Evlilere bir sorum olacak

Ahah şaka gibi, ben de aynı siz gibiyim, saat fark etmez geldiğini bilirim, o gelmeden kapıyı açarım. Çok güzel ya :)

7 sene olacak evleneli.
Hâlâ işten gelmesini sabırsızca beklerim :)
Cuma günlerini haftasonuna gireceğimiz için,işe gitmeyeceği için pek severim.
Heyecan anlayışı ilişkilerin dinamiğine göre değişir. Tam olarak ne denir bilemedim.
Ama hâlâ " amaan evlilik işte,kocam var" tarzında biri olmadım.
Hatta seneleri devirdikçe daha da seviyorum onunla yaşamayı.
İlk yıl en zoruydu.

Biz mesela çok gezdik.
Evlenince Türkiyenin en güzel şehirlerinden birine tayinle gittik.
Orada yalnızdık.
Keşfettik şehri.
İçini dışını.
Sonra başka kısalı uzunlu tatiller,gezmeler.
Güzel anılar biriktirdik.
3. Yılımızda çocuklarımız girdi hayatımıza.
Onları büyütmek gerçekten zor.
Ama bu da başka bir heyecan.
Anbe baba olmak her gün yeni hikaye.
Şimdi de güzel evlilik.
Çocuklarımızı hiçbişeye engel görmüyoruz.
Hâlâ her akşam film izliyor,başbaşa vakit geçiriyoruz.
Ölmedi o bağğzı duygular :)
İyi de anlaşıyoruz çok şükür,en iyi arkadaşım gibi kocam.

Bence büyük büyük sorunlar yoksa çiftler zevk aldıkları şeyleri yaparak,duygularını,beklentilerini paylaşarak ilişkilerini her zaman canlı tutabilirler.
Ama geçim sıkıntısı, sorunlu aileler,sorumsuz eşler,öfke kontrolsüzlüğü gibi durumlar varsa zor.

Esim işteyken sürekli yazışırız konuşuruz gelince sariliriz birbirimize. Yemek yerken oturuken hala elele dizdizeyiz kocaman evde minicik yer kapliyoruz valla herşey çok güzel

Öyle söyleyenlere kulak asmayın. Bize de hep cicim ayları bitsin de görürüz sizi de derlerdi. Üç yıl oldu çok şükür, artık cicim yıllarını yaşıyoruz :))

9 yildir evliyim cicim ayi gormedim son bi iki sene sonra kiymetli oldum noldu bilmiyorum

Yazmadan gecemeyecegim.. şu severek evlendik tabirini de hic sevmiyorum.Sanki digerleri nefret ederek evleniyorlar..aile baskisi haricinde yada bir zorunluluk yoksa herkes severek evleniyor.O görücü usülü denen usül de eskisi gibi degil zaten.
Neyse konu sahibi heyecan bir gün bitiyor ya..yerine alışkanlık,güven ve sevgi geliyor..Bazen monotonluktan sikayet etsen bile bu dinginlik huzur veriyor aslında.
Insaniz tabi arada dalgali ve firtinali bir denizde yuzmek isteyebiliyoruz.O da oluyor arada merak etme.Bir gun kavga ediyorsun mesela ardindan gelen o barisma anlari heyecan verebiliyor

Benim konularım hakkında yorum yapabilir misiniz ? Siz baya dır evli imişsiniz .. rica etsem ?

1,5 senelik evliyim, eşim olmadan yapamam, canım sıkılıyor, sürekli yanımda olsun istiyorum. O da bensiz duramaz. Beraber bir şeyler yapmayı çok seviyoruz. Ayrı ayrı da vakit geçiriyoruz arkadaşlarımızla, yanlış anlaşılmasın sürekli mıç mıç yanyana değiliz. Bence evlilikte gün geçtikçe bağlılık daha da artıyor. Bizde monotonlaşmak yerine artarak devam eden duygular var. İşten gelse de bir sıksam kollarını, yanaklarını

gerçek canım cicim 5 yıl sonunda başlıyor. başlarda oooo senin annen senin baban... ayşe,fatma vs... diye ne kavgalar kopuyor ne... evlilik aslında monotonlaşmıyor aksine hep bir aksiyon var hayatınızda... en önemli tavsiye 6 yıl önceki kendime derdim ki sakın kozlarını erken kullanma (bak seni terk ederim vb.).Yapamayacağın hiçbirşeyi söyleme (giderim bak bu evden vb.) evet bunların hiçbirini yapmamamı söylerdim çünkü artık bir işe yaramıyorlar...en önemlisi sakın birbirinize hakaret etmeyin asla! saygıyı yitirmeyin en önemlisi bunu koruyabilmek... hayatı doya doya yaşayın enerjinizi yitirmeyin... birbirinizi özleyecek zamanlar yaratın bunu yaparken karşılıklı özel alanlarınıza,zamanlarınıza,hobilerinize vs saygı duyun.

