Evliliğe dair bir tespitim var !

Nebiliym bencede altlü ütlü oturmak aynı evde yaşamak gibi bişey .. Öyle oluncada özel hayat kalmıyo .. Düşünsene uygunsuz biandasın ve pat kapı çalıyo .. Ya da nebiliyim ya baş başa kalmak istersin ya da sadece baş başa yemek istersin sürekli yemeğe çağırıyolar ya da geliyolar hoş değil yani .. Herşey dozunda güzel .. Aynı kese konusunuda sanırım erkek arkadaşmla evlendiğimzde bizimde böyle olmak zorunda bazen garipsememek gerek zorunluluk çünkü .. Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı evleri kira annesi ve 2 erkek kardeşiyle yaşıyor .. Şimdi cezaevinde neyse oralara girmiyorum .. Bu yüzden de kardeşleri çlaışıp annesine baksada sadece 1i tabi öteki okuyor . Yetmez yani anneside çalışmak istemiyor .. Bir dükkan açacağız beraber çalışacağız .. Ama ben ikna ettim altlı üstlüde oturmayacağız arabayla 10 dkkada gidilcek bi yer olacak ki çat kapı kmse gelemesin ..
Tabi gelecekler isterlerse kalacaklar vs.. yemeğe de gelirler biz de gideriz ama sürekli olması gerçekten bana göre de saçma geliyor ..
Ama konunun bir derdim var kısmına açılması garip geldi bana ... Bunlar bana komik geliyo şuanda .. Derde bakar mısın ya komedi faalan diyorum kendimce .. Dert olmasa da açılan konuya işte .. Cezaevinde aylardır göremediğim sesini duyamadığım haber alamadığım özlemimden çıldırmak üzere olduğum bir sevgilim varken .. Her türlü evlilere ne şanslılar ne mükemmeller gözüyle baktığım içinn ...

Arkadaşım elini vicdanına koyda konuş. Ben o hayata özensem zaten kv aşağıda, bende onlarla oturmayı kalkmayı bilirim. Ama ben kendi evimde yaşamayı tercih ediyorum. Kızı rahat bırak falan hiç hoş değil. O tercih ettiği hayatı yaşıyor ben tercih ettiğim hayatı.
Zaten konu yeterince çarpıtıldı ama sizin yazdığınızda çok uç!
Lütfen bukadarda abartmayın. Allah mesud etsin yaşasınlar tabiki, bende böyle mutluyum.
ozaman neden böyle bi konu açtın diyeceksin yaşantısı bana farklı geldi sizler ne düşünüyorsunuz diye merak ettim.

Son düzenleme:

hakkaten " kızı rahat bırak just married" de ne demek..baya bi güldüm arkadaşın yorumuna tövbe töbee

konu sahibesinin anlatmak istediği birşey yok aslında,neredeyse her hafta konu açtığı için,konu sıkıntısı çekmeye başladı...

evet ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk... bi de herkesin ilişkiye bakış açısı yaşayış tarzı farklı oluyor kimi baş başa olmayı seviyor kimi aile içinde ben eşimle başbaşa olmayı sevenlerdenim akşam beraber çay içip tv seyretmek ara ara dışarı çıkmak bizim için en güzeli k.validem gündüz görüştüğümüz yetmiyormuş gibi akşamları hiç gelmiyorsunuz diyor eşimde biz evde beraber tv seyretmeyi seviyoruz dedi o da aman iyi Allah mutluluğunuzu arttırsın dedi:))(tabi bozuldu) romantizim anlayışımız pek olmasa da başbaşa olunca paylaşım daha çok oluyor o bi gerçek yani özel hayat önemli öyle dedeyle nineyle çekirdek falan çitletmek evliliğin ilk zamanlarında gereksiz

