Evli ve çocuklu :(

26 yaşındayım, evli değilim. Bence en verimli zamanlarımı çalışarak, mesleğimi yapıp kazandığım parayı çoluk çocuk düşünmeden harcayarak geçirdim/geçiriyorum. Evlilik, çocuk ancak bundan sonra artık.. Ben alelacele evlenip çocuk yapma taraftarı değilim. Bilmiyorum çalışan bir kadın mısınız ama ev hanımıysanız bence normal bu yaşta hamilelik..

30yasindaym hamileyim. bende keske daha erken olsaymis smdi ben is hayatina nasil doncem diyrm. yani cocugu buyutunce yasim da buyucek almazlarmi acaba beni diyrm bazen :) arkadslarinz da size ozeniuodr bu yasta bide anne oldu diye :)

26 yas kesinlikle küçük bir yas değil.normal yani.bende 19 yasimda evlendim simdi 20 yim 3 aylik bebeğim var. Tek pişman olmadigim konu

26 yasindayim 10 aylik bebegim hic pisman olmadım keske daha once anne olsaydım boyle düşünme düşünsende kucagina alınca hersey değişecek

Aile Sağlığı Merkezinde çalışıyorum bi süredir. 18 yaşında 2 yaşında çocuğu olanı mı dersin, 26sında 5.yi doğuranı mı... Neyin olgunluğundan bahsediyorlar ki ? 26 yaşında biri olgunlaşmadıysa sizden küçükler nasıl anne oluyor?

şuanda kac yaşındasınız acaba? Benimde yaşım 21 ve sevgilim var ciddi düşünüyoruz ama biraz cekincelerim var benim icin erken mi die sizdr bu yaşta cocuk sahibi oldunuz zorlandınız mı tavdiyeniz nedir şimdiden sagolun

Aynen ben de böyleyim. sizin gibi hissediyorum bende 24 yaşındayım şu an 3.5 aylık hamileyim,haftaya 4.aya girice.z bize de acayip büyük bi sürpriz oldu,ben ilk öğrendiğimde pek sevinememiştim.bazen sorguluyorum kendimi neden erken evlendim neden doğuruyorum diye ama çok şükür hiç değilse gezip tozdum.şimdi bebeğimi anneme bırakıp gezmeye devam diye düşünüyorum ama bakalım, gezip tozmalarıma en az 1 yıl var.en güzel yıllarım boşa gidiyomuş gibi hissediyorum.

Ablam sizin durumunuzdaydı. Oğlu 2 yaşına gelince eşiyle aynı şehire yerleştiler. İkisi de memurdu farklı şehirdelerdi. Annemle babam ablamın olduğu şehirde ablamla yaşadılar. Ablamda aynen sizin dediklerinizi derdi. Üzülür saatlerce ağlardı. Geçecek bu günler. Bebeğiniz olacak, eşiniz gelecek mutlu günler bekliyor sizi. Boşuna üzülmeyin. Zaman her derdin ilacıdır. Bence yaşınız da bebek için erken değil. Normal bir yaş. Erken diyorsa anneniz neden evlendirdi sizi.

çok merak ettim anneniz kaç yaşında doğurmuş

annem beni 23,5 yaşında doğurmış mesela annem de üniversite mezunu çalışan bir insan

eşiniz olmadığı için biraz gerginsiniz onlar da erken vs deyip sizi iyice strese sokmuşlar

boşverin geçer hepsi

Şuanki aklım olsa kesinlikle evlenmezdim. Şimdi 27 yaşındayim. Ve gerçekten pişmanım. Ha belki evlendiğim kişiden kaynaklı olabilir ama ne olursa olsun çok erkendi. Hayatını yasa derim biraz.

Keşke 26 yaşında anne olsaydım. En dinamik zamanlarımı atandığım il ile ailem arasındaki yolda geçirdim senelerce. Şimdiye ilkokulda çocuklarım olurdu

Yasin gayeet iyi bence.
ayrica bu bebekle evde oturma fikri en basta biraz sacma zaten
bebeklede heryere gider gezersin canin isterse.
biz gittik gorduk yapiliyor yani :)

