- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi justtmarried
-
Başbaşa vakit geçirme meselesine fazla takılmışsınız gibime geldi.
Arkadaşlarınızla pazar kahvaltısına akşam yemeklerine gitmiyor musunuz ya da evinize davet etmiyor musunuz peki? Arkadaşlarlayken de öpüşüp koklaşmıyoruz yatağa gitmiyoruz ama 3-5 insan görüp sosyalleşiyoruz. O zaman da aynı şeyi mi düşünüyosunuz yoksa tek sorun anneler babalarla vakit geçirmek mı size göre. Yani akşam eşiniz geldiğinde sadece onunla sarmaş dolaş oturmak mı aradığınız? Ben annelerle vakit geçirmeyi de sosyalleşmek olarak görüyorum. Hele dedecikle çekirdek çitlemek de bence çok zevkli
Diğer çiftin yaşantısı sizinkinden daha güzel geldi bana da işte. Demek ki dediğiniz gibi evlilikten beklentilerimizle ilgili bir şey. Bizim ilişkimizde yanımızda bulunan 3. 4. kişiler bize hep iyi gelmiştir. Birlikte yaşamıyorum bilemicem zorluklarını ama anladığım kadarıyla siz de fazla vakit geçirmiyoruz sadece 3 pazar kahvaltısından söz etmişsiniz. :26:
Başbaşa vakit geçirme meselesine fazla takılmışsınız gibime geldi.
Arkadaşlarınızla pazar kahvaltısına akşam yemeklerine gitmiyor musunuz ya da evinize davet etmiyor musunuz peki? Arkadaşlarlayken de öpüşüp koklaşmıyoruz yatağa gitmiyoruz ama 3-5 insan görüp sosyalleşiyoruz. O zaman da aynı şeyi mi düşünüyosunuz yoksa tek sorun anneler babalarla vakit geçirmek mı size göre. Yani akşam eşiniz geldiğinde sadece onunla sarmaş dolaş oturmak mı aradığınız? Ben annelerle vakit geçirmeyi de sosyalleşmek olarak görüyorum. Hele dedecikle çekirdek çitlemek de bence çok zevkli
Diğer çiftin yaşantısı sizinkinden daha güzel geldi bana da işte. Demek ki dediğiniz gibi evlilikten beklentilerimizle ilgili bir şey. Bizim ilişkimizde yanımızda bulunan 3. 4. kişiler bize hep iyi gelmiştir. Birlikte yaşamıyorum bilemicem zorluklarını ama anladığım kadarıyla siz de fazla vakit geçirmiyoruz sadece 3 pazar kahvaltısından söz etmişsiniz. :26:
Bende mutsuz olduğunu sanmıyorum! Şikayetçi değil, mutsuzda görünmüyor. Gayet mutlu görünüyor yani.
Evlilikte beklenti olması nasıl saçma?
Benim evliliğimden beklentim nedir, kocamla başba yada varsa çocuğumda buna dahil birlikte kimseye hesap vermeden bi yaşam sürmek. Bu bi beklentidir mesela.
Eşinle özel zamanlar geçirmek bi beklentidir. Yani bişeyleri yaşamak istemek bi nevi bi beklentidir bence.
İşte beklentisi olmayanlar sizinde sözylediğiniz gibi koyvermiş gidiyor oluyor bence.
ya var ya şu diziler ne kötü etkiliyor insanlarıhayat diziler gibi değildir...oradaki hem yakışıklı, hem zengin, hem romantik, hem de kadına tapan erkekler sadece dizilerde oluyor...
ben de hiç eşimi mumla karşılamadım.. ama hayatımız harika.. mumsuz olmuyor mu bu işler...
bir kere kimseye hesap vermeden yaşam sürmek beklenti değil olması gereken birşeydir.
evlilik iş hayatı değildir. ona buna hesap vermeyi gerektirmez.
senin evin ,hanen bellidir. zaten olağanı doğasında olanı eşinle beraber geçirmektir.. Özel zaman geçirmek beklenti değil olması gereken birşeydir evlilikte..
olağan şeyleri zorlaştırıp beklenti kılıfına sokmanız saçma.
