Evliliğe dair bir tespitim var !

evlilikte ne kadar beklentiyi az tutarsak o kadar mutlu oluruz düşüncesindeyim ben de yeni evli biri olarak. ama mum ışığında yemek yemek de özel birşeydir insanı her zaman mutlu etmez bence evlilik hergün oturma odasında cilveleşmek mum ışığında yemek yemek değil. zaten her çiftin mutlaka özel saatleri vardır bu tüm günü yada bütün pazar sabahlarını kapsamalı diye birşey yok. her gece yatağa başımızı beraber koyduğumuzda her sabah aynı yatakta beraber gözlerimizi açtığımızda eşimiz işten geldiğinde ona bir öpücük kondurduğumuzda evliliğin en özel ve güzel anlarıdır zaten.....

K.validesi ile bir arada oturmayı ve kese ortak olayını isteyen gelin hiç tanımadım, genelde mecburiyetler olduğu için, içinde bulunduğu durumdan şikayetlenmek yerine iyi yanlarına bakıp mutlu olmayı tercih ediyor olabilirler...

Son düzenleme:
bence istediğimiz şekilde değil daha çok imkanlarımız dahilinde yaşıyoruz. işten gelip kahveye giden bir koca, kadına sosyal ve özel hayatları bakımından ne kadar imkan veriyordur? o kadın hamile kalmasın da ne yapsın? çünkü çocuk olunca kaybetmekten korkacağı renkli veya güzel bir özel ve sosyal hayatı yok. bu da başkasının hayatını yargılamak değil bence. mesela bir örnek vereyim, bir kadın evde oturuyordur, bu kadına çalış iş hayatına gir kendi ayakların üzerinde dur demek, bu kadının hayatını yargılamak mıdır? o halde yine evde oturan, kocasıyla sadece yatak odasında başbaşa kalan bir kadını kişisel özelliklerine göre özel cinsel ve sosyal hayatını daha anlamlı değerli keyifli güzel kılabileceğini ama bunları hayattan beklemediğini söylemek yargılamak mıdır? sanmıyorum ki her akşam dedeyle çekirdek çitleyen ilk aydan hamile kalan o kız, eşi kahveye gideceği zaman yürüyüşe çıksalar elele, akşamları en azından bazı akşamlar bi poşet abur cubur alıp battaniye altında sarılıp saatlerce film seyretsinler ki hoşuna gitmesin... bu paylaşımlar sizin deyiminizle yargılamalar bence kimsenin zararına olmaz.
pembe dizi diyorsunuz mesela, romantik yemek kavramını da anne karnında öğrenmedik heralde. te çocukluğumuzda gördük pembe dizilerden. o zaman romantik yemek de yemeyelim özentilik olmasın?

ilk satırlarında dediğin gibi bir arkadaşım var canım kızın kv si ev aldı ayrı evi var öle duruo evlendiğinden beri kv de kalıo bazen pazarları gidio evine eşiyle ve kp beraber aynı işyerinde çalışıyor keseleride ortak bu kendi istediği için böle hatta kv kendi evine gitsin diye can atıyor bizzat biliyorum :) ikinci dediğinde ben oluyorum bende kv ile 4 yıl oturdum az değil ama gayette güzel paylaşımlarım güzel vakitlerim oldu kocamla odamızda tv de izledik ps3 de oynadık yeri geldi odamızda kahvaltı da ettik dediğin gibi iyi yanlarına bakıp mutlu olmak yada kendimize özel alalar yarata bilmeye de bağlı. .he ben demiyorum ki her birlikte yaşayan mutlu yada mutsuz yada herkes otursun eşinin ailesiyle yada kendi ailesiyle böyle birşey de demiyorum. herkes istediği gibi yaşasın nasıl mutlu oluyorsa..

Ben artık gelen yorumları okumuyorum baya baya konu konudan çıktı.

Ama gördüğüm kadarıyla kk birbirine girecek. Konuyu kapatabilirmiyiz ilgililer :)

Çok alemsiniz kızlar :)

neden kayınvalidenizle birlikte yaşamaya devam etmediniz?

ben bu yoruma katılıyorum bence doğru bir tespit. evlilikten beklediğiniz şey çok önemli aslında mutlu olabilmek için...

tespit mespit yok
bir insanın kaderi kötüyse bir şeyler hep ters gider yada ayrılık, göz yaşı yaşanacaksa ne kadar iyi niyetli sevgi dolu olursan ol bir noktada yaptığın fedakarlıkların hepsi boşa gidiyor

Allahtan insanlara güvenmeme gibi bir hastalığım var. O yüzden ne evlilikten ne de ayrılıklar dan korkarım.

Ne güzel bir aile hayatınız var, maşallah. :)) Allah daim etsin, muhabbetiniz hiç bitmesin inşallah :))
Muhabbet bitmedikçe aşk hiç bitmiyor inanın ki. Olumsuz yorumlara kafa yormayın bence. Anlattığınız kadarıyla imrenilecek güzel bir hayatınız var.

Ben tespitinize katılıyorum. Sadece evlilik için değil arkadaş seçiminde de geçerli bir yorum bence: '' İnsanlardan ve hayattan ne kadar çok şey beklersen o kadar hayal kırıklığı yaşama ihtimalin var '' İnsanoğlu çiğ süt emmiş zaten. Herkesi ve sahip olduğumuz şartları olduğu gibi kabul edebilirsek daha mutlu olacağımız inancındayım bende.

Mutlu yuvanız daim olsun, Allah isteyen herkese nasip etsin. Sevgilerle...

Benim yerime jooker arkadaşım çok açıklayıcı cevaplar vermiş. ağzına sağlık canım. ben yoruldum yazmıyorum artık :)
herkes arasında paslaşıyor zaten.

Konu sahibinin bi derdi yok.

İlgisini çeken bi konuyu yazmış içindeki mum saten gecelik size dert oldu. Tövbe tövbeeee.

demek ki kayınvalide ile yaşamak sizi o kadar mutlu eden bir şey değilmiş.

canım, ben mutlu etti demedim ki! ama beni mutlu etmedi diye başkalarını da etmiyecek diye bir şey yok bi önceki sayfada bir arkadaşa cvp yazdım beni mutlu etmedi ama böyle kv ile yaşamaktan kesesini bir tutmaktan mutlu olan kendi evi olduğu halde oraya gitmek istemeyen arkadaşım var ..çok mutlu olan arkadaşım var..

Bende yakasına yapışmıştım zaten

[ı]eminim buraya saçma cevap yazanların hiç biri kv ve kp ile yaşamamış ancak yaşayanlar anlar.onlar evde olmayıncaki yalnızlığın kıymetini özel hayattan kasıtta bu işte....hergün yaşadığın şeyler diil onlar olmadan yaşadığın tam bir aile olduğunda yaşadığın şeyler[/ı]

Kizlar masallah ne guzel yazmissiniz hepiniz oyle. Heyecanla her sayfayi okudum, resmen aksiyon filmi gibi olmus.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…