Evli olan hanımlar bekarken de sorun yaşıyor muydunuz? Peki yaşıyorsanız neden evlendiniz?

Meczup Hatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
26
24
3
33
Istanbul
Burada hep yorumları okuyoruz eşiyle ailesiyle sorun yaşayanlar E peki madem sorun yaşyaşadınız bekarken düşünmediniz mi Neden evlendiniz

Önerinizi bekliyorum bekarken ne gibi sorular yöneltmek gerekiyor

Beklerken bir kere çok iyi tanımam gerekiyor . Ben insanlar Değişiyor lafına inanmıyorum insanlar oynuyor onun aslı . Birbirlerine gerçek yüzlerini evlendikten sonra göstermeye Başlıyor . Ama Tanıma evresinde daha çok vakit geçirmek gerekir hatta mümkünse daha çok kavga etmek . Zaten karşındaki Kişiyi Tartışmada sinirlendiğinde daha iyi tanırsın .

psikolojik sorunları varsa, doktor raporu varsa ilaç kullanıyorsa uzak dur.
sana , ailesine ve senin ailene nasıl davranıyor?
tanımadığı, kendinden alt statüde bulduğu insanlara nasıl davranıyor?
mesela restoranda garson istemediği bir şey yaptı nasıl tepki verir?
arkadaş çevresi nasıl?
kendi ailen onun hakkında ne düşünüyor?
sen aşktan gözü kör dolanırken ailen olan biteni görür, aileden özellikle düşüncelerine önem verdiğiniz kişiler bu ilişki için ne diyor?
toplumun dezavantajlı kesimlerine bakış açısı nasıl?
sen hastayken yaklaşımı nasıl?
kavga ederken uslubu nasıl?
çözümü nasıl?
bunlar önemli

Burada hep yorumları okuyoruz eşiyle ailesiyle sorun yaşayanlar E peki madem sorun yaşyaşadınız bekarken düşünmediniz mi Neden evlendiniz

Önerinizi bekliyorum bekarken ne gibi sorular yöneltmek gerekiyor
çoğu yaşıyor ama zor geliyor ayrılmak nisan atmak emekleri hiçe saymak evlenince düzelir diye kendini kandırıyor çoğu ama evlilik yaşına gelmiş adamı kimse değiştiremez aman kapımı kapatıp otururum kv bana karışmaz diyor ama o işler öyle olmuyo evlendiğin kişinin gerçekten ailesiyle de evleniyorsun evlilikte kötü sürpriz istemeyenler öncelikle ilk günden beri gerçek tavırlarını ortaya koymalılar yaşlı kadın üzülmesin diye evet dedim ama istemiyorum benden büyük saygısızlık olmasın diye evet dedim ama ama ama en büyük hatalar bunlar siz kırılacağınıza onlar kırılsın istemediğiniz şeye hayır demeyi öğrenmek gerekiyor millete evet diyip arkadan nişanlıya gaz vermek doğru değil,en basiti kv diyor ki eşya seçmeye geleceğim kız istemiyor ama sesini çıkarmıyor gidiyor nişanlısına çatıyor e kadına ileride yapacağı her şeyin yüzünü sen veriyorsun işte teşekkür ederim siz yorulmayın biz başbaşa gideceğiz bitti gitti kırılırsa kırılsın kimseyi kendinizden önemli tutmayın, adam sövüyor bağırıyor çağırıyor demediği kalmıyor bizim kızlar sus pus niye aşk fedakarlık istemiş yahu aç gözünü karşındaki fedakarlık yapıyor mu? Evliliklerin kötü olmasındaki suç %80 kızların çünkü çoğu erkek rol yapmıyor zaten öküz gibi davranıyor bizim kızlar da düzeltirim diye kendini kandırıyor

Soru sorarak olacak iş değil bu. Kim kötü huylarindan bahseder ki, belki o sırada farkında bile değildir, evlenince açığa çıkacaktır. Kim ben gecimsizim, aldatirim, annemin babamın sözünden çıkmam vs der? Hep nasip bu işler derler ya, bence de öyle

Evlenecegin kisiyi iyi tartmak istiyorsan bulutların üzerinde dolaşma. Aşık oldum deyip bulutların üzerine çıkarsan aşağıda olup biteni net göremezsin. Aşık olmayın diye bişey denmez ama aşk ya da o yeni tanışıyor olmanın verdiği heyecan insanların davranışlarını baskılar. Gerçek kişiliğini sergileyemez insan. İkiyüzlülük değildir bu ama. Herkes böyledir. Yani diyeceğim o ki, ileriye dair beklentilerini ve birbirinizi tanıma olayını aşktan, flortun cazibesinden soyutlayarak yapmaya çalışın

Benim eşim değişmedi ben kötü bi sürprizle karşılaşmadım.
Çevremden örnek verirsem herşey apaçık ortada oluyor fakat aileler kızlarımızı evlendirelim diye karşı tarafın kusurlarını yok sayıyor. Kızlar desen büyülenmiş gibi hiç bi şeyi göremiyor. Koca delisi oluyorlar.
Sonra adamı o kadar şımartıyorsun o adam sana ailene her türlü saygısızlığı yapıyor. Sonrası boşanma bunlar benim şahit olduklarım.

zart diye evlenmeyin biraz zaman geçirin, mümkünse birlikte yaşayın. Evlilik iki aile arasında yapılır iki kişi arasında değil, ailelerin uyulmasına bakın ailelerin davranışlarını da değerlendirin, öfke problemi varsa uzak durun, hayvanlara kötü davranıyorsa evlenmeyin, bakış açınız uymuyorsa evlenmeyin, çok karışıyorsa evlenmeyin. Biraz uyanık olun. Evlendikten sonda hemen çocuk yapmayın, oyuncak değil o, iki sene bekleyin. Çocuk işin dengesini iyice bozar düzeltmez.
Evlenmek matah değil. Sürdürmek önemli.

hep başkaları yüzünden tartışıyorduk. evlendiğimiz gün aynı eve girerken o başkalarını kapı arkasına bıraktık. ailemize de almadık. irtibatları da kestik. mutlu mesut yaşıyoruz. evlilik 5s kuralının yanında bir de özveri ister.

