Evli olan ve çalışmayan bayanlar,,geliriniz ailenizden mi? eşinizden mi? lütfen yardm

:))))))) kayınvalıdeler cok komık ya

bende aynen öle bekarken çalışıyodum evlenince eşim istemedi çalışmamı harçlıksızda bırakmadı ama bende aynen senin gibi düşünüp evde sürekli el işi dantel vs yapıyorum kimseden para almıyorum kendi param daha çok bereketli oluyor

ben 10 senelik evliyim, evliliğimizin ilk yıllarında eşim benim de ihtiyaçlarımın olabileceği fikrine hiç alışamamıştı, kaç para maaş aldığını bilmezdim, kendine istediğini en pahalısından alır bana gelince ne gerek var derdi, çok kavgalar ettik bu yüzden çok üzüldüm, bir kadının başka birine muhtaç olması el açması çok acı gerçekten...

büyük uğraşlarımdan sonra bana aylık olarak harcamak üzere para vermeye başladı. sonra ben ünv kazandım, kredi alıyorum bursum var babamda para gönderiyor, eşimden para istemiyorum ama zorla para veriyor bana çok rahatım.

ama işte insan evliliğinin en güzel zamanlarında öyle sıkıntı çekince kırılıyor hiç unutmuyor tabi..

tüm kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerektiğini düşünüyorum, eşimiz ne kadar çok kazanırsa kazansın az da olsa kendimize ait bi kazancımız olmalı..

çekmecede sürekli 100-150 lira olur. ben hiç istemedim henüz 5 aydır. o para hiç eksilmez, eşim eksildikçe yerine koyar. ama çalışmayı çok istiyorum. inşallah bulurum iş.

eve aldıgım koltukları kayınvalıde begenmedi. şöyle baktı ,baktı, ve dediki, kızım sen bunları almasaydın galıba adamın elınde kalacaktı.

hepsi aynı demekki benimkide aralara serdiğim halılarımı severek almıştım ilk gördüğünde çok güzelmiş dedi bi tartışma çıkınca zaten hiç bizim fikrimizide soramadılar aralara aldıkları halılarda hiç güzel değil yuvarlak yuvarlak kahverengi çok kötü dedii güldümm

evlendiğimden beri çalışıyorum 1 sene falan evde kaldım ne zor geldi para istemek eşimden
şu andada evdeyim o maaşını olduğu gibi bana veriyor ben ona harçlık veriyorum marketi pazarı yine beraber geziyoruz ama kese bende

cmrileri en agr şekilde cezalandırın demek istedgm geceleri sadece uyuyun bn henz sözlyum cmri de degl Allaha şükr ama evlennce degişr mi huyu blmem ama inş değişmz

Benim maasım iki milyarı geciyor ama ben de esimden para alıyorum D: daha dogrusu hosuma gidiyor onun para vermesi D O böle gururlu gururlu paran var mı hayatım deyince; yok ama idare ederim diyorum o da ; al yanında dursun nolurrr nolllmazz dio hahahaha bayılıyorum o tavrına

günlük verir bazen 2 günde bir
kredi kartıda bendedir
maaşını alır aylık giderleri öder
banada günlük harçlık verir
zaten bişeye ihtiyacım olduğundada eşim alır

işden ayrılınca tabii direk gelirim eşimden olmaya başladı
ailemden asla para almam
onlardan alıcaktım neden evlendim dimi ama
eşimin maaşını felanda yönetmem
bence evi erkek çekip çevirmeli
faturaydı şuydu buydu hiç uğraşamam
her ay belirli bi miktar hesabıma para yatırır eşim dişardayken acil bi ihtiyacın olur vs. diye
onun dışında düzenli para bırakır bana devamlıda paran varmı diye sorar
3 tane günüm onların parasını ayrı bırakır felan
sağolsun eşim para konusunda çok cömertir

