Evliliği kurtarmak

Merhaba yazılanları okudum çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorum kimseyle konuşamıyorum yatağımda sessizce ağlıyorum ve anlatmazsam patlıycam eşimle 4 yıldır evliyiz 2 .5 yasında bir kızımız var evlendiğimizden hatta öncesinden beri sorun yaşıyorduk aslında kavgalar dayak hamileliğimde bile dün yine kavga ettik aramızda uçurumlar var aşamıyoruz konuşamıyoruz bana tek dediği al çocugunu defol git ama yapamam gecen yaz yıne bu zamanlar tamam dedim bitti aldım eşyalarımı gittim avukata çocugu vermek istemedi benim annem babam ayrı aynı seyleri ona yasatmak istemedim ve annemin evinde mutlu olamadım annem ve babam suanda baska insanlar ile evli ve onların yanına gidemem nasıl evliliğimde birşeyler düzelir bilmiyorum ama kendi başına kafasına göre habersiz bir yaşam sürüyor bense agloyorum bu arada talihsizlik bir iş kazası geçirip ayagımı kırdım ayagım alçıda işten çıkartıldım çok inatçı bir eşim var ve ona nasıl davranmalıyım bilmiyorum

Tepki verecekseniz eşinize değil de kime kizdiysaniz ona verin bence. Eşinizin bununla bir alakası yok yüz bin kez annem şöyle deseniz de bir faydası olmayacak. O kadar olay yasadiysaniz ya evlenmeyecektiniz ya da madem evlendiniz bunları eşinize yansitmamalisiniz. Onları böyle kabul edin sizi sinir edecek davranış varsa cevabini verin ve konuyu kapatın.

Durumunuza üzüldüm. Yeni konu açın. Orada bu yazdığınızi aynen kopyalayın burada yazınız kaynayıp gidecek kimse okumaz.

Eşimle evlenmeden önce uzun bir sevgili dönemimiz oldu o zamanlar hiç tanımszdım bilmezdim. Öyle Benin’le de muhataplıklsrı yoktu. Eşim evlenmek isteyince mecbur kaldılar diyelim. Onların havlamaları bu kadar şiddetli değildi dügğn öncesi. Şuan bildiginiz salyalarını akıtıyorlar. Eşime yansıtmamalıyım o konuda hakkınız var. Burada yorumlar beni kendime getiriyor. Eşimi kaybetmek istemiyorum. Ailesi yüzünden olmamalı yani. O yüzden biraz şakın kalmalıyım. Galiba bende ikili oynamalıyım çünkü oyunu böyle oynuyorslr

Oynayın efenim. Hani deseniz ki ailesi dolduruyor gelip bana cemkiriyor ona ağzının payını verin derim. Ama bu durumda tam somut bir olay yok. Mesafeyi siz koyacaksiniz. Kim sinirlendiriyorsa kozlarinizi onunla paylaşmak hayat kalitenizi artırır. Adam ne yapsın ki. Annesiyle konuşsa atıyorum ne değişecek? Annesi hem sizi kizdirdigi için zevk alacak eşinizi de kendinizden uzaklastiracaksiniz. Büyükleri uyarmak zordur. Bir yapar iki yapar üçüncüde ona hak verir. Sürekli şikayet işitmek çok sinir bozucu. Eşinizin yanında tepki göstermeyin yokken kozlarinizi paylaşın. Filanin gelini şöyle şöyle mi yapıyor dedi sizi eleştirmek için siz de falanin kaynanası ne kadar da iyiymiş şöyle de böyle de diye ballayin. Nerde böyle kaynana diye lafı sokun. Ya da o dediğinin kaynanası hakediyor çok iyi bir kadın falan deyin ucu ona dokunsun ama gizliden...

Sevmediğiniz insanların ilişkinizi mahvetmesini kendi ellerinizle sağlıyorsunuz. Onlardan alacağınız en büyük intikam eşinizle mutlu, huzurlu olmak olurdu. Böyle düşünmeye bakın. Eşiniz düşmanınız değil, aynı taraftasınız. Ailesinin saçmalıkları da onun suçu değil. Oysa bunu eşinize yüklemeye çalışmak sizin suçunuz. Ailesi yüzünden onu kaybetmek istemiyorum diyorsunuz ama kaybederseniz, kendiniz yüzünden kaybedeceksiniz. Çünkü ailesinin saçmalıklarını ikinizin arasındaki bir sorun haline getiren sizsiniz. Üzüldüğünüz konuları eşinizle konuşun ama düşmanınız gibi değil. Dediğim gibi, o sizin yoldaşınız. İlle birine bağırmak istiyorsanız, gidip hak edene bağırın.

