• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli memur kızlar sorum sizlere

Her anne babanın çocuklarını düşündüğü için ötelediği, istediği ama alamadığı bir şey vardır. Çocukları olarak siz daha iyi bilirsiniz veya sohbet esnasında öğrenebilirsiniz.

Memur olmayanlar çalışıyor sayılmıyor mu? Onların aldığı şeyin üzerine 100 tl yazılmış beyaz kağıtlar olduğunu falan mı sanıyorsunuz anlamadım.

Ailenin ihtiyacı yoksa özel olarak yardım etmeye gerek yok. Çocuklarını okutmak ebeveynlerin görevi zaten, lütfu değil.
İhtiyaç varsa yardım edilebilir.

Memur olmayanlar çalışıyor sayılmıyor mu? Onların aldığı şeyin üzerine 100 tl yazılmış beyaz kağıtlar olduğunu falan mı sanıyorsunuz anlamadım.

Ailenin ihtiyacı yoksa özel olarak yardım etmeye gerek yok. Çocuklarını okutmak ebeveynlerin görevi zaten, lütfu değil.

Memur olunca ailesi daha çok emek vermiş oluyor galiba. 🙄
Neyse. Eşim memur degil ben de değilim bişiy dimicim şimdi 😬

Merhaba kızlar. Ailem beni okuttu çok emek verdi vs diye dusunup ailenize maddi yardımda bulunuyor musunuz.bulunuyorsaniz aylık mi yoksa ne gibi yardımlar yapiyorsunuz
Yani benden bir şey beklemiyorlar bi çamaşır makinası sözüm vardı onu almıştım şimdi bi yardımda bulunmuyorum.Çünkü durumları var.İhtiyacları olursa yardım ederim tabi ki

Merhaba kızlar. Ailem beni okuttu çok emek verdi vs diye dusunup ailenize maddi yardımda bulunuyor musunuz.bulunuyorsaniz aylık mi yoksa ne gibi yardımlar yapiyorsunuz
Hiç aklıma gelmedi açıkçası
Üstelik kredi de çekmedim okurken. Tüm harç ücretini peşin ödüyordum. Kitap parası, yol parası, kıyafet vs.
Bir çeşit kredi miydi bunlar? Geri mi ödemem lazımdı?
Bizim ailede üst nesile değil, alt nesile ödeme yapılır. Ben de şimdi çocuklarımı okutuyorum mesela. Onlara kitap alıyorum, kıyafet alıyorum. Karınlarını doyuruyorum. Bana geri ödesinler diye de yapmıyorum bunları. Anneleri olduğum için yapıyorum.

Bekarken de evlendikten sonra da aileme de yardımda bulunmadım. Ha annemle alışverişe çıktık, bir çanta beğendi, onu alırdım mesela. Parfümü bitmiş, parfüm alırım mesela.

Sizin çocuğunuz henüz yok sanırım. Ve ailenize yardım etmek istediğinizi seziyorum.

Evlerine giderken market alışverişi yapıp gidebilirsiniz mesela. Ya da bir çeyrek altın alıp “anne bunu sakla benim adıma, ama lazım olursa bozdurun harcayın” diyebilirsiniz.
Yarın öbür gün sağlık sorunları için paraya ihtiyaçları olabilir, onlar adına bankada biriktirebilirsiniz. Direkt ellerine para vermek yerine başka yollarla da yapabilirsiniz.

Arada ufak tefek veya büyük hediyeler alın. Ama belli bir miktar her ay göndermeye gerek yok. Eğer ihtiyaç sahibi insanlarsa o zaman her ay gönderin tabi.

Fakir... hem memur değil hem memurları kıskanıyor.... :D :D

Memur değil de işçi statüsü de geçerli mi ahahahaha

Ben 10 yıl önce maaşa geçtim geçer geçmez 10 bin kredi çektim babama verdim.al dedim senin sonra yine ara ara hep para yardımlarım oldu

Annemin koltuk takımı yeniledim elektrik süpürgesi aldım

Bunlar bekarken

Evlendikten sonra daha az oldu arada para gidince alışveriş toplu yüklü vs Vs

Sürekli her ay her ay yapmam ama arada güzel olur bence

Kadinlar ikiye mi ayriliyordu ben neyi kacirdim?
Memur olanlar ve olmayanlar seklinde?
Normal calisan insan evladini para kazanmiyor olarak goren birisi olduguna inanamadim. Her ebeveynin gorevi cocugunu okutmaktir,cocugu memur olsa da olmasa da ayni emegi vermislerdir. Ihtiyaclari varsa yardimda bulunmak da sizin gorevinizdir evlat olarak. Ihtiyaclari yoksa da kucuk jestler yaparsiniz,hediyeler alir mutlu edersiniz,tatile goturursunuz gibi gibi.

