Evli Kizlarrr ???

Aynen olanı yazmışsıız yargilamadan önce hayatlarımızı gördüklerimizi bilseniz keşke ayrı ev isteyen kötüdür büyüğüne bakmayan vijdansiz damgası yiyor buralarda

Böyle yasamaktansa rahat kafa ile damga yerim daha iyi. Elalem size iyi diyor da cok mu rahat ediyorsunuz. Yani sahsen elaleme göre yasamadigim icin belki gercektende anlayamiyorum. Kolay gelsin. Paraniz yokken cocuk yapsaniz sizin su anki durumu daha da zora sokar. Birikim yapamazsin. Hayat sizin tabi. Ama burdaki kadinlar tecrübelerinden yola cikarak konusuyor. Yasiniz da genc galiba. Daha 3 aylik evlisiniz. Daha cici aylarinda olacaginiz zamanlar bunlar aslina. Hakkinizda hayirlisi

Merve hanım çok haklısınız ama ben bu konuyu açanlara da artık kızamıyorum kız çocuğunu okutmayanları o kızlrın bir şekilde beğenilen damatla üç görüşmeyle evlendirildiklerini gözümle gördüm. İç anadolunun büyükşehrinde hem de. Aile baskısı ayrı çevre baskısı ayrı gidip evleniyor evlenmese evden kaçsa ne yapacak burs mu var kalacak yer mi var adıda çıkacak 18-19 yaşında kızlar eğitimsiz bir çevre işte sonuç bu .
Bu kız olmaasa basşkası malesef bu kızlara kızmak çözüm getirmiyor toplumun iki yüzü var çünkü. Bir taraf kadınlar haklarını alırken diğer taraftakiler ezilmiş bastırılmış hayatlarına mecbur devam ediyor gerçek bu malesef

Ayrıca şunu da yazayım sen o evden çıkmadan çocuk yap sonra gör anyayı konyayı. Çocuktan sonra hiç bırakamazsın bu adamı ve bunu herkes biliyor bu yüzden el mahkum daha da imkansız olacak o evden çıkman yaşa da gör.

Allah akıl fikir versin.

Biraz daha çocukları olmazsa bunun lafını, sözünü yapacak, konu sahibini "kusurlu" ilan edecek insanların arasında muhtemelen. Bir çeşit kendini ispat etme çabası.
Her açıdan ayrı bir üzüntü.

Aynen olanı yazmışsıız yargilamadan önce hayatlarımızı gördüklerimizi bilseniz keşke ayrı ev isteyen kötüdür büyüğüne bakmayan vijdansiz damgası yiyor buralarda
Dur tahmin edeyim, evlenir evlenmez bebek yapmayan da kısır damgası yiyordur?

Güneydoğuluyum. Aşiret gibi sülalem var. Ama kayınvalideyle oturan tek bir tanıdığım yok. En son 1964 yılında evlenen annem oturmuş babaannemle birlikte. Bi de abimler bikaç sene bizimle yaşadılar ama onlar kendi istedikleri için hayatlarını düzene sokana kadar tercih ettiler. İki taraf da memnun değildi ama sorun da yaşanmadı. Hayatlarını yoluna sokunca gittiler.

Cocuk yapmazsa da sen kısır misin diye hayati zehir ederler boyle insanlar

Ne acayip insanlarsınız dalga geçiyorsjnuz sanki siz hepiniz hayitinizda cok iyi yerlerdesjniz nazik ve güzelce yazsanız düsüncelerinizi salak veya cahilmisiz gibi yorumlar
Yani bildiğim kadarıyla kocamla kendimize ait evde sadece ikimiz yaşıyoruz
Daha da anlatırdım da minnoş dünyanız sarsılsın istemem

Ne acayip insanlarsınız dalga geçiyorsjnuz sanki siz hepiniz hayitinizda cok iyi yerlerdesjniz nazik ve güzelce yazsanız düsüncelerinizi salak veya cahilmisiz gibi yorumlar
Kusura bakma da madem bu hayatı seçtin, yaşayacaksın. Buradaki kere çençen laf yetistirecegine kaynanana kocana yetiştir. Evet cahillik

Muhtemelen yaşın küçük. Eşinin ailesiyle birlikte yaşamayı kabul edip üstüne ilk aydan hamile kalmaya çalışmak, akıllı, cahil olmayan insan düşüncesi mi?

Size çocuk da aynı ev gibi dayatılıyor muhtemelen. Paşa paşa kabul ediyorsunuz.

E o zaman kayınpeder yan baktı, onu sordu demeyeceksiniz. Gelenek görenek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…