Bende ilk zamanlar oyleydım aılemı cok ozluyordum zamanla alıstım ama suan hersey guzel şükürler olsun
Sevindim sizin adınıza umarım bende birgün bu boşluğu doldurabilirim ve evet yeni bir iş hayatı beni kendime getirecektir.Ben de 4 aydır evliyim henüz ve şehirdışına taşındım yine de sizin kadar yalnız hissetmiyorum sanırım. Ben henüz çalışmaya başlayamadım ama bence en etkili olan iş hayatı. Evde insan çok bunalıyor hele ki herkesten de uzaksa.
Evet bunları bizde yapıyoruz ama benim anlatmak istediğim bekarlık gibi olmuyor belli başlı sorumlulukları var evliliğin her iki taraf içinde benim anlatmak istediğim evlilik her insan göre değil maalesef belkide bende bu insanlardan biriyim yani sadece gece yarılarına kadar arkadaşlarla takılmak değil derdim ailemide çok özlüyorum nerdeyse hergün gidiyoruz ama yetmiyor aşamıyorum bi türlü alışamıyorum henüz daha çok yeniyim bilemiyorum..Eşinizin kısıtlayan biri olmadığını, karışan biri olmadığını söylüyorsunuz ama sizi tam anlayamadım o zaman size tam olarak eski hayatınızı aratan nedir? Benim mesela hayatım aynı sayılır dediğiniz gibi arkadaşlarımla mecburen eskisi kadar geç saatlere kadar görüşemiyorum veya kız kıza yurt dışı tatillerine çıkamıyorım eşlerimiz de yanımızda gelmek istiyor aile olarak gidiyoruz ama bana doğal geliyor. Yeni yerleri keşfederken eşimin de yanımda olmasını sevdim. Bu durumda sizin sorununuz eşiniz veya evlilikle ilgili değil. Önce sorununuzun ne ile ilgili olduğunu bulun ve ona göre çözümler üretmeye çalışın
Arkadaş çevrem ve ailem eski iş yerlerinden dostlarım aile evim çok neşeli ve kalabalıktır babam abimler ablamlar komiklerdir baya şuan bunları yazarken onları hayal ettim tebessüm oluştu suratımda :)İşten ayrılmışsınız.Renkli ve canlı derken aile ve arkadaşlarınızı mı kastettiniz?İstediğiniz zaman onlarla görüşürsünüz.İş mi?
İş hayatınız da pek renkli ve canlı değilmiş ki.Başka ne var renkli ve canlı olan?
7 yıl boyunca yazları hep ayrıydık onlar yazlıkta benim ise çalışma hayatım olduğu için yıllık izinlerde gidiyordum yanlarına ama inanın aynı şey değil evlilik çok başka :) bugün hala annemlerin evine gittiğimde ağlarım eski odama bakıp aşamıyorum maalesef bunu belki birazcık daha zamana ihtiyacım var bilemiyorumDaha önce hiç ailenizden ayrı yaşamadınız mı?Kurs,okul..
Sizin sorununuz evliliğe alışamamak değil ki,ailenizi özlemek.Kafanızı biraz meşgul edecek bir iş bulursanız alışırsınız.Daha çok erken.Arkadaş çevrem ve ailem eski iş yerlerinden dostlarım aile evim çok neşeli ve kalabalıktır babam abimler ablamlar komiklerdir baya şuan bunları yazarken onları hayal ettim tebessüm oluştu suratımda :)
İyi de o zaman da evinizdeymişsiniz ki.Yani başka bir evde yaşamamışsınız.Başka bir şehirde 4 yıl ayrı okul için kalmamışsınız.O yüzden çok normal.7 yıl boyunca yazları hep ayrıydık onlar yazlıkta benim ise çalışma hayatım olduğu için yıllık izinlerde gidiyordum yanlarına ama inanın aynı şey değil evlilik çok başka :) bugün hala annemlerin evine gittiğimde ağlarım eski odama bakıp aşamıyorum maalesef bunu belki birazcık daha zamana ihtiyacım var bilemiyorum
Evet yazları ayrıydık çokta ayrılık sayılmaz zaten evet kesinlikle belkide üniyi şehir dışında okusaydım bu kadar zorlanmazdımİyi de o zaman da evinizdeymişsiniz ki.Yani başka bir evde yaşamamışsınız.Başka bir şehirde 4 yıl ayrı okul için kalmamışsınız.O yüzden çok normal.