Bir anne kardeş bunu evladına nasil yapar aklim almıyor..sizin araniz bozuk olsa bile ara yapmaya çalışmalılar..kendinizi üzmeyin..bu durumda çok ama cokkk sabırlı olmanız gerek...Allah yardımcınız olsun

Çok ileri gitmişler yaptıkları çok ayıp şeyler. Eşinizin bu zamana kadar onların ağzını kapatması lazımdı. Ben değil ama annemin kayınvalidesi yani babaannemler çok fena insanlar. Bi kez amcamla konuşma esnasında adam bana bağırdı ağır hakaretler etti bana ve anneme. Telefonumda da bi kayıt cihazı vardı indirmiştim tüm görüşmeleri kaydediyor. Sorsan onun dediğine göre çok ağır konuşmuşum bağırmışım falan babama öyle demiş. Babam da çok anneci ailecidir annemi hiç savunmaz. Ben bu ses kaydını dinletince babam gerçeği gördü yani.
Sizde indirin ama ailesi için ses kayıt programı indirdiğinizi söylemeyin deyin ki bilmem ne operatör faturamı artırmış geri arayıp ses kaydı almak istedim deyin. Kendinizi bir ajan gibi pusuda bekleyen biri gibi göstermeyin :)
Dinlemeniz gereken kayda değer bi şey olduğunda da bak bütün ses kayıtlarını kaydediyormuş bi bakayım deyip dinletin. Ama yine çok yükselmeden bak bana böyle dediler üzülüyorum ama bi şey diyemiyorum deyin. Eşinizi doldurmayın bunu dediler şunu yaptılar diye. O alması gereken mesajı alır.

Hataniz burada iste, sizde ikiliyi oynayacaksiniz. Onlar nasilsa ayni davranacaksiniz yoksa asla bas edemezsiniz. Benim dügünümüde mahf etmislerdi ve daha nicesi hep sizin gibi sustum sustum sonra cocugum dogdu esime yansitacagima kv iyice bi kustum icimi. Ve her hosuma gitmeyen hareketini catir catir söyledim. Suan cok sükür melek oldu kaynanam :)

Onlara ceza kes. Mesela ilişkini bitir. Için soguyana kadar asla görüşme, yüzlerine bile bakma. Çıkar hayatından. Eşin bu konuda baskı yaparsa işte o zaman kavga edersin.

Eşimi ailesinin yanında hiç olmadığı kadar yuceltiyorum. Asla bir konuyu onlarin yaninda tartismaya acmiyorum.Esimin özellikle annesi ile yalnız kalmamaya çalışıyorum bulundukları sehre gittiğimizde ben tüm gün alışverişe çıkıyorum,hep bir programim var.Telefonda konuşmamı esim evdeyken ve onun yanında yapıyorum.İsterseniz hoparlör e verin sohbeti,eşiniz anneciginin sesini de duymuş olur.Aradiklarinda havanizda değilseniz hıc açmayın telefonu sonuçta şikayet ederlerse onlar kötü olur .Sizi gerçekten mutlu eden programlar yapın eşinizle ..insan mutlu oldugunda diger şeyleri görmez oluyor.Sizi düğün gecesinde aramalarına çok takilmayin ..eşimin yengesi de düğün gecesi kulağıma eğilip ;çok acele etmeyin,yavaş olun filan şeklinde bir tembihte bulunmuştu...çok dalga geçmistim eşimle .Biraz mizah beni rahatlatıyor.

