Evli çiftler ekonomik giderleri nasıl bölüşüyorsunuz

Suan ücretsiz izindeyim ama öncesinde herşey ondan olur ben maastan biraz ayırır kalanını birikim hesabına atardım tatilleri elektronik esyaları yada kasko gibi büyük masrafları genelde ben de para oldugu için ben öderdim.eşinizin eli cok acıksa borca sokun ev alın maas durumunuz da iyiymiş

Bizde de aynı şekilde hatta haftalık harçlıklarımiz vardır giyim kusam eğitim bizim paramızdan harcanır.Evlilikte senin benim param olgusu bana karmaşık geliyor.

Gelirleri ortaya topluyoruz,kira ve faturaları ödüyoruz. Bir miktar kenara koyuyoruz. Kalanını harcıyoruz

Bizim evde kira fatura mutfak vs vs hersey eşimdedir. Ben yalnizca yalniz alisveris yapiyor isem ödeme yaparim. Parasi biterse sorar sadece sende ne kadar var su kadar yolla benim hesaba diye. Ama aramizda hic senin benim param hesabi olmaz. Onun maasi da benim maasimda ayri hesaplarda olsa da bizim paramizdir. Ay başında bir önceki aydan kalan para da birikim hesabina atılır

Benim kazancım eşime göre cok az o yüzden eve veya eşime cok cok gerekli olmadıkça para vermiyorum. Benim parayi bazen biriktiririm bazen harcarim ama mesela gecen aylarda araba aldik birikim yaptigim parayi verdim. Buarada eşim maaş yatar yatmaz parayı benim hesaba gönderir, bütün para hakimiyeti bendedir

ne guzelmis öyle sanslisiniz.

Bölüşmüyoruz, onu sen öde bunu ben ödeyeyim gibi bir bölüşme hoş gelmiyor.

Tüm ödemeler onda, para azalınca benim hesaba geçiyoruz, birikim bende.

Evli değilim ama annemin bir lafi vardir
Eve giren evde kalir. Yani eve giren para eve harcanmali, evin disina çıkmamalı
Tabii bu durumda mesela evin disinda birine yardim.edilecekse de birbirine sorarak hareket edilmeli
Babam abisine zamaninda para vermis ama anneme sormus rizan var mi diye ve o şekilde vermiş hiç dememis ki ben kazaniyorum sana ne. Annem de ondan habersiz harcama yapmazmis. Yani ben annemden öğrendiğimi ileride evlenirsem uygulamak isterim.
Eşler birlikte hareket etmeli.
Bir arkadas da demiş "ikimiz çalışıyoruz tek maasimiz var" diye. O hesap

ne guzelmis öyle sanslisiniz.
Evlenirken çalışmıyordum.Eşimle beni bu konuda ezeceksen hiç benimle evlenme dedim.Çünkü çevremde sıkça karşılaşıyordum ev hanımlarının eşi tarafından ezildiğini hiç söz hakkı olmadıklarını hatta çalışanların bile eşleri tarafından maaş kartlarıne el koyulduğunu görüyordum ve bu durum beni korkutuyordu.Ama çok şükür ki eşimde tek başına bana ve evime yetecek tüm sorumluluğu alacak bir karakter vardı.Ben seninle evleniyorsam senin parana güvenip evlenmem herşeye yeterim inş dedi.Ve ben evlendikten 2 sene sonra atandım.eşim benimle sadece gurur duydu.bu eşime maaşımı vermiyorum olarak algılanmasın.Ben kendi faturaları öderim alacağımı alırım vereceğimi veririm.zaten genelde ekdersi ben alırım maaşımı eşime yollarım o benim parama dokunmaz birikim yapar.Ama çok şükür maaşımın hesabını da sormaz.çünkü karşılıklı güven var her türlü.

Eşiminde benimde ayrı ayrı işyerimiz var. Sagolsun eşim kendi işyerinden kazandigi paranin tamamini bana verir.ben bütün ödemelerimizi yaparim. kalanlada ev araba taksitini öderim.

Bizde ikimizin geliri hemen hemen aynidir.Ben maas kartimi vermem ancak maaslarimizin tamamini bir hesapta toplariz, faturalar bu ortak hesabimizdan kesilir, evin giderlerini ise kiracimizin gonderdigi ile ben gideririm, ne ihtiyacim varsa buradan alirim. Bu yontemle konut kredisini bir sene icinde kapattik.

Kira yok ,kredi kartımız ortak .Eşimin maaşı kredi kartı ,fatura ekstra birc falan varsa ina gidiyor artan ortak bi hesapta toplaniyor .
Benim maaşın bir kısmı birikim bir kısmında yine ortak hesaba .
Ihtiyaç oldukça ordan alıp harcıyoruz,Seneye benim maaşın bir kısmı kredi ödemesine gidecek,kalan kısmı yine ortak hesaba aktarılacak.
13 yıldır evliyim bunun 8 yili benim maaş krediye gitti .Hatta maas kartim esimdeydi o aktardi hep .Hic sorun etmedim cunku planlamamiz bunu gerektirdi .
Şimdi de oral hesapta kart evde ihtiyacı olan alıp kartı çekiyor. Acil durumlarda kart yanımızda yoksa internet bankaciligindan birbirimizin hesabına para atıyoruz. Sorun yok çok şükür. Kese ortak, harcama ortak ,para ortak ,borç ortak .Zaten hayat ortakken bunların ayrı olması saçma

evliliklerde benim param senin paran, ben şunu ödedim sen şunu öde denmez bana göre... O zaman kafaların içinde minik minik nifak tohumları oluşur. Para ortaktır ortak masraflara harcanır. Gerisi kalıyorsa tabi, ilerisi için biriktirilir. Ancak bir kişi ona buna para yediriyorsa bu dediğim geçerli değil.

Eşimin maaşı Benimkinden daha fazla açıkcası bu yüzden kredimizi elektrik su doğalgaz ev lışverşlini o ödüyor . Alışveriş de iş çıkışı ben alıyorum bazen yarı yarıyada diyebiliriz . Kendi kişisel ihtiyaclarımı karşılıyorum ve bir miktarda hesaba atıyorum her ay . çocuk düşünüyoruz ve o süreçteki giderler açısından bu şekilde yapıyoruz.

Bence burada sorun kimin neyi ödedigi degil. Bir tarafin calisip cabalarken öbür tarafin har vurup Harman savurmasi. Konu sahibi cimri Adam her zaman cimridir, degismez; eli acik olan da her zaman eli aciktir, degismez.
Iki seceneginiz var ya adami borca sokacaksiniz; istedigi gibi harcayamayacak; yada sizde harcayacaksiniz; ancak siz harcamayip biriktirirseniz, sonradan kendinizi enayi gibi hissetme ihtimaliniz cok büyük.

Olayı en iyi özetleyen olmuşsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…