Ben kendi yasadigimi aktarayim. Eski eşim evlenmeden önce de evlendigimizde de mükemmel bir adamdı. Zerre sorun yasamamistik. Anlayışlı, beyefendi çok düşünceli biriydi. Onun ağzından tek bir küfür hakaret falan duymamistim.

Ben çok aşık olduğum beni çok seven bir eşim var derken ansizin aldatildigimi öğrendim. Masal o an bitti. Yani herkesin ne olduğunu anlayamiyorsun. Hayattan tek bir şey öğrendim ki kesinlikle mesleğin, işin ve kendine ait paran olmalı. Yarın ne olacağı belli değilmiş ben çok iyi anladım.

Esimin ailesiyle pek tanismadim isin acigi .. kiz isteme sonrasi da pek gorusulmedi. Ne biliyim nisanlandik falan oyle gidip gelinmedi. Uzak durdular biraz bizimkler de onlar erkek tarafi biz niye gidip gelelim onlar gelmyosa moduna girdiler..
Yani aileyle olan kismi es geceyim cunku girersem oohooo.. dugunde olay cikti bizim ben 1 yil hic bryle gorusmedim . Bebek sonrasi gorusme basladi... bizim iki aile birbiryle asla gorusmez zaten. Kavga cikti dugunde dugunumuzu mahvettiler falan esimin babasi gil..
Ha esimle sorunlarimiz oluyodu. Kiskanclik kisitlama ileriyee yonelik bi hayal kursam onun bile onune durma seklinde seyler yuzunden. Ama beni koruma isteginden yada yanimda olamayisinin getirdigi seyden diye dusunmustum. Evlendik pek ustunde durmadim o kisitlama seylerinin.. Ve su an oyle bi kisitlayiciligi yada kiskancligi yok. Ben ne istersem yaparim makul oldugu surece. Ve o da pek karismaz ama hep gozu uzerimde olur. Adimlarimi atarken fikrini alirim gene de..

Erkekler gorusme surecinde ciddi konular ortaya dökülmeden anlasilmiyor kesinlikle. "Yaparim, ederim, fedakarım" cunlelerini cok duyariz bu sürecte. Ama tek bi olayda butun karakterleri ortaya cikiverir. Asıl burda bizim ne yapacagimiz önemli. Eger duygusalliga kapilarak karakterini gorerek evlenmeye adim atiyorsak sorunlari kendi uzerimize cekiyoruz demektir. Su zamana kadar bi cok kisiyle gorustum. Iki kisiyle nişan olmadan hemen once ayrildim gercek karakterlerini gordugum icin. Hele ki biri nişan olmadan 2 gun once bitti. Iyi ki bitirmisim. Zaten ben onu kabul ettim diye butun igrencligini ortaya dokmustu. Düşünün nişan elbisesi bile alinmisti her sey hazirdi. Ama bitirdim ben. Herkes buyuk bi şok yasamisti. Pişman degilim eger ki kabul etseydim hayatimdaki en buyuk hatayi yapmis olacaktim

Ben kendi kriterlerime göre biriyle görüştüm. Hayat görüşü farklı olamazdı, küfürbaz pis, anlayışsız sapık bir adam olamazdı. Görmüş geçirmiş kültürlü bir insan olmalıydı. Konuşurken değer vermeli, espri yeteneği olmalı ve bana saygı duyan insan olmalıydı. Ona göre görüştüm.
Kalkıp tamamen zıt fikirlerde insanlarla evleniyorsunuz sonra da neden olmuyor diyorsunuz. Arkadaşım balık baştan kokar. Kimse birden değişmez.

Bence bir insan kendi kusurlarını kabullenir ve bunları karşısıyla paylaşır ise karşısı da bu dürüstlüğe güvenip açık olacaktır. Evli değilim ama sonrasında yaşayacağım herhangi bir karakter değişimi olmayacağından eminim. Aileler vesaire başka mevzular ama karakterinizle ilgili yalan söylemediğinizde şaşırmıyorsunuz da. Bu zamana kadar hiç kendimi yüksekten anlatmadım. Sana şöyle yapacağım böyle yapacağım diye kimseyi yüceltmedim, neysem oydum insanlar da bana neyse o şekilde geldiler. Birden bire değişmez insanlar buna katılmıyorum. Ortada yıpratan ve biriken bir sebep vardır. Sorunları olan bir ilişki "nasılsa düzelir" diye düşünerek devam ettiriliyor ve evliliklerin ilk aylarında bu adama ne oldu diye konular açılıyor. Bizi birilerinin değiştirmesine izin vermiyorsak, karşıyı değiştirebileceğimizi nasıl düşünebiliyoruz ki?

Tabiki de hiç kimse sorun yasamak için çıkmıyor bu yola. Bence konu açarken kullanılan üslup çok yanlış.

Soruna gelirsek.

Bi cevabı yok yaşamadan bilemezsin kimin ne olduğunu.

Zira insanlar kavun değil koklayip alasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…