Evliliğe alışamamak

Paris1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2023
31
16
3
30
Herkese merhabalar öncelikle nerden başlayacağımı bilemiyorum evleneli daha 4 ay oldu ama çok mutsuzum aslında eşimi seviyorum bana çok değer veriyor sevdiğini her saniye hissettiriyor ama yeterli gelmiyor benim için aşırı yalnız hissediyorum ailemi çok özlüyorum geçmişi mi bir türlü unutamıyorum bekarken çok renkli çok canlı bir hayatım vardı şimdi ise yapayalnız geçiyor günlerim eşim için hepsinden vazgeçtim bir ilişkiyi yürütmek içinde yapılması gereken bu bence ama bir türlü alışamıyorum evliliğe evlenince işide bıraktım yol probleminden dolayı tekrar işe başlasam belki kendime gelirim bilemiyorum ama içimde hergün büyüyen bir boşluk var eşimde farkında bunun beni mutlu etmek için herşeyi yapıyor hakkını ödeyemem ama bir türlü olmuyor işte çok özlüyorum evlenmeden önce ki hayatımı.. Ne yapmam lazım? lütfen birileri yardımcı olsun belki derdim çok saçma gelecek size ama hergün ağlamaktan yoruldum sadece içimi boşaltmak istedim…

bekarken çok renkli çok canlı bir hayatım vardı şimdi ise yapayalnız geçiyor günlerim eşim için hepsinden vazgeçtim bir ilişkiyi yürütmek içinde yapılması gereken bu bence
Eşiniz bıraktı mı peki? Hiç sanmıyorum. Bekarken her gece sabaha kadar dışarıda takılmıyorsanız evlenince köklü bir değişim yaşamak neden? Bence kesinlikle işinize geri dönün, onunla beraber kişisel alan ve sosyalliğiniz de geri gelecektir.

Evlenince neden arkadaşlarınızdan yada sosyal hayatınızdan vazgeçmelisiniz?
Sekiz senedir evliyim arkadaşlarımla görüşme sıklığım azalmadı. Çocuktan sonra biraz saatleri değişti. O da evlilikten değil çocuğun ufak olmasından kaynaklanıyor.
Sorun evlilikte değil sorun evliliği yalnızlık haline getirmenizde.

Eşim türünün son örneği gerçekten gece hayatını sevmez bir yere gidileceksede benimle gitmeyi tercih eder bilemiyorum belkide problem fazla asosyal olması evet kesinlikle işe tekrar başlamam lazım bu boşluktan kurtulmak için

Arkadaş ortamınızla kendinize vakit ayırın yine bekarken yaptığınız aktiviteleri yapın kahve içmek bi yerlere gitmek gezmek. İşe tekrardan başlayın evde hep olmakta insanı bunaltabiliyo . Eşinizde gayet iyi tutumu anlattığın kadarıyla herşey senin elinde

Aslında vazgeçmedim vazgeçtiğim ortam bekarken gece 3 lere kadar takıldığım ortamlar evlenince bu pek mümkün değil mümkün olsa evlilik olmaz zaten arkadaşlarımla yine görüşüyorum ama bekarken aldığım haz yok henüz çok yeni evliliğimiz şuan alışamamamda normal geliyor siz bunları yaşamadınız mı? Y

E size göre bir evliliğin yürümesi olması gereken buymuş zaten. Ona göre yaşıyormuşsunuz, sorun ne o zaman? Bu bakış açısına göre neden yürümüyor evliliğiniz? Öncelikle bakış açınızı değiştirin kendinizi sosyal hayattan kısıtlamak bir evlilikte olmaması gereken bir şey. Evlendiniz diye hayatınızı bitirmeniz gerekmiyor. Siz kocanızdan da bağımsız bir bireysiniz

Neden yürümüyor çünkü mutlu olamıyorum bir türlü yetinemiyorum arkadaşlarımlada rahatça görüşebiliyorum ama hiç biri yeterli değil tüm bunlarla beynimin içinde boğuşurken evliliğin bana göre olmadığı kanısına varıyorum ve bunun içinde biraz geç kaldığıma..

Evlilik neden size göre değil bunun cevabını bulmanız lazım önce. Yetmeyenin ne olduğunu anlamadını. Bunu öğrenirseniz çözebilirseniz. Bu arada herkes evlenmeyi diye bir şey zaten yok, kimi insanlar evliliğe uygun değildir, siz de öyle olabilirsiniz

Yaşınız kaç ? Cok merak ettim . Eğer çok genç evlendiyseniz normaldir belki bilemiyorum. Kendi adıma 29 yaşında evlendim hiç de böyle şeyler yaşamadım . Tasindigim için bulunduğum bölgeyi tanıyıp sosyal bir çevre edinmeye çalıştım . Bu düşüncelerle evliliğinize zarar verirsiniz .

27 yaşındayım evlilik için normal bir yaş diye düşünüyorum tabi kime göre neye göre o değişir aslında eşimide çok seviyorum ama keşke birazcık daha bekleseymişiz diyorum. Siz bulunduğunuz ilden farklı bir ile mi taşındınız evlenince?

