evliliğim sarsıntıda ve yarın aileler toplanacak yardım edin

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
annenle görüşmeni kısıtlayabilen bir koca...
sende anne olacaksın yapma benim fikrim biraz kabaca olacak özür dilerim öncelikle.
yeni bir koca bulunur ama yeni anne bulamazsın.yaşın genç ayaklarının üstünde durabilirsin
kimseye muhtaç değilsin önemli olan bu.
eşinde otursun anasının dibinde anlamıyorum ya ne kadınlar var
bizde kadınız Allahım sen bunlardan etme bizleri
resmen evladını kıskanan kadınlar bunlar Allah hidayet versin

19 yaşındayım şimdi hiç birşeyi düşünmüyorum tşk ederim tek ben yokum ya bu dünyada boşanan allah hakkımda ne hayırlısıysa onu versin herşey olacağına varır sılanında dediği gibi' gün doğsun hele bir üzülmeye mi değer ' haklısınız bi işim var bu ay atama olur da rahatlarım atandıktan sonra da kendime özel hocalar tutucam dershaneye yazılıcam üniv okuyacam planlarım bunlar yapacağım ama istersem 40 yaşımdada olayım yapacağım

Bizim bi akrabamızın kızıda lise sonda daha nişanlandı, oğlanın içine düşecek aman bir haller, kayanasıyla beraber oturacakmış, kaynanayı bir görün dominant, gelin evin işini yapacak, benim sözümü dinleyecek açık açık ben burdayım diyor ama kızımız laf anlamıyor yok vermezseniz kaçarım vs. yapacak bir şey yok, içine girince anlar bazı şeyleri ama bu güzel hayatın tadı da tuzu da çoktan kaçmış olur...

aynı senin eşin gibi kusura bakma sümsük bir erkek başımda vardı anası otur derse otutrur kalk derse klakardı ve şuan boşanıyoruz ailemin yanındayım hiç kimse için üzülmeye değmez annesi dul olduğu için kafayı oğluna takmış aradan aylar geçsede bu durum düzelmez bütün suç kocan olacak o herife annesine dur demeyi bilmeli bilmezse başkasıda gelse aynı sonuç olur bebeği annenin evinde büyüt sen ders çalış annen baksın böle bir durumda onlardan daha medet umma

Yazdıklarında şöyle bir nüans var; eşim beni boşarsa ben bunları yapıcam. Oturacaksın evinde ve o saçma sapan aile toplantısında seni boşamalarını bekleyeceksin.

Ne diyim ki, gerçi hamile olmasan derdim bişiler ama demiyorum.

Niye bu kadar acele ettin evlenmekle ne güzel işinde varmış,ben üzülüyorum çok erken yaşta yapılan evliliklere senden yaşça büyük kızım var benimde..Bize gelip evlenmek istediğini söylese şimdi bile karşı çıkarız keşke annende böyle yapsaydı hayır deseydi sana..Olan olmuş artık sende hayatına yrni bir yön verip ileriye bakacaksın ...

Bizim de aynı bu durumda olan bir komşu kızı vardı...Bir çocukla görüşüyor bir kaç ay...Ailesine açıyor durumu aileler tanışıyor gidiyor geliyorlar...Kızın annesi işten vazgeçiyor çocuğun annesini tanıyınca...Kızına resmen yalvarmıştı kızım nolur vazgeç sen yapamazsın bu anneyle bu çocukla diye kız evleneceğim dedi başka bir şey demedi eğer olmazsa kendim ettim kendim buldum derim dedi... Eğer olmaz derseniz kaçarım dedi...Ailede napsın bari istediği gibi gelin olsun dedi kabul etti sonuç ne 8 ay sonra baba evine döndü... 1 kez dayak yüzünden düşük yaparak...Aşk sevgi güzel şeyler tamam ama insan bu kadarda gözünü karartmamalı diye düşünüyorum... Konu sahibinin kaynanasını tasvip etmiyorum tamam ama konu sahibine de sormadan edemiyorum acelen neydi daha tam büyümeden evlendin diye

Son düzenleme:
Eşim hep der ki ; Kızım hiç evlenmesin..Bunu dedikçe kızardım ona..Adama hak vermeye başladım..Hiç istemiyor ufak yaşta evlenmesini..Ben eşimle evlendiğimde 21 yasımdaydım o ise 28 keşke 3-4 sene daha bekleseydik der durur..Beni ufak aldığı için ara ara üzülüyor...Kızım aynı şeyi yapmasın diyor..

