- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
Babamın bir bildiği varmış demek ki, yapamazsın demişti. Gönüllü onay vermemişti. Babamınkisi maddiyattı ama, sonuçta içine sinmediyse sebebinin ne olduğunun önemi yok. Evlilik benim en büyük pişmanlığım oldu. Maddi sıkıntılarda ağır geliyor tabii.
Eşime göre ot gibi yaşamamı istiyor resmen, ay da yılda bir kıyafet, yırtılınca ayakkabı alayım. Durumun yoksa tabii nasıl yapacaksın ama çabalaması gerekir daha iyisi için, ömür bu şekilde geçer mi? Geçirmek istersede kolaycılık olur.
Hani bir de bir laf vardır. Huzurum olsun kuru ekmek yerim diye, o da yok ki işte. O hem böyle davranacak, bende hep onun isteklerine, yaptıklarına boyun eğeceğim.
Benim gönül alma dediğim de sakalasma iste. Yüzümü guldurme. Esin kabul ediyor mu seni tersledigini? Yaptığının yanlış olduğunun farkında mi?
Benim bir tek konum var,istersen bak.İş bulamadığım için boşanmak istiyordu,geçti o günler çok şükür ama illa bir saçmalık dönemleri oluyor demek.Çocuk olduktan sonra çok rahatladı. Vardır belki çünkü bana sen hiç çalışamadın der hep. Acele ettirmeseydin, düzgün bir yer bulup çalışabilirdim dedim. Ki o zaman 2 kişiydik bakın şimdi çocuğum var çalışamıyorum ve masraflar 3' e katlandı ama geçiniyoruz. Ama sanki o zamanlar açlıktan ölecek mişiz gibi baskı yapıyordu bana, çalışma koşullarını kaldıramadığını görüyordu ki bahsetmiştim kendisi sırf çalışma şartları rahat diye daha iyisi için hiç bir girişimde bulunmaz. Onun çabası yokken yine fedakarlığı ben yapmayı kaldıramıyorum artık. Bir de açık açık ben sana güvendim demesi yok mu?
O yüzden borca girmiş, borca girmesek evlenemeyecektik. Evlenmeseydikte demiyor yaptığımız her şey makul, ortak ama onlar bile fazla geliyor. Hep olmasaydı, ne gerek var modunda.
O zamanlar ben de babana kırmıştım ama demek ki bir bildiği varmış, şu anki durumdan haberdar mı peki
Mutsuz olduğumu, anlaşamadığımızı biliyor. Zaten ailemi ilgilendiren şeyler yaşandı aramızda, babama çok ayıp etti. Daha bebeğim 2 aylık yoktu. Topladım herşeyimi babama gitmeye kalktım. Öyle olunca babam duydu tabii, kız kardeşime biz sebep olmayalım demiş sadece, baştan boşanma durumuna bile tepki vermemiş sonradan bide çocuk yaptılar diye söylenmiş biraz.
Evlendikten sonra mı bu kadar değişti yaa siz baya da çıktınız
Evet değişti maalesef, saygı iyice bitti. Biz aslında birbirimizi suçlar hale geldik. O beni suçlar ben onu, bende pişmanlığımı dile getiririm mesela o böyle yaptığı için. Ona sorarsanız benim yüzümden böyledir, bana sorarsanız bende onun yüzüden huzursuz ve mutsuz.
Artık o kadar da söylenecek yapacak bişey yok ama arkanda olur mu boşanma durumunda, güvenebiliyo musun
Evliliğin ilk yılları böyle şeyler olabiliyor .normallestirmiyorum asla ama malesef evliliğin yükü bazılarına ağır gelebiliyor .yeni evlisiniz ,bebis de var ..bebeğin ilk ayları sorumluluk biraz ağır oluyor .uykusuzluk ve iş stresiyle birleşince böyle geri dönüşler özellikle sabırsız kişilerde malesef yaşanıyor . İş yerinde yada ailesiyle arasında birşeyler mi oldu da acısını senden çıkarıyor acaba ? Çünkü anlattıklarına göre herseyin sebebi olarak seni görüyor .bunun altında cinsel problemler de yatabilir ama çözemediği asamadigi birşeyler var ve sen bil yada bilme sıkıntısına seni de dahil etmek istiyor .çok acımasız ama tam olarak böyle ...
