karşılaşıyordum ev hanımlarının eşi tarafından ezildiğini hiç söz hakkı olmadıklarını hatta çalışanların bile eşleri tarafından maaş kartlarıne el koyulduğunu görüyordum ve bu durum beni korkutuyordu.Ama çok şükür ki eşimde tek başına bana ve evime yetecek tüm sorumluluğu alacak bir karakter vardı.Ben seninle evleniyorsam senin parana güvenip evlenmem herşeye yeterim inş dedi.Ve ben evlendikten 2 sene sonra atandım.eşim benimle sadece gurur duydu.bu eşime maaşımı vermiyorum olarak algılanmasın.Ben kendi faturaları öderim alacağımı alırım vereceğimi veririm.zaten genelde ekdersi ben alırım maaşımı eşime yollarım o benim parama dokunmaz birikim yapar.Ama çok şükür maaşımın hesabını da sormaz.çünkü karşılıklı güven var her türlü.ne guzelmis öyle sanslisiniz.
Olayı en iyi özetleyen olmuşsunuzBence burada sorun kimin neyi ödedigi degil. Bir tarafin calisip cabalarken öbür tarafin har vurup Harman savurmasi. Konu sahibi cimri Adam her zaman cimridir, degismez; eli acik olan da her zaman eli aciktir, degismez.
Iki seceneginiz var ya adami borca sokacaksiniz; istedigi gibi harcayamayacak; yada sizde harcayacaksiniz; ancak siz harcamayip biriktirirseniz, sonradan kendinizi enayi gibi hissetme ihtimaliniz cok büyük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?