Tabiki gidiyoruz arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz. Ama farzedin ki siz arkadaşlarınızlaykende aileniz yanınızda bitiyor.
Benim kastettiğim şeyi tam olarak anlayamamışsınız gibi geldi bana.
Tabiki aileylede vakit geçirilir. Beraber yemekler yenilir, sohbet edilir.
Ama bunun bir standart olarak hergüne yayılmasından söz ettim ben.
Ne güzel söylemişsiniz. İşte bu olağan şeyler elinden alınınca beklenti olarak hayatına giriyor.
Umarım beni anlamışsınızdır.
Bukez dert değil. Ama derde sebep olan bir tespit bu.
Kayınvalidemlerle altlı-üstlü oturmamdan kaynaklanan bir derdimle aranızdayım alt konulardan birinde...
Buda çoğu zaman '' yok kardeşim, ailelerle yakın olmicaksın hep sorun çıkıyor'' diye düşünmemize sebep olsada, bazen akside yaşanmıyor değil.
Ben bunu neye bağladım biliyormusunuz; tamamen evlilikten olan beklentinize !
Eğer benim gibi; evliliğinizi, eşinizle olan yaşantınızı kutsal görüyorsanız,aşk hayatınızı doludizgin yaşamak sizi mutlu ediyorsa evet, evliliğinizden çok beklentiniz var ve evliliğinize katacağınız çok şey var demektir ve dış mihraklar sizin için sorundur.
Ben 1 yıllık evliyim. Sebepsiz yere kocamı mumlarla aydınlatılmış bir evde karşılamayı severim...
Kocam için hazırladığım, mum ışığında yenilen bir yemek; televizyon izler gibi yapıp birbirine kur yapmalar...
Penye pijama yerine dişiliğin ön plana çıktığı, kendimi daha çok kadın hissettiğim özel gecelikler...
Pazar sabahı yataktan çıkmamak, ve kahvaltı saatine uymak zorunda kalmadan geçirilen güzel dakikalar...
Evet, eğer böyle bir evliliğiniz varsa kahvaltıya çağrılmak için çalan zil sinirlerinizi bozabilir!
Yemeğinize katılan 3. yada 5. kişi ortadaki mumu yoketmenize sebep olablir !
Ve bunlar aileyle yakın oturmayı sizin için iten gerçekten geçerli sebeplerdir !
Peki yokmu çevrenizde bunun tam aksi. Benim var. Ve şaşkınlıkla izliyorum.
6 aylık evliler, 5 aylık hamile.
Erkeğin aileisyle altlıüstlü oturuyorlar, ve geçimlerini ortak sağlıyorlar.
Birlikte yemek yiyorlar, birlikte oturup çay içiyorlar, yani sadece uyumak için evlerine çıkıyorlar.
Ben 1 aydır birlikte yemek zorunda kaldığım için bile nekadar dertlendim.
3 pazar birlikte kahvaltı yaptık diye pazarlardan soğudum.
Bu bahsettiğim aile eşimin akrabası olmakla birlikte, kızla çok iyi arkadaş olduk. Çokta severim.
Geçen gün diyor ki, bizim kattaki mutfağı boşuna yapmışlar keşke dubleks olsaymış!
''E sizin hiç mi özel hayatınız olmicak'' dedim, derken susutum!
Yok demek ki! Olması içinde özenç yok.
Henüz 3-4 aylık evlilerdi, bi akşam uğradık biz eşimle sinemadan geliyorduk. Kayınvalideleri evde yok, ama onlar inmişler aşağıya dedeyle oturuyorlar :) Kayınpederinin babasıyla yani. Tv izleyip çekirdek çitliyolar.
Banada eşimede çok komik geldi :) Biz alışkın değiliz çünkü, ben kiradayken bizde daha yeni evliydik ve eşimin evde olduğu günleri ben iple çekerdim. Hala öyle tabiki. Hala yeni evliyiz. Ne yapsakta keyifli vakit geçirsek diye...