Alışırsınız merak etmeyin ama kendinize uğraş bulun.Zamanla geçecek.Evet yazları ayrıydık çokta ayrılık sayılmaz zaten evet kesinlikle belkide üniyi şehir dışında okusaydım bu kadar zorlanmazdım
O zaman tek yapmanız zamana bırakmanız olacak. Elbet alışırsınız. Hatta kendinize bir hobi, kurs, zamanınızı değerlendirebilecek bir uğraş bulmanız alışmanızı hızlandırır. Üniversiteye şehir dışına okumaya gittiğimizde bile ailemizi özlüyoruz ama bizi okula ve şehre alıştıran sınavlar, arkadaşlarla vakit geçirmemiz oluyor. Fark etmeden oraya ait olduğunu hissediyorsun.Mümkün olursa ortada bir evlilik olmuyor üzgünüm ama tamamen gerçek evliyken bekarken yaptığın bir çok şeyi geride bırakman gerekiyor yada törpülemen gerekiyor şunu bir kez daha belirtmek istiyorum eşim beni sıkan bir insan değil ve gerçekten çok anlayışlı ama gecenin 3 ne kadar hiç bir eş karısını mekanda yada hernerdeyse yalnız bırakmaz ayrıca derdim sadece gece 3 lere kadar takılmak değil aile evimide çok özlüyorum en büyük problem onu aşamıyorum bi türlü
Evet yazları ayrıydık çokta ayrılık sayılmaz zaten evet kesinlikle belkide üniyi şehir dışında okusaydım bu kadar zorlanmazdım
Feminist duygularınız kabarmış ama beni asla anlamamışsınız yada olaylara bakış açınız hep böyle.Evlenir evlenmez yolu bahane edip işinizi birakmasaydiniz bu sorunu yaşıyor olmadınız.
Cüzdan mi yahu bu adamlar? Nedir bu hemen evlilik = maaş algısı.
Şu anda evde boş boş otururken tabii ki sıkılırsınız. Sorunu da sonra evlilik sanarsiniz. Sizin evlilik algınız baştan aşağı sorunlu o ayrı, evlilik demek artık çalışmayı bırakma özgürlüğü demek değildir.
Öyle düşünen cahile laf anlatmam, kendini kandırmaya devam etsin burda da dolu öylesi.
Ama siz 27 yaşında hemen tekrar yeni bir işe girin, sonra hala mutsuzsaniz o zaman nedeni sizin gece hayatınızı çok sevmeniz ve evlilik getirdiği belki sadık olma zorunluluğu ya da başka bir şey olabilir. En azından sorun neyse onu anlar, bosanabilmek için de kendi ayaklarınızın üzerinde durmuş olursunuz.
İnanın bizde öyleyiz her hafta bişeyler yaparız arkadaş gruplarımızla baya eğleniyoruz ama şuanlık bana yetmiyor evet eşimi seviyorum ama bekar hayatımıda ve aile evimi çok özlüyorum dediğiniz gibi daha çok yeniyim çok kalabalık bi aileden şimdi iki kişilik bi ailedeyim belkide zamanla alışırım..Öncelikle bence kendine ne istediğini sormalısın bulamıyorsan bir terapiste gidebilirsin mesela ben evlenmeden önce çok hareketli bir yaşam tarzım vardı evlendikten sonra da birşey değişmedi yine istediğim kişi ile buluştum o da buluştu geç kaldığımız oldu vs eşimle vakit geçirmek benim için mutluluk mesela daha çok eğleniyorum birlikte keyif aldığımız arkadaşlar ile vakit geçiriyoruz ama ayrı bir hayatımız da var daha yenisin bunu kurman gerekıyor unutma en başından nasıl alışırsanız o şekil de ilerliyor
İçimi rahatlattınız biraz teşekkür ederim umarım aşabilirim sizin gibi :)Birşey söyliyeyim canım ben üniversiteyı ayrı okudum iş bulduğumda da ayrıydım ailemden ama evlendiğim ilk zamanlar onları özleyip ağlıyordum evlilileğe alıştıkça kendi düzenimi kurdukça geçiyor gözümüz korkuyor sanırım evlilik sorumluluk demek vs ailenin evin de el bebek gül bebek olmak istiyorsun ama bunları zamanla alıştıkça aşacaksın inan bana
Ah umarımAlışırsınız merak etmeyin ama kendinize uğraş bulun.Zamanla geçecek.
İçimi rahatlattınız biraz teşekkür ederim umarım aşabilirim sizin gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?