evliliğim bitiyor

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.699
658
arkadaşlar mrb...ben 10 aylık evliyim. ben 29 eşim 34 yaşında. eşim ailesine aşırı düşkün bir insan. sadece annesine değil tüm aiesine...
düğün hazırlık süresinde ailesi manevi olarak ne beni ne ailemi doğru düzgün arayıp sormadılar. düğünden sonra ise bizden beklenti içine girdiler sürekli.eşimi sürekli aramalar her haftasonu kahvaltı dayatmaları vs... ben düğünden sonra eşimin ailesine hiç gitmedim.çünkü ik günden beri anormal bir evlilik oldu. karıkoca hayatımız hiç yaşanmadı.
ailesine gitmeme sebebim eşimiin beni sürekli 2. plana atıp bana kendimi değersiz hissettirmesiydi. bana "sen benim sonradan olma ailemsin asıl ailem onlar" lafını kullandı.o böyle yaptıkça ben ailesine karşı iyice cephe aldım.her haftasonu mutlaka gidiyordu.ki ben de çalışan bir insanım, haftasonları birlikte bşyler yapmak istiyordum.
anlatacak çok fazla sey var farkındayım kopuk kopuk anlatıyorum. mesela evlendiğimizden beri ; eşimim facei mail şifreleri hep benden gizlidir. ben neden böyle yapıyorsun dediğimde " o benim özelim seni ilgilendirmez" demiştir.ama ablası eşimin telefonlarını karıştırıp bizim msjlaşmalarımızı okuduğunda onlara tek laf etmedi.
daha sayamadığım sayısız sorun vardı.
bundan 2 ay önce tartışma yaşadık ve kendisi evden gitti. 4 gün çağırmama ragmen gelmedi. ailemden özürdileyeceksin diye şart koştu. ben 5. günün sonunda tüm özel eşyalarıı alıp ailemin evine geldim. o gün bu gündür buradayım.ailem artık bayramdan sonra boşanma davası açmamı istiyor.ailesinden tek kişi aramadı zaten. beni istemiyorlar. dişlerine göre olmadığım içi heralde.
ben ise yaşım gereği yeni bir hayat kurmaktan, ömrüm boyunca yanlız kalma korkusundan boşanmayı göze alamıyorum...
sizce doğru olan nedir bayanlar...

nasıl tanıştınız
evlenmeden önce ne kadar süre arkadaşlığınız oldu

biz aynı okuldaydık ama o zamanlar sadece mrbmız vardı...
evlenmeden önce 1 yıl flört oldu ve bu yönlerini hiç ama hiç göstermedi

biz aynı okuldaydık ama o zamanlar sadece mrbmız vardı...
evlenmeden önce 1 yıl flört oldu ve bu yönlerini hiç ama hiç göstermedi

sana akıl veremem vermek de istemem acıkcası cok zor bi durum yani sonuct siz ailesiniz yani ama işin coook zor ya allah yardımcın olsun cnm...

Bayramda bekliyorsun arasin aramiyor
aramiyorsalar üzülme herseyin hayirlisi olsun
diye düsün moralini bozma
öyle yazmissinki sanki cok yaslisin :)
29 yasinda genc bir bayansin
Allah c.c yardimcin olsun

ailem onun koyduğu şarta uymamı kessinlikle istemiyor. çünkü onun ailesinden özürdilemen herşeye teslim olman demektir. daha da paçavra olarak dönerisn hiçbir söz hakkın olmaz diyorlar.
kendisinin 2 ablası var ve damatlarını resmen içgüveysi yapmışlar. haftanın enaz 4 günü kocalarıyla beraber ailelerine geliyor ablaları

29 yasunda yeni evlenen cok insan taniyorum canum
bence hic takma takma demesi kolay ama duaa et Allahim yardimci olur bundada vardir bi hayir ins...

böyle tarz erkekler malesef yıllar geçsede çoluk çocukta olsa değişmiyor...çünkü bendede vardı..eline para geçer geçmez hemen yeğenlerine dağıtıyordu..bizim paraya ihtiyacımız varken..v.s anlatacaklarım roman olur ...fakat değişimde bekleme eşinden hep ezilen sen olacaksın..kavgalar bitmeyecek..en azından yanlız yaşarsan kafan rahat ve üzüntülü bir hayat sürdürmezsin...ama yinede ailenide dinle konuşun..beraberce kararınızı verin..

