- 5 Eylül 2018
- 6.514
- 7.435
- 83
- Konu Sahibi papatya39000
-
Jeton sonra düştüGerçek olsaydı dediginiz gibi olurdu.
Benim maaşım 5000 kira 2000 eşimin maaşı 7-8 bin gibiMaaşların ne kadar olduğu önemli bu durumda
Sizin maaşınız 2500₺ ise ve kiranız 2000₺ ise olmaz mesela
Ama maaşınız 8000₺’dir, kiranız yine 2000₺’dir, olur.
Market masrafları kime ait? Aylık market neredeyse kira kadar tutuyor. Eşiniz ödüyorsa denk gibi gözüküyor.
Eşinizin maaşı 4000₺ ise ve kimseye hesap ödetmiyorsa sıkıntı. Ama adamın maaşı 10000₺’dir, harcasa bile yarısı kalıyordur, o zaman sorun yok.
Para biriktiriyor musunuz peki?
Benim eşimi özetlemişsiniz kendine bir şey almaz giyecek kıyafeti olmaz milletin hesabını öderEşimin eli çok açık kendisi hariç herşeye herkese para harcar. Kira fatura mutfak tüm harcamaları eşim yapıyor. Ben de ek kart var gerektiği durumlarda kullanıyorum. Kendime çok yüksek fiyatlı kişisel bir şey alacaksam kendi maaşımdan alıyorum. Gerçi çok alışveriş yapmıyorum son zamanlarda sıkışık durumumuz. Onun dışında kalırsa bir şeyler birikim yapıyorduk ama şu aralar yapamıyoruz
Benimde esimin eli o kadar acik ki evimiz dışında herseyi kendi yapiyor. Hic sormam aldigini verdigini. Evin tüm ihtiyaçlarını ben alırım o da bu duruma tamamen alismis durumda. Cok iyi bir insan bunlari dile getirsem ya da para istesem tabiki esirgemez ama bastan boyle alıştırdıgim icin cok pişmanım. Evin gelir gider dengesini bilmiyor. Size tavsiyem esinizin maasi evinizi idare edip yetiyorsa sizin maasinizla birikim yapın hayat giderek inanilmaz bir hal aliyor.Herkese merhaba yeni evli sayılırım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz evin kirasını ben ödüyorum. Eşimin eli çok açık yani çevresine eşine dostuna yedirip içirmeye bayılan biri. Acaba ekonomik desteğimi azaltsam mı? Sizler nasıl bölüşüyorsunuz giderleri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?