Oturma odasında başlardı öpüşüp koklaşmalarımız, yatak odasında biterdi.
Benim eşim geç saatlere kadar çalıştığı için akşamları birlikte vakit geçirme şansımız olmuyor malesef. Eşi eve 6-7 de gelipte birlikte yemek yiyen, çay içen çiftlere hep imrenirim.
Bu arkadaşın eşi saat 5 te falan eve geliyor, yemek yiyorlar çocuk kahveye çıkıyor. Bazen 1-2 saat dolanıp geliyormuş. Ama son 1 aydır oda kocasını bırakıp bize geliyor kayınvalidesiyle.
Sen yeni evlisin kızım, ne işin var akşam gezmesinde, otursana kocanla.
Şimdi onlarıın bu halleri bana çok ruhsuz geliyor.
Ve aileyle kazancın, harcamaların bir kesede olması...
Kız kaç aylık hamile ama ne kendine, ne bebeğine hiç bişey almadı. Maddi durumlarıda kötü değil, bizden iyi.
Aslında almakta istiyor ben farkındayım ama, onun elinde değil ki...
Yani açık seçik siz bizim tekelimizdesiniz denmesede, aile hayatları aile büyükleri tarafından yönetiliyor ve onlar hayatlarından gayet memnun.
Yanlış anlaşılmasın lütfen. Bu arkadaşımı kınadığımdan yazmadım bunları. Sadece bişeyin farkına vardım ve sizlerlede paylaşmak istedim.
Hayattan, eşinden hatta evliliğinden beklentin nekadar az olursa okadar mutlu oluyorsun hayatta.
Benim yaşantımın yarısını yaşamıyor, ama mutlu. Ne güzel !
Sizin çevrenizdede var mı böyle yaşantılar. Yaşantısına kesnlikle değil ama mutluluğuna imreniyorm...
Ben arkadaşlarımlayken istersem ailem de gelir, istemezsem gelmez. Biz istemeden dibimizde bitemezler. Bu evliliğe ters. kişisel bir şey değil ki.
siz de her gün beraber değilmişsiniz ben o yüzden öyle anladım. Ayrıca yemekler beraber yense de, tv beraber izlense de yatak odası en sonunda çifte özeldir en sonunda.
Herşey bir muma bakmıyor,elde tepsiyle giden bir türk kahvesi bile çok işe yarıyor ..
Abla tepsi fln deme simdi
ben konudaki tespiti anlamadım hala
Böyle bir tanıdığım var.Bukez dert değil. Ama derde sebep olan bir tespit bu.
Kayınvalidemlerle altlı-üstlü oturmamdan kaynaklanan bir derdimle aranızdayım alt konulardan birinde...
Buda çoğu zaman '' yok kardeşim, ailelerle yakın olmicaksın hep sorun çıkıyor'' diye düşünmemize sebep olsada, bazen akside yaşanmıyor değil.
Ben bunu neye bağladım biliyormusunuz; tamamen evlilikten olan beklentinize !
Eğer benim gibi; evliliğinizi, eşinizle olan yaşantınızı kutsal görüyorsanız,aşk hayatınızı doludizgin yaşamak sizi mutlu ediyorsa evet, evliliğinizden çok beklentiniz var ve evliliğinize katacağınız çok şey var demektir ve dış mihraklar sizin için sorundur.
Ben 1 yıllık evliyim. Sebepsiz yere kocamı mumlarla aydınlatılmış bir evde karşılamayı severim...
Kocam için hazırladığım, mum ışığında yenilen bir yemek; televizyon izler gibi yapıp birbirine kur yapmalar...
Penye pijama yerine dişiliğin ön plana çıktığı, kendimi daha çok kadın hissettiğim özel gecelikler...
Pazar sabahı yataktan çıkmamak, ve kahvaltı saatine uymak zorunda kalmadan geçirilen güzel dakikalar...