ailem bitmesni istiyor.çünkü evliliğimize sürekli müdahale olacağını ve mutsuz olacağımı söylüyorlar
bu bayramda bile ben belki aramızı düzeltmek için bir girişimde bulunur diye düşünürken; annesi ablası ve eniştesi tatile gitmişler

canım öncelikle allahım yardımcın olsun ama bak ailen ne güzel desdek veriyo çok şanslısın. çok duyuyoruz ailesi destek vermeyip kocaya mahkum olan kadınları. bu arada yaşın daha 29 muş ne yaşlısı senden nice yaşlı olanlar evlenip yuva kurular sen niye kuramayasın. iyi düşün eger eşine gercekten katlanabileceksen evine dön ama o zaman ruhen çok yıpranacaksın üzüleceksin için içini yiyecek. iyi düşün canım iyiii

eşinin tarafında dinlediği bi büyüğü fln yokmu..
seninde konuşabileceğin sizi anlayacak biri olması lazım tabi..
bi onunla konuş derim..
bende aynılarını yaşayıp eşimin dayısıyla konuşarak çözmüştüm bu durumu..
inşallah senin içinde hayırlısı olur..
allah yardımcın olsun...

evet canım.biliyorum. ailesinden özürdileyip geri dönsem, bu sefer beni yüz misli ezmeye çalışacak, çekip çekip ailesine gidecek, tartışmalarda benmi çağırdım kendin geldin diyecek
bana hayaı zindan edecek biliyorum
çok çaresiz hissediyorum
ondan nefre ediyorum
lanet olsun ki böyle bir insanla adı evlilik oldu birkere......

yok canım. onun ailesi eşi benzeri olmayan insanlar.
2 gün önce ne oldu kızlar onu da anlatayım: eşimi aradım teli kapalıydı gün boyu meğer şarjı bitmiş. ben de annesigilse olduğuna eminim tabi evlerini aradım. eşim içerde uyuyormuş telefona annesi çıktı , eşimi istedim , burada yok dedi. nerede peki dedim bilmiyorum dedi. kadın yalan söyledi. sonra eşimle konuştuğumuzda annesinin bu hareketini anlattığımda bana; yapmış bi hata deyip geçi.
ailesini ölümüne koruyor kızlar...nefret ediyorum ondan
eşini saydırmazsa ailesi de böyle rahatca terbiyesizlik yapar işte

ne güzel sana destek olan arkanda duran bir ailen var. bence aileni dinle onlar hep haklı cıkıyorlar.bugun 29 yasındasın evlılıgının bitmesinden korkuyorsun yarın bigün anlaşamadıgında belki 33 yasında olacaksın bitcekse o zamanda biticek hem yasın biraz daha geçmiş olucak.böylede düşün hayırlısı neyse o olsun kimse boşanmak için evlenmiyor.kısmet kader böyleyse yapılcak pekte bişey olmuyor.belki ikinci evliligini yaparsın sonra belkide cok mutlu olabilecegin eş bulursun belki o eşle suanki eşini karsılastırarak daha mutlu olucaksın sana deger verdıgını hissediceksin bilemezsin.herseyın hayırlısı olsun hakkında.

eşinle ilgili anlattığın şeyler hep birey olamamasının doğurduğu sonuçlar
kendini hala ana baba kuzusu olarak görüyor
belki cesareti yok
evlilik sorumluluğunu kaldıramıyor ama yine de evlenmiş

sende sürekli ailem diye başlıyorsun cümlelerine dikkattimi çekti .eşin çok haksız ama kendi kararını kendin ver aileni karıştırma bence.gördüğüm kadarıylada pişmansın evlendiğine .ama son bir şansı unutma ve gururunu bir kenara bırak az bişiy

Canım adam değilmiş kocan kusura bakma ama
durduğun kabahat aç davayı benim ablam 35 abim 33 yaşında evlendi gayet de mutlular kaldıki sen mi yalnız kalacaksın
böyle bi adam için ne kendini üzmeye ne yıllarını heba etmeye DEĞMEZ...

su kadarcik sey okumakla bir evlilik icin bitirin ya da devam edin demek pek dogru degil bana gore.

Aile buyuklerinizle, yasadiklariniza yakindan sahit olanlarla bu durumu istisare edin ve karar sonucuna gore hareket edin diyorum ben.

Ama esinizin tavirlari ve konusmalari normal degil. Sinir oldum.

Senin kayinvalidenle aran iyi degil gibi
esini geri istiyorsan önce annesini kazanman gerekicek
oda zor gibi gözüküyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…