- 8 Mayıs 2013
- 138
- 26
- 53
- Konu Sahibi justtmarried
-
aynen de öyle bir kıyaslama içine girmeye gerek yok ne yani o kv beraber oturuo diye keseleri bir diye ne bileyim mutlu olamaz mı ki bu kadar şaşırıyor ve benim yaptıklarımı yapmadığı halde mutlu diyebiliyor bizim takıldığımız bu konu sahibi kocasıyla başbaşa vakit geçirmek istiyor diye bir şey demiyoruz ki, diyemeyizde zaten ona..isteyen istediği şekilde vakit geçirebilir olay bu herkes kendini nasıl mutlu hissedecekse öyle yaşar ..
bence istediğimiz şekilde değil daha çok imkanlarımız dahilinde yaşıyoruz. işten gelip kahveye giden bir koca, kadına sosyal ve özel hayatları bakımından ne kadar imkan veriyordur? o kadın hamile kalmasın da ne yapsın? çünkü çocuk olunca kaybetmekten korkacağı renkli veya güzel bir özel ve sosyal hayatı yok. bu da başkasının hayatını yargılamak değil bence. mesela bir örnek vereyim, bir kadın evde oturuyordur, bu kadına çalış iş hayatına gir kendi ayakların üzerinde dur demek, bu kadının hayatını yargılamak mıdır? o halde yine evde oturan, kocasıyla sadece yatak odasında başbaşa kalan bir kadını kişisel özelliklerine göre özel cinsel ve sosyal hayatını daha anlamlı değerli keyifli güzel kılabileceğini ama bunları hayattan beklemediğini söylemek yargılamak mıdır? sanmıyorum ki her akşam dedeyle çekirdek çitleyen ilk aydan hamile kalan o kız, eşi kahveye gideceği zaman yürüyüşe çıksalar elele, akşamları en azından bazı akşamlar bi poşet abur cubur alıp battaniye altında sarılıp saatlerce film seyretsinler ki hoşuna gitmesin... bu paylaşımlar sizin deyiminizle yargılamalar bence kimsenin zararına olmaz.insanlar yapmadıklarından ziyade sürekli pembe dizi tadındaki anlatım ve tespite takıldı..
dedeyle çekirdek çitleyen ve kv'den çıkmayan gelin.. ilk ay hamile kalan gelin..
konu sahibine 3 pazar kahvaltıya gelen kv'si....
evde satenlerle mumlarla başbaşa özenç ! yaşam..
çıkan sonuç :44:
bize göre herkes istediği şekilde yaşar yani nasıl mutluysa..
başkalarıyla kendini kıyaslamaya sokmakla mutlu olunmuyor..
herkesin kişiliği karakteri farklı.. dolayısıyla hayatı da.. kimse kimseyi yargılayamaz bu yüzden.
K.validesi ile bir arada oturmayı ve kese ortak olayını isteyen gelin hiç tanımadım, genelde mecburiyetler olduğu için, içinde bulunduğu durumdan şikayetlenmek yerine iyi yanlarına bakıp mutlu olmayı tercih ediyor olabilirler...
neden kayınvalidenizle birlikte yaşamaya devam etmediniz?ilk satırlarında dediğin gibi bir arkadaşım var canım kızın kv si ev aldı ayrı evi var öle duruo evlendiğinden beri kv de kalıo bazen pazarları gidio evine eşiyle ve kp beraber aynı işyerinde çalışıyor keseleride ortak bu kendi istediği için böle hatta kv kendi evine gitsin diye can atıyor bizzat biliyorum :) ikinci dediğinde ben oluyorum bende kv ile 4 yıl oturdum az değil ama gayette güzel paylaşımlarım güzel vakitlerim oldu kocamla odamızda tv de izledik ps3 de oynadık yeri geldi odamızda kahvaltı da ettik dediğin gibi iyi yanlarına bakıp mutlu olmak yada kendimize özel alalar yarata bilmeye de bağlı. .he ben demiyorum ki her birlikte yaşayan mutlu yada mutsuz yada herkes otursun eşinin ailesiyle yada kendi ailesiyle böyle birşey de demiyorum. herkes istediği gibi yaşasın nasıl mutlu oluyorsa..
biz kardeş kardeş konuşuyorduk :26:Ben artık gelen yorumları okumuyorum baya baya konu konudan çıktı.