buna yorum yapmadan geçemicem:)))))
şimdi hormonların en ust seviyede annelerin her soylediğine aldırış edilmez hele biraz çok bilmiş bi anne mevcutsa
olayı hamileleikten dolayı abartıyo olabilirsiniz hamile kalmışsınız bu süper bişe meşru bi evlilikten babasına asık oldugunuz bi bebek ..... bu şartlara sahip olamayan kaç kadın var hayatta ya evliliği meşru diil ya çocuk sahibi olamıyo yada nefret ettiği bi adamın çocugunu karnında taşıyo Allah sizin bu vakitte hamile kalmanızı istemiş o yavrunun doğmasını istemiş olmuş bunu daha fazla sorgulamayın bence bunu geçin
yaşınız 26 ben evlendiğimde 22 yasındaydım 4 ay sonra hamile kaldım:) 23 te anne oldum aynene kardeşim ve annem erkekn evlendin erken anne oldun diye sürekli soylediler dinlemedim bile :))
diğer benzeyen noktamız benimde arkdaşlarımın çogu hatta bi çoğu bekar ama çocugunuzun olması gezmenıze engel asla asla asla diil:) oğlum 2.5 aylıktı aldım deniz tatiline götürdüm denize falan sokmadım tabi ama kendim yüzdüm sahilde emzirdim güneşlendim 6 aylıktı karda kışta yürüyerek sahilde gezerdik oğluşumla hiçde hasta olmadı sadece çocukla gezmeyi bilmek gerekiyo:)))) ilk başlarda yanı sizin duygularınızı tasıyodum evlendim çocukmu bakcam evde falan triplerine girdim ama hayır mesela diğer arkadaşlarım gezmek için yanlarına birini bulamasalarda benim gezmek için iki erkeğim hazır eşim olsun olmasın oğlum arkadaşlık yapıyo bana şu an 2.5 yaşında 2 gün dışarı çıkamasın kuduruyo:)
sadece biraz daha planlı olmak lazım eger gezmeyi seviyosanız bebek bakım çantası yerine genişçe bi sırt çantası almanızı tavsiye ederim :)) düşünsenize yanınızda sürekli arkadaş kovsanız bile gitmiyo yapışıo size :)

Size katiliyorum. Arkadaslarin en guzeli evledin oluyo. Benimki uc aylik, okadar guzel oluyoki, inanin arkadaslarimla gezerken buladar zevk almiyorum. Bu arada 25 yasindayim, ve ilk zamanlarda konu sahibi gibi hissediyodum hormonlar yuzunden. Inanin hamileligin her aninin tadini cikarin. Cok guzel zaman, ve ben inanin bebegimle her yere godebiliyorum hicde bi engel degil. Aksine esim ve oglum en iyi arkadasim benim ve en cokda onlarla egleniyorum.

Ay ben korkuyorum bebişle gezmeye hasta olucak diye. Nelere dikkat ediyorsunuz acaba

Ay ben korkuyorum bebişle gezmeye hasta olucak diye. Nelere dikkat ediyorsunuz acaba
bebişin hasta olması bağışıklık sistemine bağlı yani anne sütü ilk aylarda çok çok çok önemli
hasta olan birinin yanına asla sokmadım baştn engelledim
dışarıya çıktığımızda hava soğuksa ara sıra sırtını kontrol etim terlemeye baslarsa içindeki katlardan birini hemen çıkarttım
ben içine çok kalın şeyler giydirmiyorum zıbın, incecik switşört , üstünede biraz daha kalın penye yada gömlek giydiriyorum onun üstüne kaban atkı havanın soğukluğuna göre battaniyeye sarıyorum
eger hep dışarda olcaksanız içine yünlü , polarlı telerten şeyler giydirmeyin hasta eden en önemli şey çok soğuk ortamda terlemek
bebek arabasına koyduğumda bebek arabasının zeminini kalın bi battaniyeyle iyce sarıyorum yuva yapıyorum o battanıyeyı sadece yuva yapmak için kullanıyorum sırtından falan soğuk girmesin diye bere eğer yünlü bi bereyse içine penye bi şapka takın kafasını terletir rüzgar estikçe o ter soğuk havayla hasta eder
eğer yürüyebiliyosa eldivenlerini giydirin karla oynasın terlemeye başladığı zaman doooogru eve:)
bide çocuk çok sıcak ortama alıştırılmamalı evde çok sıcak ortama alışan çocuk dışarda çok üşür ben kendimde çok sıcağı sevmem evin ısısını kışın kendime göre ayarladım hep
sobalı evde yada bi odayı petekle ısıtıyosanız oda zor bi sıcak bi sogukda çocukları hasta eden bişey

Inan bana o yaşıtların bi kaç sene daha evlenmezse biz niye evli değiliz demeye başlarlar. Evli çocuklu da gezilir. Kendinizi kısıtlamayın hiç bir şeyden. Eşinizle gezin. Çocuğu eşinize bırakır yine takılırsınız arkadaşlarınıza

benim arkadaşlarımın yaş ortalaması 26-30 arasında değişiyo üniden, çalışma ortamlarından vs...
şu an 27 ler biraz biraz 30 olanlar neden biz yalnızız demeye başladılar ki evlenmeyi aşktan çok çocuk için istiyolar :))) yapabilseler en az 5 tanesi erkeksiz başarabilseler hiç kocasız çocuk yapcaklar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…