Evet, eğer böyle bir evliliğiniz varsa kahvaltıya çağrılmak için çalan zil sinirlerinizi bozabilir!
Yemeğinize katılan 3. yada 5. kişi ortadaki mumu yoketmenize sebep olablir !
Ve bunlar aileyle yakın oturmayı sizin için iten gerçekten geçerli sebeplerdir !
Peki yokmu çevrenizde bunun tam aksi. Benim var. Ve şaşkınlıkla izliyorum.
6 aylık evliler, 5 aylık hamile.
Erkeğin aileisyle altlıüstlü oturuyorlar, ve geçimlerini ortak sağlıyorlar.
Birlikte yemek yiyorlar, birlikte oturup çay içiyorlar, yani sadece uyumak için evlerine çıkıyorlar.
Ben 1 aydır birlikte yemek zorunda kaldığım için bile nekadar dertlendim.
3 pazar birlikte kahvaltı yaptık diye pazarlardan soğudum.
Bu bahsettiğim aile eşimin akrabası olmakla birlikte, kızla çok iyi arkadaş olduk. Çokta severim.
Geçen gün diyor ki, bizim kattaki mutfağı boşuna yapmışlar keşke dubleks olsaymış!
''E sizin hiç mi özel hayatınız olmicak'' dedim, derken susutum!
Yok demek ki! Olması içinde özenç yok.
Henüz 3-4 aylık evlilerdi, bi akşam uğradık biz eşimle sinemadan geliyorduk. Kayınvalideleri evde yok, ama onlar inmişler aşağıya dedeyle oturuyorlar :) Kayınpederinin babasıyla yani. Tv izleyip çekirdek çitliyolar.
Banada eşimede çok komik geldi :) Biz alışkın değiliz çünkü, ben kiradayken bizde daha yeni evliydik ve eşimin evde olduğu günleri ben iple çekerdim. Hala öyle tabiki. Hala yeni evliyiz. Ne yapsakta keyifli vakit geçirsek diye...
Oturma odasında başlardı öpüşüp koklaşmalarımız, yatak odasında biterdi.
Benim eşim geç saatlere kadar çalıştığı için akşamları birlikte vakit geçirme şansımız olmuyor malesef. Eşi eve 6-7 de gelipte birlikte yemek yiyen, çay içen çiftlere hep imrenirim.
Bu arkadaşın eşi saat 5 te falan eve geliyor, yemek yiyorlar çocuk kahveye çıkıyor. Bazen 1-2 saat dolanıp geliyormuş. Ama son 1 aydır oda kocasını bırakıp bize geliyor kayınvalidesiyle.
Sen yeni evlisin kızım, ne işin var akşam gezmesinde, otursana kocanla.
Şimdi onlarıın bu halleri bana çok ruhsuz geliyor.
Ve aileyle kazancın, harcamaların bir kesede olması...
Kız kaç aylık hamile ama ne kendine, ne bebeğine hiç bişey almadı. Maddi durumlarıda kötü değil, bizden iyi.
Aslında almakta istiyor ben farkındayım ama, onun elinde değil ki...
Yani açık seçik siz bizim tekelimizdesiniz denmesede, aile hayatları aile büyükleri tarafından yönetiliyor ve onlar hayatlarından gayet memnun.
Yanlış anlaşılmasın lütfen. Bu arkadaşımı kınadığımdan yazmadım bunları. Sadece bişeyin farkına vardım ve sizlerlede paylaşmak istedim.
Hayattan, eşinden hatta evliliğinden beklentin nekadar az olursa okadar mutlu oluyorsun hayatta.
Benim yaşantımın yarısını yaşamıyor, ama mutlu. Ne güzel !
Sizin çevrenizdede var mı böyle yaşantılar. Yaşantısına kesnlikle değil ama mutluluğuna imreniyorm...
Dedeyle çekirdek çitleyen bir çift..
Mum ışığında yenilen yemek ve gerisi..
Aradaki fark bu pudracım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?