Ama gördüğüm kadarıyla kk birbirine girecek. Konuyu kapatabilirmiyiz ilgililer :)
Çok alemsiniz kızlar :)
Bukez dert değil. Ama derde sebep olan bir tespit bu.
Kayınvalidemlerle altlı-üstlü oturmamdan kaynaklanan bir derdimle aranızdayım alt konulardan birinde...
Buda çoğu zaman '' yok kardeşim, ailelerle yakın olmicaksın hep sorun çıkıyor'' diye düşünmemize sebep olsada, bazen akside yaşanmıyor değil.
Ben bunu neye bağladım biliyormusunuz; tamamen evlilikten olan beklentinize !
Eğer benim gibi; evliliğinizi, eşinizle olan yaşantınızı kutsal görüyorsanız,aşk hayatınızı doludizgin yaşamak sizi mutlu ediyorsa evet, evliliğinizden çok beklentiniz var ve evliliğinize katacağınız çok şey var demektir ve dış mihraklar sizin için sorundur.
Ben 1 yıllık evliyim. Sebepsiz yere kocamı mumlarla aydınlatılmış bir evde karşılamayı severim...
Kocam için hazırladığım, mum ışığında yenilen bir yemek; televizyon izler gibi yapıp birbirine kur yapmalar...
Penye pijama yerine dişiliğin ön plana çıktığı, kendimi daha çok kadın hissettiğim özel gecelikler...
Pazar sabahı yataktan çıkmamak, ve kahvaltı saatine uymak zorunda kalmadan geçirilen güzel dakikalar...
Evet, eğer böyle bir evliliğiniz varsa kahvaltıya çağrılmak için çalan zil sinirlerinizi bozabilir!
Yemeğinize katılan 3. yada 5. kişi ortadaki mumu yoketmenize sebep olablir !
Ve bunlar aileyle yakın oturmayı sizin için iten gerçekten geçerli sebeplerdir !
Peki yokmu çevrenizde bunun tam aksi. Benim var. Ve şaşkınlıkla izliyorum.
6 aylık evliler, 5 aylık hamile.
Erkeğin aileisyle altlıüstlü oturuyorlar, ve geçimlerini ortak sağlıyorlar.
Birlikte yemek yiyorlar, birlikte oturup çay içiyorlar, yani sadece uyumak için evlerine çıkıyorlar.
Ben 1 aydır birlikte yemek zorunda kaldığım için bile nekadar dertlendim.
3 pazar birlikte kahvaltı yaptık diye pazarlardan soğudum.
Bu bahsettiğim aile eşimin akrabası olmakla birlikte, kızla çok iyi arkadaş olduk. Çokta severim.
Geçen gün diyor ki, bizim kattaki mutfağı boşuna yapmışlar keşke dubleks olsaymış!
''E sizin hiç mi özel hayatınız olmicak'' dedim, derken susutum!
Yok demek ki! Olması içinde özenç yok.
Henüz 3-4 aylık evlilerdi, bi akşam uğradık biz eşimle sinemadan geliyorduk. Kayınvalideleri evde yok, ama onlar inmişler aşağıya dedeyle oturuyorlar :) Kayınpederinin babasıyla yani. Tv izleyip çekirdek çitliyolar.
Banada eşimede çok komik geldi :) Biz alışkın değiliz çünkü, ben kiradayken bizde daha yeni evliydik ve eşimin evde olduğu günleri ben iple çekerdim. Hala öyle tabiki. Hala yeni evliyiz. Ne yapsakta keyifli vakit geçirsek diye...
Oturma odasında başlardı öpüşüp koklaşmalarımız, yatak odasında biterdi.
Benim eşim geç saatlere kadar çalıştığı için akşamları birlikte vakit geçirme şansımız olmuyor malesef. Eşi eve 6-7 de gelipte birlikte yemek yiyen, çay içen çiftlere hep imrenirim.
Bu arkadaşın eşi saat 5 te falan eve geliyor, yemek yiyorlar çocuk kahveye çıkıyor. Bazen 1-2 saat dolanıp geliyormuş. Ama son 1 aydır oda kocasını bırakıp bize geliyor kayınvalidesiyle.
Sen yeni evlisin kızım, ne işin var akşam gezmesinde, otursana kocanla.
Şimdi onlarıın bu halleri bana çok ruhsuz geliyor.
Ve aileyle kazancın, harcamaların bir kesede olması...
