Evliliğimdeki sorunlar çözülmez hale geldi. Ne yapmalıyım?

es ailesi fazla mudahil olmasin isti yor
Çekirdek aile olmak istiyor

Geçmiş olsun. Bağımlılığı geçmedi ama farkındalığı oluştu mu? En azından bir denge kurabiliyor mu şu an? Ben ne istediğim konusunda şu an netim. Buraya da bu yüzden konu açtım. Bir yıl önce de yazacaktım ama gelen yorumları kaldıramam iyice kuyuya düşerim diye yazmamıştım.

Biz bosaniyoruz.Bosaniyor olusumuza ragmen farkindaligi olustu evet ama bana faydasi olmadi.
Siz ertelemeden terapiye baslayin.Esinizin niyeti varsa gecinmeye gonullu olacak duzeltecektir.Siz de takmazsiniz diger konulara bence.

Biz bosaniyoruz.Bosaniyor olusumuza ragmen farkindaligi olustu evet ama bana faydasi olmadi.
Siz ertelemeden terapiye baslayin.Esinizin niyeti varsa gecinmeye gonullu olacak duzeltecektir.Siz de takmazsiniz diger konulara bence.
Sizin için sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Umarım bundan sonra daha mutlu olursunuz. Dediğiniz gibi düzelirse sorunlar çözülür. Yani dışarıdan müdahale olmayınca kapını kapatıyorsun her şey dışarıda kalıyor. Aslında bunu eşim de söylüyor ama uygulayamıyor.

Benim icim kanayan yara :) Biraktim onu oldugu yerde kanayip kanayip gecicek baska yapacak biseyim kalmadi.Evliligi kurtarmaya calisirken kendimi kaybediyordum az kalsin :)
Benim esim de soyluyordu ailem soz konusu olmayinca ne guzel geciniyoruz diye.Kotu kadin gibi de anlasilmayayim ben kaynanamla da hic sorun yasamamistim tatli yapar goturur saatlerce sohbet ederdik.Boyle yazinca da yahu biz neden bosaniyoruz sorusu geliyor aklima :) Anne -ogul aski ,ben ikinci kadindim.Biz bir olamadik.Anne esimi koca olarak goruyordu ve kisaca ben ikinci kadindim.Ben esimle kendi aile soframa oturup rahatca yemek yiyemedik hic esimin annesi tacizlerinden dolayi.Allah mutlu mesut etsin kayinvalidemi :)

Konuyu kendime getirmeyi nasil basardim yine.

Siz terapiye baslayin bir an once.

eşinin yaşı konusunda yalan söylemesi hariç ne problemi var ben anlamadım?
ailesi erzak getiriyormuş diye celallenmişsin? eeee? getirsinler ne var bunda?
çok yorucu geldin bana.

Bu yorumunuzu gozden kacirmisim.Bakin acilan konuda yazdiklariniz aslinda temel sorunun ustune sus niyetine ustune dikilen tuy misali sorun haline gelmis detaylar.Asil sorununuz su kurdugunuz cumlede gizli.

ilişkiyi değil onu da kurtarmak istiyorsunuz. Çünkü arada doğrudan saygısızlık ya da evliliklerdeki şiddet yok. Eşimin de beni sevdiğini biliyorum ancak çözemediği sorunlar var.

iliskiyi belki kurtarirsiniz ama onu kurtarmaya calisarak onun alanini isgal etmeyin suclu olursunuz.kendimden biliyorum ve hangi danismana sorsaniz aynisini soyleyecektir.

Onu kurtarmaya calisarak kendinizi kaybedeceksiniz...