aptal olduğum için her evliliğin mutlu mesut bir yuva olduğunu sandığım için bu yüzden erkenden evlendim

tatlım sen ben eşimi seviyorum diorsun belki kıracı olacağım ama annesinin demesiyle evlenmişsiniz.senin sevginin farkında bile değil adam hatta bence bu evliliği bitirmek için sesini çıkarmıyor ve bu düşünceleri oldugu içinde o çocugu düşürmen için elinden geleni yapıyor ve istemiyor.eften püften sebeplerden dolayı aileyi toplayıp tartısıyolarsa
ben senin yerinde olsam ne yapardım biliyormusun sana da annene de bu evliliğide der resti çeker alır basımı anamın yanına giderdim.ben koşacağıma peşlerinden onlar kossun benim peşimden.ne zorun var zaten koşmazlarsa da kendileri bilirler.davayı bile ben açardım.yasın küçük idrak edemiyorsun evlilik bu ya bi hayat paylaşıyorsun daha 8 aylık bi evlilikte bile hayatı zehir etmişler bide sen çocuğunu bu insanların içindemi dünyaya getireceksin...

aptal olduğum için her evliliğin mutlu mesut bir yuva olduğunu sandığım için bu yüzden erkenden evlendim

Şimdi önüne bakma zamanı..Dik dur ve kendinden emin adımlar at..Bir evliliği yürütme kararı karı-kocaya aittir..Eşinin teyzesi,senin anne ve kayınvalidenle alınacak bir karar değil !!

Anca aileler işin içinden çıkılamaz bir hâl aldığında bir araya gelmeli..Birileri istiyor diye evliliğin kurtulacaksa hiç kurtulmasın daha iyi.

Son düzenleme:
boşanmayıda öle kafana takma yarın onlar senden güçlü olup kapının önüne koyabilirler onlar yapmadan sen yap baştan beri bu böleyse değişmez araya kim girerse girsin kadın sana üstünlük kurmaya çalışıyor erkeklerin bir bölümü malesef böyle bizde bu tiplere denk gelmişiz.yoksa ne erkekler var bi bilsen eşine yardımcı olan annesine gerekli cvp veren. böyle erkekler yüzünden kaynanayla yüz göz olup evlilk sarsılıyor eşin buna izin vermese o kadın gıkını bile çıkaramaz inan o da bunu bildiği için üzerine geliyor

mub ;

bende boşanan kadınlardanım 21 yaşında bir evlilik yaptım ve 7 ay içinde boşandım
olmuyorsa ne kadar zorlasanda gitmiyor tren ...
evliliğimin ilk 1,5 ayında şiddet aldatılma vs.şeyler yaşadım sabrettim
aman düzelir diye,düzelmiyor
isterse 30 yıl geçsin aynı tas aynı hamam yani
millet ne der laf olur korkusuyla çekiyor kadınlar eziyeti
kendini ve bebeğini düşün öncelikle kimse sana hayatını geri vermiyor
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim

