Ne çok konuştum bir bilseniz annesini ablasını aradığında ne diyorlar anlamıyorum adam bana önceleri hak veriyordu görüyorum diyordu sonra konusunca onlarla yüzü beş karış eve geliyordu. Cahil ve görgüsüz olduklarını biliyorum zaten. Bana kalsa hiç görüşmem ama eşim misilleme yaparım senin ailenle de görüşmem diyor
O zaman cebinde ses kayit cihaziyla dolasacan onlarin her anini kayit altina alacan esin olsun ya da olmasin... Ne zaman nerede ne soyleyecekleri belli olmaz. Esine dinletirsin en azindan
Düşmanı silahıyla vur diye bi terim var oyle insanlar için sizde onlar gibi davtanacaksiniz. Yani eşinin yanında sana hiç bişey demeyip o yokken herşeyi yapiyolarsa sende eşine onları kotulemiyceksin. Çok iyi gibi de anlatma kotulemede ama sadece nötr gibi davran eskisi gibi takmiyorum falan de. Ama sende onlara eşin yokken onların davrandığı gibi davran. Sen eşinin yaninda öyle yapmazsan bu sefer kv gorimce seni şikayet eder ve esin de inanmaz. Sürekli böyle hesap kitap yapmada sadece o insanlar için öyle ol. Bende alt komşum için öyleyim bütün binayla küs kadınBen sizi hep yorumlarınızdan tanıyorum o yüzden size sormak istiyorum eşimin ailesi biraz nasıl desem ikili oynayan tipler. Yüzüme gülüp herşeyimde eleştirdiler basımın açık olmasını dahi yadırgadılar ama eşime asla belli etmediler. Hep oynadılar yani. Dügün sabahı aradılar kahvaltıya geliyoruz diye dügğn gecesi aradılar bir sorun var mı diye. Ben hayatımda böyle kötü kalpli kadınlar görmedim. Anneler günü icin aradım senin de kutlu olsun derdim de çocuğun yok dediler. Hep bir laf sokma vs. Dügün alışverişini burnumdan getirdiler gelinliğime kadar müdahale ettiler. Kocama söylediğimde sen fikir almaya açık değilsin dedi halbuki direttiler yani. Üstümü basımı hep eleştirdiler. Uzun elbise gibi gömlekler giyin dediler. Eşim ya görmezden geldi yanda ailesini savundu. Suan eşimle hiç problemimiz olmadı. Çok iyiyiz ama ailesinin yaptıkları aklıma geliyor ve ben cıldırıyorum. Sizde sivri dilli birisiniz bu yüzden size sormak istiyorum ne yapabilirim diye. Çünkü onlar alışmış dedikoduya arkadan konuşmaya. Ben hazmedemiyorum böyle biri olmadım çünkü
İlk yıllar benzer şeyler yasardim.Hatta her akşam arkadaşları ile olur gece gelirdi eve.Bir gün " ailesini ozlemiyorsa ben onları özledim diye düşünerek hoşluk yapmasına gerek olmadığını,kendisi oğulları olarak evde durmazken beni rahatsız eden bir duruma mecbur bıraktığını" söyledim.Ha ben 11 yılı devirdim.Bu 4/5 yıl sonra olabildi ancak.Yemek olayında senin yaşadığın durumu hiç yaşamadım çünkü k.v. " huyum kurusun başkasının elinden birşey yiyemem,ben o kurabiyeyi daha güzel yapıyorum,domatesi benim gibi doğra yemeğin tadı daha güzel olur" saçmalıkları ile beni huzursuz ederek mutfağa girmememi sağladı.Onlar bize geldiğinde de dışardan yiyoruz yemeği ,bayila bayila yiyor o zamanDışarı çıkamıyorum ki ben oraya gidince sağolsub mutfaktan dışarı adım atamıyorum. Kocam çıkar gezer arkadaşlarını görür ben kv ile oturur nasıl daha iyi gelin olunur dersi dinlerim
Ben bıktım vallahi genç yaşta dert sahibi oldum. Kocamı asıl dolduran görümce kv daha saf ona göre. Görümce kaynanadan beter. Kendi evliliğinde görmediği hiç birşeyin bizde olmasını istemiyor. Sürekli bana kaynanalar iyidir aynı evde yaşamak gerekir vs diyor kendi kv ile ayrı şehirlerde yasıyor. Bana da akıl veriyor kv ile bir ysssmak güzel diye. Ay ben insanın aileyle de evlendiğini bilseydim hiç evlenir miydim. Sadece oğulu alamıyor muyuz anası danası girmese işin içine. Çenelerini tutsalar mutlu olacak herkes ama yok
Eşinin yaptığı ailesinin geçmişte yaptığı hatalarını görmemek değil canım.Tabiri caizse yogurdum eksi demiyor!!Hâla da devam eden sinir bozucu davranışları var adamların bu yüzden konu geçmişe takilman filan değil.Misafirlige gidip bir hafta uc öğün insanları doyurup temizliğini yapıyorsun esin ise yardir yardir geziyor.Olmaz öyle şey.Sen fi tarihine takiyorsun çünkü onlar olmuş bitmiş ,kimsenin degistirebilecegi birşey yok.Oysa hala devam eden sorunlar var.Bu günü konuşsan eşinle kötü olmaktan korkuyorsun.Valla kızlar benim tek hatam sinir anında kocama yansıtmak. Ama hazmedemiyorum yani diyorum bak dügğn gecesi böyle yapılır mı bizde olmaz ayıptır diye bana sen kötü düşünüyorsun diyor. O ailesini böyle savunmasa bu kadar olmazdım bende. Sürekli onları haklı buldu beni kötüledi benim içim fesatmıs ben kötü düşünüyormuşum filan. Anlamıyor yani görmek istemiyor. Ailesi herşeyi bilsin hayatımızı yönetsin. İnsan anlar yahu ben kendi ailemde hata olsa diyorum çekinmem öyle şeylerden
Eşinin yaptığı ailesinin geçmişte yaptığı hatalarını görmemek değil canım.Tabiri caizse yogurdum eksi demiyor!!Hâla da devam eden sinir bozucu davranışları var adamların bu yüzden konu geçmişe takilman filan değil.Misafirlige gidip bir hafta uc öğün insanları doyurup temizliğini yapıyorsun esin ise yardir yardir geziyor.Olmaz öyle şey.Sen fi tarihine takiyorsun çünkü onlar olmuş bitmiş ,kimsenin degistirebilecegi birşey yok.Oysa hala devam eden sorunlar var.Bu günü konuşsan eşinle kötü olmaktan korkuyorsun.