Ben aslında şunu demek istiyorum. Bence basitçe bazı sorunlar var. İletişim güçlü biri olsaydı bunu bir arkadaşıyla dahi paylaşsa çözebilirdi. Ama bunu benim dile getirmem sanki tek taraflı bir bakış açısı oluyor onun için. Zaten ben bu alana başından beri girmemeye özen gösteriyorum. Özellikle büyük problemleri olan insanlar en sonunda "Sen ne çok şey biliyorsun, önce kendine bak" gibi sizi hedef alan başka bir savunmaya geçer. Buna mahal vermemeye çalışıyorum. Ama onların söylemediğini, görmediğini de gördüğümü düşünüyorum. Ama bunu da düşünmemeye çalışıyorum çünkü fazla yorum yapmak da insanı yanlışa yönlendiriyor.

Neresi anlaşılmıyor?
Açıkçası konuyy biraz dağınık ve karmaşık anlatmışsınız, yer yer gereksiz ayrıntılar var. Asıl bilinip üzerine yorum yapılması gerekn şeyleri de sır deyir üzeri kapalı geçmişsiniz.
Konunuzda aklımda kalan erzak meselesi ki bu çözümü olmayan evliliği bitirmeyi gerektirecek bir problem değil, bir de size vakitsiz gelen gitmek isteyen eş ailesi. Bu konu da son zamanlarda seyrekleşti diye belirttiniz, bu durumda evliliğinizdeki tek problem eşinizle arnızdaki iletişim sorunu gibi görünüyor. Bana göre bu da çözülemeyecek bir mesele değil karşılıklı sevgi ve saygı varsa tabi.
Eşinizin babasının “sır” olan suçunu bilmeden yorum yapmam gerekirse densiz ve lafını bilmeyen biri gibi görünüyor bu durumda olabildiğince seyrek görüşmeniz sizin yararınıza, eşiniz de zamanla bu duruma alışır.

Bence gayet herseyin farkinda bir kadinsiniz.sadece karsinizda cocukluk yaralari cok fazla olan biri var.Bu yaralara girmeden terapistle cozmeye calisin.Hatta ilk isiniz randevu almak olsun.Cunku siz bu evliligi kurtarmak istiyorsunuz.Elinizdeki tum kartlari kullanin.Ama diger taraftan da zamani tasarruflu kullanin.

Ya herkes aynı şeyi yazdı hemen hemen.. Ve herkese aynı cevapları verdiniz.. Eşimin haberi olmadan onları dağıtsam benim yaptığımın adı ne olur gibi birşey söylemişsiniz..
Eşinizden habersiz konserve, erzak falan dağıtmayı ne olarak görüyorsunuz? Eşinizden mal kaçırmak gibi mi geliyor size?? Bende evliyim evimde ne atarım ne satarım dolabıma ne koyarım neyi çöpe atarım eşimden çok bendedir bu kararlar her ne kadar ikimizde çalışıp ev işlerini ortak yapsak da ister istemez bu konularda kadının bir ağırlığı oluyor ki çevremde de böyle gördüm.. Banada mesela bazen bize fazla gelecek birşey getiriyor kayınvalidem veya babaannen köyden bunu yapmış size diyor yolladı diyor getiriyor bazı şeyler kendim yiyeceğimden çoksa veya bizim sevmediğimiz şeylerse paketleyip bir arkadaşıma veriyorum hemen.. Ya da bazen anneme götürüyorum giderken eşimin çoğu zaman bunlardan haberi bile olmuyor ve ona açıklama yapma gereksinimi de duymuyorum çünkü adı üstünde İHTİYAÇ FAZLASI..Onu çöpe atmaktan hep daha iyidir onu yiyebilecek birilerine vermek.. Eşiniz de ne derse desin yani o zaman sürekli önüne onları koyup yemesi için zorlayın bunaltın onu ki bana göre hiç gerek yok karışmasına müsade etmem ben.. Mantıklı şeyler söyler başım üstüne ama saçmalık bu.. Ayrıca para verip size bunları fazla fazla yapmasına takılıyorsunuz tabi ki az yapsa daha iyi para vermese daha iyi katılıyorum size ama bunu çok da dert etmezdim yani kendi istiyor kendi yapıyor ne yapacaksınız söz geçmez ki kaç yaşında kadına ne denir.. Ayrıca sık sık size gelme meselesini de bırakmışlar onu başlarda yapıyorlarmış e daha ne??? Ne bileyim sıkmayın canınızı boşuna çok gereksiz bunlar.. Siz doktora yaptığınızı söylediniz yüksek lisansı bitirmiş dil sınavlarını vermiş bilmem neler yapmış bir kadın olarak okyanusları geçip derelerde boğuluyorsunuz.. Saçma şeyleri kafanıza takıp kendinize dert ediniyorsunuz.. Bana öyle geldi kusura bakmayın..

