- 20 Ocak 2008
- 15.244
- 32.114
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım yanılıyorsun, iyi bir aileye sahip olmak şans değil, her çocuk için haktır...ama ülkemizde ebeveynlik aşırı kutsallaştırildığı ve çocuk sahibi olmak sadece doğurmak olarak algılandığı için sadece vazifesini yapan anne babalara bile madalya takacak duruma geldik maalesef...babanızın sorumsuzluğu annenizi gözünüzde kahraman yapmış ama anneniz aslında her annenin doğururken göze alması gereken riskleri alıp, kaçmamış sadece...şu an bana kızacaksınız belki ama anne olunca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...Şu bizi doğurdular zaten yapmak zorundalar kafasını hiç mi hiç anlamıyorum. Bu denilen ideal hayatlarda mümkün olabilir ama bizim ülkemizde insanlar ciddi derecede uğraşmak zorunda kalıyor maddi manevi. Babam annemi 35 yaşında 2 küçük çocukla bırakıp gitmiş, annem ev hanımıyken bizi büyütmek için canını dişine takmış. Şimdi kalkıp “e yapmak zorundaydın.” demek çok vicdansızlık ve nankörlük bence.
Benim çocuklarıma ileride ihtiyacım olmayacak çok şükür ama bu mantaliteye sahip bir evlat yetiştirsem çok üzülürüm.
Iyi bir anne babaya sahip olmak bir çocuk için çok büyük şanstır ve bu dediğimi iyi bir ebeveyne sahip olmayan herkes çok iyi anlar. Benim babam da babaydı, o da yapmak zorundaydı ama hiçbir şey yapmadı. Yapmamayı tercih eden de çok ebeveyn var görüyoruz her yerde.
Konu sahibi, her ay para göndermek yerine Arada bir hediye veya evin bir ihtiyacını giderebilirsiniz. Sürekli para gönderseniz bir süre sonra göreve döner o, o yüzden her ay para göndermeyin.
İş sahibi olana kadar bana bakmakla yükümlüler sonrasında ben kendime bakmakla yükümlüyüm yani destek olmuyorum. Ve üniversiteden beri çalışıyorum mümkün olduğunca onlara maddi anlamda yük olmamak için hep elimden geleni yaptım.Merhaba kızlar. Ailem beni okuttu çok emek verdi vs diye dusunup ailenize maddi yardımda bulunuyor musunuz.bulunuyorsaniz aylık mi yoksa ne gibi yardımlar yapiyorsunuz
Ailenizin durumuna bağlı bu. Eger maddi durumlari yeterli degilse ve benim durumum onlardan iyi ise gereken yardimi yaparim sonucta üzerimizde onca emekleri var. Ben annemi yormamak adina 2 3 ayda bir internetten market alisverisini yapiyorum. Evli degilken daha fazla yapmaya calisiyordum.Merhaba kızlar. Ailem beni okuttu çok emek verdi vs diye dusunup ailenize maddi yardımda bulunuyor musunuz.bulunuyorsaniz aylık mi yoksa ne gibi yardımlar yapiyorsunuz
Memur olmayanlar çalışıyor sayılmıyor mu? Onların aldığı şeyin üzerine 100 tl yazılmış beyaz kağıtlar olduğunu falan mı sanıyorsunuz anlamadım.
Ailenin ihtiyacı yoksa özel olarak yardım etmeye gerek yok. Çocuklarını okutmak ebeveynlerin görevi zaten, lütfu değil.
İhtiyaç varsa yardım edilebilir.
Ben de aynı hislere kapıldım doğal olarak.Bekârken ailemle yaşıyordum, eve katkıda bulunmadim, böyle olmaz deyip para biriktirdim, biraz da borca girip sıfır araba aldım babamlara. Evliyken de bebegimin yurtdışındaki dogumu maliyetli olacaktı, onlar bize yardım etti, geri ödemek istedik, kabul etmediler. Biz de bu hafta onların koltuklarini kaplattik, falan filan. Böyle jestler güzeldir bence. Babamın, araç için, başkalarıyla konuşurken, bunu kızım aldı deyisindeki gururu görmek hoşuma gidiyor ne yalan söyleyeyim, erkegin üstte tutulduğu bir toplumda. Düşünerek bu işe başlamışsıniz, belki biraz borca girip kendi alacaklarinizdan kısacaksiniz ama bir gururlu bakışları hepsine değer.Merhaba kızlar. Ailem beni okuttu çok emek verdi vs diye dusunup ailenize maddi yardımda bulunuyor musunuz.bulunuyorsaniz aylık mi yoksa ne gibi yardımlar yapiyorsunuz
Ben de bunu merak etmiştim neden sadece memurlar diye.. Bu nasıl bir kendini üstün görmektir![]()
Özelde çalışan herkesi asgari ücret alıyor sanıyorlar ondanÇünkü insanlar ikiye ayrılır; memur olanlar ve memur olmak isteyenler![]()