Evli Kizlarrr ???

Neden kesiyorsun?
Annen yokmu senin, evlenince birlikte oturma demedimi?
Anneme ayrılmak istedigimi soyleyjnce sacmalama anne baba onlardan zarar gelmez faydasi var zarari yok onun huyuda öyle vs seyler duyuyorum ayrılmayı aklımdan gecirince kötüyüm misal nekadar diyebilirm ki bu durumda?

Anneme ayrılmak istedigimi soyleyjnce sacmalama anne baba onlardan zarar gelmez faydasi var zarari yok onun huyuda öyle vs seyler duyuyorum ayrılmayı aklımdan gecirince kötüyüm misal nekadar diyebilirm ki bu durumda?
Şimdi değil, evlenmeden düşüncektin bunları. Bunun için ayrıl demezler tabii, baştan karşı çıkacaktı ailen

Evet malesef 22 yaşındaymış ve çocuk düşünüyormuş kendisi bu instagrama bakınca ben şok oluyorum zaten

Tabiki öyle derler, ayri evde oturmani isteselerdi, şimdide ayri evde otururdun. Istemezler.

Kaynin annesine düşkün olabilir ancak hadi diyelim marketten alir gibi gelin aliyorlar, o gelin ve ailesi katiyen beraber yaşamaya karşi olursa ne yapacaksin? Onada ev alsalar?

Şimdi kvde arada laf atiyor diye kiziyorsun, ama bebek ile neler yapmaz o. Yok memelerin kucuk, bu cocuk ac, bu cocuk üsüyor, istemediğin seyleri yedirmesi giydirmesi,..

O cocuk senin değil, kvdenin olur. Birşey dersen "kac cocuk büyüttu, tabiki annem bilir" der eşin. Istediğin şeyleri alamazsin, kese bir. Para az. Kafan estiği gibi mama, kiyafet alamazsin. Hele kvdenin onayi olmadan.

Sonra kaynin mutlu mesut ayri evde yaşayinca iyicene anlarsin yaptiğin hatayi. O bebeye yazik etmede bare önce ayri eve çik. Bir öksürme lafina bile dayanamiyorsan, lohusaliğa dayanamazsin.

Zor ile evlendirilmedin ama. Internete girebiliyorsan, azicik bir özgürlüğün var demek. Gayet hayir diyebilirdin.

Dedin "ömür boyu olsa, hayir derdim". Demek hayir kelimesi lügatta var. Yani boşuna aile ve çevreye suç atma. 1980de yaşasak anlardik. Ancak internet var, sosyal medya,.. herşeyden haberdar olunuyor.

Bu durumu sen seçtin. Ailen değil, kvde değil, sen. Ki madem o kültüre aliştin, hani güya kadinin sadece hizmet ettiği, bir hiçe sayilan kültür, kvdenin sana laf etmesi, dokunmamasi lazim. Beklenti bu değilmiydi zaten? Gelin kv'deyi çeker. Yani bu tür hikayeler ile durumlar ile büyümedinmi? Kvde hatta daha fena olmaliydi. Sadece laf sokuyormuş.

Ve oğlu seks yapti diye mutlu olmak iğrenç. Bana konu fakete geliyor. Sanki fazla özcan deniz dizileri izlemiş gibi.

Yarama tuz basmayın kesecem kendimi

Size kritik bir sorum var.

Kaynınızdan daha küçük başka erkek kardeş var mı?

Yöredeki gelenek göreneğe rağmen siz de kısa süreli diye beraber yaşamayı kabul etmişsiniz.

Eğer başka küçük kardeş yoksa yeni elti kabul etmez zira ömür boyu oturmak durumunda kalacağını biliyor.
Sizinle aynı düşüncede ise kabul etmez, siz de o evde tek kalabilirsiniz.

Burada iki yolunuz var:
1) Küçük kardeş var ya da yok yeni elti isyan çıkarırsa siz de çıkarıp ayrı eve geçeceksiniz.
2) Küçük kardeş yoksa yeni elti kabul ederse (hiç zannetmiyorum) zaten taşınacaksınız.