Beni silkeleyin kendime getirin istiyorum. Bir telefonla
Valla kızlar benim tek hatam sinir anında kocama yansıtmak. Ama hazmedemiyorum yani diyorum bak dügğn gecesi böyle yapılır mı bizde olmaz ayıptır diye bana sen kötü düşünüyorsun diyor. O ailesini böyle savunmasa bu kadar olmazdım bende. Sürekli onları haklı buldu beni kötüledi benim içim fesatmıs ben kötü düşünüyormuşum filan. Anlamıyor yani görmek istemiyor. Ailesi herşeyi bilsin hayatımızı yönetsin. İnsan anlar yahu ben kendi ailemde hata olsa diyorum çekinmem öyle şeylerden
İşte hatayı burada yapıyorsun karşında normal birileri yokmuş ki kendin gibi davranasın. Daha yeni evlisin ve eşine sürekli annen böyle kardeşin böyle diye kötülersen savunacak tabi ister istemez haksız da olsalar savunacak tamamen psikolojik.
İlk yıl zordur kv yeni meşgale bulmuş seninle uğraşacak tabi biricik oğlunu almışsın elinden daha hazmedememis kadın belli :)
Arkadaşlar da yazmış ama yineleyecegim mesaj mı yollamışlar görme adam zaten okuyup sana yansıtıyor mu hayır daha neyin kavgasını edeceksin ki bırak o içten içe ailesinin ayıbını düşünsün.
Yani onların lafıyla sana gelip bir zorlama laf söz kavga vs. Etmiyorsa herkes alışana kadar bi süre kulaklarını kapatacaksın . Sen söyleyince kötü olursun ama duyduğun halde sabredip dır dır etmezsen bu sefer seni savunmaya geçecek onlara karşı . Ona seni savunması için fırsat ver bir o zaman duruma bak esinde umut var mı yok mu o zaman görürsün.
Seni ve yeni ailesini benimsemesine izin ver . İyi ve yapıcı olduğunu önce bi göster sonra bak nasıl savunuyor seni .
Düşünce takıntısı başlamış, psikologa git derim.
Eşinle sorunun olmadigini soyluyorsun ama bence mesele onun ailesinin gercek yuzunu görememesi, halen bi mevzu olunca gereken/bekledigin tepkiyi gostermiyor oluşu.. Bu da seni surekli huzursuz ediyor..Ya taktıkça takılıyorum galiba. Mesela arıyorlar ama telefon çalmıyor bile çalsa sesi duyarım sonra eşimi arıyorlar aradık karın açmadı vs diye. Bunları yaptıkça içim soğumuyor aklıma geliyor. Kendi çeyizim yerleşirken neymiş çok fazla eşya almışım hep pahalı şeylermiş ben müsrifmişim diye beni kaynıma kötülemişler. Ya neler var neler vallahi kanser edecekler beni. Geçen beni arıyor kv teli açtığımı anlamadı görünceye diyor ki bak hemen kapatacağım sonra oğlanı arayıp karın tele bakmıyor diyeceğim olayı gör diyor. Çıldırmamak elde değil. Bir gün olsun saygısızlık etmedim. Tek laf etmedim. Annedir dedim saygı duydum ama artık cıldırıyorum
Teşekkür ederim artık bende iki yüzlü olacağım zaten. Kimse doğru olmana dürüst olmana ödül vermiyor saygı duymuyor malesef. Artık bende omlara hayatı zindan edeceğimEşinle sorunun olmadigini soyluyorsun ama bence mesele onun ailesinin gercek yuzunu görememesi, halen bi mevzu olunca gereken/bekledigin tepkiyi gostermiyor oluşu.. Bu da seni surekli huzursuz ediyor..
Hani adam tamamen olayi çözmüş olsa bu kadar takilmazsin bence..
Eşin sana ve ailene karsi ailesinin agziyla ve akliyla hareket etmiyorsa, sizi incitmiyorsa onlarin yuzunden eşini kendinden uzaklastirma derim.. Ne tipler var, hem ailesi haksiz ve terbiyesiz hem de halen onlari savunup esine ve ailesine sataşan..
Ailesini senin gozunle gorememesi ve tavir alamamasi cok normal.. Zamanla o da çözecektir Allah in izniyle.. Sen sorun çıkardıkça haksız duruma duseceksin.. Elinde degil belki ama lutfen kendini zorla ve boyle yaparsan cikmaza gireceğinizi dusunerek sessiz kal..
Bu kadar nefret neden neden bu kızgınlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?