ben çalışıyorum ama benim kazandığım ev kredisine gittiğinden eşimden harçlık alıyorum. eskiden sorardı cüzdanında ne kadar var diye söylerdim o da az kalmışsa ona göre ekleme yapardı şimdi artık sormuyor e bende hayatta diyemem para ver bana diye durumlarda biraz sıkışık u yüzden de isteyemiyorum. param azalınca paran var mı diyorum eşime eşimde yok diyo bende iyi peki diyorum. dün anasının doğum günüymüş pastayı aldırttılar bende söyledim kızdım tartıştık azcuk eve gelince. diyo neden söylemiyon harçlığının bittiğini verirdim diyo dedim bende soruyorum paran var mı yok diyorsun. diyo e yanımda nakit yok ama hesabımda vardı dedim bende e madem hesabında var niye söylemiyorsun önceden sordum mu hemen nerde ne var söylerdin dedim bende derdim hee o zaman benide görsene derdim gülüşürdük filan. sen direk yok deyip susarsan bende senden para isteyemem olmayan şei mi versek birde isteyip üzmeyeyim diye bütün haftada öğlen yemek yemedim param cebimde kaldı.
tabi üzüldü özür diledi filan bi daha aç kalma filan dedi ne istiyorsan al sıkma kendini ben hallediyorum merak etme

halbukise ben öğlenleri rejim hesabına yemek yemiyordum

gelirim tabi ki eşimden ihtiyaçlarımı neden ailem karşılasın ki
bizde de düzen şu şekilde eşim maaşı alınca kredi borcunu kredi kartlarını faturaları öder aylık alışverişimizi beraber yaparız geriye kalanında hemen hemen hepsini bana verir kendisi bir miktar harçlık alır sadece
zaten kredi borcumuz olduğu için pek birşey de kalmıyo ancak idare ediyoruz işte
bu arada kira gelirimiz var önümüzdeki aydan itibaren ben alıcam birikim yapıcam kendi adıma öyle anlaştık bakalım

ben de 7 aylık evliyim eşinizin bu huyu bnmkiyle benzeşiyor..bn de haftalık ver dedim bnmki de hiç yanaşmıyor.bz de şöyle;mesela bn bi yere gidicem o lazım,bu lazım diyorum sana atıyorum 50 tl yeter diyo o kadar..görümcemle,eltimle falan dışarı çıktığımda çoğu zaman bişey beğenip almak istediğimde param olmaz,bn ertesi gün eşime sölerim artık,dün ablanla çıktığımzda şunu beğendim alabilir miyim diye o da ona göre para verir.özellikle görümcem eşine olsun evine olsun çok şey alır bn de almak istiyorum ama param olmuyo işte..ve bu durum bnmde çok canımı sıkıyo..para harcamayı bilmirom mesela,nasıl biriktirilir,tasarruf edilir hiç bilmem bankadan ek kart istedim.eşimle hesabına para yatırırken ordaki görevliye pat diye dedim bn ekkart istiyorum diye,limitini de 250 tl dedim,çok da değil adam önümüzdeki hafta gelir dedi gelmedi..sonradan öğrendim ki eşim iptal ettirmiş! öyle anormal para harcayan,alışveriş manyağı da değilimdir ama niye böyle yapıyo anlamadım..geçtiğimz bayram herkese şirket hesabından (aile şirketimiz var,kendisi yönetici) ikramiye,harçlık 100 er tl dağıtmış,annesine bile vermiş,bana yok bn zaten kaynanamdan duydum bu olayı..sana vermedi mi diye kaynanamda çok kızdı oğluna eşimin verdiği cevap;sen zaten hep yanımdasın bişey lazım olsa bn çıkarır veririm dedi halbuki annesi okuma yazma bile bilmiyo ne anlar paradan her ihtiyacı şirketten kocası çift maaş alıyo onunda hep yanında ona veriyo da bana niye vermiyo dimi? çok enteresan....vay bee ne dertliymişim bu konuda bayaa da uzun oldu okuyan arkadaşlara teşekkürler:)

eşim aylığını bana verir ben ona harçlık :) amaçok zor yetiyor biriktirmek ne kelime ay içinde avans çekiyoz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…