Ayy bende 1 buçuk senelik evliyim aynı bizi anlatmışsın imkanı yok bensiz duramaz asla kalbimi kırmaz küserim isyerinden eve gelir hemen duramaz akşama kadar kus kalmama bence monotonlasmiyor gün geçtikçe daha iyi oluyor

Biz de 7 yillik evliyiz, şükürler olsun nişanlılık yaşar gibiyiz. Ufak tefek şeyler olur, of bu ne biçim adam naptım ben dersin ama doğru adaamsa bu kısa sürer. Ablamin lafını dinledim ben. " ilişkinizi yipratmayin" tartışmalarda karşı tarafa kıymamak lazım. "ben bu adamla ömürlük evlendim şimdi içimin acısını almak için, ona aklima gelen en acıtıcı şeyleri sıralarsam yarına ne kalacak? Kırgınlık ve belki bikmislik". Kendinizden bıktırıp uzaklaştırmayın. Ufak tefek 3. Şahis sorunlarını hafifçe atlatmAya çalışın. Tabi karşı tarafın tutumu da cok önemli. Eşim bana göre şekil aldı mesela. Olumsuz taraflarımı da aldı malesef ,olumluları da. Olumsuzları konuşarak halletme çabası içindeyiz her ikimiz de. Siz de konuşun, her konuda her konuda. Hicbir konuyu gömmeyin derine, güzel güzel duygularınızı da sık sık dile getirerek konusun. Rabbim ömür boyu huzuru ve mutluluğu daim etsin yuvanızda. Neyi diler, ne için dua ederseniz o gelir kapınıza.

Bence bu olay kişilerle alakalı. Yani evlilikten ne istediğin,ne beklediğinle ilgili. Bizim evliliğimiz neredeyse 15 yılı dolduracak halen birbirimizi özleriz,mutlu olmak için herşeyi yaparız. İkimizde birbirimizi kırmamaya özen gösteririz,sözlerimizi itina ile seçeriz. Halen eşim eve geldiği zaman mutluluktan kalbim yerinden çıkacak gibi olur. İş seyahatine gideceği zaman çok çok üzülürüm,özlerim. Ama sanmayın ki hergün evde parti var. İşten gelince beraber yemek yeriz,dedikodu yaparız,ülke sorunlarını konuşuruz,geleceğe dair planlar yaparız. Bazılarına göre monoton sayılabilir hayatımız ama bize yetiyor ve mutluluk veriyor. Daha ne olsun?

Monotonlasma diye bir sey yok ya.. Alışıyorsunuz birbirinize. Bu birbirinizden sıkıldıgınız anlamına gelmez. Uyum içinde huzurla yaşayabiliyorsanız yılları deviriyorsunuz. Ayrıca bu son zamanlarda öyle zor bulunan bir şey ki..

Anlayışlı ve saygılı bir adamı seviyorsan eğer, inan ki hiç cicim micim düşünmene gerek yok. Mutlu olursun. Liseli miyiz artık bırakın artık birbirine ilgi gösterme olayına "cicim ayları" demeyi

Evlilikte heyecanın bitmemesi için sürekli iletişim halinde ve temas halinde olmak lazım. Hiç konuşmadığımız insanlarla da bir süre sonra aranıza soğukluk girer. Bu yüzden evliliğimde heyecan hiç bitmedi şükür.

Biz 3 sene iyiydik. Sonra hamile kaldım çocuk oldu heyecan hakgetire. Valla benim etrafımda gerçekten birbirine aşık seneleri devirmiş kimse yok. Aşk mutlaka bitiyor da saygıyla beraber alışkanlık evliliği devam ettiriyor. Ama sana tavsiyem ne olursa olsun asla eşinle yüzgöz olma yani tartışırken pişman olcağın laf söyleme söyletme. Sana salak demesine bile izin verme herzaman saygı olsun. Birde çocuk olunca asla yatağını ayırma. Ben ilk çocukta ayırdım sonra ilk çocuk gitti 2. Cisini aldım adam 13 senedir çocuk odasında yatıyo:)))) ben ettim sen etme.

Zaman geçtikçe, evliliğinizin dinamizmi oturdukça, birbirinizi her anlamıyla tanımaya başladıkça ilk başlardaki heyecan kalmıyor. Ama bunu sadece kötü olarak düşünmeyin. O heyecan bitince kavgalar, tartışmalar başlamıyor. Birinin her hareketini tahmin edebilmenin dinginliğini yaşıyorsunuz mesela. Evlendiğiniz kişi bir bakıma en yakın arkadaşınıza evriliyor ama bunun yanında en yakın arkadaşınızla seks yapabiliyorsunuz. Sizin iç çekmenizden ne sorun olduğunu anlayabiliyor karşıdaki. Siz söylemeden ne istediğinizi anlıyor.

Baştaki heyecanın sebebi yeni bir hayata adım atmış olmak. Birini öncesinde 10 yıllık sevgili de olsanız her anlamıyla keşfedecek olmak, bilmediğiniz yönlerini öğrenecek olmak. Anne babanızın kızı olmanın yanında birinin karısı olmak. Yani yeni bir sıfat kazanmak.

Bir de bu yönden düşünün.

Bana en yakin yorumlardan biri.Aslinda kisilikle de alakali ciftlerin birbiriyle uyumuylada alakali bir soru degilmi? Yani neye gore kime gore.Cok yonlu bir soru.Ama en takildigimda aksam yatarken bile el ele yatariz yorumu beni bitirdi.Ben mesela yapi olarak cok mesafeli biriyimdir hic sevmem cok samimi iliskileri.Evet esimi cok seviyorum ama her dakika deli gibi ozlemem yani.kendimle basbasa kalmayi yanlizligida cok severim.Her ciftin heyecan yada atiyorum monoton anlayisi farklidir aslinda, boyle bakilmali olaya.Surekli iletisim halinde olmak aksam evde el ele oturmak gibi gibi..Bu ciftler birbirini cok seviyor mantigina hic katilmadim.Ben sevgide askda evlilikde duyguyu mesela gizli detaylarda ararir.Cok goze sokulan iliskilere saygi duyarim ama bana gore degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…