Evli Kizlarrr ???

Yeni gelin gelince diğeri ayrılıyor

O ne öyle parça değişimi gibi Üst model çıkınca eskisini rafa kaldırıyorlar galiba.
Yeni gelin birlikte oturmayı kabul etmezse ne yapmayı düşünüyorsunuz? Çünkü niye etsin? Herkes "aman evleneyim de ne olursa olsun" diyerek her şeye "he" demiyor.

Beraber oturmayı neden kabul ettiniz ? kendinize hiç mi değer vermiyorsunuz ? Gencecik yaşta kv ve k.pederle aynı evde yaşamak... Evlilik bu değil, anne babamıza bile yeri gelince zor tahammül ederken elin ana babası ile yaşanır mı..

Kesin yer değişikliği yapacaklar herhalde,eski gelin kendi evne yeni gelin kaynana evine
Halbuki kaynana ile yasanilacaksa, yani bir mecburiyet dogduysa evliligin ilerleyen yillarindan sonra bu daha katlanilabilir ve dogru olur. Yeni evli olmak baska sonucta, bi duzeni kurulmamjs iki insan , birbirlerine bile alisamazlar oyle bir evde. Ama sanirim bu surdurdukleri yeni gelini kurban etme duzeninin sebebi de yeni alinan geline ayar çekip, kivama getirip, avucuna alip sonra ipini birakmak icin

Öncelikle bana Merve de sadece.
Evet eğitimsizlik elbette her yerde olduğu gibi temel sorun. Ama ben artık ana babaların teşvik etmese, kendi eğitimsiz de olsa. Okumak isteyen çocuklarını engellediğini düşünmüyorum. Bu kızlar liselere gidiyolar. Evet tamamlayamayıp kocaya gidenler de var. Bana biraz da mizaç meselesi gibi geliyor ya. Okullarda da gayet hocalardan görüyorlardır, dinliyorlardır okuyunca neler olur. Bu kız okumayıp kocaya gidecem diyince eğitimsiz ailenin işine geliyodur ama istese çok çok da eskisi gibi mani olunduğunu sanmıyorum.

Baştan aynı eve girip sonra böyle şikayetler anlamsiz geliyor bana.

Hayatinizda anlami yeri olmayan, tanimadiginiz etmediğiniz insanlarla ayni evde girip huzurlu yaşamayı beklemek çok saçma.
Tanımadık olmayı bırak, insan bazen kendi annesine babasına tahammül edemiyor.

İyi yapma zaten fuyacaklar diye onuda yapmayalim bi derdim varsa bin ettiniz ne saçmaladınız ya
Hani doguda herkes ful kurallarla , o ne der bu ne der dertleriyle yasiyor ya, her seyden cekiniyorsunuz falan ya hani, kendiniz onayladiniz az once bunlari da. Ben de diyorum ki Asıl ben olsam en cok cekinilecek sey kocamla yatak odasi iliskime sahit olmalari. Her seye cekiniyosjnuz en mahrem şeye cok rahatsiniz masallah Enteresan bi toplum kafasi

Düzenin olsun istiyorduysan evlenip kv de evine tasınmayacaktın ne bu kadar tatlı geliyorda evlenip kosa koşa kvdeye taşınıyorsunuz size hiç uzülmuyorum

Aynı evde cümbür cemaat yaşamak zı-ordur elbette,yeni yada eskii birevde yaşamanın mantığını ben anlayamam.
Hadi mecburdur derim ama başka gelinin gelcek olup diğerinin evden ayrılması garip yani..

Tamamdır Merve diyorum

Evet doğru bir çoğu okuma imkanı olabiliyor ama çoğu için emin olun olmuyor hatta genellikle sadece kızların olduğu okullara yollanıyorlar . Gözümle görmeden çok farklı düşünüyordum ama okutulmadıklarını başka çatılar altında sözde eğitimler aldıklarını da göüyoruz daha çok yolumuz var malesef

Tabi ki öyle. İnsan anne, babasiyla bile ters dusuyor yeri geliyor ama onlar anne, baba ne kadar ters düşsekte 5 dakika sonra unutuluyor ama elin insani öyle değil.
Bedava hizmetçi iste. Bir yere git temizlik yap paranı kazan desek gitmez ama kaynanaya bedava hizmetçilik yapıp birde lafına dayanır.

Tamam yaşadığınız yerde aileyle birlik oturmazsan sıkıntı olabiliyordur anladık onu.
Peki, etrafınızda hiçbir arkadaşınız, kuzeniniz, bir akraba bir tanıdık kimse ayrı ev açıp da oturmadı mı? Eminim çokça vardır.
Demek ki olabiliyor.
Demek ki bir yerde, bu sizin tercihiniz.
Elbette tercihinizden pişman olma hakkınız da var amaa o zaman burda insanlara sataşmak yerine çözüm önerisi arayın.
Eşinizi destekleyin çıkın, kaynınızı falan beklemeyin.

Odalarında bile yorgan altı ses duyulmasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…