Yeni ev mi istiyorsunuz bebek mi karar verin.
İkisinden biri seçilecek.
Sadece biri.

Zira sizin o evdeki göreviniz kaynanaya hizmet etmek. Eğer yerinize birini bulamazlarsa basitçe sizden ömür boyu kalmanızı isteyecekler.

İki yıl sonra kucağınızda bebek olursa hayatta boşanamaz diye düşünürler. O zaman da eşiniz iğrençleşip “sesini kes otur aşağı çay ocakta bekliyor anama halı silkele hadi hadi” diyebilir.

Hele bir bebek gelsin....
Kefeninle bu eve geri dönersin muhabbetini duyacaksınız.

İnstagram cici şirin bebek videolarını bir bırakın şu noktada bebek olması sizin için tam bir intihar.

Ayrı eviniz olsaydı inanın bu lafları demeyecektim. O zaman isterseniz birinci günden bebek gelsin.

Niye Türkçemizde EV-lenmeden çocuk yapmayın deniyor bir düşünün. Ev var mı?

Daha 22 yaşındasınız, iki yıl sonra 24 olsanız üstüne 3 tur bebek gelir yahu.

Ayyy aklıma geldi. Benim annemde yıllar önce memuriyet kazanmış. 18 yaşında falan. Amcası gelmiş (!) bizim kızlar çalışmaz diye. Babası size ne demiş. Annem yıllarca çalıştı. Babam hep der anneme biz evi arabayı tarlayı senin sayende aldık. Paran çok bereketli diye.

Bana göre “Kadınlar çalışmaz” dayatması toplumumuzda en rahat yıkılan kural oldu, bir ben mi böyle düşünüyorum? Tabi yine çalıştırmayanlar var ama istisna artık.

Kadınlar dövülmesin diye çırpınıyoruz da kadınlar çalışsın diye çok daha az uğraşıyoruz.

“Dıdının dıdısının kızı okumuş bol sıfırlı maaş almış” demek faturalar karşısında titreyen kalbi en sert babaları bile etkiliyor sanırım.

Devletimizin saygıdeğer Maliyesi ve vergi dairelerine buradan teşekkürlerimi yolluyorum.

Pek değil bence. Hala çok duyuyorum kadın çalışmaz , kadınlar çalışmasa işsizlik olmaz diyenleri... Ama çalıştığı , gücü yettiği halde hala şiddet görmeye devam edenler var tabi. Ne rastlantı hem annem hem babam Maliye de çalıştılar , çalışıyorlar.

Bu mesajı alnından öpmek istiyorum.

Konu sahibi İnstagramı bırakın vallahi bırakın.
Yok arkadaşımın bebeği olmuş şirin elbise giymiş benim de olsun argümanları sizde geçerli değil.

+1
Maaşlı kadın > her şey

Profil resmini bile bebek yapmış kadın, boşuna parmaklarımızı yoruyoruz. Hayat onun hayatı yaşasın görsün, daha da beter olacak her şey ama hiç üzülmüyorum çünkü bile bile lades diyor. Hadi bilemedin cahillikle evlendin, hadi ailen kabul etmez ayrılamazsın e bile isteye çocuk niye ayrı eve çıkmadan?

Amaaan Allah akıl fikir versin diyecek başka bir şey yok konu sahibine.

Ben de müstahak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca korunmayı düşünecek kapasitede olduğunu da sanmıyorum. Kayın aile yanında yaşamayı kabul edecek kafadaysa muhtemelen o kültürle harmanlanmıştır. Çocuğu olmuyor yaftası yememek için bile hamile kalmaya çalışır konu sahibi. Bazı şeyleri ne yapsan değiştiremezsin.

Tabi ki boyle bi ortama cocuk dunyaya getirmemek cok daha mantikli Ama biz kendi bakis acımız ile bakiyoruz. Boyle bir aileye yaranmak, ayri eve cikmaya izin verilen gelin olabilmek, gozlerine girebilmek icin muhtemelen bebek yapmasi daha faydali olacak. Baksaniza 3 ayda cocugun olmuyor mu demeye baslamislar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…