Erzak konusunda size hak veriyorum. Yenmedğini bile bile israf ettiriyor kayınvalide. Herkesin kendi düzeni var, bir kapasitesi var. İyiliğin bile fazlası zarar. Ayrıca dağıtmak da mesele. Nereye kime dağıtacaksın. Hem mecbur musun. Saygısızlık bu ısrar, haklısınız konu sahibi.

Ama ben kayınpederinizin size uyuz demesine, dekoltenize aşırı bir laf etmesine de tepki vermenizi beklerdim. Onları kısa kesmişsiniz. Bence dev sorun bunlar.

Diğer sır mevzularını anlamadım. İşte geçmiş geçmiyor bazen. Adam ya aydınlanma yaşadı, ya geçmişte yaşadığı bazı şeyleri aşamadı sizle aile olamadı.
Fazla dramatize etmeyin, ya çift terapisi alın, önerilen bazı kitapları okuyun, birbirinize şeffaf olun. Başbaşa kalın ve aşmaya çalışın. Çözümlenemeyecek birşey yok anlattıklarınızda.
Hayırlısı

Bir yolunu bulursun umarım. Çok üzüldüm. Sende komşularına falan ver çok getirdikleri şeyleri. İhtiyaç sahiplerine falan. Hem sevap işlersiniz hem siz depo gibi bitiktirmezsiniz. Eşim pazarcı herşeyi çok getiriyor. Ben pek yemek yemem eşimde evde yemiyor geç geliyor hep kötü oluyordu insanlara vermeye çekinirdim. Bir iki defa komşularım laf arasında söyledim. Tabi ki kullanırız çöpe atma günah dediler. Şimdi eşimin bizim eve aldığı sebze meyveyle 2 komşum pazara gitmiyor artık. Napıyım az almıyor bende böyle çözüm buldum.

bence cocuk yapıp bı de o sorumlulukla tek basına kalmayın derım.. bu kadar yıl ılıskıyle zar zor evlenmıs. hala bı gun yuzu bı guler yuz kahkaha sohbet gormemıssıniz .. yazık guneh size de.. neden evlenmeyı bu kadar ıstedıgınızı anlamadım. neydı bu cok sevdıgınız ozellıgı. evlenmeden oncesınden cok mu farklı sımdı 10 yılda tanıyamamak cok kotu bı problem. sonunu dusunmeden mı hareket ettınız. ben cok da zorlamayın derım. hayat bayaa bayaa hızlı akıyor sonucta.

Yazılan her şeyi okudum, düşündüğüm bazı şeyler yazılmış, biraz tekrar olacak ama ben de düşüncelerimi yazmak istedim belki farklı bir bakis acısı olur.

Belli bir eğitim seviyesiniz ve kariyeriniz var; esinizinde iyi bir eğitimi var, eşiniz tırnaklarıyla cabalayarak gelmiş, hem iyi bir okul hemde okurken calismis; yani sorumluluk sahibi, tabiri caizse tuttuğunu koparan yapıda. Ama aklıma takılan 12 sene sonuna evlenmeniz, sorumlulugunu bilen ve sizi seven insan 12 yıl beklemiş. Bu beklemenin nedeni; kayinpederin suç konusu, eşin ve eşin ailesi üzerine 'travma' olarak kalmış, bu yüzden evlilik ertelenmiş. Sorumluluklarını bilen insanın, ev işlerinde hiç sorumluluk almayıp tüm işleri size bırakması çok sinirlendiriyor.