merhaba canım öncelikle durumuna üzüldüm seninle birçok yönümüz benziyor ve ben sana olucağı üzülerekte olsa söyliyim eninde sonunda boşanıcaksınız bu gün olmazsa ilerde boşuna uzatmaları oynama derim ben sana bir abla tavsiyesi olarak. bende 20 gün önce eşimden boşandım 11 yıllık sevgilimdi daha liseden bekledik birbirimizi ççok sevdim ve çok sevildim ama benim eşim tek çocuktu paylaşılamadı 5 yıl evli kaldık dünyalar tatlısı 2,5 yaşında bir oğlum var oğlum 6 aylıkken başladı boşanma konusu anne babası ağır bastı zaten ne var ne yok anlatıyomuş onlara aynı sende olduğu gibi eşim bir denge kuramadı tabi buna aileside çanak tuttu ben direk annesini suçlamıyorum eşiminde çok hataları var ailesinin ona sahip çıktığı kadar o oğluna sahip çıkamadı biz bu geçen 2 senede çok ayrı kaldık dönem dönem en son geçen sene boşanma davası açtım ama sonuçlandırmadık bir kaç ay iyiysek sonra yine bozuluyordu geçen ay kendi gitti son imzayı attı davayı kesinleştirdi olanı söyliyimmi sana çok kısa bir zaman geçmesine ramen kendimi garip bir şekilde çok huzurlu hissediyorum ailemin yanına döndüm oğlum yanımda eski eşimle çocuk dışında görüşmüyoruz onda da hafta bir gün sabahtan akşama alıyor sabah verirken ve akşam alırken görüyorum o kadar hiç bir şekilde karşısına çıkmıyorum ne sanal alemde nede dışarda onun gidebileceği yerlere gitmiyorum ortak arkadaşlarımızla daha az görüşüyorum biliyorum ki laf taşıyıcaklar hiç gereği yok kendimi çok şanslı hissediyorum ki arkamda ailem var oğlum yanımda ki eski eşim bir dünya borç bıraktı bana ilk başlarda allahım ne yaparım nasıl çıkarım işin içinden diyordum allah yardım ediyor çok şükür sağlığım yerinde çalışıyorum bana hiç birşey olmaz o kendine yansın. diyceğim o ki ne kadar olsun diye çabalarsan sen suçlu ezik duruma düşüyorsun dik dur ilk boşanan sen olmadığın gibi sonda olmazsın ve tek senin çocuğun babsız kalmaz. iyi düşün bir ömür heba etmeye değermi böyle bir ortamdamı bebeğini büyütmek istersin yoksa babasız ama huzurlu sağlıklı bir ortamdamı karar senin

tek kelime hiç bir şeyi düşünme direk boşan evliliğe bak ne hale gelmiş toplantı yapılıyor

kusura bakmada yani yazmıcaktım yorum dilim götüm başım şişti afedersin!!!

büyük söylemeyeyimde bırak bana yaptıklarını anneme 1 laf edicekler ben canlarına okumıcam beni büyüten annemi bana hasret koycaklar ve ben bu insanların karşısında susucam sizdede kabahat var !! sen ananı saydırmazsan kendini saydırmazsan tartmayı bilmezsen sayan olmaz .. ha kaynanan ayrı bir tür oda ayrı ama seninde hataların var canım şahsen böyle düşünüyorum
dahada yüzüne bakmak koynuna girmek vs düşünüyosun bu nasıl bir tapınmadır. bunca şeye bosanmayı ihrimale bile bırakmıyor gibisin yazık deilmi o seni büyüten anaya ?
ben olsam geldikleri gibi dillerini ellerine veririm bide sıpalarını yanına verır tekmeyıde basar kapımı kulagımı kaparım ...

Şuraya 7 kez yazdım ve sildim...
Hamilesin... direkt yazamam.. Yaşın çok küçük... söylemek istediklerimi anlamayabilir ve kızabilirsin... Bir de benim yüzümden gerilmeni istemiyorum..

Tek yapman gereken "susmak..."
Yüzüne de hakim olmalısın.. Tek bir mimik bile yok... Bildiğin bir heykel gibi, üzerine düşen hizmeti ver... konuşup gitsinler...
Belki içlerinden bir işgüzar çıkıp da "Sen ne diyorsun gelin hanım?" diyecek..
O vakit yine tepkisiz "Evladım için en doğrusu ne ise o olsun... Anneyim ben, doğmamış olsa bile onun hayrını düşünürüm" diyor, çekiliyorsun.. Başka hiçbir şey, hiçbir söz, hiçbir mimiğe gerek yok... Yeterli taş, yeterli kafaya inmiştir zaten o laftan sonra...
Laf yarıştırıcam diye bu seviyesizlerle bir olma.. Suçladıkları kişiliğe bürünmüş ve onları haklı çıkarmış olursun sadece... Annen için bunu yapma bence..

Ve beni dinlersen...
Yarın olumlu bir karar dahi çıkmış olsa..
Bu adamı, ailesini, sülalesini bırakıp, annenle birlikte evladını büyüt..
Benim ablam da ikinciye evlendi.. Ve ilk evliliğinden dünyalar güzeli bir kızı var.. Şimdi yine bir kız çocuğuna hamile...
Sen yeteri kadar güçlü olabilirsen, Evlad sana mutluluk için yetecektir...

Umarım herşey hayırlısına varır senin için,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…