Benim annemde kaynanasindan ve kaynatasindan cok cekmis. 18 yasinda kacmis babama. Babaannem o gunden sonra hic gun yuzu gostermemis anneme. Sizin hikayeniz bana annemin durumunu hatirlatti. O da hali idi, camasir idi hep elleriyle yikarmis. Tabi o zamanlar boyle camasir bulasik makinesi yok. Toplam 6 kardestik, 6 cocuk, bag, bahce, tarla bir de inekler. Annem dayakta yermis, kufurde. Yine de herseylerini yaparmis. Karni burnunda 8 9 aylik hamileyken calismis durmus. Altli ustlu oturuyorduk. Babam minubus soforuydu, eve oyle pek ugramazdi. Annesinin babasinin nasil insanlar oldugunu bildigi halde, anneme hic destek cikmadi. Babaannem cok doldururdu babami, o da saf gibi kanardi ya da kanmak isterdi. Bu durum biz buyuyunceye kadar devam etti. Tabi kufurlerden dayaklardan biz de nasibimizi aldik. Biz buyuyunce annemizi ezdirmedik. Maalesef annemde der gitsem nereye gidecektim 6 cocukla, ki annemin babasi da hic orali olmamis. Simdi annem sinir hastasi ve bunun haricinde bir suru hastalikla bogusuyor. Yine de basi dimdik, onceleri onu ezmis olsalar da sonradan o hic kimseden lafini esirgememis. Zavalli annem. Simdi olsa hic cekmezdim, gider calisirdim ama asla bu cileyi cekmezdim der. Cahillik ve sahipsiz kalmak cok kotu.
Isin garip yani babaannem de kendi kaynanasindan cok cekmis. Niye anneme eziyet ettin dedigimizde o zamanlar oyleydi der gecirtir lafi. Babaannemle selamimiz sabahimiz bayramdan bayrama. Simdi anneminde gelini var. Maalesef bizim gelinimiz asil kaynanalik taslayanlardan. Buna ragmen annem hicbir sekilde geline sesiniz yukseltmemistir, birseylerine karismamistir.
Sizin durumunuz da bu cileyi cekmeyin derim ama demesi kolay tabiki. 1 cocugunuz var, bir de hamilesiniz Allah yardimciniz olsun...Fakat yine de bu cileyi omur boyu cekmeye hazir misiniz bir sorun kendinize ve cocuklariniza cektirmeye. Inanin onlarda ilerde normal bir sekilde yetisemeyecekler. Biz yetisemedik. Psikolojimiz alt usttu. Dusunun iyi dusunun..