Babam asgari ücretle beni ve iki kardeşimi okuttu. Tabi maaşı yetmediği için ek işlerde çalıştı. Bu fedakarlıkları unutmamak lazim. Ben yeni eşyalar kullanırken, gereksiz yere alışverişin dibine vururken, tatillere giderken, ailemin eski esyalarla eski evde yaşamasına ve simdi de emekli maaşla gecinmeye calismasina göz yumamam. Bu nedenle düzenli olarak para vermek yerine ihtiyaçlarını alıyorum. Eşyalarını yeniliyorum. Annemin tüm kıyafetlerini ben alıyorum. Su an evlilik asamasindayim ama evlendikten sonra da ufak ufak yardim ederim. Bu biraz sizin gelirinize ve ailenizin ihtiyaç duyup duymamasina bağlı. Ihtiyaçlari yoksa yardim etmenize gerek yok

Ailem senin yarısını başka şehirde diğer yarısını bulunduğum şehirde geçiriyor. Yaşadığım şehire geldikleri zaman çocuklarıma bakıyorlar, yemeğe, haftasonu kahvaltıya annemlere gidiyoruz bu yüzden yanıma geldiklerinde anneme aylık temizlikçi parası veriyorum evini temizletsin diye ayrıca, ufak tefek market ihtiyaçları varsa eksiklerini alıyorum, aylık 400-500 TL gibi bir yardımım ancak oluyor.

Şu bizi doğurdular zaten yapmak zorundalar kafasını hiç mi hiç anlamıyorum. Bu denilen ideal hayatlarda mümkün olabilir ama bizim ülkemizde insanlar ciddi derecede uğraşmak zorunda kalıyor maddi manevi. Babam annemi 35 yaşında 2 küçük çocukla bırakıp gitmiş, annem ev hanımıyken bizi büyütmek için canını dişine takmış. Şimdi kalkıp “e yapmak zorundaydın.” demek çok vicdansızlık ve nankörlük bence.
Benim çocuklarıma ileride ihtiyacım olmayacak çok şükür ama bu mantaliteye sahip bir evlat yetiştirsem çok üzülürüm.
İy bir anne babaya sahip olmak bir çocuk için çok büyük şanstır ve bu dediğimi iyi bir ebeveyne sahip olmayan herkes çok iyi anlar. Benim babam da babaydı, o da yapmak zorundaydı ama hiçbir şey yapmadı. Yapmamayı tercih eden de çok ebeveyn var görüyoruz her yerde.
Konu sahibi, her ay para göndermek yerine Arada bir hediye veya evin bir ihtiyacını giderebilirsiniz. Sürekli para gönderseniz bir süre sonra göreve döner o, o yüzden her ay para göndermeyin.

Şu bizi doğurdular zaten yapmak zorundalar kafasını hiç mi hiç anlamıyorum. Bu denilen ideal hayatlarda mümkün olabilir ama bizim ülkemizde insanlar ciddi derecede uğraşmak zorunda kalıyor maddi manevi. Babam annemi 35 yaşında 2 küçük çocukla bırakıp gitmiş, annem ev hanımıyken bizi büyütmek için canını dişine takmış. Şimdi kalkıp “e yapmak zorundaydın.” demek çok vicdansızlık ve nankörlük bence.
Benim çocuklarıma ileride ihtiyacım olmayacak çok şükür ama bu mantaliteye sahip bir evlat yetiştirsem çok üzülürüm.
İy bir anne babaya sahip olmak bir çocuk için çok büyük şanstır ve bu dediğimi iyi bir ebeveyne sahip olmayan herkes çok iyi anlar. Benim babam da babaydı, o da yapmak zorundaydı ama hiçbir şey yapmadı. Yapmamayı tercih eden de çok ebeveyn var görüyoruz her yerde.
Konu sahibi, her ay para göndermek yerine Arada bir hediye veya evin bir ihtiyacını giderebilirsiniz. Sürekli para gönderseniz bir süre sonra göreve döner o, o yüzden her ay para göndermeyin.
Yaşadıklarınız için üzgünüm. Ama sizin babanız yapması gereken sorumluluğu yerine getiremeyip topuklamış. Bu şekilde nice aile olabilir. Ama çocuk yapmaya karar vermiş yapmışsam sorumluluk sahibi bir insansam ki çocuk yapıyorsam öyleyimdir üstlenmek zorundayım. Çocuğum bana birşey borçlu değil. Ayaklarının üstünde durduğunu görmek bana yeter, yineliyorum eğer aile düşkün değilse geçerli. Düşkünse tabii ki maddi yardım yapılır.

Durumları ıyıymıs kabulde etmıyorlarmıs hedıye alman yeterlı bence eksıklık yok. Ben calısmıyorum suan annem babamın maaslarıda ıyı zaten ben benım yasadıgım yerde annemgılın sevdıgı seyler var onlardan alıp goturuyorum gıderken onlarda bana kım kıme ıhtıyac duyarsa.atanırsamda ek bı maddı destek saglamam heralde ıhtıyacları olursa yaparım

Back
X