• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli ve çocuklu arkadaşlarım

Sizi çok iyi anlıyorum 35 yaşında evlenmiş biri olarak . İyi bir eş çok iyi geliyor hayata, benim çocuk şansızlığım oldu iki düşük yaşadım ama asla çocuk olsun diye evlilik düşüncem olmadı. Severek evlenin, başka biri ile hayatı paylaşmanın zor yanları da var. Bu durum ancak severek aşılır

zaten illa evlilik diye değil , severek evlilik hayat arkadaşlığı benim kastettiğim. 6 sene evli kaldım, o kişiyle evliliği özlemiyorum.

Çalışmak hiç matah bir şey değil:KK70: Şimdi evli arkadaşların bekarlara yazması gibi oldu ama , ben çalışmayı çok seviyorum ama sevdiğin işi yapacaksın yoksa sadece zorunluluk oluyor.
Evet matah değil ama boşa okumuş gibiyim.Tabiki de sevdiğin işi yapmak çok güzeldir ama ben de sadece herkes gibi çalışmak istiyorum..

acımak mı ne alaka ya :KK70:
kıskandığı için öyle yapmış olabilir mi
yani mutlu bir evliliği olsa, sanada güzel güzel tavsiyelerde filan bulunurdu
ama acımak ne demek ya kesin kendi çok mutsuz evliliğinde sende ne güzel yalnızsın oh mis gibi bence kesin kıskanmıştır :KK74:
[/QUOTE]

Ya bana da böyle geliyor aslında, bana göya acıyan arkadaşım tüm gün evde hapis hiçbir yere çıkmıyor falan, eşiyle çok iyi bir evliliği varmış gibi anlatıyor ama aralardan anladığım kadarıyla adam bunalmış gezmek istiyor çocuklara bakmıyor pek falan

kuzum şu sözü duymamış olabilirsin

bekarlık sultanlık
evlilik muhtarlık
dulluk imparatorluk
demişler :KK70:

hatta bunu tvde görmüştüm, yanlış hatırlamıyorsam 60 küsür yaşında bir Ayşe teyze vardı, o yaşta mı ne boşanmış turlara seyahatlere katılmış onların birinde fotoğraf makinasını unutmuş, kadın o yaşta bir sürü ülkeye gitmişti, ordan haberlere çıkmış işte fotoğraf makinasını bulanlar tarafından haberlere çıkmıştı

Ay evet hatırlıyorum o teyzeyi muhteşemdi :D

bekarlık sultanlık
evlilik muhtarlık
dulluk imparatorluk
demişler :KK70:

hatta bunu tvde görmüştüm, yanlış hatırlamıyorsam 60 küsür yaşında bir Ayşe teyze vardı, o yaşta mı ne boşanmış turlara seyahatlere katılmış onların birinde fotoğraf makinasını unutmuş, kadın o yaşta bir sürü ülkeye gitmişti, ordan haberlere çıkmış işte fotoğraf makinasını bulanlar tarafından haberlere çıkmıştı
Konu sahibini yükselteceğiz diye evlileri de gömmesek iyiydi. :KK53:

30 yasindayim 5 senedir sevgilim yok. Sap gibi asla hissetmiyorum sosyal olarak gayet iyi hissediyorum ancak elbette duygusal olarak yalnizlik hissettigim oluyor. Bence bu sizdeki bosanma sonrasi bosluk umutsuzluk saplantilar ve sanrilar. Cok normal bence zamanla gecer. Bir de korkunc bir evlilik bitince ruhunuz zaten hic doymamis normal yani. Herkesin ask hayatinda mutlu oldugunu hic zannetmiyorum. Cogu insan mutsuz. Ya yalniz ya aradigini bulamamis ya da bir sekilde iliskisi kotudur. Kimsenin icini bilmiyoruz.

Bir de ben suna inaniyorum aslinda: bazi insanlar aileden sanssiz bazisi isten bazisi ic huzuru yok bazisinin dostu yok bizim de sevgilimiz kocamiz yok. Diger sanssizliklarin yaninda bence en hafifi ve en cok cozumu olani bizimki ;)

Evet bu aralar çok bu tarz konular açıldı. Ama içimi dökmek istiyorum işte :)

Benim çalıştığım yerde herkes evli, bir kişi hariç herkes çocuklu. Tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu. Hatta bu akşam birtanesinin bebeğinin doğumgününe gideceğim. Arkadaşlarımı da bebeklerini de çok seviyorum ama onların yanında kendimi resmen SAP gibi hissediyorum. Herkes yuvasını kurmuş, çocuk çocuk yapmış, hayatı düzende. Benim elimde çalıştığım bir işim, 6 senelik evlilik sonrası nurtopu gibi boşanmam var.

Bunları yazıyorum diye beş karış suratla olumsuz dolaşıyorum sanmayın. Gayet pozitif ve neşeliyim, ama o insanların yanında hissettiğim yalnızlık duygusuna engel olamıyorum. Kalabalık içinde yalnızlık hissediyorum yani, çünkü aidiyet duygum yok.

Yazmak istedim, o kadar...
Geçenlerde bir yazı mıydı tv de mi izledim tam hatırlamıyorum ama, dünya çapında yapılan bir araştırmaya ve istatistiğe göre dünya üzerindeki en mutlu insanların bekar ve çocuksuz kadınlar olduğu, kadınların düşünülenin ve yönlendirilenin aksine bekarken ve çocuksuzken daha mutlu, erkeklerin ise evli ve çocukluyken daha mutlu oldukları tespit edilmiş.. Yani demem o ki tadını çıkar, yaşadığın eksiklik hissi sadece toplum baskısından başka bişey değil ;)

İngiltere'de yeni yapılan bir araştırmada mutluluk için erkeklere evlilik, kadınlara bekarlık denmiş.. :KK48:

Yani erkeklerin bekarlık sultanlık lafı yalanmış. Kadınların da evlilik merakı toplum baskısından.
Zira bu eş dost meclislerinde çok hissedilir.

