Evliliğe dair bir tespitim var !

bu konudan en son bu ana fikir çıkar.. Tersinden mi okudunuz?

çok alındım valla herkes mumuma takmış

[ı]ben dogru anladım
Biraz alçak gönüllü olmak gerkekiyor hayatta mutlu olabilmek için,beklentiyi düşürmek gerekiyor çok şey beklersen mutsuz olursun akışına bırakmak lazım bazen ok.[/ı]

eşiyle paylaşımı olmadıgını nereden biliyorsunuz?
yatak odasını da anlatmıyordur herhalde size..
belli ki onlar odalarında özencini yaşıyorlardır..

evliliğinin ilk ayında hamile kalarak mı?

bize ne yatak odalarından ya, ben genel olarak yaşantıyı kastettim.

Kız çocuğuna sorarsın

- Büyüyüynce ne olacaksın ?

- Gelin

Böyle büyüyen kadınlarımız için evlilik ne kadar da anlam yüklenecek birşey. 2 kişi birbirini sever bir yola çıkar, bu yol arkadaşlığıdır, hayat arkadaşlığıdır.

İçinde tabi ki özel anlar olacaktır. Ama bunu abartmak, sürekli eşle başbaşa vakit geçirmelere çalışmak.

Ben bunu tek başına fotoğraf çektirmeye benzetiyorum, tek çektireceksem vesikalık çektiririm. Fotoğraf dediğin kalabalık güzel.

Çok alındım valla herkes mumuma takmış

alınmaznız gerektircek bi durum yok.herkesin yaşantısı ailesi evi eşi aynı değil.kimi kocasından sorunludur kimi kv.sinden kimi bilmem neden.. giderde gider bu. tutupta böyle kıyasalama yapmak çok hoşuma gitmedi açıkçası.

Son düzenleme:

İşte tecrübe, güzel tespit

hala o kişiyi yargılıyorsun.
istedi ki oldu dimi?
o şeyi yaşayan insanlar korunmayı da biliyorlardır. sonuçta kondom'un balon olmadığının farkındadırlar.

ayrıca yatak odası deyince illa cinsellik kavramına değinmenize de şaştım.

demek istediğim sizin eşinizle basbasa yaptıgınız seyleri onlar sadece kendilerine ait odalarında yaşıyorlar demek ki.
hala o aileyle niye kendinizi kıyaslıyorsunuz..

burdan kv ve kp mesaj yollayalım ; onlar sizi daha cok sevsin.. daha cok yalnız bıraksınlar sizi..

Karı - koca bu buhrandan nasıl kurtulabiliriz??? Çok üzülüyorum diye bir konu açmışsınız sanırım yaklaşık bi ay önce.eşinizle sürekli tartışmalar falan oluyormuş.sanırım o dönemi atlatmışsın ki karşılaştırma yapabiliyor durumdasınız

Sürekli demedim. Ama benim hayatımda kalabalık özel günlerde olur.

Bazı pazarlar, düğünler dernekler bayramlarda kalabalığı severim. Ama günlük yaşamımda çekirdek aile olmayı tercih ediyorum.

Kalabalık fotoğraflarıda bayramlarda seviyorum :)

Evet atlattık çok şükür.

Justmarried bence son 1 aydır eşinin ailesinin problemlerine ve onlara fazla takıldın farkında mısın? Her gün farklı bir konuyla karşımızdasın yargılamak değil amacımda bi acayip takılıp sinir yapıyorsun, bir de başka evlilikleri aileleri görüp aa ben daha iyiyim der gibi kendini rahatlatıyorsun. Psikolojinin farkında mısın? Bunları bu kadar merkeze koyma bence. Senin önceliğin eğer gerçekten çok rahatsızsan bir an önce kiraya çık. Çünkü onların evinde oturduğun sürece bu böyle olacak. Sürekli kendini yiyeceksin.

Ha unutmadan evet cicim ayları aşk falan bunlar çok güzel şeyler... Ama evlilik hayat yaşam tarzı sadece oturma odasında öpüşmeye başlayıp yatak odasında biten bir şey değil... Mumdan ibaret değil hayat maalesef

siz o arkadaşı kınamadığınızı söylemişsiniz ama bu yazdığınız kınamaktan farksız :26:
ayrıca bende eşimin ailesine yakın oturuyorum, bazen onlarla zaman geçirmekte çok hoşuma gidiyor, biliyorum ki sonunda eşime sarılıp uyucam, size ve eşinize garip gelen dedeyle çekirdek çitleme durumu bence çok çok tatlı bi davranış. Kimsenin hayatını buraya yazıp dalga geçmiyorum kınamıyorum deyipte alttan alttan yorum yaptırtmaya ve yargılamaya hakkınız yok, o arkadaşınıza üzüldüm, belli ki iyi niyetli sizede güvenmiş arkasından güldüğünüzün farkında bile değil.

Konumu acaip çorba yapyın arkadaşım parmaklarına sağlık.

Arkasından güldüğümü nerden çıkardınız.
Bu sizin yorumunuz.
Tercih ettiği yaşam tarzı bana ilginç geldi, sizlerin ne düşündüğünü sordum.
Çok özel buluyosanız cevap vermeme hakkına sahipsiniz.

sende muma takılanlardansın.
evet son zamanlarda kötü günler geçirdim burda fikirlerinizi aldım. kötü mü ettim.
buda ilgimi çeken bişeydi, paylaşmak istedim.
art niyet aramayın lütfen.

haklarımı hatırlattığınız için teşekkür ederim lakin buna gerek yoktu

yukarda bi arkadaşında yazdığı gibi psikolojiniz gereği şuan sanırım (diğer konularınızdan yola çıkarak konuşuyorum) birilerinden üstün olduğunuzu görmek veya göstermek burda bizlerden de destek alarak egonuzu yükseltmek içinizi rahatlatmak istiyosunuz ama o arkadaşınızın hayatı daha renkli, istediği ayda da hamile kalır size mi soracaktı ?

Bide çarpıtmadan cevap verseniz.
Gayet art niyetsiz düşüncemi paylaştım.
Niye altında bişeyler arıyosunuz ki.
Herkes tutturmuş bi mum da mum diye.
Hrkesin kendi tercihi. İstemese evlenmezdi zaten.
Evlendi ve mutlu görünüyor. Allah dahada mutlu etsin.

sende muma takılanlardansın.
evet son zamanlarda kötü günler geçirdim burda fikirlerinizi aldım. kötü mü ettim.
buda ilgimi çeken bişeydi, paylaşmak istedim.
art niyet aramayın lütfen.

art niyet neden arayalım ki... şahsen benim taktığım alimin zikriyle fikri bir değil onu anlamıyorum...

Kimseden üstün olduğumu duymaya ihtiyacım yok. Ayrıca bu konudan nasış buraya vardınız onuda anlamadım.
Ben bu tarz yaşamı olan ailelelre çok rastlamadığımdan sizlerin ne düşündüğünüzü sordum.
Onu kötüleyin veya beni övün gibi beklentiye girmedim.

Kaldıki çok güzel yorum yapan arkadaşlarda var. Herkesin kendi seçimidir var veya yok gibi.

İlla birinin suçlanması gerekmiyor bu konuda. Ki bu konunun içeriği haklı haksız davasıda değil.

Dahada çarpıtmayın lütfen.

o zaman sorun ne tespit ne
sen daha kendinle çelişiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…