- 10 Ağustos 2015
- 97
- 28
- 3
- Konu Sahibi aylakmadame
-
severek mi evlendinizŞuanki aklım olsa kesinlikle evlenmezdim. Şimdi 27 yaşındayim. Ve gerçekten pişmanım. Ha belki evlendiğim kişiden kaynaklı olabilir ama ne olursa olsun çok erkendi. Hayatını yasa derim biraz.
Ben 21yaşındaym ve sevgilim var ciddi düşünüyoruz ama biraz cekincelerim var benim icin erken mi die gerci ben kendime güveniyorum ama neyin ne olacagını bilmedigimzden tereddütlerim oluyo.sizde bu yaşlarda cocuk sahibi oldunuz evlendiniz zorlandınız mı keşke evlenmeseydim dediniz mi tavsiyeniz nedir şimdiden sagolun26 yas kesinlikle küçük bir yas değil.normal yani.bende 19 yasimda evlendim simdi 20 yim 3 aylik bebeğim var. Tek pişman olmadigim konu
Yaşıtlarım gezip tozarken - aksi gibi hiçbiri de evlenmedi iyi mi- ben evde çocuk bakıcam gibi.. Ya işte çok farklı. Yeterince olgun değil miyim acaba. Sorunlu biri miyim diye düşün düşün uyuyamaz oldum..
Annemle bir aradayken mutluyum ama kendi ailemin,yuvamın farkındayım ve onuda özel buluyorum. Bence ayrı bir yuva olduğunuzu kabullenmeli ve eğer mutluysanız onun tadını çıkartmalısınız. 26 bence güzel bir yaş,eşinizde gelecek yanınıza. Hormonlar sizi böyle yapıyor belkide ama eş,çocuk,mutlu evlilik önemli ayrıntılar ve sahipsiniz.oyuzden tadını çıkarın. Arkadaşlara gelince yakın arkadaşlarımın hepsi bekar,sık sık görüşüyoruz ve hepsi keşke evlensek,çocuğumuz olsa modunda. Çünkü bayanlar duygusal boşluğa dayanamaz ve yaş gidiyor biz bekliyoruz hala diyorlar. Bence sahip olduklarınıza onlarda seviniyorlar ve sahip olmayı da istiyorlardır.
Mutlu bir evliliğim ve biraz sürpriz olan bir hamileliğim, şu anda uzakta olan bir eşim ve eşim uzakta olduğu için -geçici bir süre- yanımda yaşayan bir annem var. Ailedeki ilk torun benden geliyor. Annem ve kardeşlerim yaşımın henüz çook küçük olduğunu düşünüyor. 26 yaşındayım.
Annem yanımda durdukça ben çocuk fikrinden soğuyorum, neden evlendim ki, neden onları terk edip gittim ki, diyip duruyorum ve sürekli ağlıyorum.
Arkadaşlar yardım edin sanırım ciddi ciddi depresyona giriyorum...
Aranızda benim gibi olan var mı yoksa ben mi anormalim??
Bu yazdıklarımdan hayatın bundan ibaret olduğunu düşündüğümü nereden çıkarttınız? Bayan evli ve hamile, evliliğinde mutlu olduğunu söylüyor ama ailemi neden bıraktım neden gittim diye üzülüyor. Neticede hayatta mutlu bir yuva kurmak ve evlat sahibi olup onu mutlu bir evlilikte yetiştirmekte bir gaye ise bayan zaten bunlara sahip ve sahip olduğu şeyin kıymetini tam anlamamış. Her şey elbette bundan ibaret değil. Ben ortak sahip olduklarımızdan örnekler verdim. Yoksa benimde hayata dair,işime dair,dostluklarıma dair,kendime dair yaptıklarım ve yapacaklarım var ala bunlardan bahsetmenin yeri bu başlık değil sanırım. Ve çevremdeki bekar insanlar artık işlerini bulmuş,belli bir seviyeye ulaşmış ama anne olma özlemi çeken,sevdiği insanı bulup mutlu olmak isteyen kişiler. Sevilme ve sevme ihtiyacı güçlü duygulardır,bunları sıradan şeyler yerine koymamak gerekir. Öyle olsaydı kimse çift olmazdı ve üremezdi. Ha o ilişki mutluluk yada mutsuzluk getirir o tamamen kişilere bağlı bir durum.konudan ziyade hic katilmiyorum size hayat evlilik cocuktan ibaret degil , olanlarinda farkli secenegi olmadigini düsünüyorum ....insan dolu dolu yasamali herseyiyle birseyler basarmali hedeflerine ulasmali , nebilim bugun ne pisirsem ay sonu nasil gececek kaynana cocuk es ömür dörbüsü sonuc mutsuz kadinlar cunki hep birilerine adamislar kendini yasamadan ....ki bosananlarin sayisi orta....
