yenibirumut
ben çok cadı, inatçı ve huysuz biriyim bana katlanabilene helal olsun diyorum o kişide sadece eşim .... evliliğimizin ilk 2 yılı hep tartışma ile geçti defalarca ayrılma noktasına gittik karşımda sanki başka biri vardı sakin adam gitti karşıma canavar çıktı ilk zamanlar tartışmamızda odadan çıkardı 1saat sonra gelip hiçbirşey olmamış gibi davranırdı ben dahada deli olurdum nasıl olurda o kadar sakin davranır diye ben isterdim ki tartışalım beni ikn etmeye çalışsın ama tam tersi oldu her defsında ya odadan çıktı 1 saat sonra geldi yda gitti uyudu ve bu yüzden ben dahada hırçınlaştım...sonra zamanla eşimde değişiklikler oldu oda artık tartışıyordu bana bağırıyordu ve ve önemsemez davranıyodu bu beni çok üzmeye başladı şunu anladım o zaman tartışmak çözüm getirmiyor tam tersine karşındaki kişiyi dahada kötü hale getiriyor...bu yüzde ben çözümü buldum ve eşimin yaptğını yaptım sustum öyle alıştım ki bu duruma 24 saat süren tartışmalar 5 dk düştü şimdi eşimle hiç kavgalarımız olmaz ufak sürtüşmeler oluyor aradan 1 saat geçiyor ben yada o bana mantıklı bir açıklama yapıyor ve hiçbirşey olmamış gibi sarılıyoruz birbirimize ....evliliğimiz asıl güzel gitmesini maddelerle açıklayacak olursam
1.kesinlikle empati kurmayı öğrenmek gerekiyor eşinizde bunu yaptığınız zaman çevrenizdede daha uyumlu oluyorsunuz
2. saat kaç olursa olsun eşinizi mutlka işe yolcu edin kavgalı bile olsanız mutlaka öpücükle yollayın öpücükle karşılayın böylelikle kavgalar uzun sürmez :))
3. hayatta odaklanmanız gereken en önemli şeyin eşiniz ve yuvanız olduğunu asla unutmayın.. başkalarının evliliklerine asla özenmeyin bu evliliğinize ciddi zararlar verir ne gibi denilecek olursa mesela maddi durumu sizden yüksek olan arkadaşlarınızdan elinizden geldiğince uzak durun çünkü onun eşinin aldıklarını sizin eşiniz alamazsa üzülürsünüz ve ister istemez insanız ve özenti olur iç geçirme olur..örneğin benim bir arkadaşımın maddi durumu çok çok iyi eşi fabrikatör ve her özel günde pırlantalar falan alır eşi benim eşim çoğu zaman bişey alamaz ama olmadığı için alamz ben arkadaşıma özenirim ister istemz neden onda varda bende yok derm ve bu evliliğe zarar verir
4. sanal alemde çok takılmayın derim bu gerçekten zarar veriyor bu site için bunu söyleyemem tbiki sadece bayanların olması güzel en azından aklınızı çelecek kimse yok benim birçok arkadaşımın evliliği sanal yüzünden bitmiştir
5. benim eşim çok suskun ben bir okadar konuşkanımdır ilk zamanlar çok sıkılıyordum susması beni deli ediyordu bende suskun biri oldum çıktım birimiz nette birimiz tv karşısında evlilik geçirmeye başladık baktım evliliğim uçuruma gidiyor hemen eşimi konuşturma yollarını aradım şimdi eşimle sohbet etmek bana çok kyif veriyor.. daha önceden hep ben anlatırdım ama şimdi mesela bu siteden bi konudan bahsediyorum anlatıyorum oda iş yerinde olan birşey anlatıyor ve ortaya hoş sohbetler çıkıyor evlilikte en önemli şeylerden biri kesinlikle shbet etmek konuşmak paylaşmak
6. saat kaç olursa olsun muhakkak eşinizle birlikte yatak odasına gidin ve brlikte uyuyun asla ne o sizden sonra nede siz ondan sonra uyuyun
7.yatakta sohbet alışkanlığı edinin inanın çok zevkli
8.kadın erkek eşitliğini belli yerlerde savunun belli yerlerde erkeğin üstün olduğunu kabul edin mesela hiç tamam demek istemediğiniz birşeye tamam deyin peki haatım sen nasıl istersen dyin inanın erkek bundan çok hoşlanıyor
9. evlilik hayatınız boyunca her erkekten uzak durun...uzak durun derken haremlik selamlık demiyoum ama ben kadınla erkeğin arkadaş olmasına karşıyım sohbet edersin ama nasılsın iyimisin özelinizi anlatacak yada dinleyecek bir erkek arkdaşınız asla olmasn
10.gün içinde mesaj atın insan eşiyle mesajlaşırmı demeyin mutlaka bunu yapın ben aylık mesaj hakkımı eşim için yapıyorum eşim evimizin alt katında çalışıyor bu arada
hanımlar şimdilik aklıma gelenler bunlar ben bunları harfiyen yapıyorum ve inanın çok çok mutluyum allahım bozmasın eşime aşığım resmen...ilk zamanlar böle değildim mutsuzdum ama şimdi ödün vermeyi öğrendim azda olsa ve şuan çok mutluyuz..