Evliyim, çocukluyum, mutluyum. Şükür sebebim çok. Ama bunlar bekar veya çocuksuz zamanlarımı özlemeyeceğim anlamına gelmez. :KK45:
Ve bu da ancak yaşanınca anlaşılıyor.
Kalkıp da bunun için boşanmayacağım tabi ki ama çocuğumu büyütüp kocamla rahatça gezeceğim zamanı bekliyorum. :KK48:
ayy aynı şeyi okumuşuz heralde :confused: :KK200:

bekarlık sultanlık demişler :KK70:

Evet yalnızlığın sultanlığıdır o..
Yoksa kimse evlenmezdi..
Şaka bir yana yahu bu sultanlık lafını kim çıkardı??
Sultanlık falan değil..
Tamam kölelik de değil de sultanlık değil..
Olsa olsa gemi kaptanlığı olur.
Her sey istediğin gibi..
Tayfa da sensin kaptan da güverteci de.. :halay: :KK73:
Öyle takılıyorsun geminde..
Gerçi jack sparrow gibi olsam keşke..
Adam kimseyi sallamıyordu..

Tek gayesi günü kurtarmaktı..

Evet yalnızlığın sultanlığıdır o..
Yoksa kimse evlenmezdi..
Şaka bir yana yahu bu sultanlık lafını kim çıkardı??
Sultanlık falan değil..
Tamam kölelik de değil de sultanlık değil..
Olsa olsa gemi kaptanlığı olur.
Her sey istediğin gibi..
Tayfa da sensin kaptan da güverteci de.. :halay: :KK73:
Öyle takılıyorsun geminde..
Gerçi jack sparrow gibi olsam keşke..
Adam kimseyi sallamıyordu..

Tek gayesi günü kurtarmaktı..
ah ah evlenince anlarsınız kuzum :KK24:

• Komik
Reactions: 000
Sizi çok iyi anlıyorum 35 yaşında evlenmiş biri olarak . İyi bir eş çok iyi geliyor hayata, benim çocuk şansızlığım oldu iki düşük yaşadım ama asla çocuk olsun diye evlilik düşüncem olmadı. Severek evlenin, başka biri ile hayatı paylaşmanın zor yanları da var. Bu durum ancak severek aşılır

Hayırlı uğurlu olsun.
Nasıl tanıştınız?
30dan sonra tanışmak zor oluyor ondan sordum..

Yok ben çocuk için evlenmem. Daha mutlu olmak için istiyorum..umarim çocuğunuz hayırlı ise olur.

Daha önce yaşadıkları duyguları özleyip böyle söylemeleri normal değil mi? İnsan bekarlık günlerini özlemiyor değil. Şimdi ki aklım olsa evlenirmiydim çok zor bunun cevabı 😊

Hangi duyguyu özlüyorsunuz mesela?

Evet bu aralar çok bu tarz konular açıldı. Ama içimi dökmek istiyorum işte :)

Benim çalıştığım yerde herkes evli, bir kişi hariç herkes çocuklu. Tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu. Hatta bu akşam birtanesinin bebeğinin doğumgününe gideceğim. Arkadaşlarımı da bebeklerini de çok seviyorum ama onların yanında kendimi resmen SAP gibi hissediyorum. Herkes yuvasını kurmuş, çocuk çocuk yapmış, hayatı düzende. Benim elimde çalıştığım bir işim, 6 senelik evlilik sonrası nurtopu gibi boşanmam var.

Bunları yazıyorum diye beş karış suratla olumsuz dolaşıyorum sanmayın. Gayet pozitif ve neşeliyim, ama o insanların yanında hissettiğim yalnızlık duygusuna engel olamıyorum. Kalabalık içinde yalnızlık hissediyorum yani, çünkü aidiyet duygum yok.

Yazmak istedim, o kadar...

Genelde etrafımdaki evliler ya da öğüt vermek isteyenler hep şunu der: Evlenip ne yapacaksın, hayatını yaşa, gez, toz, tadını çıkar bekarlığın. Ya geziyorum zaten, imkanlarım elverdiğince sosyal olarak istediğim herşeyi yapıyorum. Ama işler öyle olmuyor, bir yerden sonra tatminsizlik başlıyor. Ailen de olsa, arkadaşların da olsa, insan omzunu yaslayacağı bir sevgili, bir eş istiyor yanında. Yalnızlığı seviyorum. Yani bir etkinliğe katılacaksam yalnızım diye gitmemezlik yapmıyorum, alıyorum bileti tek başıma gidiyorum, keyif alıyor muyum evet fakat yanımda sevdiceğim olsa aldığım keyif on katına çıkar :confused:

• Muhteşem
Reactions: 000
Öncelikle geçmiş olsun bacım Allah gönlüne göre hayırlı birini çıkarsın karşına
çocuğunun olmaması iyi olmuş
İnşallah ömürlük sevdiceğinden olur.
Hayatta insanın başına herşey gelebiliyor.
Hiçbişey için ben yapmam dememek lazım
Mesela ben internetten tanışıpda evlenmem derdim ama internette tanıştığım biriyle evlendim 😁 bendede iyi deli cesareti varmış🙄 evlilik gerekli bişey hayatın sonuna kadar yalnız yaşanmıyor Allah doğru insan çıkarsın

Back
X