Evet severek evlendik. bir yıl çıktık bir yıl nişanlı kaldık. 6 yılı bitirdim evlilikte.severek mi evlendiniz
sevgiliaylakmadame eski konularına baktımda yanlıs anlama ama annen biraz problemli senin evlenmeni falan kabul edememiş ayrıca uzerinde sureklı baskı kuruyor bence lutfen kendıne ve ailene bak ama bu aile sen esin ve bebeğin en gzel zamanların tadını cıkart nedemek genclıgın heba oldu madem cocuk genclıgı heba eden bişi annenize sorun ilkin sonra niye başka cocuk yapmıs
ayrıca bir esiniz annesi böyle konussa neler udsunursunuz????
Herkesin yuvasına kayınvalide çomak sokarken seninkine annen çomak sokuyorAçıkçası çok üzülürdüm hakkımda böyle konuşulsa.. Annemin evet problemli davranış ve düşünceleri olabiliyor. Ancak kendi elimde olmadan haklı olduğunu düşünmeye başladım. Tabir-i caizse "doluyorum". Açıkçası evliliği bile bitiresim geliyor ancak bunu dile getirdiğimde annem "artık çok geç, ömrün boyunca bir köle olarak kalacaksın. kaderini yaşa ve gerçekten mutluluk bu muymuş gör." diyor.
Kendim için yapabileceğim hiçbir şeyim kalmadı. Artık geri dönemem. Sıfırdan başlayamam hiçbir şeye. Artık onun istediği gibi bir evlat olamam. O üzülmesin diye sözünü dinliyorum hep ama sonunda yine üzülüyorum.
Annem benim aynam gibi. Onunla konuştuğumda aslında ne büyük bir aptal olduğumu ve aslında ne kadar haklı olduğunu görüyorum. Evlenirken çok fazla şey istemedim ve annem her zaman değerimizin bununla biçileceğini söylemişti. Haklıymış gibi geliyor. Artık eşimin gözünde değerli değilim gibi hissediyorum. Adam beni bırakıp askere gitti daha ne olabilir..
Çalışıp paramı kazanıyorum diye ailesi bize maddi destek sağlamıyor. Annem buna da çok kırıldığını dile getirdi. Düşününce haklı. Adama torun dünyaya getiriyorum, bir allahın kulu bir şey yapmadı?
Çok çelişiyorum. Hatalı mı düşünüyorum, nelere sürükleniyorum.. Şu anda yanlış dahi yapıyorsam artık her şey bitti. Ben artık evli ve çocuklu bir kadınım. Artık geriye dönüş yok. Bütün ablalarım ve kardeşim en az 5 sene çocuk yapmak istemediler, çünkü akıllılardı. Ben aptalım.
Ben şu anda mutlu olmayı hak etmiyorum arkadaşlar.
Bebeğimle mutlu olamıyorum artık.
Hayata küstüm son 1 haftada..
Açıkçası çok üzülürdüm hakkımda böyle konuşulsa.. Annemin evet problemli davranış ve düşünceleri olabiliyor. Ancak kendi elimde olmadan haklı olduğunu düşünmeye başladım. Tabir-i caizse "doluyorum". Açıkçası evliliği bile bitiresim geliyor ancak bunu dile getirdiğimde annem "artık çok geç, ömrün boyunca bir köle olarak kalacaksın. kaderini yaşa ve gerçekten mutluluk bu muymuş gör." diyor.