Konu sahibini kimi yönlerden kendime benzettim. Kişisel alan konu sahibi için çok önemli ve -bende de oyle- belli saygı kuralları var. Toplumun normal karşıladığı kimi şeyler, saygi sınırlarımızın dışında. Erzak konusunda, çoğu uyelerin düşündüğü şeyle benim düşündüğüm şey farklı oldu. Önemli olan erzagin dağıtılması değil bence, kayinailenin erzak bahanesiyle iç işlere karışması ya da erzakla eşin okulu birakip aileye yardım ettiği zamanlardaki karşılığı. Konu sahibi kayinvalidenin muhabbet konularının; klasik, çocuklarının küçüklük konuları olmadığını söylemişti ve eklemişti; eş ve gorumcenin çocuklarından bahsederlerse sohbet bir şekilde 'hapishane ve kayinpederin sucuna' bağlanacak. Erzak konusunda son olarak aklıma şu geliyor; hani film,dizi veya kitaplarda olur ya çok büyük acı,kayıp, felaket vb durumunda yaşayan kişi kendini apayrı bir olaya verir. Atıyorum, titizlik hastası gibi davranir, evde tozun t'si olmaz, tencerelerce yemek yapar falan. Kayinailenin de unutma yolu bu erzak işi.

Konu sahibiyle kendimi bagdastirmistim; yara bandı, merhem olmaya çalışmak, düşeni yerden kaldırmak için düşünden daha aşağı seviyeye almak kötü şeyler gibi gelmiyor gözümüze. Düzenle ayağa kalkmak içinde elinden gelen her şeyi ama her şeyi yapıyor.

Manas destanı oldu, şunu yazıp gidiyorum. konuyu ilk okumaya basladigimda, gri- siyah ve soluk renklerin kullanıldığı, altta hep bir gerilim ve gizemin olduğu dram filmi seyrettigim zaman oluşan hisler oluştu bence. İnşallah en kısa zamanda sorunlar hallolur.

Sürekli gelen erzak işine takılmanızı anlamsız buldum, ihtiyacınız kadarını tutup kalanı annenize kardeşinize verin, boşalan kavanozları alın sonrasında. Erkekler evlendikten sonra hep aynı hale geliyor ben çok tuhaf bir şey göremedim. Yardım etmeyi sevmiyorum diye bir şey yok evdeyse ev işinin ucundan tutacak, yemeği yapmayabilir ama ben süpürüyorsam o silecek, ben ütü yapıyorsam o çamaşırı asacak (ki yaptırıyorum boşa konuştuğumu düşünmeyin), ben işimi bitirip senin yanında oturmak, seninle film izlemek istiyorum ama vaktim kalmıyor bir ucundan da sen tutarsan bize vakit kalır deyin (bizde işe yaramıştı) . Arada tutun kolundan yürüyüşe çıkarın, ailesinin gidip gelmesini çok da sorun etmeyin nifak tohumu saçmıyorlarsa, gelsin gitsinler sorun olmamalı, geçmişte yapmıyorlarmış ama şu an yapıyorlar böyle kabullenin gitsin. Patavatsız bir kayınpeder dünyanın sonu değil, sürekli yapmıyorsa duymazdan gelin gitsin.

Neresi anlaşılmıyor?
Çoğu şey anlaşılmıyor farklı bir anlatım tarzınız var ne desem bilemedim. Birşey anlatıyor gibi ama anlatmıyor. Detay verir gibi ama değil böyle değişik bir konu olmuş. Cümleler düzgün ama bütünlük yok sanki anadiliniz Türkçe değil gibi anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…