yaa çok güzel anlatmışşın cnm ...anca böyle özetlenebilirdi bu mesele...önerdiğin her noktada o kadar haklısın ki...üzerine bişey söylenmez...ama bişey sorucam:bu dediklerini tek taraflı yapıncad mutlu olunabilir mi??yani meslea mesajlaşmak konusu...sen ona sürekli mesaj atıyosun,ne kadar sevdiğini, onu ne kadar özlediğini söylüyosun..ama ondan gelen tek bi mesaj yok..bu durumda insan kendini değersiz hissetmez mi??üzülmez mi?bu süre sonra kendide pes etmez mi?....allah mutluluğunuzu daim etsinnnn
bende bir buçuk senelik evliyim ve çok şükür ki mutluyum. küslüğümü sürdürmem, sarılmadan uyuyamam, kızgın olsam dahi kahvaltısını yaptırır işine uğurlarım. ama tek sorunumuz çok uyuyo ve yalnız başıma oturuyorum akşamlarıondan kavga ediyoruz :) 4 sene konuştuk o zamanlar çok asabiy ve kindardı ama evlendikten sonra tam tersi haline geldi :) bu da benim işime geldi
Ben 7 aylık evliyim ama sürekli kavga ediyoruz bugünde kavgalıyız öyle ki nefret etme noktasına bile geldim her sabah kahvaltı haırlıyorum yok bu şöyle böyle diye bahane uyduruyor bende 2 gündür hazırlamadım , aramıyor sormuyor bilmiyorum ne olucak
gülmemi sakın yanlış anlamayın bizdehp bu yüzden kavga ediyoduk ''çok uyuyorsun ben yalnız kalıyrum kiminle sohbet edicem falan diye sonra onada şöyle bir çözüm yolu buldum uykum olmasa bile onunla uyumaya alıştırdım kendimi şimdi eşim ne zaman uyumak istese bende yanına sokuluveriyorum :)) böylelikle tek başıma oturup sıkılmak zorunda kalmıorum
:):) valla canım doğrusu bende bu duruma çok gülüyorum :) değişik bi kavga sebebi. ama bendede uyuyamama problemi var. yani tam tersiz uyku konusunda. ortayı bulamadık. şu sıralar doktoramı gitsek acaba demeye başladık :) Allah sonumuzu hayır etsin
ben 8 aylık evliyim. eşim mükemmel biri. ben sürekli küsen herşeye alınan biriyim ama beni çok güzel yola getiriyor. eşim her zaman evlilikte mutlu olmamız bizim elimizde derdi. gerçekten de öyle. eşime nişanlıyken demiştim ki bak biz çocuk gibi küsmeyelim. tamam bitanem herşeyi konuşarak halledicez demişti. evlendik. ben herşeye küsüyordum. o da hep gelip gönlümü alıyordu. saatlerce benimle uğraştığını hatırlarım. bir de ben ağladım mı hiç dayanamaz. ben eskisi gibi küsmüyorum. hemen gidip barışıyorum. çünkü fazla naz aşık usandırır. sinirli olduğu zaman onu teselli ediyorum. bilgisayar başında çalışırken yanında oturuyorum bişeyler anlatıyorum her ne kadar beni dinlemese de. sık sık sarılıp öpüyorum onu. tartışmada fazla üstüne gitmiyorum. sinirlendiğini anlayınca hemen kaçıyorum odadan. ailesini asla kötülemiyorum ona. o yüzden herşeyde ben haklı oluyorum. kendi ailemi de kötülemiyorum onları hep seviyor. güven veriyorum herşeyini anlatıyor bana. ama ben anlatmıyorum ona. uykum geldiğinde bilgisayar başındaysa gel beni uyut sonra işini yap diyorum. aşkım ya gelip beni uyutuyor ama o da uyuyor. Rabbim herkese mutlu huzurlu bir evlilik nasip etsin.
sağol canımsende çok mutlu ol inşallah .........demek istediğim aslında evlilik karşılıklı anlayış saygı ,sevgidir......mutsuz olanlar olduğu kadar mutlu olanlarda var .......kötü örnek görünce evlilikten korkan çok bayan var ...bilsinlerki iyilerde var evlilik kumar işi sonuçta kimsenin içi bilinmez
ben bu konuda şanslıyım çok şükür ......
şimdi şunu diyenlerde var yok canım böyle evlilik olamaz ,mutluymuş gibi yansıtılıyor yada hayali v.s...
mutsuz kadın yakınır eşinden ,evliliğinden haliyle paylaşır,ama mutlu kadın amanda çok süperiz şöyleyiz böyleyiz demez ...desede inanılmayacağını bilir ! çünkü diğerleri mutsuz ve bezgindir evlilikten...seninkininde uydurmaca olduğuna inanır çünkü buna inanmak ister seninde aslında mutsuz olduğunu düşünürki .! yanlız olmadığını,aslında herkesin mutsuz olduğunu düşünüp kendini az da olsa rahatlatabilsin olay budur! ben soruldu diye cevap verdim ....
Sağol canım bu dediğini denicem ama aradaki sorun sadece bu değil bi iletişimsizlik var aramızda anlamıyorum o a derken ben z diyorum güven sorunumda var benim biraz mesele akşam eve geç geleceği zaman hiç arayıp haber vermiyor deli oluyorum burda neciyim diyorum kendi kendime offf offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?