evli ve çocuklu arkadaşlarım

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Evet bu aralar çok bu tarz konular açıldı. Ama içimi dökmek istiyorum işte :)

Benim çalıştığım yerde herkes evli, bir kişi hariç herkes çocuklu. Tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu. Hatta bu akşam birtanesinin bebeğinin doğumgününe gideceğim. Arkadaşlarımı da bebeklerini de çok seviyorum ama onların yanında kendimi resmen SAP gibi hissediyorum. Herkes yuvasını kurmuş, çocuk çocuk yapmış, hayatı düzende. Benim elimde çalıştığım bir işim, 6 senelik evlilik sonrası nurtopu gibi boşanmam var.

Bunları yazıyorum diye beş karış suratla olumsuz dolaşıyorum sanmayın. Gayet pozitif ve neşeliyim, ama o insanların yanında hissettiğim yalnızlık duygusuna engel olamıyorum. Kalabalık içinde yalnızlık hissediyorum yani, çünkü aidiyet duygum yok.

Yazmak istedim, o kadar...

evli olup bide çocuk hasreti çekenleri o ailelerin yanına girdiğini düşün its me .en azından boşanmışsın çocuk olmuyo niye olmuyo bakışı yok .farzetti hiç evlenmedin nasıbın yoktu .bundan sonrası için nasip de .bi tane genç yakısıklı sevgili yapp şöyle dalyan italyan tarzı hiç sıkılmazsın hatta herkes size bakar

Herşey eş ve çocuk değil ki diye başlayan yorumlar gelmeden surada yerimi alayım ben :)

Boşanmanın üzerinden henüz cok zaman geçmedi zaten içindeki boşluk hissi normal.

Hayat şuandan ibaret değil düzgün bir insan ve güzel bir evlilik ardından çocuk senin içinde olacaktır inşallah.

Hayatları düzende demişsiniz ama kimsenin yarınının garantisi yok. Allah kötü şeylerden korusun ama bu böyle. Düzenler bozulur, yenileri kurulur. Sonsuza kadar sürecek, rutine binmiş bir düzen zaten yeryüzünde yok. Böyle bakmak lazım hayata bence. Yaşamak istedikleriniz var, anlıyorum. Gelecek de bunun için var. Bugün elinizde nur topu gibi bir boşanma vardır, yarın da nur topu gibi bir aşk olur.

Canım böyle hissetmen çok normal.
Mutlu hadiseleri gördükçe özeniyorsun.
Bende senin gibiyim. Bir tek çocuk olayına çok özenmiyorum. Ama bir eşim olsa güzel olurdu diyorum.
Özellikle evli ve çocuklu arkadaşlarının ilk önceliği haliyle çekirdek aileleri.Her zaman senin yanında sana destek veremiyorlar. Yanında bir hayat arkadaşı istiyorsun.
Umutsuz olma..
Benim bir komşumun kızı 33 yaşında 2.evliliğini yaptı. Şimdi 34 yaşında ve hamile. Bir oğlu olacak. Evlendiği kişi de 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriydi.
Bu işler nasip kısmet..
Bol bol bugün dua et..
Bende sana edeceğim..

Inşallah olur..

lütfen bu duygunun sizi yanlış bir evliliğe götürmesine izin vermeyin
ayrıca şuan böyle hissetmeniz gayet normal
sizi aşağı çeken bir adamdan boşanmakla en güzelini yapmışsınız
çocuğu olan herkes mutlu değil
evli, çocuklu ve yapayalnız olmak, emin olun şuanki durumunuzdan daha kötüdür, yani beterin beteri var
yaşınız kaçtı, arkadaşım 38de ilk evliliğini yaptı 40ta anne oldu ve gayet de mutlu
o yüzden geç olsun ama güç olmasın
2.evlilik için de lütfen acele etmeyin ve çok çok iyi düşünün
hakkınızda hayırlısı olsun
boşanma konusunda da darısı başıma :)

Bence aralarında senin hayatına özenen ama belli etmeyenler vardır eminim..

Bu şekilde düşünürsen daha kolay olur.
Mesela onlar çocukların peşinde koşarken G greengirll sende rahat rahat oturup çayını içiyorsun
Tadını çıkar. Eş te çocukta olur zaten zamanı gelince

Canım onlarında türlü türlü dertleri var eşler arasında çocuk yetiştirme aşamasında vs. Hiçkimse dört dörtlük değil yani . Evlenmek kadar anlaşamayınca ayrılmak da gayet doğal şöyle düşün hayatının ipleri senin elinde istediğin zaman uyur istediğinde gezer sinemaya gider tatillere çıkarsın hesap vereceğin yok paçana yapışan yok tadını çıkar ki zaten öyleymişsin yine karşına doğru insan çıkar sende yuva kurarsın. Evli çocukluyum hayatımdan memnunum ama eski rahat günlerimi de özlüyorum çocuk olunca bir kere rahatça dışarda yemek yiyemedim mesela sinemaya gitmek zaten hayal kendime birşey bile almıyorum tabii güzel çocuk sahibi olmak ama şu anı yaşa

Belki sizle ayni degil ama bende mezun olalı Bayaaaaaa oluyor ne işim var ne aşkım . Ayni zaman mezun olduğum tüm arkadaşlarım çalışıyor. Ben de onların yanındayken çok mutsuz hissediyorum

Bekarlık sultanlık güzellemeleri gelmeye başlamış..
Ben kaçar..
Ama evlilerin "Herkes olduğu durumdan yüzde yüz mutlu değil." Demelerine hak veriyorum.Ne bekarlar tam mutlu ne evliler. Ama evlilerin mutluluk katsayısı daha yukarıda.
Fakat bekarlık sultanlık demek değil.
En azından benim için.

Not: 32 yaşında bekar biri.

Bence aralarında senin hayatına özenen ama belli etmeyenler vardır eminim..

Bu şekilde düşünürsen daha kolay olur.
Böyle bir gerçekte var bekar iki arkadaşım şuan yıllar evvel gitmek için hayal kurduğumuz ülkedye tatil yapmak için havaalanına giderken ben kızımın nedeni bilmediğim çığlıklarına maruz kalıyorum. Şuan onların yerinde olmak isterdim kesinlikle

Acıdığını hissettiren ama içten içe özenen olduğuna eminim..

Bu ortamlarda hissedilen ile hissettirilen farklı olur :))

Bunu hiç düşünmemiştim..
Olabilir..
Ama bekarlık sultanlık değil yahu..
Burada çoğu evlinin de amann evlenip ne yapacaksın demesini komik buluyorum..

Lafım size değil.. öyle diyenlere..

Çağımızın sorunu sanırım Yanlızlık ... Ve Kalabalıklar içinde Yanlızlık
Bende ilk önce çevreni değiştir
Yani kendine fırsat Alanları yarat.
Tüm hayatın iş Olmasın.
Bekar arkadaşlarınla da görüş.
Bir hobi edin tek basına yapılabilecek. Oraya git. Sizin iş stresli çabuk yıpranıyor insan turlara yazıl 3-4 ayda bir seyahate çık.
İş çıkışı spora git ya da kitap cafeler oluyor oraya gidip kafa dağıt. Işle ilgili seminerlere git. Ikinci bir dil Öğrenmek için hobi kurslarına git. Ilgin ve yeteneğin olduğu birşeylere yoğunlaş. Daha aktif instagram vs kullan.
Kendine bir amaç edin evlilik dışında. O zaman hayatta daha az yorulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…