Valla ben sizi anlayamıyorum açıkçası o kadar uçlarda konular açıyor o kadar tezat şeyler söylüyorsunuz aynı konuda bile. Ben kaynanamı seviyorum birlikte yaşamaktan mutluyum diyorsun ama zilim çalınmasın rahatsız edilmeyeyim diyorsun daha geçen gün evime sürekli çıkıyor sobamı yakıyor, aynı banyoyu kullanıyoruz filan demiştiniz, akşam yemeklerini hep kaynananızda yediğinizi söylemiştin ama bunlar hep sizin tercihleriniz. Yani banyoyu neden kullanıyorlar şofben yok alıverin kendinize ya da onlara yeni bir şofben, akşam yemeklerini onlarda yiyoruz bu birazda işinize geliyor işten gelip hazır sofraya oturmak çünkü yok anne evde yemek var yorgunum dinlenmek istiyorum demek zor olmasa gerek, evinizden bir cenaze çıktı tabii ki size destek olmak düşer. Ya da çok romantik dakikalar geçirmek istiyorsanız ayrı eve çıkasanız ona da gelemiyorsunuz. Yani diğer arkadaşınızdan bir farkınız yok o da o şekilde şartlara ayak uydurmuş herkesin yaşantısı farklıdır ama ona bu nasıl evlilik biz böyle değiliz dersen komik bulursan o enteresan olur boşver başkasının hayatını. Tamam mum ışıkları haftasonu yatakta geçirilen güzel dakikalar güzel de her akşam mum ışığı yemeği olmaz o zaman özel olmaktan çıkar ya da dizi ya da film izlerken her akşam diz dize bilmiyorum bana abartı geliyor. Altlı üstlü oturmanın fedakarlıkları var maalesef yapacak bir şey yok. Haftada bir gün mum ışığında yemek yeseniz ayda iki kere pazar tembelliği yapsanız yetmiyor mu diğer günlerde kaynananızla vakit geçirebilirsiniz ki kaynananız size karışan biri değil burada yazdığınız kadarıyla ama oğlunu kaybeden bir anneden bahsediyoruz bu ara ilgi beklemesi normal olabilir. Başkasının hayatının şartları da sizi ilgilendirmez çünkü yapacağınız bir şey yok.

Ona bu kadar zaman ayırıp kendinizce tespit yaptığınıza göre boş zamanınız çok. O size göre berbat yaşantısıyla mutlu ama siz o mükemmel yaşantınızla mutlu değilsiniz. Başkasının mutluluğu ya da mutsuzluğu sizi ilgilendirmesin siz kendiniz mutlu olmaya bakın.

Konu sahibine neden bu kadar yükleniyorsunuz ki, sadece çevresinden bir örnek vermiş..

Kıza kötü birşey dememiş, sadece kendi ilişkisine bakmış, daha sonra o arkadaşınkine.. Ve değişik gelmiş.. Bunda abartıcak ne var ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz?

ben de anlamadım bu kadar tepki verilmesinin sebebini dediğin gibi örnekler vermiş...

ben de anlamadım bu kadar tepki verilmesinin sebebini dediğin gibi örnekler vermiş...

Gerçekten bazen anlamsız ve saçma yorumlar yapılıyor.. Ya konuyu, konu sahibinin yazdıklarını okuyun anlayın öyle yazın, yada cevap vermeyin.. Yazmak zorunda değilsiniz.. Bazen çok kırıcı yorumlar yapılıyor.. :26:

aynen öyle hem kırıcı yorumlar oluyor hem konu konu olmaktan çıkıyor konu açan derdini anlatmayı bırakıp milletle cebelleşmeye başlıyor bazen tartışmaların haklı olduğu zamanlarda oluyor tabi ama bu konuda bişey göremedim açıkçası

kesinlikle katılıyorum bu yoruma.
kimi insan içinde bulunduğu durumdan şikayet ederek dahada mutsuz eder kendini,kimide durumunu kabullenip yaşamayı seçer.ki ikincisi çook zordur.içinde bulunduğu durumu kabullenemeyen ve depresyona doğru giden (kv ile yaşayan)biri olarak yazıyorum bunu.
imrendim o kıza,mutlu olmayı başarabildiği için.

Konu nereye baglandi merak ettim de yoldan baglanayim dedim.tespitler teoriye donustu mu:)))

çekirdek çitlemek güzeldir :)

kimi çiftler tutku arar ilişkide, kimileri de huzur ve sosyallik. kalabalık aileler çok da güzeldir. onlar mutluysa sıkıntı yok.

yazında o kadar çok kibir, büyüklenme çabası var ki. mutluluk, huzur, eğlence algılarınız farklı. o kadar..

Kesinliklee.. Haklı da olunsa bir yere kadar söylenir, yorumu yaparsın konu kapanır.. Ama illa bir insanın üstüne üstüne gitmek nedir arkadaş ya, üstelik tanımadığın, hayatını, düşüncesini anlamadığın, bilmediğin biri için ağır yorumlarda bulunmak..

Yorumcuların yorumlarını teraziye koyma huyundan ne zaman vazgececeksiniz cok merak ediyorum?

Kime göre ağır?

Sabahtan beri konudayım kimse ağır birşey yazmamış, herkes kendi penceresinden değerlendirmiş olayı/yorumu?

Utanmasanız taşlayacaksınız neredeyse, bi sakin olun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…