Hemen hemen aynı dönemlerde evlendik aynı telaşlar içindeydik. Geldiğiniz duruma çok üzüldüm. Eşinin sana yaptığı psikolojik şiddet. Bu şekilde devam ederse bir müddet sonra senin için de normalleşip kendini onun söylediği gibi hissetmene sebep olacak. Özgüvensiz belki de ezik bir kadın olacaksın. Buna izin verme lütfen. Ciddi bir konuşma yapmalısın gerekirse de boşanmalısın sen bunu hiç haketmedin. Çok üzüldüm.
Hayat telaşesi içinde işiyle ilgili işyeriyle ilgili herhangi bir sıkıntısı olabilir mi ? Olsa sizinle paylaşır mı ? Maddi anlamda sıkıntınız var mı ? Genelde erkekler yoğun iş stresi vb konularda yaşadığı sorunları yansıtma yaparak eşlerinden yada çevrelerindeki yakınlarından çıkarabilir. Rahatsız olduğunuzu kırıldığınızı konuşarak dile getirebilir ve bu süreçte elinizden geldiğince sabırla alttan almaya bir süreliğine gayret edebilirsiniz . Umarım aşkın ilk hallerine ilk yıllarınızdaki o özenli ilişkinizi tekrar yakalayabilirsiniz
abin yada baban varsa bir ayar çeksin ,
saygısız baska hiçbirşey değil sizi kendince ezik göürüyor bunun böyle olmadıgını ona gösterin ve hissettirin.
Hatayı en başından yapmış , çok fedakarlık gösterip ,kendinden ödün vermişsin. Gerek yoktu bu kadarına .ne kadar seversen sev ,daha en basında vermiş sinyallerini .esinin maddi gücü yeterli değilse olunca evlenseydi. Kimsenin günahına girmeye hakkı yoktu . Evlendiğimizde eşimin bir işi yoktu ,ogrenciydi fakat neyi nasıl istersem öyle yaptı .8 sene önce 5.000 tl ye gelinlik aldı bana mesela ..hicbirsey talep etmedim ama senin gibi bende gelinlikte mütevazi olamadım . Sevmek büyük sorumluluk ister .çünkü bir adım sonrası evlilik ..seviyorsan ,göze alıyorsan çıkacaksın Bu yola .bence eşine maddi zorluklar ağır geliyor .çevresinde bekar ve rahat yaşayan arkadaşları varsa onlar batiyordur gözüne .yada bir arkadasinin geçim sıkıntısı yoktur ,kari-koca çalışıyorlardır, buna da takilmistir .evliliğin ilk yılları ,alışma ,sorumluluk ve geçim derdi bunları yapabiliyor. Önemli olan sorun çıkarmadan ,emanetin eşini ,pişman etmeden bu yolu tamamlayabilmek . Eşine güveniyor ve seviyorsan evlilik terapisti ni öneririm. Sorunsuz ilerlemenize yardımcı olur. Sen de lohusa sayılırsın ..bu davranışları haketmıyorsun .kendin ve çocuğun için eşini de seviyorsan böyle bir girişimde bulunabilirsinHer şeyi şöyle bir özet geçeyim. Evliliğimiz bile benim yaptığım fedakarlıklardan dolayı gerçekleşti. Çünkü ben hiç bir şey istemedim, mecbur etmedim. Eşitlikten yanaydım, olmaz olaydım. İstediğim gelinliği giydim mesela, hayalim gerçek oldu ama akrabamız gelinlikçi diye maliyetine yaptı bana, 3000-4000 binlik gelinliği ben kumaş parasını ödeyerek giydim. İstediğim mobilyaları tek başıma araştırarak makul yaptırabileceğim bir marangoz buldum ki yatak odamı babam aldı, bir tek salon mobilyasını kendisi aldı. Koltuklarımız bile babam mobilyacı diye hediye :)
Ama hiç yetmedi, hep sorun çıkardı. Kavgalarla yaptık. Eve girdiğimizde ben zaten tükenmiştim. Baktım ki her şeyi benden bekleyen biri var sürekli, maddi durumumuzun iyi olması benim çalışmama bağlı, borçlarımızın bitmesi benim ot gibi yaşamama bağlı. Hep sen'li başlayan cümleler. Konuşamıyoruz ki hemen " senin yüzünden, sen şöyle olsan, böyle olsan" nasıl olsam yani? Onun istediği gibi olmamdan geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?