Kendim için yapabileceğim hiçbir şeyim kalmadı. Artık geri dönemem. Sıfırdan başlayamam hiçbir şeye. Artık onun istediği gibi bir evlat olamam. O üzülmesin diye sözünü dinliyorum hep ama sonunda yine üzülüyorum.
Annem benim aynam gibi. Onunla konuştuğumda aslında ne büyük bir aptal olduğumu ve aslında ne kadar haklı olduğunu görüyorum. Evlenirken çok fazla şey istemedim ve annem her zaman değerimizin bununla biçileceğini söylemişti. Haklıymış gibi geliyor. Artık eşimin gözünde değerli değilim gibi hissediyorum. Adam beni bırakıp askere gitti daha ne olabilir..
Çalışıp paramı kazanıyorum diye ailesi bize maddi destek sağlamıyor. Annem buna da çok kırıldığını dile getirdi. Düşününce haklı. Adama torun dünyaya getiriyorum, bir allahın kulu bir şey yapmadı?
Çok çelişiyorum. Hatalı mı düşünüyorum, nelere sürükleniyorum.. Şu anda yanlış dahi yapıyorsam artık her şey bitti. Ben artık evli ve çocuklu bir kadınım. Artık geriye dönüş yok. Bütün ablalarım ve kardeşim en az 5 sene çocuk yapmak istemediler, çünkü akıllılardı. Ben aptalım.
Ben şu anda mutlu olmayı hak etmiyorum arkadaşlar.
Bebeğimle mutlu olamıyorum artık.
Hayata küstüm son 1 haftada..
Herkesin yuvasına kayınvalide çomak sokarken seninkine annen çomak sokuyor
Bence fazla dinleme..
Senin aklına gelmeyen şeyleri bile annen fişekliyor
Neymiş çalışıp para kaznaıyomuşsun diye eşinin ailesi maddi destek sağlamıyormuş ta -buna annen kırılıyormuş-
E herkesin böyle ? Ama bizim anneler kırılmıyor daha çok çalışın kızım diyor
Her gün dibinde seni fişekleye fişekleye inandırmış sindirmişBilemiyorum. Bir başkasına "haklısın" dersem annemin rızalığını alamam gibi geliyor.
Üzüntüden hasta oldum midem hiçbir şey almıyor.
Herkesin yuvasına kayınvalide çomak sokarken seninkine annen çomak sokuyor
Bence fazla dinleme..
Senin aklına gelmeyen şeyleri bile annen fişekliyor
Neymiş çalışıp para kaznaıyomuşsun diye eşinin ailesi maddi destek sağlamıyormuş ta -buna annen kırılıyormuş-
E herkesin böyle ? Ama bizim anneler kırılmıyor daha çok çalışın kızım diyor
Her gün dibinde seni fişekleye fişekleye inandırmış sindirmiş
Evlilik ve çocuk kararı alabildiğine göre kendi başına kararları fikirleri olan birisin
Az görüşmeye bak bu ara annenle, bunaltmış seni
kesinlikle katılıyorum size.kimseye muhtaç olmamak için çalışıyoruz zaten. eşimin ailesi bana yardım etse (ilerde mutlaka başa kakarlar bence) benim çalışmamın mantığı ne o zaman.
Ben kimseyi kendim belirledimİmkansız.. Ben yalnız kalmayayım diye eşim rica etti. Annemin bilinçli tuttuğunu koparan bir kadın olduğunu bilir, bi de ben rahat edeyim. Kv ile annem kadar rahat olamam diye düşündü. Ama annemin dediğine göre bu yanlışmış, kv durmalıymış hamilelik ve lohusalıkta. Doğru mudur arkadaşlar ben hiç çevremde doğum yapan görmedim de?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?