Amann bana da neler neler yaptılar, ne iftiralar.. da şu anda bunları eşinin önüne temcit pilavı gibi koymanın sana yararı ne?
Al bi defter kalem dök içini. Eşin ne yapsın bi tarafta sen bi taraf da anneleri
Sana hak veriyor olsa bile yangına körükle mi gitsin?
Uzak durabilirsin, soğuk durabilirsin ama durmadan bana bunu yaptılar da dediler de öffff der kocan da bi sorunlu sensin der hele ki eğer karşı taraf senin hakkında konuşmuyorsa valla sana döner iş haberin olsun

Eşinizi hakem statüsüne yukseltmeyin.Kimin haklı olacağına o karar verir duruma gelmesin.Onun kendi ailesi terazinin dengesi onlarin lehine kacar hep.Surekli bana böyle yapıyorlar ,şöyle yapıyorlar dediginizde "Vah zavallı kariiim,neler çekiyor benim için " deneyecektir eşiniz. "Nolmus sen de söyle söyle yaptin,senin baban böyle yapti" diyecek olay kendi içinizde tartışmaya dönecektir.Ozellikle karşı taraf yalan söyleyebilir,söylediğini inkar edebilir kişilerden oluşuyorsa mesafeli olmak en guzeli

Eşim ya görmezden geldi yanda ailesini savundu. Suan eşimle hiç problemimiz olmadı.

Eşimle problemimiz yok diyorsunuz ama öfkenizi ona yansıtma nedeniniz bence makul ve problem
yaratması normal. Anlattıklarınız yenilir yutulur şeyler değil ve bu durumlarda eşiniz görmezden gelip
üstüne onları savununca haliyle ona da içten içe öfke duyuyorsunuz. Bana gayet normal geldi.

Ne münasebet düğün gecesi telefon açma, sabahı kahvaltıya gelme, giydiğine karışma ve çocuğun
yok diye laf sokma.. Bunlar belli ki kötü kalpli insanlar ve ayrıca çok da görgüsüzler.
Yani durum yine aradaki dengeyi kuramayan sağlayamayan pasif ailesinin nasıl olduğunu göremeyen
birçok erkek gibi 'benim ailem melek' modunda bir erkek sanırım. Yoksa annesi ve kardeşi en azından
eşinizden çekinip hadlerini bilirlerdi ama demekki biliyorlar her daim eşiniz onları savunacak
her şeyi yapıyorlar. Ben gayet haklı buldum sizi.

Konuyu ve tüm yorumlari okudum.
Esinize sikayet etmeyin Kv ve görümceye karsida tamamen güclü bir profil cizin sizi kiskirtmaya calistiklarinda hic umursamiyor gibi davranin asla bozuldugunuzu belli etmeyin.

O zaman daha cok hircinlasacaklar ve siz hic sikayetlenmedikce esiniz bu durumu farkedecektir.

Henuz evli degilim kendi problemimi bu sekilde cözdüm.

sizi çok iyi anlıyorum. eşinizin ailesi ile ilgili rahatsızlığınızı kimseye anlatamadığınız için sürekli onları düşünüp kafanızda kuruyorsunuz. sinir anında da sürekli eski şeyleri eşinizin önüne çıkarıyorsunuz. düşündükçe de takıntı yapıyorsunuz. bu tarz konularda belki hep aynı şeyi yazıyorum ama psikoloğa gidin. çünkü önce onları yaptıkları ile olduğu gibi kabullenmeniz gerekiyor. bunu da tek başınıza yapmanız zor gözüküyor. ayrıca birine sesli olarak yaşadığınız haksızlıkları anlatıp duygularınız ile yüzleşmek insana son derece iyi geliyor. umarım eşinizle çok mutlu olursunuz :)

iPhone icin ses kayıt programı bulamadım sizin bildiğiniz var mıdır

Dışarı çıkamıyorum ki ben oraya gidince sağolsub mutfaktan dışarı adım atamıyorum. Kocam çıkar gezer arkadaşlarını görür ben kv ile oturur nasıl daha iyi gelin olunur dersi dinlerim

Ne çok konuştum bir bilseniz annesini ablasını aradığında ne diyorlar anlamıyorum adam bana önceleri hak veriyordu görüyorum diyordu sonra konusunca onlarla yüzü beş karış eve geliyordu. Cahil ve görgüsüz olduklarını biliyorum zaten. Bana kalsa hiç görüşmem ama eşim misilleme yaparım senin ailenle de görüşmem diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…