Kız kaç aylık hamile ama ne kendine, ne bebeğine hiç bişey almadı. Maddi durumlarıda kötü değil, bizden iyi.
Aslında almakta istiyor ben farkındayım ama, onun elinde değil ki...
Yani açık seçik siz bizim tekelimizdesiniz denmesede, aile hayatları aile büyükleri tarafından yönetiliyor ve onlar hayatlarından gayet memnun.
Yanlış anlaşılmasın lütfen. Bu arkadaşımı kınadığımdan yazmadım bunları. Sadece bişeyin farkına vardım ve sizlerlede paylaşmak istedim.
Hayattan, eşinden hatta evliliğinden beklentin nekadar az olursa okadar mutlu oluyorsun hayatta.
Benim yaşantımın yarısını yaşamıyor, ama mutlu. Ne güzel !
Sizin çevrenizdede var mı böyle yaşantılar. Yaşantısına kesnlikle değil ama mutluluğuna imreniyorm...
not: arkadaşlar niye mum olayına bukadar takıldınız anlamadım. mumdan kastetmek istediğim özellikle yeni evliyken insan hiçmi eşiyle özel bişey yapmak istemez. hiçmi bi özenci olmaz.
kaldı ki başbaşa bi kahve içmekte büyük keyif verir insana bacaklarını uzatıp çekirdek çitlemekte. tek biyere takılı kalmayın lütfen.
neden kayınvalidenizle birlikte yaşamaya devam etmediniz?
demek ki kayınvalide ile yaşamak sizi o kadar mutlu eden bir şey değilmiş.araba borcumuz bitti kiracımızı çıkardık ve evimize geçtik..
nerede mum yakmayana şaşırıyorum demiş, görmedim. ben mumu özel hayatının sınırı ile ilgili bir örnek olarak aldım. saten geceliği de öyle. çünkü bunlar çat kapı aile ilişkilerine ters. sonuçta ne mum ne de gecelik benim için olmazsa olmaz bir kıstas değil. konu sahibi için de öyle gibi gördüm ben. özel hayat çizgisinde herkesin tarzı farklıdır kimi battaniye altında film izler kimi açar acunun programlarını izler koynuş koynuşkimi saten gecelik ve mum gibi simgelerden haz duyar. konu sahibinin bunlar ilgi alanıdır başkasının başkadır. sonuç olarak aileleriyle sürekli birlikte yaşayanların kişisel ilgi alanlarıyla ilgili rutinleri pek azdır ya da yoktur. buna da özel hayat diyoruz işte. mumdu satendi böyle ayrıntılara takılmamak gerek. hem ekleyeyim, satene takılan yok muma takılan çok. neden? saten giyen çok mum yakan yok. insanlar yapmadıklarına takılıyor. takılmayın diyorum ben de.
bu konudan en son bu ana fikir çıkar.. Tersinden mi okudunuz?
O kadar sayfadır konu sahibinin ne anlatmak istediğini anlayan var mı acaba?
a.) Derdi ilk ay hamile kalan kocası akşamları kahveye giden arkadaşı
b.) Derdi kendisiyle aynı binada oturan çok sevdiği ama görmek dahi istemediği kvalide familyası
c.) Derdi kocasıyla özel zaman geçirmek.
Hangisi sizce?
demek ki kayınvalide ile yaşamak sizi o kadar mutlu eden bir şey değilmiş.
"Biri seninle uğraşıyorsa icinde çok derin bır mutsuzluk var..
Başkalarına gösterdiği tepkilerine bakarak bır insanın, mutlu mu mutsuz mu olduğunu anlayabilirsin o halde...
Mutlu biiri sana baskı uygulamaz Niye uygulasın ki herşey hayatında şahane gidiyor. Öyle biri sevgilinin kim olduğuna değil senin onunla mutlu olup olmadığına bakar. Mutluysan senin adına sevinir. Birisi seninle uğraşıyorsa emin ol içinde kendi çok derin umutsuzluklar yaşıyordur. Tatminsizdir. Hayattinda eksik olan şeylerin acisini senin hayatını didikliyerek geçirmeye çalışıyordur.."
kayınvalide ve kayınpederiyle mutlu mesut yemeğini yedikten sonra dedecik ve kocasıyla çekirdek çitleyen bebişini kucağına alacağı günü bekleyen kızcağızı rahat bırak justmarried
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?