• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli ve çocuklu arkadaşlarım

Körü körüne evlilik fikrine karşıyım.
Hele çocuk için evlilik fikrini çok saçma buluyorum.
Bireysel hayat amaçlarım var.
Ama bu işin duygusal boyutu da var.
Orada bir duygusal boşluk var.
Onu diyorum.
Tabi ki kötü bir evliliktense kaliteli yalnızlık yeğdir.
Ama neden kaliteli bir evlilik olmuyor diye sorgulamadayım.
Bir de bazı evli üyelerin ben senin yerinde olsam.... yapardım iste bekarlık sultanlık vs vs güzellemeleri komik geliyor.
O zaman evlenmeseydin dersek bozulmasınlar.
Yani bekarlıkta evlilikte abartılacak kurumlar değil.

Bunu algılamak lazım.
Sizi çok iyi anlıyorum 35 yaşında evlenmiş biri olarak . İyi bir eş çok iyi geliyor hayata, benim çocuk şansızlığım oldu iki düşük yaşadım ama asla çocuk olsun diye evlilik düşüncem olmadı. Severek evlenin, başka biri ile hayatı paylaşmanın zor yanları da var. Bu durum ancak severek aşılır

Mesela onlar çocukların peşinde koşarken G greengirll sende rahat rahat oturup çayını içiyorsun😄
Tadını çıkar. Eş te çocukta olur zaten zamanı gelince ☺

Ya sormayın ama bunalıyorum geçen çocuğu kim wc ye götürecek tartışması yaptılar bunaldım tamam ben götürüyorum zaten gidecektim dedim :D

Çocuklu insanlarla gezmek de zor, oturup rahat rahat sohbet edemiyorsun e çocuğunu bırak da gel diyemiyorsun, çocukları da seviyorum üstelik ama bazen yapışıyorlar insan bir şey anlamıyor yaptığı aktiviteden :D

Belki sizle ayni degil ama bende mezun olalı Bayaaaaaa oluyor ne işim var ne aşkım . Ayni zaman mezun olduğum tüm arkadaşlarım çalışıyor. Ben de onların yanındayken çok mutsuz hissediyorum:110:

Çalışmak hiç matah bir şey değil:D Şimdi evli arkadaşların bekarlara yazması gibi oldu ama , ben çalışmayı çok seviyorum ama sevdiğin işi yapacaksın yoksa sadece zorunluluk oluyor.

• Beğen
Reactions: 000
ben yalnız olmak istiyorum ya, evde pineklemek, cips yiyip yağlarını üzerime sürmek, bulaşıkları biriktirmek ve tv karşısında uyuyakalmak gibi şeyler :KK70:
Eşle de yapılır bunlar ne bileyim eşimle son 3 buçuk yıldır yanlız geçirdiğimiz vakitler kısıtlı olunca 😄

Hem ben pineklemek değil gezmek istiyorum, eşim olursa daha güzel olur :KK60:

Bunu hiç düşünmemiştim..
Olabilir..
Ama bekarlık sultanlık değil yahu..
Burada çoğu evlinin de amann evlenip ne yapacaksın demesini komik buluyorum..

Lafım size değil.. öyle diyenlere..
Daha önce yaşadıkları duyguları özleyip böyle söylemeleri normal değil mi? İnsan bekarlık günlerini özlemiyor değil. Şimdi ki aklım olsa evlenirmiydim çok zor bunun cevabı 😊

Özenen yok ama acıyan var.
Şahit oldum.
acımak mı ne alaka ya :KK70:
kıskandığı için öyle yapmış olabilir mi
yani mutlu bir evliliği olsa, sanada güzel güzel tavsiyelerde filan bulunurdu
ama acımak ne demek ya kesin kendi çok mutsuz evliliğinde sende ne güzel yalnızsın oh mis gibi bence kesin kıskanmıştır :KK74:

yabancı bir dil öğrenip, yeni iş imkanlarını zorla, yüksek maaş vb
çocuk olunca kariyerde ilerlemen zor oluyor
aman iyi ki kendime acımamışım da kendimi geliştirmişim dersin sonrasında
hem de bekar günlerinin tadını çıkarmış olursun

Kariyerim iyi, yani ideallerim var ama ülkemiz gerçeklerini de göz önünde bulundurursam olacak hayaller değil pek.

Evet bu aralar çok bu tarz konular açıldı. Ama içimi dökmek istiyorum işte :)

Benim çalıştığım yerde herkes evli, bir kişi hariç herkes çocuklu. Tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu. Hatta bu akşam birtanesinin bebeğinin doğumgününe gideceğim. Arkadaşlarımı da bebeklerini de çok seviyorum ama onların yanında kendimi resmen SAP gibi hissediyorum. Herkes yuvasını kurmuş, çocuk çocuk yapmış, hayatı düzende. Benim elimde çalıştığım bir işim, 6 senelik evlilik sonrası nurtopu gibi boşanmam var.

Bunları yazıyorum diye beş karış suratla olumsuz dolaşıyorum sanmayın. Gayet pozitif ve neşeliyim, ama o insanların yanında hissettiğim yalnızlık duygusuna engel olamıyorum. Kalabalık içinde yalnızlık hissediyorum yani, çünkü aidiyet duygum yok.

Yazmak istedim, o kadar...
O doğumgünündeki evli ve çocuklu bir kişi olarak sana bakıyorum. Çok havalı ya. Kıskandım seni ...😎

Yılların üstüne bir cesaretle düzeninizi “bozmuş” insansınız.
Herkes bu cesareti bulamıyor. Bırakın onlar özensin size.
Siz mutlu olmak için ilk adımı attınız. Durun daha hayat yeni başlıyor.

