Ayyyy aynen ya çok zekisiniz kızlar devammnnO bitiyor kıtaya yeni göreve gidiliyor
Aynen olanı yazmışsıız yargilamadan önce hayatlarımızı gördüklerimizi bilseniz keşke ayrı ev isteyen kötüdür büyüğüne bakmayan vijdansiz damgası yiyor buralarda
Merve hanım çok haklısınız ama ben bu konuyu açanlara da artık kızamıyorum kız çocuğunu okutmayanları o kızlrın bir şekilde beğenilen damatla üç görüşmeyle evlendirildiklerini gözümle gördüm. İç anadolunun büyükşehrinde hem de. Aile baskısı ayrı çevre baskısı ayrı gidip evleniyor evlenmese evden kaçsa ne yapacak burs mu var kalacak yer mi var adıda çıkacak 18-19 yaşında kızlar eğitimsiz bir çevre işte sonuç bu .Ben aile ile yaşamaya bir şey demiyorum. Ama aile var aile var bunu kabul ediş de çok önemli. Benim arkadaşım da şu an gayet 30 yaşlarındalar. Sağlık problemi var kayınvalide ile beraber yaşıyolar. Gayet işinde gücünde insanlar. Ama o kadar tatlı nazikler ki anne baba. Biz oturmaya gidiyoruz erkenden odalarına çekiliyolar filan. Ama bu ben cehennemdeyim aman ben çıkayım yenisi girsin buraya zihniyeti berbat yani. Araya da çocuk serpiştirmek hele hele.
Her açıdan ayrı bir üzüntü.Biraz daha çocukları olmazsa bunun lafını, sözünü yapacak, konu sahibini "kusurlu" ilan edecek insanların arasında muhtemelen. Bir çeşit kendini ispat etme çabası.
Tam da oyle olacak Seni basbaya kandirmislar gecmis olsun 18-20 yasinda falan misinDemeee öyle yaa kalpten giderimm o sartla kabul ettim bende çıkarımmm çünkü o sekilde kabul ettim ben
Belli süre oturacağım icin kabul ettim yenisi beni ilgilendirmezBunu bilerekmi evlendiniz peki..
Aileniz nasıl çıngar çıkarmadı beraber oturmanıza .
Ben yapardım bunu mesela..
Neden, yeni kurban kayninin eşi mi olacak??Ben yeni 3 aydır evliyim kaynım evlenene kadar kayananm ve kayjn pederimle beraber yaşıycaz ama
Dur tahmin edeyim, evlenir evlenmez bebek yapmayan da kısır damgası yiyordur?Aynen olanı yazmışsıız yargilamadan önce hayatlarımızı gördüklerimizi bilseniz keşke ayrı ev isteyen kötüdür büyüğüne bakmayan vijdansiz damgası yiyor buralarda
Digerlerine aynı evde mı ama. Genelde erkek torun ve oglunun cocugu daha kıymetli oluyor bazı ailelerde.Bir sürü torunu var bi benimkinden mi ayrılmak istemiycek
Iyi allah selamet versin Ben sahsen yan odamda kaynana yatarken yapamazdim da ondan sordumOrdan yana sıkıntı yok sen düşünme onları
Adeta bir yarışma programiYeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
Güneydoğuluyum. Aşiret gibi sülalem var. Ama kayınvalideyle oturan tek bir tanıdığım yok. En son 1964 yılında evlenen annem oturmuş babaannemle birlikte. Bi de abimler bikaç sene bizimle yaşadılar ama onlar kendi istedikleri için hayatlarını düzene sokana kadar tercih ettiler. İki taraf da memnun değildi ama sorun da yaşanmadı. Hayatlarını yoluna sokunca gittiler.Yaşadığın yer, gelenek görenek değişmeyeceğine göre ne sızlanıyorsun otur çek o zaman.
Hayır ben de güneydoğulu bir insanım bilmesem neyse. Artık güneydoğuda da ayrı ev istiyor insanlar öyle bir anlatıyorsunuz ki oraları sanki 3.sınıf aşiret dizisi çekiyoruz.
Cocuk yapmazsa da sen kısır misin diye hayati zehir ederler boyle insanlarAyrıca şunu da yazayım sen o evden çıkmadan çocuk yap sonra gör anyayı konyayı. Çocuktan sonra hiç bırakamazsın bu adamı ve bunu herkes biliyor bu yüzden el mahkum daha da imkansız olacak o evden çıkman yaşa da gör.
Allah akıl fikir versin.
İyi yapma zaten fuyacaklar diye onuda yapmayalim bi derdim varsa bin ettiniz ne saçmaladınız yaIyi allah selamet versin Ben sahsen yan odamda kaynana yatarken yapamazdim da ondan sordum
Yani bildiğim kadarıyla kocamla kendimize ait evde sadece ikimiz yaşıyoruzNe acayip insanlarsınız dalga geçiyorsjnuz sanki siz hepiniz hayitinizda cok iyi yerlerdesjniz nazik ve güzelce yazsanız düsüncelerinizi salak veya cahilmisiz gibi yorumlar
Zekilik değil realist birdüşünce ...Ayyyy aynen ya çok zekisiniz kızlar devammnn
Süre ne kadar ....Belli süre oturacağım icin kabul ettim yenisi beni ilgilendirmez
Kusura bakma da madem bu hayatı seçtin, yaşayacaksın. Buradaki kere çençen laf yetistirecegine kaynanana kocana yetiştir. Evet cahillikNe acayip insanlarsınız dalga geçiyorsjnuz sanki siz hepiniz hayitinizda cok iyi yerlerdesjniz nazik ve güzelce yazsanız düsüncelerinizi salak veya cahilmisiz gibi yorumlar
Ne acayip insanlarsınız dalga geçiyorsjnuz sanki siz hepiniz hayitinizda cok iyi yerlerdesjniz nazik ve güzelce yazsanız düsüncelerinizi salak veya cahilmisiz gibi yorumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?