Başlarda yeni ev yeni düzen sorumluluklar hergün rutin aynı şeyler sizi sıkabilir.Evinize alıştıkça düzeninizi oturtunca düzelir herşey.Bence iş hayatına alışkın birisiniz.Öncelikle işe başlayın bence.İş hayatına alışkın birinin bütün gün evde olması sıkıcı olabilir.Ben de öyleydim.Çocuklardan sonra sorumluluklar fazlalaşınca sıkılmaya vaktim pek olmadı işi bırakınca.Yeni çevrenizde arkadaşlıklar edinebilirsiniz.Ya da hobi kurslar olur.Zaten kursa gittiğinizde illa ki arkadaş edinirsiniz.Ben yardım derneklerine de girmiştim.Dans kursu,dernek işleri,part time iş sıkılmaya vakit kalmıyordu.Ya da geliştirici kurslar var.Şimdi benim ikinci çocuğum küçük okula başlasınnn şunları yaparım diyorum.Sizin de yol mu müsait olunca şunları yapsam dediğiniz birşeyler?

İstanbul'da bir yakadan diğerine taşındım . İki saat sürüyor araçla bile :) tasindigim yerde hiç tanıdığım yoktu ama özellikle ilk üç ay kimseyle baglantimi kesmedim . Arkadaşlarım bana geldi ya da dışarı çıktık . Sonrasında pandemi oldu zaten . Şimdi tercih olarak kalabalık sevmiyoruz . İyi anlasiyorsaniz birlikte aktiviteler yapın yani ne yapıyorsanız eşinizi de dahil edin . Mesela eşim su an evde eğitimde hocası da İngilizce teknik birşeyler anlatıyor bende onu dinliyorum şu günlerde kafam dağılıyor Kısacası birlikte hoşunuza gidecek şeyler üzerinde durun .

1. Hic evlendim, yol Uzun diye is birakilir Mi? Degistirilir ama birakilmaz. Bu kendi kendine attigin en saglam kazik olmus
2. Bekarken gece 3e kadar gidilen yere evliyken gidilmez...afedersin de sen nereye gittin ki evlendikten sonra mumkun olmuyor? Bekarken herhafta sonu disaridayken, evlenince esini de alip arada pekala da gidebilirsin
3. Evlilik kolelik degil. Sen bunu hayatini kisitlayan bir kurum olarak algiliyorsan, cok yanlistasin. Adama da hayati zindan etme.

Ve emin ol, kendine çekip duzen vermezsen, cok naz asik usandirir. Birkac ay ,Maximum 1 yil sonra bu siteye "ay hamileyim, cocuk da var ama kocam boyle ilgisiz" diye konu acarsin.

Evlenir evlenmez yolu bahane edip işinizi birakmasaydiniz bu sorunu yaşıyor olmadınız.

Cüzdan mi yahu bu adamlar? Nedir bu hemen evlilik = maaş algısı.

Şu anda evde boş boş otururken tabii ki sıkılırsınız. Sorunu da sonra evlilik sanarsiniz. Sizin evlilik algınız baştan aşağı sorunlu o ayrı, evlilik demek artık çalışmayı bırakma özgürlüğü demek değildir.

Öyle düşünen cahile laf anlatmam, kendini kandırmaya devam etsin burda da dolu öylesi.

Ama siz 27 yaşında hemen tekrar yeni bir işe girin, sonra hala mutsuzsaniz o zaman nedeni sizin gece hayatınızı çok sevmeniz ve evlilik getirdiği belki sadık olma zorunluluğu ya da başka bir şey olabilir. En azından sorun neyse onu anlar, bosanabilmek için de kendi ayaklarınızın üzerinde durmuş olursunuz.

Ben bu konuyu, aynı cümleleri niye hatırlıyorum ya. Dejavu mu, yoksa siz daha önce açtınız mı aynı konuyu Evlendiğim için geldiğim şehirde tek başımayım. Kendi ailemden hiç kimse yok. Çok şükür ki eşimin ailesi çok iyi. İlk 7 ay ben de evde patlamak üzereydim. Bitkiler yetiştirdim, yeni tarifler denedim sonra kedi sahiplendim. Kedim arkadaşım oldu. Onunla konuşa konuşa geçti günlerim. Sonra şehire biraz daha alışınca iş buldum. Şuan çalışıyorum. Evleneli 1.5 sene oldu hiç yadırgamıyorum artık. Sadece pek arkadaşım yok, normalde de öyle arkadaş edinen biri değilim. Ev, iş. Eşimle birlikte aktiviteler yapıyoruz o da iyi geliyor. Alışıyorsunuz aslında. Kendinize meşgale bulun, hiçbir şey yapmasanız bile çıkın gezin. Kafanızı dağıtacak bir şeyler yapın. Sürekli bunları düşünürseniz evliliğe hiç alışamazsınız ne yazık ki.

Evet tam olarak bu yeni ev yeni düzen ben kalabalık bir ailede büyüdüm çok neşeliydi evimiz aslında evlenmeden önce eşimle hep kendimize ait evimizin hayalini kurardık şimdi hayal ettiğim herşeye kavuştum ama aile evimi bu kadar özleyeceğimi hiç tahmin etmemiştim :) evet bir sürü şey yapmak istiyorum aslında ama en önceliğim tekrar bir işe girmek yorumunuz için teşekkür ederim

Yani şunu anlamıyorum , evlilik ulaşılması gerekn kutsal bir destinasyon, nirvana falan değil evlenince de aynı hayatına az çok devam ediyorsun. Bud ruumda işini bırak, sosyal çevreni bırak, evlendim diye başka yere taşın eee tabi ki koca var diye her şeyi atınca satınca yapayalnız kalıyorsun. Pek bana göre değil açıkçası, bir erkek için işimi asla bırakmazdım, sosyal ortam da insan insana değişir, sosyal insanalr bırakmamalı bence. Öbür türlü toplumdan izole şekilde eve kısılıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…