Kendinizi rahatsız hissettiğiniz ortamlardan uzaklaşıp yeni çevre edinmeye bakın. Bence sizi kazandığınız tecrübeyi kullanabilirseniz çok güzel şeyler bekliyor :)

Çok haklısınız, insan kendini çok kötü hissediyor bir de böyle eskaza insanların gerçek düşünceleri duyulduğunda. İnsan gerçekten evlenmek ister çocuk ister ben de istiyorum evet ama bunun bir başarı olması beni benden alıyor. Hele bide boşanmak başarısızlık.. Mesela acınacak ne durumunuz var şimdi ? Aç mısınız açıkta mısınız koca dayağı mı yiyorsunuz da size acıyor.

Ya siz onu bunu bırakın kafanıza takmayın da bana, yazdıklarınızdan artık yeni bir ilişkiye hazırmışsınız gibi geldi. Ne kadar oldu boşanalı? Etrafınıza ufaktan ufaktan bakının bi neler varmış 😅 böyle çocuklu arkadaş toplanmalarının yanında yeni insanlarla karşılaşabileceğiniz çocuklu insanların vakit bulup gelemediği ortamları da tercih edin
hatta bu sayede öyle pot kırana “ee acıyacağına söyle hele yok mu etrafında bekar bi yakışıklı” dersin😅

Nisan ayında boşandım resmi olarak da çok öncesinden bitmiş bir şeydi, konularımı bilenler biliyor yani kangren olmuş kolu kestim rahatladım :)

Ahahaha varmı şöyle yağuşuklu diyeyim :D

Evet bu aralar çok bu tarz konular açıldı. Ama içimi dökmek istiyorum işte :)

Benim çalıştığım yerde herkes evli, bir kişi hariç herkes çocuklu. Tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu. Hatta bu akşam birtanesinin bebeğinin doğumgününe gideceğim. Arkadaşlarımı da bebeklerini de çok seviyorum ama onların yanında kendimi resmen SAP gibi hissediyorum. Herkes yuvasını kurmuş, çocuk çocuk yapmış, hayatı düzende. Benim elimde çalıştığım bir işim, 6 senelik evlilik sonrası nurtopu gibi boşanmam var.

Bunları yazıyorum diye beş karış suratla olumsuz dolaşıyorum sanmayın. Gayet pozitif ve neşeliyim, ama o insanların yanında hissettiğim yalnızlık duygusuna engel olamıyorum. Kalabalık içinde yalnızlık hissediyorum yani, çünkü aidiyet duygum yok.

Yazmak istedim, o kadar...
evlilerden uzak durun zorunluluklar dışında evli insanlarla görüşmemeye özen gösterin bence..
tercih meselesi..

kuzum şu sözü duymamış olabilirsin

bekarlık sultanlık
evlilik muhtarlık
dulluk imparatorluk
demişler :KK70:

hatta bunu tvde görmüştüm, yanlış hatırlamıyorsam 60 küsür yaşında bir Ayşe teyze vardı, o yaşta mı ne boşanmış turlara seyahatlere katılmış onların birinde fotoğraf makinasını unutmuş, kadın o yaşta bir sürü ülkeye gitmişti, ordan haberlere çıkmış işte fotoğraf makinasını bulanlar tarafından haberlere çıkmıştı

nurtopu gibi bir boşanma, mutsuz bir evlilikten iyidir ☺️
böyle hissetmen de normal bence.
boşanma ardından, gelecek kaygısı. yeniden birini sevmek, güvenmek, bir yaşam kurmak..
ohoooo... enerjim yerinde, neşeliyim diyorsun iyisin yine 😅
karşına güzel insanlar çıkacaktır.
her şey gönlünce olsun ❤️

Az önce evli bir çift geldi benden küçükler ve kucaklarında çok tatlış bir bebek (maşallah) yaaaaaaa gel de üzülme şimdi :(

Evet evlilik kadınlar için özellikle evli ve çalışan biriysen bekarliktan daha zor.
Bunu görüyorum.
Ama duygusal tatmin duygunuz bizden fazla.
Evet bizim fiziksel yorulmamız daha az sorumluluk az.. Ama iste bazen hep yalnız olmak; bizi üzüyor.
En azından bir eşim olsa atlasam sahile gitsem elele gece yarısı sahilde gezsek oturup iki kahve içsek sohbet etsek ne güzel olur diyorsun.
Gene gidiyorum ama hep tek.
O saatte hangi arkadaşını bulup sahilde gezersin ki..
Anne baba olmuş zaten 65 70 yaşında o saatte uyuyorlar.
Yani bunlar küçük şeyler ama insanı üzüyor.
Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum.
Umarim Allah gönlümüze göre verir.
Tabi ki hayırsız biri olacaksa hiç olmasın Ona katılıyorum..
Ama olsun ya hayırlı biriyle olsun...

Allahım bize de ver diyesim geldi.. :rolleyes: :halay:

Aynen işte yani hayat arkadaşı arıyoruz biz aslında...

• Beğen
Reactions: 000
bak şimdi, iki çocuklu biri olarak yazıyorum sana bu cumlelerı.

bızı ev sahibi say. evımızı aldık kenara cekıldik. sen kiracısın. bütün evler senın. Üstelik kredi çekip borçlanmana da gerek yok.

üzülecek hiçbirşey yok ortada. şayet evli olsan kocandan kayınvalidenden, hamıle olsan hamılelıkten, çocuklu olsan çocuktan bir meseleyle baslık açacaktın buraya. ye iç gez uyu dinlen.
üzüldüğün şeye bak yaa :110:

Ben evliliği zaten tattım 6 sene evli kaldım zorluğunu biliyorum :)

Ama eğer iyi bir eşin olursa ne kadar güzel yanları olduğunu da biliyorum...

Back
X